!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

ΚΤΕΟ

<< < (22/75) > >>

george1.8:

--- Quote from: nikos.mx on December 22, 2010, 02:37:48 AM --- Αλλη περιπτωση για να εχει περαστει νωριτερα (πριν τα 4) ειναι ή να ειναι απο εξω ή να γινει μεταβιβαση (πωληση, κτλ...)
--- End quote ---

Αυτό ισχύει μόνο αν το αυτοκίνητο έχει περάσει τα 4χρονια κυκλοφορίας. Μετά την 4ετία σου ζητάνε κτεο, και αν δεν έχεις σε υποχρεώνουν να βγάλεις για να την μεταβίβαση...το ίδιο ισχύει και στα ανα δύο χρόνια...

dimsabas:
Πήγα να περάσω το Berlingo της οικογένειας και με έκοψαν, γιατί δεν έχει πίσω κάθισμα... :zalistika:
Καλά, δεν είναι μεγάλος κόπος να το τοποθετήσω και να τους το δείξω, αλλά δεν πίστευα ότι θα μπορούσαν να με κόψουν για κάτι τέτοιο. Μου εξήγησαν ότι η άδεια αναφέρει 5 θέσεις και πρέπει να πιστοποιούν ότι μπορεί να μεταφέρει 5 άτομα με ασφάλεια, οπότε είχαν απόλυτο δίκιο. Απλώς δεν πήγαινε εκεί το μυαλό μου.

Στέλιος - fess:

--- Quote from: lok502 on June 09, 2010, 09:04:20 PM ---Μια υποθετική ερώτηση στο θέμα του ΚΤΕΟ.
Αν κάποιος έχει καταθέσει πινακίδες και στο διάστημα αυτό έχει περάσει η προθεσμία του ΚΤΕΟ (ας υποθέσουμε 1 και 2 φορές).
Όταν πάει κάποιος να πάρει τις πινακίδες για να κυκλοφορήσει το όχημα μετά από μερικά χρόνια εκεί τί γίνεται;
Αν είναι να περάσει ΚΤΕΟ θα έχει "πρόστιμο" ή "προσαύξηση" επειδή έχασε τον "προγραμματισμένο" έλεγχο;

Δηλ. αν κάποιος είχε ΚΤΕΟ ως το 2011 και καταθέτει πινακίδες το 2009 και παραλαμβάνει πάλι τις πινακίδες το 2015 τότε τί γίνεται;

--- End quote ---

Με σιγουριά να σου απαντήσω (έστω και πολύ καθηστερημένα) ότι αν πας μετά από την παραλαβή των πινακίδων και εντός επτά ημερών με το χαρτί της ακινησίας πληρώνεις μόνο το κόστος του αρχικού ελέγχου χωρίς καμιά προσαύξηση.
Αρκεί όταν έπρεπε να περάσεις κτεο οι πινακίδες να ήταν καταθετημένες στην αρμόδια ΔΟΥ.
Επίσης, πρέπει το χαρτί της ακινησίας να είναι σφραγισμένο (στρογγυλή) και να αναγράφεται η ημερομηνία παραλαβής των πινακίδων με υπογραφή και όνομα του αρμόδιου υπαλλήλου.

lok502:

--- Quote from: fess on January 26, 2011, 11:31:19 PM ---Με σιγουριά να σου απαντήσω (έστω και πολύ καθηστερημένα) ότι αν πας μετά από την παραλαβή των πινακίδων και εντός επτά ημερών με το χαρτί της ακινησίας πληρώνεις μόνο το κόστος του αρχικού ελέγχου χωρίς καμιά προσαύξηση.
Αρκεί όταν έπρεπε να περάσεις κτεο οι πινακίδες να ήταν καταθετημένες στην αρμόδια ΔΟΥ.
Επίσης, πρέπει το χαρτί της ακινησίας να είναι σφραγισμένο (στρογγυλή) και να αναγράφεται η ημερομηνία παραλαβής των πινακίδων με υπογραφή και όνομα του αρμόδιου υπαλλήλου.

--- End quote ---

Χρησιμότατη και πολύ κατατοπιστική απάντηση, ευχαριστώ!   :good:

Konstantinos:
Πότε συμπλήρωσε 4 χρόνια παρά κάτι μερούλες το NC μου, ούτε που το κατάλαβα! Τελικά περνάει ευχάριστα η ώρα μαζί σας  :P Anyway, οφείλω να περάσω και εγώ ΚΤΕΟ το καμάρι, όπως επίσης και να του κάνω το ετήσιο service τώρα. Θα ήθελα να μου συστείσετε -καλύτερα με PM- ΚΤΕΟ που να μπορεί να περάσει το αυτοκίνητο. Έχω εντονότατες αμφιβολίες για το αν περνάει...Η αλήτικη εμφάνισή του προκαλεί για εξονυχιστικό έλεγχο..Φιμέ 2η σκάλα με τα μουφοπιστοποιητικά τους και τα αυτοκόλλητα από τον εφαρμοστή, μεμβράνες στα πίσω φανάρια που κοκκινίζουν φλας και όπισθεν χωρίς πιστοποιητικά νομιμότητας από τον εφαρμοστή Saldale  :tanevramou:, εξάτμιση (που εννοείται θα bafflαριστεί μπας και το βουλώσει λίγο), 2 ελαστικά του 08 και 2 του 09...33.800χλμ btw στα 4 χρόνια, προσεγμένο και στη τελευταία του βίδα, θα περνούσε αέρα πατέρα αν δεν είχε αυτόν τον ιδιοκτήτη, αλλά κακόπεσε! Κυρίως φοβάμαι για τις μεμβράνες στα taillights που πιθανότατα να πάρουν πόδι και για τα dB της εξάτμισης. Από ρύπους λογικά είμαστε οκ. Το ετήσιο service φυσικά θα προηγηθεί. Κάρτα καυσαερίων πού να βγάλω? Στη Mazda ή θα με υποχρεώσουν από το ΚΤΕΟ μετά να ξαναβγάλω?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version