Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Oδήγηση στην Αγγλία ~ Να το επιχειρήσω;  (Read 4327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

July 18, 2017, 01:27:13 AM

Offline georgep800

Καλησπέρα,
Έχει κανείς εμπειρία απο οδήγηση στην Αγγλία(δεξιοτίμονο); Πιο πολύ με προβληματίζει το γεγονός αν εύκολα μπαίνεις στην "λογική" όλα να το κάνεις ανάποδα  ::- Για παράδειγμα στα κυκλικά, στις διασταυρώσεις, κτλ... Επειδή θα πάω για επαγγελματικό ταξίδι δεν θα έχω την ευχέρεια να πειραματιστώ ώστε να προσαρμοστώ, οπότε απο την πρώτη ημέρα θα διανύσω αρκετά χιλιόμετρα.
Κάποιος που να έχει εμπειρία; Να το επιχειρήσω ή να το οργανώσω διαφορετικά;
Thanks!

July 18, 2017, 09:13:58 AMReply #1

Offline ted33

Η πρωτη μια ωριτσα θελει προσοχη, βεβαια θελει διαρκως προσοχη να σκεφτεσαι πως στριβεις κτλ. Επισης βοηθαει πολυ οταν το αυτοκινητο εχει δεξια το τιμονι.

July 18, 2017, 09:16:36 AMReply #2

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Σου παίρνει μισή ώρα να προσαρμοστείς, έχω οδηγήσει και σε Κύπρο και σε Αγγλία. Αν νοικιάσεις κάποιο αυτοκίνητο απλά νοίκιασε κάποιο που να το ξέρεις απλά.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

July 18, 2017, 02:15:35 PMReply #3

Offline kostasmito

Μην μασάς και νοίκιασε αυτόματο.

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

July 18, 2017, 03:25:46 PMReply #4

Offline Manolis

Έχω οδηγήσει αυτόματο και μηχανικό στην Αυστραλία (περισσότερο) και στην Αγγλία (λιγότερο).
Δεν θεωρώ ότι θα έχεις θέμα.Αυτό που εγώ φοβόμουν περισσότερο είναι ότι σε ενδεχόμενο κίνδυνο λόγω συνήθειας
το μυαλό,και κατά συνέπεια τα χέρια,θα αντιδράσει με τον τρόπο που έχει τόσα χρόνια μάθει να το κάνει δλδ από την
δική μας "σωστή" μεριά του δρόμου.Για αυτό χρειάζεται προσοχή και ήρεμη οδήγηση ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί
η πιθανότητα στραβής.Στο θέμα οδήγησης στην πρώτη μισή-μία ώρα θα προσαρμοστείς*

*ειδικά αφού έχεις τόσα χρόνια εμπειρίας από την καλύτερη έκδοση NC που βγήκε ποτέ.Να τα λέμε κ αυτά παιδιά.

July 18, 2017, 11:14:52 PMReply #5

Offline Dasimo

Έχω οδηγήσει για αρκετό καιρό σε Αγγλία, Κύπρο και Μαλτα. Προσοχή στα roundabouts και θα είσαι μια χαρά !

Sent from my iPad using Tapatalk

July 18, 2017, 11:33:54 PMReply #6

Offline jSkyline

• light speed
Ναι όντως και αυτό με τα roundabouts είναι ένα θέμα. Πρόβλημα φυσικά που αντιμετωπίζεις σε όλη την Ευρώπη. Συμφωνώ με το αυτόματο θα βοηθήσει πολύ. Και με το μηχανικό βέβαια δεν θα έχεις θέμα αλλά θα χρειαστεί και αυτό χρόνο προσαρμογής.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

July 18, 2017, 11:55:26 PMReply #7

Offline giannisnaoussa

Ναι όντως και αυτό με τα roundabouts είναι ένα θέμα. Πρόβλημα φυσικά που αντιμετωπίζεις σε όλη την Ευρώπη. Συμφωνώ με το αυτόματο θα βοηθήσει πολύ. Και με το μηχανικό βέβαια δεν θα έχεις θέμα αλλά θα χρειαστεί και αυτό χρόνο προσαρμογής.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

οπα το προβλημα ειναι στην Ελλαδα, σε ολη τηνη Ευρωπη ειναι σωστα  :exaclty:

July 18, 2017, 11:58:26 PMReply #8

Offline jSkyline

• light speed
Εννοείται οτι το πρόβλημα είναι η Ελλάδα! Απλα ο Έλληνας οδηγός θα προβληματιστεί.

Να σου πω την αλήθεια μια χαρά το είχα βολευτεί σε όλες τις χώρες του εξωτερικού. Στην Ελλάδα μου φαίνεται τελείως χαζό!
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)

July 19, 2017, 01:36:03 AMReply #9

Offline georgep800

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες! Θετικό το γεγονός ότι η οδήγηση με αυτά τα δεδομένα συνηθίζετε τόσο εύκολα και γρήγορα!
Πολύ καλή η ιδέα για αυτόματο και ίσως κάτι τέτοιο να επιλέξω.

Για τα roundabouts πάντως που αναφέρθηκαν, είναι μια απο τις περιπτώσεις που όντως με προβληματίζει.

Ναι όντως και αυτό με τα roundabouts είναι ένα θέμα. Πρόβλημα φυσικά που αντιμετωπίζεις σε όλη την Ευρώπη.

Αναφέρεσαι στην νοοτροπία των οδηγών στην υπόλοιπη Ευρώπη συγκριτικά με εδώ;

July 19, 2017, 08:01:18 AMReply #10

Offline jeanskyline7

Re: Oδήγηση στην Αγγλία ~ Να το επιχειρήσω;
« Reply #10 on: July 19, 2017, 08:01:18 AM »
Όχι δεν αναφέρομαι στη νοοτροπία αλλά στον διαφορετικό ΚΟΚ που ισχύει στην Ευρώπη σχετικά με τα roundabout.

Στάλθηκε από το HTC One ME dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

July 19, 2017, 08:26:12 AMReply #11

Offline Harristefan

« Reply #11 on: July 19, 2017, 08:26:12 AM »
Καλημέρα σε όλους! Για την οδήγηση στην Αγγλία, θα βοηθούσε και η αλλαγή του ρολογιού ή του δακτυλιδιού που φοράει κάποιος, από το ένα χέρι στο άλλο. Δλδ αν φοράς το ρολόι στο αριστερό χέρι , μόλις πιάσεις τιμόνι, βάλε το στο δεξί. Αυτό βοηθάει υποσυνείδητα να έχεις περισσότερη προσοχή γιατί νιώθεις ότι κάτι είναι ανάποδα και πράτεις ανάλογα . Εμένα με βοήθησε αυτό στην Κύπρο που οδηγούσα 1,5 χρόνο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

July 19, 2017, 09:08:24 AMReply #12

Offline ted33

« Reply #12 on: July 19, 2017, 09:08:24 AM »
Έχω οδηγήσει για αρκετό καιρό σε Αγγλία, Κύπρο και Μαλτα. Προσοχή στα roundabouts και θα είσαι μια χαρά !

Sent from my iPad using Tapatalk

Μια απ τα ιδια ακριβως!!!

July 19, 2017, 01:15:00 PMReply #13

Offline georgep800

« Reply #13 on: July 19, 2017, 01:15:00 PM »
Όχι δεν αναφέρομαι στη νοοτροπία αλλά στον διαφορετικό ΚΟΚ που ισχύει στην Ευρώπη σχετικά με τα roundabout.

Στάλθηκε από το HTC One ME dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Χμμ δεν ήξερα ότι διαφέρει ο ΚΟΚ στα roundabouts στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ρίξω μια ματιά στο ΚΟΚ τους να δω τι ισχύει πριν πάω.

Καλημέρα σε όλους! Για την οδήγηση στην Αγγλία, θα βοηθούσε και η αλλαγή του ρολογιού ή του δακτυλιδιού που φοράει κάποιος, από το ένα χέρι στο άλλο. Δλδ αν φοράς το ρολόι στο αριστερό χέρι , μόλις πιάσεις τιμόνι, βάλε το στο δεξί. Αυτό βοηθάει υποσυνείδητα να έχεις περισσότερη προσοχή γιατί νιώθεις ότι κάτι είναι ανάποδα και πράτεις ανάλογα . Εμένα με βοήθησε αυτό στην Κύπρο που οδηγούσα 1,5 χρόνο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Καλή ιδέα και αυτό. Αν και έτσι όπως το σκέφτομαι, μόνο το γεγονός ότι θα είναι δεξιοτίμονο θα μου κρατάει απο μόνο του την προσοχή μέχρι να συνηθίσω...

July 27, 2017, 03:26:12 PMReply #14

Offline georgep800

« Reply #14 on: July 27, 2017, 03:26:12 PM »
Καλησπέρα και πάλι,
Μια απο τις επόμενες ημέρες θα κλείσω το αυτοκίνητο και αναρωτιέμαι τι έγγραφα απαιτείται να έχω για την διαδικασία όταν θα είμαι στην Αγγλία. Πρέπει να βγάλω νέου τύπου δίπλωμα(την κάρτα) ή δεν είναι απαραίτητο; Επίσης η ταυτότητα απο την στιγμή που έχει λατινικούς χαρακτήρες αρκεί για την διαδικασία;