Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Γιατί να πάρω mx5?  (Read 67064 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

September 30, 2014, 05:36:56 PMReply #300

Offline Skyggedans

Re: μπορω να τα καταφερω;
« Reply #300 on: September 30, 2014, 05:36:56 PM »

Μπορείς.
 Το θέμα είναι πόσες "θυσίες", τι μπορείς να κόψεις απ' την καθημερινότητά σου, για να έχεις ένα αυτοκίνητο, γενικά. Η ηλικία σου είναι μια χαρά για να έχεις mx-5, το θέμα είναι πρώτα να τα βγάζεις πέρα με τις βασικές σου ανάγκες και μετά να έχεις οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Μετρώντας κουκιά, μπορείς εύκολα να καταλήξεις πως ένα μεταχειρισμένο ιαπωνέζικο 10ετίας+, λίγων κυβικών, ώστε να έχεις χαμηλά πάγια έξοδα (τέλη, ασφάλειες κλπ), ίσως να σε κάλυπτε περισσότερο όσον αφορά τις ανάγκες μετακίνησης σου, παρά την αγάπη σου για την πίσω κίνηση, τουλάχιστον μέχρι να αυξήσεις κάπως τα μηνιαία έσοδά σου. Και υπολογίζεις φυσικά τις ανάγκες ενός τόσο παλιού αυτοκινήτου, που τις πληρώνεις αρκετά, σε σχέση με τα 300-400 ευρώ τον μήνα.

Κράτα αυτά που σου είπε ο VasmaV. Τώρα ουσιαστικά ξεκινάς τη ζωή σου, οπότε ζήσε πρώτα για σένα και μετά για το αυτοκίνητο. Όλα θα γίνουν, αν έχεις υπομονή και στόχους.

September 30, 2014, 06:12:09 PMReply #301

Offline marios nbfl

« Reply #301 on: September 30, 2014, 06:12:09 PM »
Να σου πω και εγω με την σειρά μου την άποψη μου...δεν πρεπει να εχουμε και μεγαλη διάφορα στην ηλικία μιας και εγω ειμαι αρκετα κατω των 25...ο δικός μου μισθός δεν ξεπερνάει κατα πολυ τα 450 ευρω..ΑΛΛΑ εγω εχω ενα μεγαλο συν οτι δεν χρησιμοποιώ το δικο μου αυτοκίνητο για το πηγενε-ελα της δουλειάς..
Επισης σιγουρα θυσιάζεις ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ τα οποία ειναι must αυτην την εποχή για την ηλικία μας...οποτε ποτά κλαμπ μπουζούκια γκόμενες γίνονται ολα ενα μακρινό ονειρο γιατι δεν περισσεύει χρήμα...ίσως να αρκεστεις να το μοστραρεις εξω απο καμια καφετέρια και μεσα να μέτρα 20-20 τα λεπτα( του ευρω) για να βγει ο καφές... Και φυσικά δεν φταις εσυ σε αυτο ουτε κανένας μας που η κατάσταση εχει φτασει εδω....
Τωρα σαν αυτοκίνητο θα σε αποζημιώσει και με το παραπανω.... Οταν θα μπαίνεις στις πλατείες με το πλάι (προσοχή στον κοσμο εε ) θα γουστάρεις αφάνταστα...τα έξοδα για βενζίνες δεν ειναι και ελάχιστα μιας και μιλαμε για ενα 1600 15ετιας...εάν εισαι αποφασισμένος να δεσμευτεις και να θυσιάσεις αυτα τα πραγματα τοτε ΚΑΝΤΟ....!!!!

September 30, 2014, 06:14:48 PMReply #302

Offline P.Chan

« Reply #302 on: September 30, 2014, 06:14:48 PM »
Ολα αυτα που λετε με βοηθουν πολυ να καταλαβω καποια πραγματα περα απο την "τρελα" της ηλικιας...οσον αφορα τις στερησεις συνηθισμενα τα βουνα απ τα χιονια...εχω συνηθισει μακρια απο κλαμπ μπουζουκια και καφεδακια γιατι δεν παιζουν λεφτα...οποτε δεν μου λειπουν εχω βρει αλλους τροπους διασκεδασης...απο πολυ πιτσιρικι μεγαλωσα σε ενα περιβαλλον βλεποντας τον πατερα μου να βελτιωνει εσκορτ ,ασκονα , καπρι και γενικα καταλαβαινετε..ειναι ενα μικροβιο που περασε...δεν ξερω ποσο ικανος ειμαι με 400 ευρω να συντηρω ενα mx5 αλλα το θελω τοσο που αν γινεται απο θεμα αριθμων ...δλδ τελη ασφαλειες συντηρησεις θα το κανω..οαο για τις βενζινες δεν τρελενομαι και τοσο πολυ γιατι δεν θα το χω για καθε μερα...βεβαια ουτε και για μια φορα την εβδομαδα..

September 30, 2014, 06:28:22 PMReply #303

Offline christofoross

« Reply #303 on: September 30, 2014, 06:28:22 PM »
Το τελευταίο 2μηνο πριν πάρω το αμάξι έπαιρνα 350 το μήνα, αλλά δεν με ένοιαζε γιατί απλά το ήθελα...  :zalistika:
Αν το θες πολύ πιστεύω μπορεις να βρεις τρόπο κ το πολύ πολύ αν δεν τα καταφέρεις το πουλάς...  ::-
miata mk2.5 twins

September 30, 2014, 07:06:17 PMReply #304

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #304 on: September 30, 2014, 07:06:17 PM »
Mπορεις να τα καταφέρεις αλλα γιατι δεν κανεις λιγο υπομονη να ξεκαθαρισουν τα επαγγελματικά σου. Οταν πηρα το ΜΧ ημουν 23 ηταν ομως αλλες εποχες και οι μισθοι ηταν σε αλλα επιπεδα και οι τιμες βεβαια ηταν σε αλλα επιπεδα.
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

September 30, 2014, 10:06:33 PMReply #305

Offline RustRat

« Reply #305 on: September 30, 2014, 10:06:33 PM »
καταρχάς καλως ήρθες φίλε μου.

Με 300ευρώ το μήνα δεν ξέρω αν θα σου είναι εύκολο να συντηρήσεις ένα αυτοκίνητο. Φυσικά εξαρτάται και από τα υπόλοιπα έξοδα που μπορεί να έχεις.

Χωρίς να θέλω να το παίξω μπαμπάς, καθώς δεν είμαι κιόλας (από όσο γνωρίζω :P ), στην ηλικία σου θα κοιτούσα να περνάω καλά με εξόδους, γκόμενες, εκδρομές κτλπ. Αν η αγορά του σε κάνει να στερηθείς άλλα πράγματα, καλύτερα να την καθυστερήσεις λίγο.

Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν περνάνε όλοι καλά με εξόδους, εκδρομές κλπ (είδες πως παρέλειψα τις γκόμενες, ε;  :P ). Για κάποιους είναι ίσως σημαντικότερο το αμάξι από την έξοδο στο κλαμπάκι κάθε σάββατο. Και εγώ 22 είμαι, φοιτητής, δουλεύω παράλληλα με χαμηλό μισθό, αλλά προτιμώ να φτιάξω 5 πράγματα στο αμάξι και να έχω και 2 δραχμές για βενζίνη παρά κάθε σάββατο Τσαλίκη/Παντελίδη. :)
https://www.instagram.com/rust_rat

‘97 Red 1.6 - soon to be back from the dead
‘92 Red 1.6 - we cool

October 01, 2014, 03:43:17 AMReply #306

Offline General_lee

« Reply #306 on: October 01, 2014, 03:43:17 AM »
1. Παρε καποιο πολυ φτηνο μκ1-μκ2 1600 που θα σε διαβεβαιωσει μηχανικός οτι δε θελει συντομα κατι ακριβό. (σερβις ιμαντα, δισκο κλπ).

2. Παρε αποφαση οτι το αυτοκινητο θα συντηρειται ελλειπώς με την εννοια οτι δε θα ειναι αψογο.Μη διανοηθεις να επενδυσεις πανω του η να το βελτιωσεις ή να σε πιασουν τα μερακλιδικα "το θελω αψογο/ομορφο/πενα" γιατι θα καταληξεις να το κοιτας  (οπως το 90% οσων εχουν φτιαγμενα -απο λιγο εως κτηνη- αυτοκινητα στην Ελλαδα). Θα κανεις τα βασικά για την ασφαλεια σου μονο συν τα πολυ βασικα για την υγεια του κινητηρα. Δλδ φρενα,λαστιχα για να μη σκοτωθεις και λαδια φιλτρα για να μην ψοφισει το μοτερ. Μετα προσευχη να μη βγαλει κατι που μαλλον δε θα βγαλει τοσο που να σε αφηνει ή τοσο που να μεινει στο γκαραζ/συνεργειο μηνες.

Με τετοια συντηρηση ΜΟΝΟ πολλα αυτοκινητα γινονται παρτάλια παρα πολυ συντομα (κατι γαλλικα κλπ) και δεν οδηγουνται. Για καλη μας τυχη τα μχ5 ειναι απο τα αυτοκινητα που αντεχουν μονο λαδια φιλτρα για χρονια χωρις να διαλυσουν και να σιχαινεσαι να το οδηγησεις. 

Επειδη το μχ5 αντεχει καφριλα στη συντηρηση κρινε αν εχεις λεφτα για βενζινες και παγια εξοδα κυριως.   

October 01, 2014, 09:15:58 AMReply #307

Offline vagmann

« Reply #307 on: October 01, 2014, 09:15:58 AM »
...κατσε στα αυγα σου,οι πιο πολλοι στην ηλικια σου δεν ειχαν καν το miata σαν σκεψη,πολλοι δεν ουτε καν σκεψη για δικο τους αυτοκινητο...
Τελειωσε την σχολη σου,βαλε τα πραγματα σε μια σειρα,και θα ερθουν απο μονα τους αν το θες πολυ,τα χρονια ειναι μπροστα σου και δικα σου... :exaclty:

Αν εχεις θεμα μεταφορας,βολευεσαι ανετα και με ενα παπι που δε ζηταει τπτ...υπομονη... ;)

October 01, 2014, 09:25:51 AMReply #308

Offline option-D

« Reply #308 on: October 01, 2014, 09:25:51 AM »
Οι πιο πολλοί είχαμε το miata στο μυαλό μας από ακόμα μικρότερη ηλικία, Βαγγέλη.. Εγώ πχ από τα 16 :giveheart: και πήρα το πρώτο στα 22

Αν του κάνεις τα βασικά από service και δεν σε πιάσει η μ@λακία και το βγάλεις σε κανα χωράφι, μια χαρά μπορείς.. Από τη στιγμή που δεν θα είναι και καθημερινό, γιατί οικονομικό πολύ στη βενζίνη δεν το λες..
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

October 01, 2014, 10:13:20 AMReply #309

Offline Nitroking

« Reply #309 on: October 01, 2014, 10:13:20 AM »
Συμφωνω.. Κι εγω στα 22 το πηρα.. 16Κ τοτε.. Τα μαζευα ευρω-ευρω και δουλευα κατι ηρωικα 14ωρα, το τελευταιο 6μηνο εκανα 3 part time δουλειες θυμαμαι για να τα μαζεψω.. Μετα η συντηρηση ηταν σχετικα απλη, ζοριζομουν κανα μηνα πριν τη δοση της μικτης κι εβγαινε.. Στα 90000χλμ που ηθελε το μεγαλο service θυμαμαι τα συμπληρωσα τελος Αυγουστου και ενα μηνα δεν το πηρα γιατι μετα το καλοκαιρι δεν ειχε μεινει σαλιο.. Αρχες Οκτωβρη ολα καλα..

Νταξει πλακα εχουν κι αυτα να τα θυμασαι, ειναι πιο ωραιο οταν ζοριζεσαι για να εχεις κατι γιατι ετσι το εκτιμας περισσοτερο..

Κι οσο για τα clubακια και τα μπουζουκακια και τα @ακια, νομιζω οτι δεν υπαρχει μεγαλυτερη απολαυση απο το να το παιρνεις καθε Κυριακη πρωι και να κανεις εκδρομη με ενα ωραιο γκομενακι μεχρι το απογευμα καμπριολαδα.. Κι αμα ειναι και κοπελα σου ακομα καλυτερα.. Τον πρωτο χρονο εκανα καθε Κυριακη τετοιες βολτες, ακομα και με τα χιονια του Φεβρουαριου.. Μονο το Σεπτεμβρη δεν το πηρα..

Οποτε ολα εχουν τα συν και τα πλην τους, τα ζυγιζεις και αποφασιζεις..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

October 01, 2014, 11:30:41 AMReply #310

Offline simkoz

« Reply #310 on: October 01, 2014, 11:30:41 AM »
Και εγώ από πολύ μικρός το ήθελα αλλά μεγάλος μόνο το πήρα. Βέβαια στα 35 μου πήρα NC 2.0 με 24Κ (που πριν 2 μήνες ξεχρέωσα).
Επειδή η ιστορία με τον πατέρα σου (μου θυμίζει Ξάδερφο λίγο) δείχνει οτι πας για αυτοκινητάκιας νομίζω ότι εσύ δεν θα περιμένεις και πάρα πολύ.
Καλως ήρθες και θα δούμε την εξέλιξη...
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

October 01, 2014, 05:24:28 PMReply #311

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1716
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re:
« Reply #311 on: October 01, 2014, 05:24:28 PM »
Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Στρατό έχεις πάει? Αν όχι μην το πάρεις! Γιατί τότε θα το έχεις να κάθεται
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

October 01, 2014, 11:03:52 PMReply #312

Offline Ξάδελφος

« Reply #312 on: October 01, 2014, 11:03:52 PM »
Να πω και εγω τη γνωμη μου.
Με αυτα τα χρηματα μην παρεις καν αμαξι.
Θα εισαι σε μια διαρκη στερηση.Θα δυσκολευεσαι να πληρωσεις τελη κυκλοφοριας,ασφαλειες.
Ακομη και αν κανεις τον καλογερο,που δε γινεται,θα θες να βγεις απ το σπιτι,θα δυσκολευεσαι να ανταπεξελθεις στη συντηρηση.Μεταχειρισμενο αμαξι καποια στιγμη θα χρειαστει συντηρηση.
Τι θα κανεις,δε θα αλλαξεις αμορτιοσερ ,δε θα αλλαξεις δισκοπλατο,σετ ιμανατ χρονισμου,φρενα ,ΛΑΣΤΙΧΑ?
Κυριολεκτικα θα σκεφτεσαι να το βολταρεις γιατι θα καιει βενζινη.Κι αν αρχιζει να μπαζει η οροφη.
Θα σιχαθεις τ αμαξι χωρις να φταιει αυτο.
Οπως ανεφερε ο Σιμος,μεγαλωσα και κολλησα το μικροβιο των αυτοκινητων αλλα κολλησα και ενα αλλο μικροβιο,αυτο που με εκανε να μην ειμαι σκλαβος τους.
Τ αμαξι,οποιο αμαξι,η οδηγηση και το μαστορεμα του ειναι για μενα ψυχοθεραπεια.
Για να μη γινω σκλαβος του τα τελευταια τεσσερα χρονια ,ηταν τα δυο χωρις πινακιδες.
Πατα στα ποδια σου κι αν θες ντε και καλα καποιο μεταφορικο μεσο,παρε πχ ενα saxo 1.1 (δε σου λεω παπι ειναι επικινδυνο)απλα να κανεις τη δουλεια σου αλλα κυριως...ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙΣ.
Συγγνωμη αν σε στεναχωρεσα.Απο 20 ετων την παλευω μονος μου,αφου εγω ειμαι η τσεπη του σπιτιου και εμαθα να ειμαι ρεαλιστης.

October 01, 2014, 11:16:46 PMReply #313

Offline kostas_jp120

« Reply #313 on: October 01, 2014, 11:16:46 PM »
Εγώ το πήρα στα 46 :oops: - συμφωνώ με τον Ξάδερφο 101% - δεν θα το χαρείς όπως φαντάζεσαι αν τα οικονομικά σου είναι ζορισμένα, τα γούστα δυστυχώς θέλουν και τις ανάλογες τσέπες.
1.8 Forged Engine / NC Galaxy Grey / Kraftwerks Rotrex Kit w 75mm Pulley / TDR Tune / RaceRom

http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,7785.0.html

October 02, 2014, 09:38:09 AMReply #314

Offline steffl

« Reply #314 on: October 02, 2014, 09:38:09 AM »
αμα θες κ εχεις ορεξη ολα γινονται ... ειμαι 21 εχω αλλαξει 3 μηχανακια τα οποια μ εφαγαν πολλα λεφτα ,3 αμαξια αλλαξα ολα τα πηρα μονος μ δεν πηρα ποτε δανικα κτλπ αντε καμια μεταβιβαση ο πατερας μ αφου τα ειχα τσιμα τσιμα .. πιστεψε με δουλευω απ τα 13 μου .. εχω δουλεψει κ για 280 ε το μηνα αλλα κ για 2000 οταν ειχα εκανα καβατζες οταν δεν ειχα καθομουν στα αυγα , κ εγω σπουδαζω,δουλευω,μενω κ μονος μ,κ ολα καλα ειναι δυσκολα δεν λεω αλλα δεν παραπονιεμαι γιατι εγω διαλεξα το καθε βημα μου το καλοκαιρι δουλεψα 110 μερες χωρις ρεπο και τα σκ εκανα 2 δουλειες .... πιστεψε με μονο ετσι θα τα εχεις οοοοολα αυτα αλλιως με 300 ε καθε μηνα δεν την παλευεις