!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικά περί Mx-5 > Νέα που αφορούν το mx5

Εφτασε: Μiata ΝD

<< < (98/180) > >>

simkoz:

--- Quote from: Manolis on September 03, 2015, 09:03:25 PM ---Άκυρος ο συναγερμός.Η ελπίδα μένει μπας και το δούμε κάποτε.Από καμιά Ελβετία ίσως  :giveheart:

--- End quote ---
Μπαααα, δεν το βλέπω ούτε από εκεί. Εκτός αν θέλω να με  χωρίσει η γυναίκα μου...

jSkyline:

--- Quote from: simkoz on September 04, 2015, 11:24:34 AM ---
--- Quote from: Manolis on September 03, 2015, 09:03:25 PM ---Άκυρος ο συναγερμός.Η ελπίδα μένει μπας και το δούμε κάποτε.Από καμιά Ελβετία ίσως  :giveheart:

--- End quote ---
Μπαααα, δεν το βλέπω ούτε από εκεί. Εκτός αν θέλω να με  χωρίσει η γυναίκα μου...

--- End quote ---
Κοιτα αν γενικα το ψηνεις εχουμε αρκετους δικηγορους εδω μεσα!!! :P

Dasimo:

--- Quote from: jSkyline on September 04, 2015, 12:04:25 PM ---
--- Quote from: simkoz on September 04, 2015, 11:24:34 AM ---

--- End quote ---

--- End quote ---
Κοιτα αν γενικα το ψηνεις εχουμε αρκετους δικηγορους εδω μεσα!!! :P

--- End quote ---

Αλήθεια τι τρέχει με τους δικηγόρους και το miata ?!?!?!

simkoz:
Λοιπόν ήταν μια φανταστική μέρα και διοργάνωση από την Mazda και χαίρομαι που ήμουν παρών.
Ας πω πρώτα τα άμεσα του ΝD και μετά το πιο προσωπικό κομμάτι.

Το ΝD δεν με είχε ενθουσιάσει όταν το πρωτοείδα στις φωτογραφίες.
Λίγο αργότερα στην έκθεση της Γενεύης βελτιώθηκε λίγο η εικόνα του μέσα μου.
Τώρα που το οδήγησα θεωρώ ότι είναι ένα πάρα πολύ αμάξι πιστό στο πνεύμα του ΜΧ-5.

Μου έκανε μεγάλη εντύπωση η βελτιωμένη ποιότητα σε υλικά και φινίρισμα στο εσωτερικό. Από την άλλη μεριά η σχεδίαση είναι πιο φλύαρη με πολλές γραμμές, μοτίβα, κλπ ενώ το δικό μας είναι πιο λιτό και μινιμαλ. Γενικά είναι ακόμα πιο μικρό από την 3η γενιά αν και η εργονομία είναι καλύτερη για μένα, με τις 4 απαράδεκτες ποτηροθήκες να γίνονται φυσιολογικά 2 και σε μέρος που δεν ενοχλούν.
Επίσης η εσωτερική σχεδίαση της πόρτας μου άρεσε πολύ. Πορτμπαγκαζ επίσης μικρότερο από το δικό μου αν κάποιον τον ενδιαφέρει.

Στα πιο σημαντικά, δλδ πως είναι στον δρόμο: με μια λέξη πραγματικό Μιάτα.
Το είχα για 1 ώρα σε Ελβετικό ορεινό πέρασμα (δίπλα στο Furka), μια διαδρομή μαγευτική που είναι κουτί για το μιάτα μας και φυσικά του ήπια το αίμα. Σε βαθμό που ο γιός μου στο δίπλα κάθισμα μόλις γυρίσαμε ήταν χάλια ζαλισμένος (ίσα ίσα που δεν ξέρασε μέσα στο αμάξι).

Εχει μια φοβερή αίσθηση ανάλαφρου σε συνδιασμό με σταθερό πάτημα που σου δίνει σιγουριά και πατάς όσο μπορείς. Γέρνει πραγματικά λίγο, πολύ λιγότερο από το δικό μου όταν ήταν με μαμα αναρτήσεις και είναι άνετο και στιβαρό στον δρόμο. Νομίζω ότι αν το έπαιρνα μάλλον θα άφηνα την ανάρτηση ώς έχουν χωρίς αλλαγές μιας και νομίζω ότι είναι πολύ κοντά στην δική μου χρυσή τομή μεταξύ στησίματος και άνεσης. Το NC μου αντίθετα μαμά ήταν πολύ μαλακό και τώρα με τις BC είναι a bit too much.

Το μοντέλο που οδήγησα ήταν το 2.0 και 2.0 είναι και το δικό μου, αλλά εγώ έχω κοντό και μερικά ψιψιψόνια: πρόγραμμα, τελικό, κλπ. Οπότε η σύγκριση είναι δύσκολη για τον νέο.
Χαμήλά ναι τραβάει καλύτερα αλλά στα ψηλά δεν μου έδωσε την αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει. Νομίζω ότι η αίσθηση αυτή ταιριάζει και με τους αριθμούς. Βέβαια μιλώντας με κυριούλη που έχει το 1.8 μου είπε ότι αυτό του φάνηκε πολύ πιο δυνατό. Εμένα πάλι μου φάνηκε παρόμοιο με το δικό μου.
'Αλλο θετικό ο ήχος. Σε νορμάλ ρυθμούς δεν ακόυς τπτ από τον κινητήρα-εισαγωγή-εξάτμιση, αλλά μόλις το πατήσεις έχει έναν πολύ ωραίο σπορ ήχο σε ένταση επίσης πολύ καλή. Δεν κουράζει αλλά ξεσηκώνει και πορώνει, τομέας που πάλι το NC μου δεν τα πήγαινε καθόλου καλά χωρίς το τελικό (μαμά ήταν πολύ ήσυχο, με το τελικό γενικά είναι πολύ καλό αν και κάποιες φορές θα το ήθελα λίγο πιο ήσυχο).

Φωτογραφίες δεν έχω ακόμα, είναι στην κάμερα μέσα στο αμάξι. TBC

philosopher:
Ωραίος ρε Σίμο, φαίνεται ότι το καταευχαριστήθηκες  ;D
Και μια νέα πληροφορία από το iatanet:

--- Quote ---NC has lower ride height.

NC 14 1/4" rear
NC 14 1/2" front

A full 1/4" shorter than a ND club owner has reported
--- End quote ---

Το ND (ελληνιστί ΝΔ?  :tease:  :llol:) έχει ακόμα μεγαλύτερο wheel gap περισσότερο και από το NC...  :tease: :axe:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version