!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Εφτασε: Μiata ΝD

<< < (99/180) > >>

simkoz:

Στα πιο προσωπικά και τα γενικά της εκδήλωσης τώρα.

΄Ηταν όλα ΣΟΥΠΕΡ:

Για να πάω από το σπίτι μου στο Neuchatel μέχρι το Münster είναι 200 km και 3 ώρες δρόμος. Το καλό όμως είναι ότι περνάς πάνω από το βουνό Eiger, από το Grimselpass, δίπλα ακριβώς από το πιο γνωστό (και λόγο Top Gear) Furkapass.
Οταν ξεκινήσαμε 7:00 το πρωί ο καιρός ήταν συννεφιασμένος, όσο πλησιάζαμε άρχισε να ψιλοβρέχει και όσο ανέβαινα στο πάσσο η ομίχλη ήρθε να κάνει παρέα στην βροχή. Το θετικό ήταν ότι πέτυχα άλλο ένα NC πηγαίναμε μαζί, προσπερνάγαμε μαζί κλπ.
όσο πλησίαζα τόσο τα ΜΧ5 γέμιζαν τον τόπο, παρκαρισμένα να βλέπουν την θέα, να βγάζουν φωτογραφίες, σε πάρκινγκ ξενοδοχείών.
στο χώρο του πάρκινγ της εκδήλωσης πια θυμήθηκα τα καλά του φόρουμ και τών εκδρομών μας. Γύρω στα 60 μιατάκια μαζεμένα και παρκαρισμένα τακτικά σε σειρές των 10. Η εκδήλωση ξεκίνησε με registration μερικά μπλα-μπλά σε Γερμανικά και Γαλλικά από υπεύθινους πωλήσεων, κλπ της Mazda, μετά ένας extreme αθλητής που σπονσοράρει η Mazda έπεσε με αλεξίπτωτο και μας είπε την εμπειρία του με το νέο μιάτα, και μετά έφτασαν άλλα 30-40 αμάξια από τα κλαμπ ΜΧ5 της Ελβετίας, Γαλλίας.
Μετά το πρόγραμμα είχε 1 ώρα test drive σε προκαθορισμένη (φοβερή) διαδρομή, διάφορες συνοδευτικές εκδηλώσεις, φαγητό, live συγκρότημα για μουσική και ένα speed handling που είχαν φτιάξει μια διαδρομή με κορίνες στον αεροδιάδρομο με στροφές, σλάλομ, κλπ και την έκανες μιά φορά δοκιμαστικά και την 2η χρονομετρημένα. Μάλιστα στο κομμάτι του σλαλομ το βρέχαν με ποτιστικά για να είναι βρεγμένο. Αυτό εγώ ως Ελληνάρας το έκανα 2 φορές. Μάλιστα πρόσεξα ότι το ένα αμάξι που είχα ήταν με Yoko AD08 (παλιοί μου γνώριμοι) ενώ το άλλο με τα πολιτικά του. Η διαφορά στην πίστα εμφανής.
Η συμπεριφορά του ND στην πιστούλα πολύ καλή και οι κλίσεις πάρα το ότι το πίεσα πολύ μου άρεσαν, δεν ήταν καθόλου βάρκα γιαλός.

Στο τέλος της εκδήλωσης μας μάζεψαν όλους, ζήτησαν από τον γιό μου να κάνει την κλήρωση και το αποτέλεσμα ήταν ότι για 6 άτομα τους δώσαν από ένα ND. Δανεικό για 2 βδομάδες βέβαια αλλά και πάλι ωραίο δωράκι. μάλιστα για τους 2 που ήταν μόνοι τους θα κανόνιζαν να στείλουν το δικό τους ΜΧ5 με νταλίκα στο σπίτι τους για να πάρουν το ND εκείνη την στιγμή.

Επιστροφή πάλι από το πάσο αλλά αυτή την φορά με 5-6 μιατάκια κονβόι. Ένας τέλειος επίλογος μιας αξέχαστης μέρας.

Αντε και στο ΝΕ τώρα.

simkoz:

--- Quote from: philosopher on September 07, 2015, 12:38:12 PM ---Ωραίος ρε Σίμο, φαίνεται ότι το καταευχαριστήθηκες  ;D
Και μια νέα πληροφορία από το iatanet:

--- Quote ---NC has lower ride height.

NC 14 1/4" rear
NC 14 1/2" front

A full 1/4" shorter than a ND club owner has reported
--- End quote ---

Το ND (ελληνιστί ΝΔ?  :tease:  :llol:) έχει ακόμα μεγαλύτερο wheel gap περισσότερο και από το NC...  :tease: :axe:

--- End quote ---
Πάντος δεν φαίνεται τόσο τρακτερ όσο τα NC μαμά. Ίσως το έχουν καλύψει καλύτερα ή είναι το σχήμα. (ή η ιδέα μου, χαχα)

simkoz:
Ε, άντε ένα ακόμα σαν επίλογος:

Τελικά αν μπορούσες θα το αγόραζες;
ΟΧΙ.
Οχι ότι δεν μου άρεσε ή ότι έχει κάτι που το απορρίπτω, απεναντίας. Αλλά η διαφορά με το NC δεν θεωρώ ότι είναι τέτοια που να δικαιολογεί το  κόστος που θα είχε μια τέτοια κίνηση.
Οπότε μένουμε στα αυτά.

Ισως αν το μοτέρ ήταν στα 200-220 να το σκεφτόμουν πιο σοβαρα αλλά τώρα δεν νομίζω ότι έχει νόημα για μένα (και μάλλον και για τους περισσότερους εδώ μέσα με NC).

Skyggedans:

Μα είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχουμε δώσει ακόμα παραγγελία, Σίμο μου.

simkoz:
Εβαλα και φωτογραφίες στην gallery μου

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version