Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235327 times)

0 Members and 18 Guests are viewing this topic.

March 28, 2012, 12:56:06 PMReply #420

Offline xenos

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #420 on: March 28, 2012, 12:56:06 PM »
Από που το πήρες? Πήρατε κ οι 5 το ίδιο?
Πάντως πολύ σημαντικό πράγμα το σωστό aftersales.  :good:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 28, 2012, 01:01:53 PMReply #421

Offline dimsabas

« Reply #421 on: March 28, 2012, 01:01:53 PM »
Καλή η παρεούλα στο ποδήλατο, όταν όμως θες να κινηθείς με τον ρυθμό σου, δεν μπορείς να έχεις δεύτερο άτομο μαζί. Ή θα πρέπει να του βγαίνει η γλώσσα και να τον εξαντλήσεις (μέχρι να σταματήσει και να σου χαλάσει τη βόλτα) ή να θυσιαστεί, όντας ταχύτερος και κάνοντας υπομονή για να πηγαίνετε μαζί.

March 28, 2012, 01:33:58 PMReply #422

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #422 on: March 28, 2012, 01:33:58 PM »
Από που το πήρες? Πήρατε κ οι 5 το ίδιο?
Πάντως πολύ σημαντικό πράγμα το σωστό aftersales.  :good:
Ναι αυτος ειναι ο λογος που επιλεξαμε το συγκεκριμενο μαγαζι, ισως αλλοι σηκωναν περισσοτερα παζαρια στην τιμη αλλα ηταν ο μονος που καθισε και μας μετρησε για να δει τι ποδηλατο χρειαζομαστε π.χ ολοι μου ειχαν πει εσυ χρειαζεσαι XL μετα απο μετρηση ομως που μου εκαναν μονο εκει τελικα βγηκε οτι χρειαστηκα ενα "τραβηγμενο" L.  Aκομα και ο επισημος αντιπροσωπος της Specialized ηθελε 150€ για BG Fit που εμας μας το εκανε δωρο. Πηραμε 3 Secteur και 2 Roubaix (full carbon). Tα secteur ενω τα ειχαμε ζητησει σε ασπρο-μαυρα μας τα εφεραν σε ασπρο-κοκκινα, επειδη ο Κασσιματης δεν ηθελε να εχει 2 χρωματα, οι 2 φιλοι μου το δεχτηκαν και εγω απαιτησα να περιμενω μεχρι να ερθει αυτο που ειχα ζητησει. To μαγαζι πιεσε και μου το εφερε μονο και μονο επειδη μου το ειχαν υποσχεθει!

Καλή η παρεούλα στο ποδήλατο, όταν όμως θες να κινηθείς με τον ρυθμό σου, δεν μπορείς να έχεις δεύτερο άτομο μαζί. Ή θα πρέπει να του βγαίνει η γλώσσα και να τον εξαντλήσεις (μέχρι να σταματήσει και να σου χαλάσει τη βόλτα) ή να θυσιαστεί, όντας ταχύτερος και κάνοντας υπομονή για να πηγαίνετε μαζί.
Αν ειναι παρεα που γνωριζει ο ενας τα κουσουρια του αλλου τοτε μια χαρα μπορουν να συνταξιδεψουν, εμεις μια χαρα τα καταφερνουμε σαν 5αδα με τα ΜΤΒ το ιδιο πιστευω θα γινει μολις ανοιξει παλι ο καιρος και με τα κουρσακια (βεβαια εχουμε -1 απο την παρεα μιας και μεταναστεψε Κυπρο).
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 28, 2012, 01:55:00 PMReply #423

Offline paris

« Reply #423 on: March 28, 2012, 01:55:00 PM »
Last year πήγαινα καθε Σαβ. τώρα φετος εχω παει μονο μια φορα γιατι παω με το Μιατα μου  :hello:
Αν θες να κανονίσουμε να παμε δεν έχω κανενα πρόβλημα στο καλο μαρμαρο βρίσκομαι με εναν ακομα φιλο (με ΜΤΒ) και παμε παρεα
γιατι το ποδήλατο δεν ειναι για μονος, ειναι βαρετο μεχρι εκει που δεν παει
Καλο μαρμαρο = Καλλιμάρμαρο ? Αμα εισαι με ΜΤΒ τοτε μπορω ανετα να παρω το κουρσακι οτι χανω στις κατηφορες ! Μπορω να το κερδιζω στην ανηφορα! Εγω παλι κυκλοφορω και μονος μου με το ποδηλατο, μουσικουλα και χαζεμα ειναι καλα για βολτα, γνωριζεις και τι κυκλοφορει στις 3γυρω περιοχες!

Βρε συ βόλτα θα παμε, τι θα πει κερδιζω-χάνω  :angel:
καπου θα περιμενει ο ενας αλλου ο αλλος ετσι ειναι αυτα,
οταν ειναι πες μου
UPDATED:
Photo-shooting project: Women in Greece, and how the Greek crisis has affect their life

www.prasinosparis.com

March 28, 2012, 05:54:48 PMReply #424

Offline Ξάδελφος

« Reply #424 on: March 28, 2012, 05:54:48 PM »
Μα στο φαναρι και στον μ@Κ@κ@ που σου πεταγεται ενω κινεισαι με μεγαλες ταχυτητες πως προσαρμοζεσαι ? Ειναι αστειο να βλεπεις στα διαγραμματα οτι στις ανηφορες κινεισαι πιο γρηγορα απο τις κατηφορες!
"προσαρμοζεσαι" = σ αυτες τις συνθηκες κυκλοφοριας πας πιο αργα πιο φυλαγμενα.
Το οτι ειναι "κουρσα" και μπορεις να αναπτυξεις μεγαλες ταχυτητες ,δε σημαινει οτι μπορεις να το κανεις μεσα στην κινηση.Ειναι επικινδυνο οπως και να χει.

April 01, 2012, 07:16:23 PMReply #425

Offline dimk1

« Reply #425 on: April 01, 2012, 07:16:23 PM »
Εμένα η σχέση μου με το ποδήλατο είναι σχεδόν καθημερινή. 3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον θα πάω στη δουλειά (Πετρούπολη-Ν.Κηφησιά -- 30χλμ πήγαινε-έλα), και τις μέρες που πάω με το αμάξι πάω το βραδάκι βόλτες του στύλ Πετρούπολη-Σχιστό, Ελληνικό κοκ. ΣΚ ενδεχομένως να πάω πιο μακριά (Πεντέλη, Καβούρι, Λαγονήσι). Επόμενος στόχος είναι το Σούνιο  :yeah:

ΑΛΛΑ

Είμαι με ένα IDEAL Megisto. Απόλυτα ευχαριστημένος, το ποδήλατο δε κάνει κιχ και πολύ ξεκούραστο. Μια vintagia όμως του στυλ Peugeot ή Mercier δεκαετίας 80 με στοιχειώνει! Θέλω να βρώ ένα τέτοιο κουρσάκι και να το ανακατασκευάσω. Μεγάλο κόλλημα. Αν έχει κανείς τίποτα υπ'όψιν ας ειδοποιήσει!

April 01, 2012, 11:18:08 PMReply #426

Offline Ξάδελφος

« Reply #426 on: April 01, 2012, 11:18:08 PM »
Εμένα η σχέση μου με το ποδήλατο είναι σχεδόν καθημερινή. 3 φορές τη βδομάδα τουλάχιστον θα πάω στη δουλειά (Πετρούπολη-Ν.Κηφησιά -- 30χλμ πήγαινε-έλα), και τις μέρες που πάω με το αμάξι πάω το βραδάκι βόλτες του στύλ Πετρούπολη-Σχιστό, Ελληνικό κοκ. ΣΚ ενδεχομένως να πάω πιο μακριά (Πεντέλη, Καβούρι, Λαγονήσι). Επόμενος στόχος είναι το Σούνιο  :yeah:

ΑΛΛΑ

Είμαι με ένα IDEAL Megisto. Απόλυτα ευχαριστημένος, το ποδήλατο δε κάνει κιχ και πολύ ξεκούραστο. Μια vintagia όμως του στυλ Peugeot ή Mercier δεκαετίας 80 με στοιχειώνει! Θέλω να βρώ ένα τέτοιο κουρσάκι και να το ανακατασκευάσω. Μεγάλο κόλλημα. Αν έχει κανείς τίποτα υπ'όψιν ας ειδοποιήσει!
To Noεμβρη μου χαρισαν ενα σχεδον αχρησιμοποιητο και παναλαφρο Molvedo δεκαετιας 80.Οταν το ξεβρωμισα ειδα οτι ηταν μαλλον εντελως αχρησιμοποιητο.Τα λαστιχα εχουν ακομη εκεινα τα τριχακια.Αλλαξα προλυπτικα λαστιχα,σαμπρελες ,συρματοσχοινα ,τακακια και το ποδηλατο ειναι απιστευτο.Ειμαι κι εγω τις παλιας σχολης.Το εχω καταευχαριστηθει !
Στη Στουρναρη στη στοα καποτε πουλουσαν καποια Mercier δεκαετιας 80,προσφατα που πηγα ειδα οτι τα ειχαν διαλυσει ειχαν κρατησει τους σκελετους και τα ειχαν ξανασυρναμολογησει με συγχρονα ανταλλακτικα...κριμα.

April 01, 2012, 11:42:49 PMReply #427

Offline option-D

« Reply #427 on: April 01, 2012, 11:42:49 PM »
Κούρσα '80 Peugeot έχω εγώ.. Κάποτε την είχα φτιάξει και κυκλοφορούσα, πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
Τώρα αραχνιάζει στην αποθήκη αλλά σκεφτόμουν να της κάνω ένα ξεσκούριασμα και να την έχω στο σπίτι για μπιμπελό  :girlie:
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

April 02, 2012, 03:46:14 PMReply #428

Offline dimsabas

« Reply #428 on: April 02, 2012, 03:46:14 PM »

ΑΛΛΑ

Είμαι με ένα IDEAL Megisto.

Αυτός είσαι! :excited: :excited: :excited: :excited:
Το ακριβώς ανάποδο από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι. Λογικό ποδήλατο (λογικό κόστος και λογικές ικανότητες) και ξεσκίζεσαι στα χλμ. Κάποιοι έδωσαν τα δεκαπλάσια από σένα για να αγοράσουν ποδήλατο και είναι ζήτημα αν κάνουν το 1/10 των δικών σου χλμ. :clap:

April 02, 2012, 05:39:02 PMReply #429

Offline dimk1

« Reply #429 on: April 02, 2012, 05:39:02 PM »

ΑΛΛΑ

Είμαι με ένα IDEAL Megisto.

Αυτός είσαι! :excited: :excited: :excited: :excited:
Το ακριβώς ανάποδο από αυτό που κάνουν οι περισσότεροι. Λογικό ποδήλατο (λογικό κόστος και λογικές ικανότητες) και ξεσκίζεσαι στα χλμ. Κάποιοι έδωσαν τα δεκαπλάσια από σένα για να αγοράσουν ποδήλατο και είναι ζήτημα αν κάνουν το 1/10 των δικών σου χλμ. :clap:
Εμ πως αλλιώς να τσεκάρεις τον εαυτό σου και τις ορέξεις σου και τις αντοχές σου; Γι'αυτό τώρα θέλω να κάνω το βήμα με τη κούρσα αλλά αυτό το ρετρό με έχει στοιχειώσειιιι!!! Θέλω 80s τη τρέλα μου μέσα  :please:

April 02, 2012, 05:40:07 PMReply #430

Offline dimk1

« Reply #430 on: April 02, 2012, 05:40:07 PM »
Κούρσα '80 Peugeot έχω εγώ.. Κάποτε την είχα φτιάξει και κυκλοφορούσα, πριν καμιά δεκαριά χρόνια..
Τώρα αραχνιάζει στην αποθήκη αλλά σκεφτόμουν να της κάνω ένα ξεσκούριασμα και να την έχω στο σπίτι για μπιμπελό  :girlie:
Έλα μωρέ παλιοσίδερα! Τι να τα κάνεις; Δε μου το δίνεις εμένα να στο πετάξω εγώ να μη κουράζεσαι;; :P Βάλε καμιά φωτό να χαλβαδιάσουμε

April 02, 2012, 06:46:39 PMReply #431

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #431 on: April 02, 2012, 06:46:39 PM »
Κάποιοι έδωσαν τα δεκαπλάσια από σένα για να αγοράσουν ποδήλατο και είναι ζήτημα αν κάνουν το 1/10 των δικών σου χλμ. :clap:
Ψιτ, ελπιζω αυτο να μην πηγαινει σε εμενα γιατι το ακουσα και αυτο τις τελευταιες μερες και τρελάθηκα! Υπολογιζω μεχρι το τελος της Μεγαλης βδομαδας να εχω φτασει τα 1000χλμ! Ενταξει ειναι και η χαρα του καινουργιου βεβαια αλλα και με το ΜΤΒ εκανα αρκετα!

Το Megisto ειναι πολυ αξιολογο ποδηλατακι, το ειχε παρει και ενας φιλος μου, λιγο πριν παρω και εγω το Scott αλλα δεν το χρησιμοποιει και ιδιαιτερα...
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

April 02, 2012, 08:38:25 PMReply #432

Offline dimsabas

« Reply #432 on: April 02, 2012, 08:38:25 PM »
Προς Θεού, ίσα-ίσα που από όσα γράφεις, φαίνεται ότι κάνεις μπόλικες βολτίτσες. Από τους λίγους πραγματικά μάχιμους εδώ μέσα.

Μια γενικότερη τάση των Ελλήνων σχολίασα, έχοντας στο νου μου δύο συγκεκριμένα παραδείγματα.
Ένας κυκλοφορεί με Xsara δεκαετίας και βάλε (μοναδικό όχημα για οικογένεια με παιδιά) και την ίδια στιγμή έδωσε 7.5Κ για ανθρακονημάτινο ΜΤΒ. Και να πεις ότι είναι ο αθληταράς που είναι τα ποδήλατα όλη του η ζωή;
Ο άλλος ξεσκούριασε στην αρχή λίγο το ποδήλατο που είχε στο Λύκειο (στα πρώτα -αντα πλέον) και είπε να πάρει κάτι καλύτερο. Έχωσε λοιπόν 3.5Κ για ένα σούπερ ντούπερ ΜΤΒ, γιατί το βρήκε σε τιμή ευκαιρίας. Σύμφωνοι, μπορεί να κόστιζε κανονικά 5Κ και να το πούλησαν φθηνότερα επειδή ήταν περσινό μοντέλο, όμως από τη στιγμή που δε σου περισσεύουν, αυτά είναι βλακείες.
Ούτε αυτός το έχει πολυχρησιμοποιήσει. Έπιασε μάλιστα κάπου δουλειά που πηγαίνει με το Μετρό και αγόρασε κι ένα σπαστό, για να κάνει τη δουλειά του.

Όλα αυτά βέβαια προ κρίσης, φαντάζομαι ότι οι ίδιοι θα ήταν πολύ πιο μυαλωμένοι τώρα.

April 04, 2012, 02:55:04 PMReply #433

Offline dimk1

« Reply #433 on: April 04, 2012, 02:55:04 PM »
Μόλις έγινα ο πανευτυχής κάτοχος ενός Peugeot Τriathlon του 1987!
Tο ποδήλατο άνηκε σε μέλος επαγγελματικής ομάδας και είχε χαριστεί στον πατέρα του επίσης επαγγελματία ποδηλάτη το 1987.

Το ποδήλατο είναι ελάχιστα πατημένο, με ελάχιστες φθορές, και ΟΛΑ τα περιφερειακά του είναι τα αυθεντικά, εκτός από αναβαθμισμένους εκτροχιαστές Shimano νομίζω σειρά 103 αν θυμάμαι καλά. Το παιδί είχε αλλάξει τις ταινίες στο τιμόνι, σέλα, τα μακαρόνια με τις ντίζες των φρένων αλυσίδα και τα τακάκια. Επίσης όλα τα κέντρα είναι ανοιγμένα και γρασαρισμένα. Oι σωλήνες είναι της Reynolds και είχε ακόμα και τη μαμά τρόμπα που μπαίνει στον κάθετο σωλήνα. Οι τροχοί Mavick.

Το πήρα στα 380 ευρώ που τα θεωρώ άριστη τιμή για τη κατάσταση του ποδήλατου. Μετά το service του πρώην κατόχου το ποδήλατο ήταν απάτητο. Λίγο λάδι λοιπόν στην αλυσίδα και μόλις έκανα τη πρώτη μου βόλτα!

Έχω και μια απορία για τα πετάλια που έχουν περίεργο σχήμα μιας και δεν έχω ξαναδεί πετάλια αγωνιστικού.
Παίρνουν αυτά καλουπιέρες;

Δείτε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες και περιμένω τα σχόλιά σας (είναι από κινητό σόρρυ για τη ποιότητα).

April 04, 2012, 03:18:56 PMReply #434

emilmx

• Guest
« Reply #434 on: April 04, 2012, 03:18:56 PM »
νομίζω πως θα πρέπει να τα αλλάξεις η να πάρεις παπούτσια

τελεία κατάσταση καλορίζικο..  :yeah: