!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5
Εφτασε: Μiata ΝD
dim-mx5:
--- Quote from: kantetom on July 25, 2019, 10:55:32 AM ---Με 35 άλογα στις 2.000 rpm τι περίμενες;
Ελαφρύ αμάξι είναι με εύστροφο μοτέρ και κόφτη στις 7.500. Οδήγησε το αναλόγως, και δεν εννοώ σαν turbo diesel, και θα δεις ότι μια χαρά είναι. ;)
--- End quote ---
E ναι δεν εχεις αδικο, γενικα μια χαρα ειναι και δεν θα ηταν προβλημα αυτο για μενα αν προχωρουσα σε ND.Δεν αγοραζεις τετοιο αυτοκινητο για να εχεις δυνατο μοτερ.Επισης εχει και τα καλα του, οπως οικονομια καυσιμου και καλη αποδοση σε υψηλες στροφες.
Αλλα και εγω δεν εννοουσα οτι το συγκρινα με καποιο 1400αρι ροπατο, αλλα με αμαξι εντελως ψοφιο.
1400αρι πολο διπλοφαναρο 75 ιππους που σου δινει την αισθηση για 50-60.
dim-mx5:
--- Quote from: gleft on July 25, 2019, 10:44:50 AM ---πιστευω οτι επιβαλεται στο ΜΧ5 να βλεπεις μπροστα και να επιλεγεις τη σωστη σχεση στο κιβωτιο. ειχα δοκιμασει το 1.5 πριν παρω το δικο μου και δε μου φανηκε τρομερη η διαφορα τους (ο ηχος του 1.5 μου αρεσει περισσοτερο)
--- End quote ---
Πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο, αλλα για να το λες αφου εισαι κατοχος διλιτρου και εχεις οδηγησει και 1.5 κατι θα ξερεις παραπανω.
Εγω ειχα την εντυπωση οτι το 1.5 με 132 ιππους και το 2.0 με 184 εχουν μεγαλη διαφορα σε αποδοση.
Τωρα για τον ηχο που λες δεν ξερω μηπως ειναι και θεμα γουστου..Εγω εχω οδηγησει μονο 1.5. Διλιτρο μονο εχω δει.Και μονο σε βιντεο.Μου φαινεται οτι πλησιαζουν λιγο σε ηχο τα vtec της honda.
https://www.youtube.com/watch?v=R7f2_0C57sc
gleft:
--- Quote from: dim-mx5 on July 25, 2019, 05:59:08 PM ---Πρωτη φορα διαβαζω κατι τετοιο, αλλα για να το λες αφου εισαι κατοχος διλιτρου και εχεις οδηγησει και 1.5 κατι θα ξερεις παραπανω.
Εγω ειχα την εντυπωση οτι το 1.5 με 132 ιππους και το 2.0 με 184 εχουν μεγαλη διαφορα σε αποδοση.
Τωρα για τον ηχο που λες δεν ξερω μηπως ειναι και θεμα γουστου..Εγω εχω οδηγησει μονο 1.5. Διλιτρο μονο εχω δει.Και μονο σε βιντεο.Μου φαινεται οτι πλησιαζουν λιγο σε ηχο τα vtec της honda.
https://www.youtube.com/watch?v=R7f2_0C57sc
--- End quote ---
αν τα οδηγησεις και τα δυο ψηλα και κρατας τη φορα που εχεις, δε καταλαβαινεις πολυ μεγαλη διαφορα. οκ το διλιτρο εχει το τραβηγμα απο χαμηλα, αλλα με το εργοστασιακο σεταρισμα και καλη οδηγηση τα νιωθεις αρκετα ομοια και τα 2. εγω ειχα δοκιμασει το 1.5 ST οποτε σε σχεση με το δικο μου, ηταν και λιγο πιο ελαφρυ.
Pakos M:
--- Quote from: dim-mx5 on July 25, 2019, 05:34:58 AM ---To εκανα βολτα εγω το δημοσιογραφικο RF τις πρωτες μερες που ανοιξαν.Με 1.85 υψος μαλλον θα εχεις θεμα.1.78 ειμαι και ακουμπαγα την οροφη, νομιζω οτι βολευει μεχρι 1.80, τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου εδωσε.
--- End quote ---
Άρα το RF μάλλον δεν μας κάνει.
--- Quote from: kantetom on July 25, 2019, 10:55:32 AM ---Με 35 άλογα στις 2.000 rpm τι περίμενες;
Ελαφρύ αμάξι είναι με εύστροφο μοτέρ και κόφτη στις 7.500. Οδήγησε το αναλόγως, και δεν εννοώ σαν turbo diesel, και θα δεις ότι μια χαρά είναι. ;)
--- End quote ---
δεν είχα παρατηρήσει την καμπύλη ροπής, πιάνει μέγιστα στις 4.500 άρα όντως θέλει ανάλογη οδήγηση.
dim-mx5:
--- Quote from: Pakos M on July 28, 2019, 11:01:32 AM ---
--- Quote from: dim-mx5 on July 25, 2019, 05:34:58 AM ---To εκανα βολτα εγω το δημοσιογραφικο RF τις πρωτες μερες που ανοιξαν.Με 1.85 υψος μαλλον θα εχεις θεμα.1.78 ειμαι και ακουμπαγα την οροφη, νομιζω οτι βολευει μεχρι 1.80, τουλαχιστον αυτη την εντυπωση μου εδωσε.
--- End quote ---
Άρα το RF μάλλον δεν μας κάνει.
--- End quote ---
Εχει καποια ρυθμιση και το καθισμα, αν θυμαμαι καλα σταματησα και το κατεβασα λιγο οταν το οδηγησα.Μπορει να ηταν και ιδεα μου, γιατι σε ξενα σαιτ εχω διαβασει οτι χωρανε οσοι ειναι 1.85. Eπισης νομιζω οτι αυτο το δημοσιογραφικο της Mazda ειναι μοντελο του 2018.Σε καποιο απο τα 3 περιοδικα που εχω παρει (car drive 4τροχοι) εγραφαν οτι ειναι του 2018 αυτο. Και απο οσο ξερω στα μοντελα του 2019 εχουν γινει καποιες αλλαγες για να χωρανε και αλλοι σωματοτυποι.Αν εχουν κανει αλλαγες στο καθισμα δεν γνωριζω, αλλα σιγουρα εχω διαβασει οτι εκαναν στις ρυθμισεις του τιμονιου(τηλεσκοπικο) Καλυτερα πηγαινε στην Autoone και ζητησε τους βολτα το κοκκινο δημοσιογραφικο RF οποτε το εχουν εκει και ρωτησε τους αν ισχυει αυτο που γραφουν σε Ελληνικο περιοδικο οτι ειναι μοντελο του 2018.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version