Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)  (Read 235522 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

March 24, 2012, 05:48:24 PMReply #375

Offline Ξάδελφος

Re: Δυο Τροχοί (Ποδήλατα)
« Reply #375 on: March 24, 2012, 05:48:24 PM »
Ομορφο το ποδηλατο Ξενο... ζηλεψα, καιρος να βγαλω το δικο μου απτην αποθηκη..

thanks Βασίλη. Την κυριακή ετοιμάζω δρομολόγιο, ελπίζω να βγει. Αλήθεια τι παίρνετε μαζί σας εκτός από νερό? Καμιά σαμπρέλα/τρόμπα έξτρα?
Εγω τι παιρνω μαζι μου.
Nερο στη θηκη πανω στο ποδηλατο,ενα παστελι(ενεργεια!!!),κινητο,λιγα χρηματα,μια μικρη τρομπα και λιγα μπαλωματα(δεν πιανουν χωρο),τα αλεν που χρειαζεται(συνηθως δυο),καθως και την κλειδαρια(μπορει να καταλληξω καπου και να θελω να αφησω λιγο το ποδηλατο πχ εξω απο ψιλικατζιδικο).
Ελαχιστο βαρος και εισαι εξασφαλισμενος.Για φαντασου να σου ξεβιδωσει ο λαιμος και να σου χαλασει η μερα γιατι δεν εχεις μαζι ενα αλεν λιγων γραμμαριων.
Μεσα στο σακιδιο μια χαρα χωρανε.

March 24, 2012, 06:30:41 PMReply #376

Offline xenos

« Reply #376 on: March 24, 2012, 06:30:41 PM »
Καλη φαση. Ελπιζω να μην εχει πολλη κινηση ομως ο δρομος γιατι φανταζομαι τι σκονη θα αναπνεεις...

Ψυχή δεν υπήρχε εκέι πέρα. Οι περισσότεροι πάνε από τον κανονικό δρόμο (άσφαλτο).
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 24, 2012, 08:33:59 PMReply #377

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #377 on: March 24, 2012, 08:33:59 PM »
Aν και ειχα αδεια αυτες τις μερες και την ειχα κανει για το χωριο μου, αν και το Snowboard μου και το χιονοδρομικο στα Κελλαρια με περιμεναν για 3η συνεχομενη μερα ενα μνμ που μου ηρθε στο κινητο χθες βραδυ με εκανα να επιστρεψω στην Αθηνα!

Το μνμ ελεγε... "Επιτελους! Εφτασε! Ελα οποτε θες να το στησουμε!"
Και οντως μετα απο σχεδον 1,5 ωρα που πηρε το fitting το εβγαλα στους δρομους  ;D  :giveheart:

Και μια φωτο απο την στιγμη που το προτοειδα!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 24, 2012, 08:55:32 PMReply #378

Offline xenos

« Reply #378 on: March 24, 2012, 08:55:32 PM »
Mε γεια...  :good:
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 24, 2012, 11:39:05 PMReply #379

Offline dimsabas

« Reply #379 on: March 24, 2012, 11:39:05 PM »
Σαγόνι μέχρι το πάτωμα και τα σάλια γεμίζουν τρεις σαλιάρες :llol:. Λέγε εντυπώσεις. :exaclty:

March 25, 2012, 12:38:54 AMReply #380

Offline vagmann

« Reply #380 on: March 25, 2012, 12:38:54 AM »
Κατεληξα σε αυτα τα δυο μαλλον...
Για πειτε πιο απ τα δυο?
http://www.tsirikosbikes.gr/bikes/on-off-road-bikes/ktm-life-road.html

http://www.giant-bicycles.com/el-gr/bikes/model/roam.2/9485/50393/

March 25, 2012, 04:05:57 AMReply #381

Offline koli

« Reply #381 on: March 25, 2012, 04:05:57 AM »
σαν βαση ειναι περιπου ιδια ποδηλατα, το πρωτο υστερει σε περιφεριακα αλλα εχει τα υδραβλικα... το δευτερο ειναι πιο ολοκληρομενο αλλα δεν εχει δισκοφρενα. εγω θα επαιρνα το giant και οσο για τα φρενα με ενα καλο τακακι το v-brake σκοτωνει  :good:

March 25, 2012, 05:04:55 AMReply #382

Offline charchon

« Reply #382 on: March 25, 2012, 05:04:55 AM »
Giant for me too...
τοπΟΥΛΗΣΑομΑΛΑΚαςΑλλαθαξαναπαΡωΚαποιαΣτιγμηΛευκοFaceliFTNC

March 25, 2012, 09:31:35 AMReply #383

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #383 on: March 25, 2012, 09:31:35 AM »
To KTM εχει καλυτερα φρενα αλλα φοραει Shimano Alivio ενω το GIANT εχει την Acera που υποτιθεται οτι ειναι καλυτερη (λεω υποτιθεται γιατι εγω που την εχω στο ΜΤΒ δεν ειμαι και πολυ ευχαριστημενος). Το κακο ειναι οτι και στα 2 ειναι καπως "σπασμενες" αλλο ντεραγιερ μπροστα αλλο πισω, αλλες μανετες. Γενικα βλακιες που κανουν για να μειωσουν το κοστος! Πηγαινε και διαλεξε το ελαφρυτερο η αυτο που σου αρεσει περισσοτερο σαν φινιρισμα και ποιοτητα και τα 2 παιζει να χρειαστουν αλλαγες αναλογα με τις αναγκες σου.

Λέγε εντυπώσεις. :exaclty:
Δεν εχω να πω πολλα ακομα, τελειωσα την προετοιμασια του κατα τις 5 χθες και ισα που προλαβα να κανω μια γρηγορη βολτα, μου φανηκε υπερβολικα γρηγορο, καποιες στιγμες ακομα και τα αυτοκινητα σου φαινονται αργα, στριβει με το σωμα, ειναι παναλαφρο, μεσα στην 2ωρη βολτα μου εκανα 35χλμ πολυ ξεκουραστα, το σωμα μου δεν το εχει συνηθισει ακομα και μου ξενιζει αρκετα, εχει εξαιρετικη αποσβεση κραδασμων (το δοκιμασα σε πεζοδρομια, λαθος μεν, αλλα το δοκιμασα και το εκανε με επιτυχια). Ανεβηκα κατεβηκα Μεσογειων και Κηφισιας και δεν καταλαβα τιποτα. Δεν εχεις αισθηση του ποσο γρηγορα κινείσαι, το καταλαβαινεις επειδη τα δακρυα τρεχουν συνεχως απο τον αερα...Πηγα με 45χλμ χωρις να ξερω το ποδηλατο και χωρις να το κυνηγησω.
Προς το παρον εχω ενα τεραστιο αρνητικο που αν δεν βρω τροπο να το λυσω η αν δεν στρωσει θα γινει προπονητηριο αυτο το πραμα. ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ! Με τιποτα ομως, πιστευω να βελτιωθει γιατι μολις το πηρα δεν σταματαγε καν, στο τελος της βολτας οταν κατεβαζες τα χερια χαμηλα στα χειριστηρια και τα πιεζες τερμα σταματαγε αρκετα χλμ πιο κατω!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 25, 2012, 11:55:09 AMReply #384

Offline dimsabas

« Reply #384 on: March 25, 2012, 11:55:09 AM »
Πολύ φυσιολογικό αυτό που περιγράφεις για τα φρένα, αν φρενάρεις με τις μανέτες που είναι στο οριζόντιο τμήμα του τιμονιού. Γιατί αν δοκιμάσεις αυτές που είναι στο κουρμπαριστό τμήμα του τιμονιού, θα δεις ότι μπορείς να κάνεις ακόμα και έντο. :o

March 25, 2012, 02:53:13 PMReply #385

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #385 on: March 25, 2012, 02:53:13 PM »
1) Δεν υπαρχουν μανετες στο οριζοντιο!!!! :)
2) Τα χειρστηρια πιανονται καθετα και φρεναρεις απο ψηλα πραγμα δυσκολο, αλλα γινεται. Αν σκυψεις και πιασεις το κουρμπαριστο ψιλο-φρεναρεις αλλα επειδη εχεις σκυψει η αεροδυναμικη εχει βελτιωθει τοσο πολυ που το ποδηλατο ειναι ασταματητο τα 50αρια στις κατηφορες τα εχει για πλακα!!!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

March 25, 2012, 08:20:07 PMReply #386

Offline xenos

« Reply #386 on: March 25, 2012, 08:20:07 PM »
Γιάννη βάλε και καμιά καλύτερη φωτό.

Σήμερα έκανα 20χλμ (από Ηλιούπολη => Αργ/λη και από εκεί επέστρεψα από το βουνό μέχρι καρέα).

March 25, 2012, 10:41:39 PMReply #387

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #387 on: March 25, 2012, 10:41:39 PM »
Εγω σημερα εκανα καμια 40αρια χλμ το πρωι. Πλεον η αποσταση ειναι απλα μια εννοια, η Αθηνα μοιαζει μικρη, επισης επειδη δεν του εχω και πολυ εμπιστοσυνη προσπαθω να μην το τρεχω και να μην πηγαινω απο δρομους που δεν ξερω αλλα με μεση ωριαια τα 19χλμ/ωρα χωρις να το ζοριζω νιωθω οτι μπορω να καλυπτω μεγαλες αποστασεις. Επισης κοιτωντας της διαδρομες μου στο endomondo που τις καταγραφω παρατηρησα οτι πλεον απο εκει που στις διαδρομες μου ειχα στις διακυμανσεις της ταχυτητας 20-40-60 πλεον γραφει και το 80 μιας και καποια στιγμη πηγα με 64χλμ/ωρα.

Πολλες φωτογραφιες δεν εχω την αλλη βδομαδα ειπαμε να κανουμε μια καλη βολτα και τα 6 Specialized μιας και εγω ημουν ο τελευταιος που παρελαβε. Θα τραβηξω τοτε να τα δειτε ολα μαζι.

Να οριστε 2 ακομα φωτο μεσα απο το γκαραζ παρεα με το ΜΧ και το Scott
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

March 25, 2012, 11:45:11 PMReply #388

Offline dimsabas

« Reply #388 on: March 25, 2012, 11:45:11 PM »
Βλακεία το να μην έχει μανέτες στο οριζόντιο. Κάποιες φορές θες να ξεπιαστείς και σηκώνεσαι πιο όρθιος, κρατώντας το τιμόνι στο οριζόντιο κομμάτι του. Τι θα κάνεις αν χρειαστεί να φρενάρεις αμέσως; Μήπως να τις προσέθετες;

March 26, 2012, 10:21:45 AMReply #389

Offline jSkyline

• light speed
« Reply #389 on: March 26, 2012, 10:21:45 AM »
Ναι η αληθεια ειναι οτι ειναι χρησιμες και το σκεφτομαι και εγω. Αλλα αυτο που λες για να σηκωθεις ορθιος δεν ισχυει ετσι και αλλιως σε σχετικα ορθια σταση βρισκεσαι. Μην μπερδευεσαι με τα παλια κουρσακια παντως που ειχες 2 θεσεις για το τιμονι, το οριζοντιο τμημα και την κουρμπα. Τα καινουργια πλεον, εχουν τα χειριστηρια (βασικη θεση) την κουρμπα (δευτερευουσα) και τελος το οριζοντιο τμημα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)