!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Μπλα μπλα [#21]
matt21:
Θα ξεφύγω λίγο από το κλίμα των δραστηριοτήτων στα πλαίσια του #menoumespiti
Πριν λίγους μήνες αν με ρωτούσες θα έλεγα ότι το miata θα σταματήσει να είναι daily, θα μπει στην υπόγα με σκοπό την υπερτροφοδότηση και τη θέση του καθημερινού θα πάρει κάποιος εργάτης. To πλάνο κάπως έτσι θα γίνει, μόνο που τη θέση του εργάτη λογικά θα την πάρει το μετρό και ο HΣΑΠ και η υπερτροφοδότηση θα αργήσει λίγο. :P Σήμερα όπως και οι τελευταίες μέρες για όλους, το άγχος είναι αρκετά ψηλά. Προτίστως γιατί υπάρχει ανησυχία στο "ντάντεμα" των γονιών που απέχουν μία θάλασσα και πρέπει να μείνουν μέσα τόσο λόγω ηλικίας όσο και λόγω ιστορικού (ευτυχώς το ρόλο του μπαμπούλα από κοντά τον έχει η αδερφή μου), και έπειτα στο που πάει το πράγμα με τη δουλειά στην οποία είμαι προς το παρόν υπάλληλος και το φαινόμενο του -50% θα μας ακουμπήσει, όσο και στα εκτός γραφείου που είμαι "αφεντικό του εαυτού μου, με τον στόχο στους επόμενους λίγους μήνες να είναι μόνο αυτό" με έναν ΕΦΚΑ να κυνηγάει, και όλους τους πελάτες να μας έχουν στον πάγο.
Κι όμως, επειδή η ζωή συνεχίζεται, και η χαρά είναι στα μικρά της, βάρεσα κωδικό 2 στον γνωστό αριθμό, το αμάξι βγήκε για 3η φορά μέσα σε 2 βδομάδες και πήγε για το ρολμπαρ που λογικά θα είναι η τελευταία προσθήκη για το επόμενο διάστημα. Η διαδρομή επιστροφής στο σπίτι οσο τυπικη και συντομη κι αν είναι, η αίσθηση ότι όντως έρχεται το αμάξι στα μέτρα σου μέρα με την ημέρα, αυτά τα λίγα λεπτά που διαπιστώνεις πως έχει αλλάξει η συμπεριφορά του, είναι ανεκτίμητα και φτάνουν για να ανέβεις και να φτιάξει η διάθεσή σου.
Eίναι ωραίο να έχει μία μικρή παύση ο "εφιάλτης". Μέχρι τότε να προστατεύετε αυτά που αγαπάτε και σας αγαπάνε.
Και μία κουνημένη.
Eννοείται πολλά ευχαριστώ στον Δημήτρη και τον Σάββα :giveheart:
Υ.Γ. Πρέπει να φτιάξω παρουσίαση
iliasfyntanidis:
Κάνε παρουσίαση γιατί μετά δεν θα μαζεύονται. Καλορίζικο και αχρείαστο. Είναι ιδανικό για να ξεκουραζεις το χέρι σου και that racing look...
jSkyline:
Δημήτρη με υγεία! Δεν γράφω μεγειά γιατί η λέξη ΥΓΕΙΑ αυτές τις μέρες είναι το πιο σημαντικό πράγμα (πάντα ήταν δηλαδή)
Εγώ πάλι διατηρώ το άγχος μου σε περιέργως πολύ χαμηλό επίπεδο! Αναμένω τις εξελίξεις, σκέφτομαι τα θετικά και θεωρώ οτι υπάρχουν πάντα και χειρότερα. Η δουλειά μου σαν ελευθερος επαγγελματίας έχει πιάσει πάτο και περιέργως δεν με απασχολεί καν. Υπολογιστικά βλέπω οτι το ΤΕΒΕ μου και τα υπόλοιπα πάγια μου έχω να τα πληρώσω για μερικούς μήνες ακόμα και σε τελική ανάλυση όσα λεφτά και να έχεις αυτή την περίοδο δεν έχεις που να τα φας και σίγουρα δεν θες να τα φας στους ...γιατρούς!
Σε πιο αυτοκινητιστικά θέματα τώρα: Αν υπάρχει κάτι που μου σπάει τα νεύρα αυτή τη στιγμή είναι το εξής... Με αναγκάζουν να πληρώνω τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια για αμάξια που δε με αφήνουν να χρησιμοποιήσω. Ναι σίγουρα και το κράτος και οι ασφαλιστικές έχουν μειωμένα έσοδα και αυξημένα έξοδα, αλλά είναι τραγικό να με υποχρεώνει ο νόμος να πληρώνω για κάτι, που ο νόμος πάλι με αναγκάζει να μην χρησιμοποιώ.
GT88:
--- Quote from: FilipposE36 on March 23, 2020, 02:20:55 AM ---
--- Quote from: SteliosR on March 22, 2020, 10:43:05 PM ---Μολις εβγαλα κ εγω τους πόλους. Ανάλογα με το ποσο θα κρατησει η κρίση, σκεφτομαι να φτιαξω racing simulator στο δωμάτιο που μου περισσεύει. Εχει κανεις εμπειρία?
--- End quote ---
Ξεκινας με μια Thrustmaster T150 η Τ300 αναλογα το budget σου. Εγω παιζω με μια Logitech G27 που την εχω γυρω στα 7 χρονια και ειναι σκυλος αλλα απο αισθηση καμια σχεση με Thrustmaster, καθως εχουν ιμαντα και οχι γραναζια. Καλυτερα πεταλια εχει η Logitech και ενα συν οτι το shifter της ειναι φθηνο σε αντιθεση με της Thrustmaster(αν και σαφως ποιοτικοτερο). Απο καρεκλες παιζεις σε playseat οποιο σαρεσει και οποιο ταιριαζει στο budget σου. Για racing sim θα προτεινα να ξεκινησεις με Assetto Corsα που εχει και απειρα free mods, απο Μεγαρα μεχρι mt. Akina και ειναι πολυ οικονομικο να το παρει κανεις απο Steam ή Kinguin. Αν το σκεφτεσαι σοβαρα στειλε πμ να σε κατατοπισω. Αντε και δεν εχω παρεα για touge απο τοτε που μπηκε φιλος στρατο και δεν τον αφηνουν να βγει αδεια.
--- End quote ---
Παρόμοιο σεταπ έχει και ο αδερφός μου. Το asseto corsa ειναι απο τα πιο σοβαρά simulators και σε νορμαλ τιμή (lifetime οχι monthly license).
Αξίζει μέχρι το τελευταίο ευρω ενα τετοιο εχγείρημα κατα τη γνωμη μου.
Για τους πιο hardcore mofos και επαγγελματίες (που κάνουν προπόνηση) υπάρχει κάτι τέτοιο https://www.youtube.com/user/pagnian
και η https://fanatec.com/eu-en, αλλά εκει το μπατζετ ξεφεύγει...
Στην Ελλάδα εχουμε και αυτή την ομάδα απο σοβαρούς οδηγούς (και οδηγούς αγώνων)
https://www.youtube.com/watch?v=vn2p9T40S-c
όπου συμμετέχει και ο αδερφός τελευταία.
Αν θελεις παραπάνω πληροφορίες, θα σου στείλω κι άλλα λινκς.
mx5silver:
--- Quote from: iliasfyntanidis on April 01, 2020, 11:45:45 PM ---Barn Find.
--- End quote ---
λοιπον αγαπητε, αυτο ειναι Barn Find! ! ! :o
φρεσκο βιντεακι, εχτες ανεβηκε....
https://www.youtube.com/watch?v=uORnVGiXSKI
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version