Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 970760 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

November 19, 2015, 08:48:40 PMReply #2115

Offline nmwisima

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #2115 on: November 19, 2015, 08:48:40 PM »
αυτο θα ελεγα οτι ειναι ενδιαφερον! :good:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/7186028/

αν και βλεπω οτι ξαναειχε μπει αγγελια και πουληθει πριν 2 μηνες.....

το χει δει καποιος αυτο παιδια? ναι οντως πριν λιγο καιρο ηταν ξανα σε αγγελια  που σε βαζει σε σκεψεις

To αυτοκίνητο το είχε ένα Ηλίας, καλό παιδί, φαναρτζής στο επάγγελμα.

Το είχε ξύσει και βάψει όλο.

Του είχα πει να περάσει από τον Μακρίδη, αφού περνάει από τη γειτονιά συχνά, και δεν μου απάντησε.

Δεν έδωσα συνέχεια. Το πουλησε όμως αλλου. Το είδα και τις προάλλες στην Καισαριανή που λέει η αγγελία. Άρα αυτός που το πήρε το πουλάει πάλι.

November 19, 2015, 08:50:02 PMReply #2116

Offline panos444

« Reply #2116 on: November 19, 2015, 08:50:02 PM »
Συγγνώμη για την επέμβαση, αλλά μην περιμένετε με 6.000 να πάρετε αμάξι αξίας 8.000-10.000
Την αξία ενός μεταχειρισμένου (και όχι μόνο) την καθορίζει ή ζήτηση. Και δεν νομίζω ότι ζητάει ο ελληνικός λαός μχ5, κρίνοντας από το τι συμβαίνει γύρω μας. Τώρα αν ο καθένας ζητάει όσα γουσταρει δεν θα το πουλήσει (το πιθανότερο). Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Εδω στο ελλαδισταν ζουμε το εξης περιεργο, λες ας πουμε αν υπαρχει ζητηση, προφανως και για να ψαχνουν οι ανθρωποι ζητηση υπαρχει!
Απο την αλλοι αυτοι που ψαχνουν θελουν να αγορασουν τσαμπα.
Πρεπει να υπαρχει μια ισορροπία στην αγοραπωλησία που οι συνθήκες το εχουν απλως κανει αδυνατο. Ομως αυτο δεν αποκλειει ενα πωλητη να μη χαριζει το αμαξι η ο αγοραστής που παιρνει το φθηνότερο να βρίσκεται προ εκπλήξεων. Το τελευταίο ειναι 99% ο κανόνας.

Αναφέρομαι σε φυσιολογικές συνθήκες και οχι για ανάγκη πώλησης.
Συμφωνώ απόλυτα για την ισορροπία. Δεν κοιτάζω να πατήσω κανενός τον λαιμό. Του στιλ έχει αυτό θα κόψω τόσο από την τιμή. Ούτε θα πιεσω να πέσει εκατό ή διακόσια ευρώ. Το θέμα μου είναι ότι αυτά που υπάρχουν είναι κακο διατηρημένα, δεν τα πρόσεχαν οι ιδιοκτήτες τους.

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

November 19, 2015, 08:53:05 PMReply #2117

Offline selito

« Reply #2117 on: November 19, 2015, 08:53:05 PM »
Ίσως γιατί πολύ απλά δεν έχουν καμία διάθεση να το χαρίσουν και προκειμένου να μην πωληθεί το αυτοκίνητο σε τιμή που να είναι ευχαριστημένοι προτιμούν να το κρατήσουν.

Το ότι έχει κάποιος το αυτοκίνητο του αγγελία, δεν σημαίνει πως καίγεται να το πουλήσει κιόλας.

Προφανώς μιλάμε για αυτοκίνητα που δεν αποτελούν "ευκαιρίες", και όπως είπε ο Νίκος
Εδω στο ελλαδισταν ζουμε το εξης περιεργο, λες ας πουμε αν υπαρχει ζητηση, προφανως και για να ψαχνουν οι ανθρωποι ζητηση υπαρχει!
Απο την αλλοι αυτοι που ψαχνουν θελουν να αγορασουν τσαμπα.
Πρεπει να υπαρχει μια ισορροπία στην αγοραπωλησία που οι συνθήκες το εχουν απλως κανει αδυνατο. Ομως αυτο δεν αποκλειει ενα πωλητη να μη χαριζει το αμαξι η ο αγοραστής που παιρνει το φθηνότερο να βρίσκεται προ εκπλήξεων. Το τελευταίο ειναι 99% ο κανόνας.

Αναφέρομαι σε φυσιολογικές συνθήκες και οχι για ανάγκη πώλησης.
Never dream about success, only work for it.

November 19, 2015, 09:25:20 PMReply #2118

Offline heras

« Reply #2118 on: November 19, 2015, 09:25:20 PM »
Αν δεν καιγεται να πουλησει ρε παιδια πως και ο ιδιος θα παει στο επομενο που θελει να παρει? Ουτε αυτος θα αγορασει τοτε και θα καθεται να ονειροπολει...
ΜΚ 1,5

November 19, 2015, 09:36:38 PMReply #2119

Offline Gas21

« Reply #2119 on: November 19, 2015, 09:36:38 PM »
Ενταξει το να κοβεις κινηση βαζοντας αγγελια γινεται απο πολλους .Δε σημαινει οτι ολοι καιγονται να το πουλησουν ή να παρουν αλλο.
Κι εγω που δε σκοπευω να το δωσω σκεφτηκα πολλες φορες να το βαλω απο περιέργεια αλλα βαριέμαι τα τηλέφωνα.

Στην αγοραπωλησία ο αγοραστης  ζηταει οσα θελει και ο πωλητής προσφερει οσα θελει.
Δε συμφωνούν;Πανε παρακατω και καλη τυχη.
ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

November 19, 2015, 09:52:55 PMReply #2120

Offline Dasimo

« Reply #2120 on: November 19, 2015, 09:52:55 PM »
τα καλα nc φευγουν νυχτα πανω απο 8 χιλιαρικα και δεν μεμουν για το επομενο πρωι.....τα αλλα μενουν και πεφτουν. Αν καποιος θελει καλο αμαξι και θελει ΜΟΝΟ MX-5 θα ψαξει, θα περιμενει και οταν το βρει δεν θα κανει παζαρια....γιατι γνωριζει οτι αυτο που κανει 8 και αυτο που κανει 6 θα ειναι διαφορετικα αμαξια σε 6 μηνες που αυτο που κανει 6 θα κρασαρει. Γνωμη μου

November 19, 2015, 11:28:25 PMReply #2121

Offline nc turbo

« Reply #2121 on: November 19, 2015, 11:28:25 PM »
δεν περιμενα να ειναι σε τετοια κατασταση αλλα οσο ζεις μαθαινεις.
 οσο για την τιμη η γνωμη μου ειναι οτι εκει πρεπει να ειναι, θα ξαναπω οτι ισως φταει που ημουν τυχερος και πηρα το δικο μου το 2012 6 ετων αυτοκινητο τοτε με 7.000 (θα μου πειτε ειναι δυλιτρο και τα σκοτωναν.)
με αυτο το σκεπτικο εγω αν το εδινα ποσο θα πρεπε να το πουλησω???

ο καθενας βεβαια τα υπολιζει αλλιως. το δυλιτρο μπορει να ειναι καλυτερο αλλα τσουζει πολυ καθε δεκεμβρη! :o
mk 1.5 1997 light turbo
mk 3    2005 turbo

November 20, 2015, 01:47:31 AMReply #2122

Offline giannisnaoussa

« Reply #2122 on: November 20, 2015, 01:47:31 AM »
Σ ευχαριστω Αχιλλεα, με το μειονεκτημα της αποστασης κ του χρονου πιστευω οτι δυσκολα θα βρω κατι σωστο κ καλο, αλλα η ελπιδα πεθενει τελευταια

November 20, 2015, 03:09:01 AMReply #2123

Offline dimitrisz

« Reply #2123 on: November 20, 2015, 03:09:01 AM »
τα καλα nc φευγουν νυχτα πανω απο 8 χιλιαρικα και δεν μεμουν για το επομενο πρωι.....τα αλλα μενουν και πεφτουν. Αν καποιος θελει καλο αμαξι και θελει ΜΟΝΟ MX-5 θα ψαξει, θα περιμενει και οταν το βρει δεν θα κανει παζαρια....γιατι γνωριζει οτι αυτο που κανει 8 και αυτο που κανει 6 θα ειναι διαφορετικα αμαξια σε 6 μηνες που αυτο που κανει 6 θα κρασαρει. Γνωμη μου

δε στεκει αυτο που λες. καποιο αμαξι πρεπει να εχει κατι πολυ χοντρο για να μη βγαλει 6μηνο. Που θα κανει καραμπαμ σε ενδεχομενο ελεγχο πριν την αγορα. Επισης μιλαμε για mazda Και οχι για fiat, δε σπανε ετσι για πλακα.

Το αν ειναι στουκαρισεμνο ή οχι ειναι σχετικα ευκολο να το δεις, αρκει να πας στους αντιστοιχους μαστορες και στον ασφαλιστη. για τα μηχανολογικα αν ο μηχανικος ειναι γατα θα δει αν το αμαξι θα σκορπισει ή οχι σε ενα 6μηνο...

Πολλα απο τα φτηνα που NC που ειδα οταν εψαχνα αμαξι ηταν μια χαρα απο αποψη μηχανολογικων. Για την ακριβεια ενα ή δυο μονο θυμαμαι να απερριψα λογω κακης μηχανολογικης καταστασης. Τα περισσοτερα φτηνα απλα θελουν πολλα μαζεματα σε αναλωσιμα, εξ ου και οι χαμηλες τιμες, ειτε εχουν χοντρη στουκα και ασχημα βαψιματα.

7000€ ειναι πλεον λογικη τιμη για ΜΧ5, αυτοι που κρατανε τις τιμες υψηλοτερα απλα ειναι τυχεροι αν τελιακ καταφερουν να τα πουλησουν. Εχει πεσει αρκετα η ζητηση του μοντελου. Του χρονου το καλοκαιρι θα υπαρχουν πολλα στα 6500, και μετα το καλοκαιρι πολλα στα 6000€. Τα χρεπια NC θα πωλουνται στα 5000-5500.

November 20, 2015, 06:56:28 AMReply #2124

Offline Dasimo

« Reply #2124 on: November 20, 2015, 06:56:28 AM »
δηλαδη ενα αμαξι που μπορει να ειναι 4ο σε γκαραζ αχρησιμοποιητο, με 20χιλιαδες χλμ.....πρεπει να κανει οσο ενα που εχει φαει την Αθηνα με το κουταλι,εχει 150χιλιαδες χλμ, το εχουν λιωσει στα μπαντιλικια, και ειναι χιαρκως στους κοφτες? Εγω προσωπικα ειδα και απεριψα πολλα φθηνα αυτοκινητα. Απλα ηξερα οτι το κακο αμαξι θα το πληρωνα πολυ περισσοτερο

November 20, 2015, 09:11:17 AMReply #2125

Offline MaKiS_

« Reply #2125 on: November 20, 2015, 09:11:17 AM »

7000€ ειναι πλεον λογικη τιμη για ΜΧ5, αυτοι που κρατανε τις τιμες υψηλοτερα απλα ειναι τυχεροι αν τελιακ καταφερουν να τα πουλησουν. Εχει πεσει αρκετα η ζητηση του μοντελου. Του χρονου το καλοκαιρι θα υπαρχουν πολλα στα 6500, και μετα το καλοκαιρι πολλα στα 6000€. Τα χρεπια NC θα πωλουνται στα 5000-5500.
[/quote]

Επίσης, αν κάνετε υπομονή κανένα χρόνο ακόμα η ζήτηση του μοντέλου θα πέσει σε μηδενικά επίπεδα και δεν θα πωλούνται πια, θα χαρίζονται. Τα δε χρέπια, θα τα δίνουν δώρο με 1000Ε επιπλέον.
Επιπλέον, παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και το ND, το οποίο λόγω κρίσης θα πέσει σε αυτά τα επίπεδα τιμών μέσα σε 5 το πολύ χρόνια, οπότε λίγη υπομονή ακόμα θα σας ανταμείψει.
...Όλες αυτές οι προφητείες είναι τελείως αβάσιμες και όσοι τις ακολούθησαν απλά έμειναν χωρίς αμάξι...

November 20, 2015, 09:56:46 AMReply #2126

Offline philosopher

« Reply #2126 on: November 20, 2015, 09:56:46 AM »
Επίσης, αν κάνετε υπομονή κανένα χρόνο ακόμα η ζήτηση του μοντέλου θα πέσει σε μηδενικά επίπεδα και δεν θα πωλούνται πια, θα χαρίζονται. Τα δε χρέπια, θα τα δίνουν δώρο με 1000Ε επιπλέον.
Επιπλέον, παρόμοια πορεία θα ακολουθήσει και το ND, το οποίο λόγω κρίσης θα πέσει σε αυτά τα επίπεδα τιμών μέσα σε 5 το πολύ χρόνια, οπότε λίγη υπομονή ακόμα θα σας ανταμείψει.
...Όλες αυτές οι προφητείες είναι τελείως αβάσιμες και όσοι τις ακολούθησαν απλά έμειναν χωρίς αμάξι...

:llol: :llol: :llol: :llol: Ά ρε Μάκη μ' έκανες και γέλασα πρωί πρωί.
Και λίγα λες πάντως μεταξύ μας  8)
Και εγώ ξέρεις περιμένω να φτάσουν κάπου στο 10άρικο τα //M coupe να πάρω ένα   :angel:

Αν δεν καιγεται να πουλησει ρε παιδια πως και ο ιδιος θα παει στο επομενο που θελει να παρει? Ουτε αυτος θα αγορασει τοτε και θα καθεται να ονειροπολει...

Αυτό το έχουμε συζητήσει και λίγες σελίδες πιο πριν και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, για μερικούς ανθρώπους η πώληση και η αγορά νέου αυτοκινήτου απλά δεν είναι αυτοσκοπός.
Εγώ ας πούμε για να το κρατήσω πήρα δεύτερο  O0

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 20, 2015, 10:08:55 AMReply #2127

Offline Dasimo

« Reply #2127 on: November 20, 2015, 10:08:55 AM »
μόλις φύγουν απο τα αμαξια απο νεους γονείς, νιοπαντρα ζευγαρια, χρεωκοπημενους νεους.....(δυστυχως) οι τιμές θα σταθεροποιηθούν. Επίσης η έλευση του νέου σε τιμή περι τα 23 εως 27 χιλιάρικα, σε συνδυασμό με το οτι δεν πωλούνται πλέον καλα nb θα σταθεροποιησει τις τιμές μεταξύ 7 και 10 χιλιαδων ευρώ, αναλόγως την ποιότητα ασχέτως εκδοσης και εξοπλισμού . Κατα  την γνωμη μου οι δευτεροι αγοραστές ειναι οι πλέον συνειδητοποιημενοι. Σε κάθε περίπτωση η τιμές θα ειναι στα επίπεδα της διλιτρης Ζ4.     

November 20, 2015, 10:21:44 AMReply #2128

Offline philosopher

« Reply #2128 on: November 20, 2015, 10:21:44 AM »
μόλις φύγουν απο τα αμαξια απο νεους γονείς, νιοπαντρα ζευγαρια, χρεωκοπημενους νεους.....(δυστυχως) οι τιμές θα σταθεροποιηθούν. Επίσης η έλευση του νέου σε τιμή περι τα 23 εως 27 χιλιάρικα, σε συνδυασμό με το οτι δεν πωλούνται πλέον καλα nb θα σταθεροποιησει τις τιμές μεταξύ 7 και 10 χιλιαδων ευρώ, αναλόγως την ποιότητα ασχέτως εκδοσης και εξοπλισμού . Κατα  την γνωμη μου οι δευτεροι αγοραστές ειναι οι πλέον συνειδητοποιημενοι. Σε κάθε περίπτωση η τιμές θα ειναι στα επίπεδα της διλιτρης Ζ4.   

Η δίλιτρη Ζ4 παίζει 25-27 μτχ, εκεί προβλέπεις ότι θα σταθεροποιηθεί και το μαιτάκι? Μια χαρά μας βρίσκω όλους  ;D :tease:

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

November 20, 2015, 11:27:05 AMReply #2129

Offline Dasimo

« Reply #2129 on: November 20, 2015, 11:27:05 AM »
Δεν νομίζω ότι έχεις δίκιο ....http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6264005/

Sent from my LG-D855 using Tapatalk