Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]  (Read 492292 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 08, 2015, 12:26:22 PMReply #2055

Offline spoumi

Re: Νέα μέλη συστηθείτε [#2]
« Reply #2055 on: June 08, 2015, 12:26:22 PM »
Τι θες να βάλεις στο nc που να κοστίζει τόσο ώστε να καλύψει τα παραπάνω που λες?
Γιατί εισαγωγές αναρτήσεις και εξάτμιση λες να βάλεις και στο honda όπου στο δεύτερο είναι σαφώς πιο ακριβά.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

June 08, 2015, 02:26:48 PMReply #2056

Offline Sakis

« Reply #2056 on: June 08, 2015, 02:26:48 PM »
Τι θες να βάλεις στο nc που να κοστίζει τόσο ώστε να καλύψει τα παραπάνω που λες?
Γιατί εισαγωγές αναρτήσεις και εξάτμιση λες να βάλεις και στο honda όπου στο δεύτερο είναι σαφώς πιο ακριβά.

Ένα turbo kit ή ένα compressor ίσως για να αποκτήσει την δύναμη του S2000, το οποίο για να γίνει σωστά συνεπάγεται και με μια ολοκληρωμένη εξάτμιση άρα μιλάμε για ένα κόστος 5000ευρώ περίπου, χωρίς να έχεις βελτιώσει το στήσιμο (αναρτησεις, διαφορικό, αντιστρεπτικές, δεσίματα, φρένα, ζαντολάστιχα φαρδύτερα και πάει λέγοντας).  ;)
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html

June 08, 2015, 03:23:14 PMReply #2057

Offline tony_l

« Reply #2057 on: June 08, 2015, 03:23:14 PM »
Η αλήθεια είναι ότι αυτό που είπε ο Μάνος, το άκουσα από όλους όσους κουβεντιάσαμε το θέμα... Το στοκ 18αρι, προσωπικά δεν θα το αντέξω (έχω οδηγήσει) από μεριάς δύναμης ούτε εξάμηνο και το δίλιτρο επίσης δεν βάζει φωτιά στην άσφαλτο και πληρώνεις 2λιτρο κι από πάνω. Δεν ήμουν ποτέ κοντράκιας, ούτε φαν της δύναμης, αλλά θεωρώ ότι το επόμενο βήμα οδηγικά δεν είναι 140-160-170 άλογα πισωκίνητο. Γι' αυτό το λόγο, πρώτα έχω το νου μου να βρω κάποιο καθαρό s2k και σαν back-up plan να φτιάξω κάτι παρόμοιο (18αρι κομπρεσσοράτο δηλαδή). Τα θετικά του s2k τα ξέρουμε όλοι. Τα αρνητικά είναι ότι δεν βρίσκεις εύκολα καθαρό και σε λογική τιμή και ότι έχουν φάει πολύ ζόρισμα. Τα 15k για αυτοκίνητο 12-13+ χρονών δεν είναι λογικές τιμές δυστυχώς και οι κάτοχοί τους ήταν πολύ συχνά κανίβαλοι. Από την άλλη μεριά, 18αρια NC βρίσκεις πολλά, φθηνά και καινούρια. Με ιδιοκτήτες που πήγαιναν απλά βόλτα και με τέλη-ασφάλειες πολύ πιο λογικά από αυτά των s2k. Το άσχημο είναι ότι με το 106, έμπλεξα πολύ με συνεργεία και πλέον δεν θέλω ούτε να τους δω. Συνεπώς, το να αγοράσω ένα αυτοκίνητο (λέγε με NC) που δεν με καλύπτει σχεδόν καθόλου (ανάρτηση-μετάδοση-δύναμη) και να το βελτιώσω τόσο ώστε να φτάσει σε επίπεδα s2k είναι στο μυαλό μου σαν δεύτερο "επίπονο" πλάνο. Το πόσο επίπονο βέβαια και κατά πόσο αξίζει (ζημιές, ταλαιπωρία σε σχέση με διασκέδαση, κατανάλωση κτλ) μόνο άνθρωποι σαν τον Κώστα θα μπορούσαν να μου το πουν.

June 08, 2015, 04:18:09 PMReply #2058

Offline kostas_jp120

« Reply #2058 on: June 08, 2015, 04:18:09 PM »
To s2k θα φτάσει εύκολα τις 30Κ-40Κ αν θέλεις να το βελτιώσεις σωστά (με κομπρέσορα ή turbo kit και παρελκόμενα) - εφόσον βρεις κάποιο που δεν το έχουν  σκίσει. Επίσης θα πρέπει να είναι το τελευταίας γενιάς με VSA (για να μπορείς να προγραμματίσεις τον Hondata, να έχεις το VSA που δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Mazda κλπ) - τέτοιο κάτω από 20Κ αγορά δεν έχω βρει :)

Μόνο φρένα (γιατί είναι για κλάματα - σε σχέση με το nc - ειδικά αν τουρμπίσεις) υπολόγισε 2Κ+, γενικά θέλει πολύ χοντρό πορτοφόλι το σπορ της βελτίωσης με το s2k.

Ένα mx5 σε πολύ καλή έως άριστη κατάσταση θα βρεις με 7-10Κ max από εκεί και μετά υπολόγισε 6Κ-12Κ ανάλογα με το επίπεδο που θέλεις να φτάσεις (δε λέω να φέρεις αξεσουάρ από την Ιαπωνία βέβαια) για κομπρέσορα, ανάρτηση κλπ.

Η δική μου εμπειρία λέει ότι στο συνεργείο πάω μόνο για νέες βελτιώσεις ή για καφέ με τους υπόλοιπους "petrolheads" (οι περισσότεροι έχουν s2k) και όχι για φτιάξω ζημίες που δεν προκάλεσα εγώ.
H μετατροπή με το Rotrex Kit της Kraftwerks είναι πολύ αξιόπιστη ακόμα και σε TD που έχω συμμετάσχει 3 φορές το τελευταίο διάστημα.

Η δική μου επιλογή (αν αποφάσιζα να σπάσω τον κουμπαρά μου) θα ήταν GT86/BRZ με Rotrex, TEIN και ζαντολάστιχα πάλι 40Κ+ θα έφτανα αλλά θα είχα στα χέρια μου ένα φρέσκο θεϊκό πλαίσιο με μπόλικη δύναμη.
1.8 Forged Engine / NC Galaxy Grey / Kraftwerks Rotrex Kit w 75mm Pulley / TDR Tune / RaceRom

http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,7785.0.html

June 08, 2015, 04:29:48 PMReply #2059

Offline SchumiMx5

« Reply #2059 on: June 08, 2015, 04:29:48 PM »
back-up plan να φτιάξω κάτι παρόμοιο (18αρι κομπρεσσοράτο δηλαδή).
έμπλεξα πολύ με συνεργεία και πλέον δεν θέλω ούτε να τους δω
:????: :????:

Επίσης αυτό με τα ''καθαρά'' s2k έλεος πια. Το 95% αυτών που το λένε δεν έχουν πάει καν να δούνε ούτε ένα από κοντά.Και ακούγεται από άτομα που δεν έχουν καν αμάξι "θα έπαιρνα s2k αλλά δεν υπάρχουν καθαρά.."

Κάντε μια αναζήτηση πρώτα για τα καθαρά,και αφήστε τις λογικές τιμές. Όσοι πήραν καθαρά τα έσκασαν.

*sorry για το διπλό δεν ξέρω τι έγινε*

June 08, 2015, 04:54:40 PMReply #2060

Offline simkoz

« Reply #2060 on: June 08, 2015, 04:54:40 PM »
To s2k θα φτάσει εύκολα τις 30Κ-40Κ αν θέλεις να το βελτιώσεις σωστά (με κομπρέσορα ή turbo kit και παρελκόμενα) - εφόσον βρεις κάποιο που δεν το έχουν  σκίσει. Επίσης θα πρέπει να είναι το τελευταίας γενιάς με VSA (για να μπορείς να προγραμματίσεις τον Hondata, να έχεις το VSA που δεν έχει καμία σχέση με αυτό της Mazda κλπ) - τέτοιο κάτω από 20Κ αγορά δεν έχω βρει :)

Μόνο φρένα (γιατί είναι για κλάματα - σε σχέση με το nc - ειδικά αν τουρμπίσεις) υπολόγισε 2Κ+, γενικά θέλει πολύ χοντρό πορτοφόλι το σπορ της βελτίωσης με το s2k.

Ένα mx5 σε πολύ καλή έως άριστη κατάσταση θα βρεις με 7-10Κ max από εκεί και μετά υπολόγισε 6Κ-12Κ ανάλογα με το επίπεδο που θέλεις να φτάσεις (δε λέω να φέρεις αξεσουάρ από την Ιαπωνία βέβαια) για κομπρέσορα, ανάρτηση κλπ.

Η δική μου εμπειρία λέει ότι στο συνεργείο πάω μόνο για νέες βελτιώσεις ή για καφέ με τους υπόλοιπους "petrolheads" (οι περισσότεροι έχουν s2k) και όχι για φτιάξω ζημίες που δεν προκάλεσα εγώ.
H μετατροπή με το Rotrex Kit της Kraftwerks είναι πολύ αξιόπιστη ακόμα και σε TD που έχω συμμετάσχει 3 φορές το τελευταίο διάστημα.

Η δική μου επιλογή (αν αποφάσιζα να σπάσω τον κουμπαρά μου) θα ήταν GT86/BRZ με Rotrex, TEIN και ζαντολάστιχα πάλι 40Κ+ θα έφτανα αλλά θα είχα στα χέρια μου ένα φρέσκο θεϊκό πλαίσιο με μπόλικη δύναμη.

Φιλοσοφική ερώτηση:
αν είναι να πάτε σε τέτοια λεφτά γιατί δεν κοιτάτε και κατά Porsche μερια ή Μ3?
Μεταχειρισμένες cayman, Boxter S, κλπ που πιστεύω ότι είναι 2 σκαλιά πιο πάνω από BRZ, MX5, s2k και φτιάχτηκαν εξαρχής με πιο σπορ προσανατολισμό;

Η δικιά μου λογική είναι ότι μου αρέσει το μιατάκι γιατί δεν είναι υπερβολικό, είναι οικονομικό και στην τελική τα όρια του είναι κοντά στα δικά μου και του δημόσιου δρόμου. Αλλά αν αυτό δεν φτάνει τότε γιατί να μπλέξεις να αλλάξεις τόσο πολύ ένα αμάξι και να μην πας κατευθείαν σε κάτι που είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με πιο σπορ χαρακτηριστικά; και το BRZ εκτός από πιο καινούργιο δεν είναι κανα τέρας, την ίδια συνταγή του ΜΧ5 αντιγράφει, 2λιτρο, ελαφρύ πισωκίνητο για παιχνίδι.
Ειλικρινά εκτός από το πιο καινούργιο του θέματος δεν βλέπω σοβαρό λόγο να αφήσει κάποιος το μιατάκι για το BRZ.
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

June 08, 2015, 05:07:19 PMReply #2061

Offline tony_l

« Reply #2061 on: June 08, 2015, 05:07:19 PM »
Παιδιά, κάτι καταλάβατε λάθος... Δεν είπα ποτέ οτι θα πάρω s2k για να το βελτιώσω... Θέλω ένα ελαφρύ, σπορ, σύγχρονο πισωκίνητο με γύρω στα 250ps. Οπότε τα πλάνα είναι κάποιο καλό s2k που θα μείνει σχεδόν εργοστασιακό (μια ανάρτηση πχ δεν το θεωρώ τραγικό) ή NC 18αρι που θα δυναμώσει και θα στηθεί.

Schumi δεν καταλαβαίνω ούτε την απορία σου για τα συνεργεία, ούτε τον "τόνο" σου όσον αφορά αυτό που είπα για το s2k. Νομίζεις οτι δεν έχω κάνει αναζήτηση; Θεωρείς οτι βρίσκεις εύκολα τόσο ειδικό αυτοκίνητο μεταχειρισμένο σε καλη κατάσταση; Δεν είπα να μην έχει ακουμπήσει πουθενά, αλλά τα περισσότερα που πουλιούνται δεν πάνε καν ευθεία (που λέει ο λόγος). Και όχι, δεν θα σκασω τοσα λεφτά για αυτοκίνητο 12-13+ ετών. Προτιμώ στην τελική με τα ίδια λεφτά να βελτιώσω ένα NC 4-5 ετών που το παίρνεις σαν καινούριο.

June 08, 2015, 06:52:45 PMReply #2062

Offline SchumiMx5

« Reply #2062 on: June 08, 2015, 06:52:45 PM »
Μα λες ότι βαρέθηκες τα συνεργεία και ταυτόχρονα θα κανεις 250hp το nc.

Δεν εχω κάποιο τονο,για αυτο δεν το κατάλαβες κιολας.
« Last Edit: June 08, 2015, 06:54:59 PM by SchumiMx5 »

June 08, 2015, 07:14:08 PMReply #2063

Offline tony_l

« Reply #2063 on: June 08, 2015, 07:14:08 PM »
Βαρέθηκα τα συνεργεία, γι' αυτό και δεν θα ήθελα να πάω στη λύση του miata εξ' αρχής. Αλλιώς, το 18άρι NC, στα 250hp με ανάρτηση κτλ νομίζω θα μ' άρεσε πολύ περισσότερο από ένα s2k, συνολικά σαν αυτοκίνητο. Είναι πιο καινούριο, έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης, καλύτερο εξοπλισμό, τα 250 κομπρεσάτα άλογα φαίνονται πιο πολύ από τα 240 (κι αν) ατμοσφαιρικά στις 9k rpm κτλ κτλ. Αν δεν είχα βαρεθεί τα συνεργεία ή αν πχ. έβρισκα ένα τέτοιο miata έτοιμο, δεν θα ασχολιόμουν να ψάχνω το κάθε κοτέτσι s2k.  ;)

Περάσανε τα χρόνια και τα χιλιόμετρα. 2-3 ιδιοκτήτες σε ένα τόσο ειδικό αυτοκίνητο όσο το s2k, φαίνονται πολύ στην κατάσταση του αυτοκινήτου. Δυστυχώς...

June 08, 2015, 07:53:14 PMReply #2064

Offline SchumiMx5

« Reply #2064 on: June 08, 2015, 07:53:14 PM »
Επειδή τα τελευταιά 2 χρόνια έχω τουλάχιστον 4 περιπτώσεις "καθαρης" αγορας  s2k , μπορώ να σου πω ότι σε μια βδομάδα είχαν ξεμπερδεψει. Και προς θεου γιατί ειναι "ειδικό" αυτοκίνητο το s2k? Η γνώμη μου είναι οτι "ειδικά" είναι τα κριτήρια αναζήτησης που θέτουμε πολλές φορές, βλ. τσάμπα και καθαρό και 3ο αμάξι κλπ κλπ. Τέσπα, ευχομαι να βρεις αυτο που σ'αρέσει περισσότερο γιατί μόνο αυτό εχει σημασία στην τελική.

June 08, 2015, 10:07:23 PMReply #2065

Offline tony_l

« Reply #2065 on: June 08, 2015, 10:07:23 PM »
Τα τελευταία χρόνια η αγορά των s2k έχει αλλάξει πολύ. Μπήκαν πολλές αγγελίες καλών αυτοκινήτων. Κάποια πουλήθηκαν, κάποιοι άλλοι κατάλαβαν τι έχουν και επέλεξαν να τα κρατήσουν ακόμα και χωρίς πινακίδες. Συμφωνούμε οτι στα τελευταία 2 χρόνια υπήρξαν κάμποσα καθαρά αυτοκίνητα που άξιζε να αγοράσει κανείς. Τώρα δεν είναι έτσι. Εκτός κι αν μιλάμε για budget 20k €. Δεν έχω τόσα, ευχαριστώ. Να μου λείπει. Φτιάχνω το NC οικονομικότερα και γίνεται και καλύτερο (+χαμηλά τέλη). Απο περιέργεια και για να ξέρω πως να κινηθώ, μπορείς να μου αναφέρεις απλά τα ποσά που αγοράστηκαν τα αυτοκίνητα των γνωστών σου; Για να έχω μια τάξη μεγέθους.

Ευχαριστώ! :)

Ωραία η κουβέντα μας αλλά ξεφύγαμε νομίζω λίγο εκτός θέματος. Ελπίζω να μην έχουν πρόβλημα οι admins...

Υ.Γ. "Ειδικό" αυτοκίνητο ορίζω εγώ (και νομίζω πολύς κόσμος) ενα διθέσιο roadster με ακριβή συντήρησή και λίγους χώρους που μόνο σκοπό έχει την ευχαρίστηση του οδηγού του. Σου θυμίζει κανένα άλλο αυτοκίνητο;
Ναι, το miata είναι κι αυτό "ειδικό" αυτοκίνητο αλλά δεν είχε ποτέ τόσο καύτες ιδιοκτήτες όσο το s2k. Γι'αυτο και βρίσκεις πολύ καλύτερα αυτοκίνητα αναλογικά. :)
« Last Edit: June 08, 2015, 10:10:51 PM by tony_l »

June 08, 2015, 10:23:20 PMReply #2066

Offline kostas_jp120

« Reply #2066 on: June 08, 2015, 10:23:20 PM »

Φιλοσοφική ερώτηση:
αν είναι να πάτε σε τέτοια λεφτά γιατί δεν κοιτάτε και κατά Porsche μερια ή Μ3?
Μεταχειρισμένες cayman, Boxter S, κλπ που πιστεύω ότι είναι 2 σκαλιά πιο πάνω από BRZ, MX5, s2k και φτιάχτηκαν εξαρχής με πιο σπορ προσανατολισμό;

Η ίσως μου λογική είναι ότι μου αρέσει το μιατάκι γιατί δεν είναι υπερβολικό, είναι οικονομικό και στην τελική τα όρια του είναι κοντά στα δικά μου και του δημόσιου δρόμου. Αλλά αν αυτό δεν φτάνει τότε γιατί να μπλέξεις να αλλάξεις τόσο πολύ ένα αμάξι και να μην πας κατευθείαν σε κάτι που είναι σχεδιασμένο και κατασκευασμένο με πιο σπορ χαρακτηριστικά; και το BRZ εκτός από πιο καινούργιο δεν είναι κανα τέρας, την ίδια συνταγή του ΜΧ5 αντιγράφει, 2λιτρο, ελαφρύ πισωκίνητο για παιχνίδι.
Ειλικρινά εκτός από το πιο καινούργιο του θέματος δεν βλέπω σοβαρό λόγο να αφήσει κάποιος το μιατάκι για το BRZ.
[/quote]

Γιατί Σιμο είμαστε στην Ελλάδα που η κατοχή ενός m3 κλπ σε κάνει αυτόματα στόχο του συστήματος για παράλογους φόρους, τέλη και εισφορές για να πληρώνονται πάρα πολλοί κηφήνες σε άχρηστες θέσεις και δημόσιους οργανισμούς...
Προσωπικά το έχω ξαναπεί, αρνούμαι να συμμετέχω στις χορηγίες προς το άχρηστο ελληνικό κράτος, οπότε τα 2.0 λίτρα είναι το μέγιστο που θα πάω.
Το GT86/BRZ είναι μια καταπληκτική πλατφόρμα για βελτιώσεις με λογικό κόστος και είναι κάτι που και η ίδια η Toyota το επιδιώκει και το προωθεί.
Όπως και με το miata η ευχαρίστηση είναι στη διαδικασία βελτίωσης και στο αποτέλεσμα που βγαίνει μετά στο δρόμο.

Sent from my iPad using Tapatalk
1.8 Forged Engine / NC Galaxy Grey / Kraftwerks Rotrex Kit w 75mm Pulley / TDR Tune / RaceRom

June 08, 2015, 11:07:27 PMReply #2067

Offline option-D

« Reply #2067 on: June 08, 2015, 11:07:27 PM »
Κώστα, μιλάς διαρκώς για "βελτιωμένα" ενώ η αρχική σκέψη -όπως κι αυτό που είπα εγώ- ήταν stock s2k VS nc να πλησιάζει ένα s2k.
Και μετά μιλάς για compressor/turbo s2k, άρα να πω εγώ m3 e92, να πεις compressor την e92 και μετά εγώ 997 turbo και πάει λέγοντας.
Όπως και να το κάνουμε, το mx5 για να πλησιάσει ακόμα κι ένα stock s2k θέλει πολύ χρήμα.
Προσωπικά, πριν πάρω ξανά mx5 τα κοίταγα πολύ τα honda κι αν δεν έβρισκα αυτό που πήρα, στα λεφτά που το πήρα, πιθανότατα θα είχα s τώρα.
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

June 08, 2015, 11:31:50 PMReply #2068

Offline kostas_jp120

« Reply #2068 on: June 08, 2015, 11:31:50 PM »
Για stock αλλάζει η κουβέντα, το s2k είναι μια κατηγορία πάνω από το mx5. Είναι θέμα επιλογών, χρημάτων και χρήσης.

Sent from my iPad using Tapatalk

June 09, 2015, 12:06:34 AMReply #2069

Offline mxmts

« Reply #2069 on: June 09, 2015, 12:06:34 AM »
Ευχαριστώ Μακη!! Επίσης χρησιμο φαίνεται αυτο το site http://www.mx5-mazda.co.uk/niseko.htm που έχει πολλές εκδόσεις στην αριστερή στήλη και αναφέρει συνοπτικά τί περιλαμβανει η καθε μία. Αλήθεια το ελληνικό site mazda.gr πόσο καιρό είναι υπό κατασκευη ?!?