!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Mx5 vs Mr2 vs Z3 vs MgTf

<< < (3/7) > >>

gianic:
Μετα απο  διαφορες σκοτεινες σκεψεις κατα καιρους  και διαφορα αμαξια (s2000, rx8, και καμια 5αδα miata μερικα turbo με πολλα αλογα και αλλα με λιγα) κι επειδη παλι ψαχνομουν μηπως γινω κυριλες και παρω κανα Z4 ή κανα Μ3 Ε46, το miata ειναι απο τα πιο VFM sports car ever made.

Με τον @Hayate  πραγματικα το εχουμε καψει στις συζητησεις μηπως αλλαξουμε αμαξι και να παμε σε κατι αλλο, ετσι για το ΛΟΛ,  αλλα επειδη λεφτα για 911 turbo ακομα δεν εχουμε λεμε να κατσουμε στα αυγα μας και να ξεκωλιαζουμε το υπερτιμιο NC που πραγματικα τα κανει ολα (οσων αφορα την οδηγηση, οχι την πρακτικοτητα) Το ιδιο συνεπαγεται και για τα καλοσυντηρημενα NB NA φυσικα.

sabtas:
Δεν εχω εμπειριες απο τα αμαξια του τιτλου περα απο το ΜΧ5....
Το μονο που εχω οδηγησει σε νορμαλ προς γρηγορη βολτα(καμια 25 χλμ εκανα) αλλα ειναι luxury roadster ειναι Slk 1800 compressor με 165 αλογα.....
Ηταν πραγματικα απογοητευση η εμπειρια λογο μοτερ....αν μου ελεγαν οτι εχει 130 αλογα θα το πιστετυα.....παιζει ρολο και το βαρος κοντα στα 1500kg ημασταν και δυο μεσα...
Αυτος ο κοφτης στις σχεδον 5500-6000 στροφες ηταν σπαστικος...πανω που ελεγες τωρα κατι θα γινει τσουπ....κοφτης....αααασταδιαλα....και μιλαμε τις δυο πρωτες φορες μου μπηκε κοντεψα να το καψω το μοτερ....τον κομπρεσορα ουτε που τον καταλαβα....

Αν μαθεις με γιαπονεζικο σου κακοφαινεται πολυ το αργοστροφο μοτερ.... αυτο μου εμεινε...

Domo:
ΠΛηρης και κατατοπιστικοτατες οι μεχρι στιγμης πληροφοριες...Γενικως ομολογουμενως το Mx5,ειναι η καλυτερη ας πουμε λυση σε σχεση με τον ανταγωνισμο,μιλωντας σαν συνολο...Η ολη αναζητηση ξεκινησε μετα απο ψαξιμο και λιωσιμο στο γνωστο σαιτ...Δυστυχως το 80% των μεταχειρισμενων ειναι απο κακη εως αθλια κατασταση και το υπολοιπο 20% με τιμες στο Θεο,οποτε ειπα να ριξω μια ματια και στον ανταγωνισμο και ισως βρεθει κατι αξιολογο.

Ξεκινωντας το θεμα εβαλα και καποια ερωτηματα μεσα ετσι ωστε να δημιουργηθει μια σφαιρικη εικονα για ολα τα μοντελα,επειδη μπορει καποιος να μπει στην ιδια διαδικασια για διαφορετικους λογους (πχ χρηση στην πιστα).Προσωπικα θελω ενα καθημερινο αυτοκινητο (σπιτι-δουλεια),κοντινες αποδρασεις κτλ και κυριως να χαιρομαι οταν το οδηγαω.Δεν με ενδιαφερουν οι απολυτες επιδοσεις,ποιο ειναι καλυτερο για πιστα-drift κτλ

Στην μεχρι τωρα αναζητηση μου οι πληροφοριες που εχω βρει ειναι:

Mx5: Τα θετικα τα γνωριζουμε ολοι,δεν χρειαζεται να τα αναφερω...
Στα αρνητικα -η καταναλωση

Αν και δεν αφορα το αμαξι σαν αμαξι,στα αρνητικα επισης μπαινει οτι δεν υπαρχουν 1.8
Με την πτωση τιμων το καθενα εχει αλλαξει 187 ιδιοκτητες
Σαν προσιτο και φυσικα vfm fun car οι 185 εξ αυτων τα εχουν ξεπατωσει
Τα παραπανω αφορουν το Nb

Mr2: Στα θετικα οπως και το Mx5,στησιμο-οδηγικη απολαυση κτλ
Επισης καλη καταναλωση

Αρνητικα: Τα pro facelift μοντελα >03,καινε λαδια και πανε για ανακατασκευη,προβλημα το οποιο διορθωνεται με την αφαιρεση των προκαταλυτων
Επισης κρατανε σχετικα υψηλη τιμη διοτι δεν υπαρχουν πολλα

Z3: Στα θετικα (κατα προσωπικη αποψη) ειναι η εμφανιση του,καλυτερο (?) ποιοτικα εσωτερικο απο τα 2 παραπανω...

Καταναλωσεις,αξιοπιστια κτλ δεν γνωριζω ουτε εχω βρει καπου να αναφερονται,οποτε αν γνωριζει καποιος κατι παραπανω ας γραψει

Αρνητικα: Εχει ευκαμπτο σασι και δεν εχει σχεση οσον αφορα το στησιμο και την οδηγικη συμπεριφορα σε σχεση με το Mx5+Mr2 (δεν ξερω ποσο προβλημα αποτελει αυτο για καποιον που το θελει απλα σαν καθημερινο οπως εγω πχ)

Mg tf: Νομιζω τα εγραψε αναλυτικα ο φιλος πιο πανω,οποτε δεν προσθετω κατι
Ουσιαστικα μπαινει στην συγκριση διοτι ειναι κατα πολυ πιο οικονομικο απο τα υπολοιπα (αγορα),οποτε αν βρεθει καποιο καλοσυντηριμενο αναρωτιεμαι αν αξιζει να το κοιταξεις...

Οποιαδηποτε αλλη αποψη ή διορθωση ισως σε αυτα που γραφω (δεν εχω εμπειρια απο κανενα περαν του Mx5),φυσικα και ειναι ευπροσδεκτη...

Gas21:
Δε νομιζω οτι υπάρχει ανθρωπος  που  θα αγόραζε μια μπανιέρα με ρόδες ,όπως η Ζ3  1.8 ,για την οδηγική της απόλαυση.

kostasmito:
Στα δικά μου μάτια, παρότι γενικά απεχθάνομαι τις BMW, η Z3 είναι η πιο όμορφη απο τις 4 επιλογές.
@Domo τα MR2 & MG δεν νομίζω ότι είναι κατάλληλα για την χρήση που θες.
Προσωπικά θα το περιόριζα στα άλλα δύο. Ή Mazda αν βρεθεί κάτι αξιόλογο (καλή τύχη-δύναμη σε αυτό και μην ψάχνεις μόνο για NB) ή BMW υποχρεωτικά όμως με επεμβάσεις τουλ. σε ανάρτηση & μετάδοση.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version