!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

ΚΤΕΟ

<< < (29/75) > >>

kacey:
Γιατι η ημερομηνια εκδοσης ασφαλιστικου συμβολαιου δεν συμπιπτει παντα με την ημερομηνια αναγκης ελεγχου ΚΤΕΟ.

Γιατι δεν ειναι δουλεια της ασφαλιστικης να ελεγχει αν εχεις ΚΤΕΟ.

Γιατι ακομα κ αν δεχτουμε οτι δεν στο ζητησε για να σου τσακωσει τα ασφαλιστρα (που ετσι ειναι, δεν διαφωνω), δεν αναιρει την δικια σου υποχρεωση να περνας ΚΤΕΟ κ τις συνεπειες απο την μη εκπληρωση της.

Ειδικα στο τελευταιο, μου φαινεται πολυ ανισχυρο επιχειρημα το "αφου δεν μου το ζητησε οταν μου προσφερε την ασφαλιση, υποχρεωστε την να πληρωσει κ. δικαστη"¨. Οποτε στη συγκεκριμενη περιπτωση ενα μετρο που ειχε ως σκοπο να σε αναγκαζει να περνας ΚΤΕΟ, δεν το επιτυγχανει - γιατι αυτος που συμφωνα με το μετρο επρεπε να σου ζητησει το χαρτι ΚΤΕΟ δεν το ζηταει - κ δημιουργει κ μεγαλυτερα προβληματα.

Βεβαια δεν ειναι αυτη η λογικη, οπως ειπα δεν ειναι - κ κανεις δεν μπορει να την αναγκασει να ειναι - δουλεια της ασφαλιστικης να ελεγχει αν εχεις ΚΤΕΟ. Η λογικη ειναι να φοβασαι τις συνεπειες της ανυπαρξιας ΚΤΕΟ σε περιπτωση ατυχηματος, ωστε να πας μονος σου να περασεις. Αλλα οταν η πρωτη απαντηση ειναι "αααα, δεν με νοιαζει, δεν μου το ζητησε το χαρτι οποτε θα απαιτησω να πληρωσει", φαινονται οι προτεραιοτητες...

ΥΓ Σε καθε περιπτωση, εσυ το ρισκαρεις?

Nitroking:
Αν αναφερεσαι σε εμενα προσωπικα απλα να σου πω οτι σε ολα τα αμαξια της οικογενειας αλλα και τα δικα μου τα περναω πριν την ωρα τους ακομα..Θελω να ειμαι παντα νομιμος ωστε να μην μπορει να μου πει ποτε κανεις τιποτα..

dimsabas:
Βρε παίδες, δε σχολιάσαμε στο σκεπτικό  και τη χρησιμότητα του ΚΤΕΟ, ήταν σαφέστατο αυτό στην απάντησή μου. Η σύνδεση κάλυψης από την ασφαλιστική σε περίπτωση ατυχήματος με το αν το ΚΤΕΟ είναι εν ισχύει, αυτό σχολιάστηκε και τίποτα άλλο.
Πριν κάνα χρόνο είχε γίνει σούσουρο για το ζήτημα. Έλεγαν στις ειδήσεις ότι δε θα επιτρέπεται να ασφαλιστεί κανένα όχημα που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ. Δεν έλεγαν ότι "πληρώστε κορόιδα, θεωρείτε τον εαυτό σας καλυμμένο, οι μπάτσοι στα μπλόκα θα βλέπουν το χαρτί της ασφάλειας και θα σας θεωρούν νόμιμους, αλλά αν γίνει κάτι, τότε τη βάψατε γιατί δεν ισχύει τίποτα από τα παραπάνω".

Αυτό είναι το ερώτημά μου. Κανείς εδώ μέσα δε χρειάζεται μάθημα ηθικοΚΤΕΟλογίας, αφού δε νομίζω ότι υπάρχει Miata σε αυτό το φόρουμ που δεν είναι έγκυρο στον συγκεκριμένο τομέα, του δικού μου συμπεριλαμβανομένου. Το παραπάνω αρχικό ερώτημα σας φαίνεται λογικό και νόμιμο; Αυτό ρώτησα, όχι αν χρειάζεται γενικώς το ΚΤΕΟ και ό,τι άλλο γράφθηκε.

kacey:
dimsabas

κοιτα, ο νομος λεει "δεν ασφαλιζεσαι εαν δεν εχεις ΚΤΕΟ". Προφανως κ δεν ειναι σωστο να "ξεχνανε" να το ελεγξουν οταν σε ασφαλιζουν, το ειπα πιο πανω. Αλλα τι σου προσφερει εσενα αυτο? Οπως ειπα μου φαινεται πολυ ανισχυρο το επιχειρημα "πληρωσε τωρα κ. Ασφαλιστικη, γιατι οταν με ασφαλιζες δεν ελεγξες αν ΕΓΩ εχω εκπληρωσει την υποχρεωση μου". Στην καλυτερη των περιπτωσεων, να τους κανεις μια μηνυση (οχι αγωγη, οχι δηλαδη να ζητησεις λεφτα) επειδη παρανομησαν, ωστε να τους τιμωρησει το κρατος για την παρανομια τους. Κλαινμαιν δηλαδη, δεν κερδιζεις τιποτα.

Ασε που, πως αποδεικνυεις οτι ΔΕΝ ειχες ΚΤΕΟ οταν βγηκε το ασφαλιστηριο? Αν η ασφαλιτικη πει "μας εφερε χαρτι", εσυ τι κανεις?

--- Quote from: Nitroking on December 14, 2011, 11:12:00 AM ---Αν αναφερεσαι σε εμενα προσωπικα απλα να σου πω οτι σε ολα τα αμαξια της οικογενειας αλλα και τα δικα μου τα περναω πριν την ωρα τους ακομα..Θελω να ειμαι παντα νομιμος ωστε να μην μπορει να μου πει ποτε κανεις τιποτα..

--- End quote ---

Αναφερομαι σε εσενα γιατι εσυ εθεσες το πιο πανω επιχειρημα. Απο κει κ περα να αναφερω οτι λογω αυτης της συζητησης συνειδητοποιησα οτι ΧΘΕΣ περασε η προθεσμια μου της + μιας εβδομαδας (αδεια 5/12 '07, αρα μπορουσα μεχρι κ 12) κ απο σημερα ειμαι εκπροθεσμος.   :moutza: kacey, τσαμπα τα 17,50ε προστιμο. Κ η πλακα ειναι οτι το ΚΤΕΟ ειναι 500μ απο το σπιτι μου, για φαντασου να συμβει κατι απο εδω μεχρι εκει...

nmwisima:
Φαε τη γλώσσα σου ρε παιδί μου!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version