!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Μπλα μπλα [#21]

<< < (937/1071) > >>

panos2171:

--- Quote from: iliasfyntanidis on January 08, 2020, 09:31:39 PM ---Mε 3% δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα(Το οποίο πρόβλημα παρουσιάζεται σε γραμμές μεταφοράς καυσίμου, τσιμουχες και είναι η διάβρωση τους )

--- End quote ---
Άρα αλλάζεις τσιμουχες, λάστιχα και (θεωρητικά) λύνεις το θέμα;

Στάλθηκε από το Redmi Note 7 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

iliasfyntanidis:
Και μπεκ.
Αλλά ξανά λέω το ποσοστό αυτό ίσως να μην επιβαρύνει τα σημεία αυτά. Κάποιος που γνωρίζει περισσότερα ας μας διαφωτίσει.

matt21:
Άσχετο με τη συζήτηση περί βενζίνης, ο κολλητός μετακόμισε Λονδίνο οπότε θα γίνει Κολιάτσου-Παγκράτι λίγο το νησί, με πρώτη επίσκεψη τον Φεβρουάριο. Ξέρει κανείς κανένα μαγαζί/έμπορο που έχει parts (μεταχειρισμένα και νέα);

Ενδιαφέρομαι τόσο για μικροπραγματάκια (τύπου τάπα λαδιού mazdaspeed) όσο και για πράγματα που μπορώ να δω επιτόπου, να παραγγείλω/πληρώσω και να έρθουν με μεταφορική (βλ. hardtop).

kantetom:
Για na και nb μέχρι Ε5 (5% πρόσμιξη) είναι safe τουλάχιστον σύμφωνα με τις οδηγίες και τις λίστες στην Δανία. nc και nd δεν έχουν θέμα με Ε10 (10%).
Ε5 βάζω καιρό στο na αφού μόνο αυτό υπήρχε στην Δανία χωρίς κάποιο πρόβλημα.

Προβλήματα διάβρωσης είναι το θέμα όπως έγραψε και ο Ηλιας.
Από το πρώτο link στο google:
possible damage can be caused by bioethanol's corrosive properties which can lead to damaged seals, plastics and metals.
https://www.rac.co.uk/drive/advice/emissions/what-is-e10-fuel-and-how-could-it-affect-you/

Το αλλάζω τσιμούχες και λάστιχα δεν είναι τόσο απλό όταν μιλάμε από ντεπόζιτο μέχρι βαλβίδες εισαγωγής. Εγώ θα προτιμήσω να αποφύγω την E10 (στο na).

Σαν άκυρη πληροφορία, τα rallye και τα aygo είναι κομπλέ με E10.

matt21:
Από εσωτερική ενημέρωση, shell έχει 1,1% σε όλα τα προϊόντα, η ΕΚΟ έχει 3,3%. Και η shell μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα ανέβει αλλά δεν ξέρουν πόσο.

Και οι δύο όταν ανέβουν σε 5&10 αντίστοιχα θα βάλουν αντίστοιχα ταμπελακια στις αντλίες.

Φαντάζομαι ισχύει και για τα αδερφάκια ΒΡ και avin.

Sent from my COR-L29 using Tapatalk

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version