Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?  (Read 155591 times)

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

September 14, 2010, 03:26:36 PMReply #165

Offline HOUZIK

Re: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?
« Reply #165 on: September 14, 2010, 03:26:36 PM »
Αν δεν υπαρχει οικονομικο προβλημα, το RC ειναι πολυ πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο σε ολους τους τομεις.
Απο θεμα επιδοσεων, ναι ειναι πιο αργο απο το ST, αλλα η διαφορα ειναι απλα ασημαντη....
Αισθητικα, αποψη μου ειναι οτι σε σχεση με το ST οι γραμμες του ειναι πιο αρμονικες και το σουλουπι του πιο συμπαγες.
Στο κατω κατω για το θεμα της αισθητικης υπαρχει και το topic των παρουσιασεων. ;D

Οι μικροτριγμοί είναι κάτι που συνηθίζεται και με κάποιο προιόν περιποίησης των ελαστικών περιορίζονται αρκετά. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση των τριγμών. Τι εννοώ, επειδή η οροφή δεν είναι μεταλλική αλλά από κάποιο σκληρό υλικό (πλαστικό;) με τη θερμοκρασία συστέλλεται και διαστέλλεται διαφορετικά από το πλαίσιο του παρμπριζ με αποτέλεσμα σε ακραίες συνθήκες π.χ. καύσωνας η εφαρμογή των 2 μερών να μην είναι απόλυτη και να εμφανίζονται οι τριγμοί. Αυτό μου έχει συμβεί 1 φορά στα 2,5 χρόνια που έχω το αμάξι και έτριζε υπερβολικά και κατόπιν διαπίστωσα το λόγο. Το πάρκαρα σε σκιερό και δροσερό μέρος και οι τριγμοί εξαφανίστηκαν.

Οσο για τους τριγμους, αρχικα ειχα το ιδιο προβλημα που περιγραφεται, το οποιο επιδεινωθηκε μολις χρησιμοποιησα υγρη σιλικονη.... τωρα με 1-2 πραγματακια που εκανα απλα δεν κανει κιχ ουτε με ζεστη ουτε με κρυο
* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE

September 14, 2010, 03:48:16 PMReply #166

Offline xristos

« Reply #166 on: September 14, 2010, 03:48:16 PM »
Οσο για τους τριγμους, αρχικα ειχα το ιδιο προβλημα που περιγραφεται, το οποιο επιδεινωθηκε μολις χρησιμοποιησα υγρη σιλικονη.... τωρα με 1-2 πραγματακια που εκανα απλα δεν κανει κιχ ουτε με ζεστη ουτε με κρυο

Δεν μας λες το μυστικό όμως... :guns: :grrrrrr:

September 14, 2010, 04:10:54 PMReply #167

Offline HOUZIK

« Reply #167 on: September 14, 2010, 04:10:54 PM »

Δεν μας λες το μυστικό όμως... :guns: :grrrrrr:
Μαλλον δεν μας διαβαζεις πολυ  ;)
anyway.
για τους τριγμους στο rc:
1. οχι λιπαντικα στα λαστιχα με βαση τη σιλικονη. Μονο με βαση τεφλον.
2. σφιξιμο στο κλειστρο. (1 στροφη ειναι υπεραρκετο)
3. τυλιγμα 2-3 στροφες με μονωτικη ταινια στα δοντακια δεξια και αριστερα του τελαρου του παμπριζ που κουμπωνει η οροφη.

Με τα παραπανω το δικο μου τουλαχιστον ειναι πλεον αθορυβο :D
* oem lsd/4.44 fgr/IL short shifter/4.0kg IL flywheel
* BC Racing BR RS coilovers 6/4kg / RX8 yellow dot sways with polybushings/IL end links/IL ftsb-butterfly-ppf
* AEM cai/Danelatos headers/Magnaflow cat/Racing Beat muffler
* Rota Boost 17x7.5 / AD08R 235/40/17 / Rays lug nuts
* EBC USR discs/EBC REDSTUFF pads/IL brake hoses
* front & side air dam/Garage Vary diffuser/oem stainless steel mesh grille
* custom leather/custom steering wheel/alu. interior, Voodoo knob
* XTR hid 6000k/oem footwell lamps
* Scangauge ll/pioneer p4300dvd

calm before the STORMY BLUE

January 21, 2011, 11:48:22 PMReply #168

Offline tursiopstruncatus

« Reply #168 on: January 21, 2011, 11:48:22 PM »
ρε παιδιά γιατί το κουράζουμε;
οκ η σκληρή ανοιγόμενη ηλεκτρική οροφή είναι πρακτική αλλά πρακτικό είναι και ένα 323 και ένα vw polo
εδώ μιλάμε για ψυχή, για συναίσθημα για στοιχεία που αποπνεέι μια κουλτούρα αυτοκίνησης.
Την κουλτούρα του lightweight roadster την οποία αναβίωσε με τον καλύτερο τρόπο η mazda το 1989 με το miata. Τα αυτοκίνητα αυτού του είδους '' χάνουν '' από ρομαντισμό αν τα σκέφτεσαι πρακτικά. Φαντάζεστε να το έβγαζαν εξ αρχης με σκληρη οροφή , 500lt πορτμπαγκάζ και 5 θέσεις΄; ΑΠΑΤΟ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ. δεν είναι τυχαίο που οι σοβαροί σπορ κατασκευαστές porsche, alfa romeo, bmw ,lotus αποφεύγουν (με κάποιες εξαιρεσεις) αυτές τις οροφές και προτιμούν ύφασμάτινες. Αν κάποιος θέλει πρακτικά πράγματα μπορεί να πάρει και renault megane

February 10, 2011, 05:37:28 PMReply #169

Offline Liakos

« Reply #169 on: February 10, 2011, 05:37:28 PM »
"Popular in both warm and winter climates, PRHT models go from rain-deflector to sun-worshipper in 12 seconds – with trunk space to boot – and outsell soft tops 4:1 worldwide."

Αποσπασμα απο το post του Αχιλλεα σχετικα με την παρουσιαση της νεας εκδοσης του NC. Παρουσιαζει ιδιαιτερο ενδιαφερον το τελευταιο κομματι, στο οποιο αναφερει οτι τα RC πουλανε τετραπλασιες ποσοτητες αποτι τα soft top παγκοσμιως. Μηπως τελικα στην Ελλαδα εχουμε κολλησει με την εικονα του miata που το θελει ντε κ καλα με μαλακη οροφη, ή μηπως απλα λογω καιρικων συνθηκων και οδικου δικτυου η μεταλλικη αναδιπλουμενη δεν ειναι τοσο απαραιτητη?

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

February 10, 2011, 08:05:50 PMReply #170

Offline dimsabas

« Reply #170 on: February 10, 2011, 08:05:50 PM »
Ή μήπως για τον υπόλοιπο κόσμο τα +3 χιλιάρικα της διαφοράς είναι μισό μηνιάτικο ας πούμε, ενώ εδώ μας τσούζουν; Στην ήδη τσιμπημένη τιμή ενός καινούριου Miata; Αν και δε θα αγόραζα ποτέ ένα RC (με 37 επιπλέον κιλά και μάλιστα σε τόσο ψηλό σημείο), δε νομίζω να σκέφτονται όλοι οι Έλληνες με τον δικό μου τρόπο. :llol:

February 10, 2011, 08:15:21 PMReply #171

Offline Liakos

« Reply #171 on: February 10, 2011, 08:15:21 PM »
Ή μήπως για τον υπόλοιπο κόσμο τα +3 χιλιάρικα της διαφοράς είναι μισό μηνιάτικο ας πούμε, ενώ εδώ μας τσούζουν; Στην ήδη τσιμπημένη τιμή ενός καινούριου Miata;
Εδω τοσα δινουν(κ τα εδωσα κ εγω :moutza: στα μουτρα μου) για να παρουν το high με τα δερματινα/θερμαινομενα κ το BOSE τα οποια ειναι παντελως αχρηστα γτ να μην παρουν το mid σε RC που τα επιπλεον 3.000 θα εχουν ουσιαστικη αξια?

Αν και δε θα αγόραζα ποτέ ένα RC (με 37 επιπλέον κιλά και μάλιστα σε τόσο ψηλό σημείο), δε νομίζω να σκέφτονται όλοι οι Έλληνες με τον δικό μου τρόπο. :llol:
Χ@σε μας ρε Σαμπα με τα κιλα σου... Θα ελαφρωσεις κιολας. :P :P
Το επιπλεον βαρος δεν ειναι τπτ μπροστα στα πλεονεκτηματα της σκληρης αναδιπλουμενης οροφης. Το μονο κομματι που με χαλαει προσωπικα ειναι η αισθητικη.Τιποτε αλλο.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

February 10, 2011, 09:39:01 PMReply #172

Offline heras

« Reply #172 on: February 10, 2011, 09:39:01 PM »
Μια χαρα ειναι το rc...παρκαρεις παντου χωρις φοβο μηπως βρεις την κουκουλα σκισμενη....χωρια οτι δεν εχει τα μειονεκτημα της τελευταιας απ τις καιρικες συνθηκες!! Για οσους εχουν το mx τους ως ενα κ μοναδικο αμαξι, ειναι μονοδρομος τουλαχιστον στις μεγαλουπολεις  :good:
ΜΚ 1,5

February 10, 2011, 10:05:41 PMReply #173

Offline Vrondos

« Reply #173 on: February 10, 2011, 10:05:41 PM »
:) KAI για εμενα, αν εξαιρεσουμε το οικονομικο μερος (αυτο και αν ειναι υποκειμενικο αναλογα με τη διαθεση και τη τσεπη του καθενος)
νομιζω οτι καταληγουμε μαλλον στο αισθητικο :)

Εγω μονο και μονο γιαυτο το αγορασα με μαλακη οροφη, καθως κατα τη γνωμη μου ειναι και πιο ομορφο, αλλα και δενει περισσοτερο με τον
roadster χαρακτηρα. Δηλαδη ειλικρινα, ακομη και οταν βρεχει και ακουω το νερο πανω στην πανινη κουκουλα, μου αρεσει.. ειναι και αυτο μερος της εμπειριας !!!

Από την αλλη, εγω το χρησιμοποιω πλεον κατα βαση ως αυτοκινητο βολτας και σαβ/κου... και το παρκαρω σε γκαραζ. Το παιζω δηλαδη ρομαντικος.... σχεδον εκ του ασφαλους  :llol:
-----------------------------------------------------------------------

-Koni adjustable sport shocks
-Racing Beat springs (red)
-K&N Replacement filter panel
- "ΚΡΑΤΑ ΜΕ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΠΕΘΕΡΑ ΣΟΥ" Original sticker

February 10, 2011, 10:36:19 PMReply #174

Offline heras

« Reply #174 on: February 10, 2011, 10:36:19 PM »
Eγω αν ειχα rc θα το παρκαρα ακομα κ στα στενα της Κυψελης που μενω χωρις φοβο...κατι που δεν μπορω να κανω με την κουκουλα ετσι αβιαστα. Και επισης οταν ειχα το mr2 θυμαμαι οτι για ενα καλοκαιρι δεν το χα ανοιξει καθολου διοτι ο ηλιος μου την ειχε ξερανει κ κοβοταν οταν την ανοιγες (δεν ειχα τοτε τα λεφτα να την αλλαξω). Ολα αυτα με ενα rc δεν θα υφισταντο...!!!

Τωρα για αλλες πιο ρομαντικες καταστασεις κ γω ειμαι υπερ της κουκουλας σε ροουντστερ...εχει αλλη χαρη κ ομορφια...αλλα οταν μενεις στην Αθηνα κ το χρησιμοποιεις καθε μερα καποια θεματα τα κοιτας πιο ρεαλιστικα...κ ειδικα οταν δε σου περισσευουν  :-\
ΜΚ 1,5

May 27, 2011, 10:38:10 PMReply #175

Offline panosmx51.8

mx5 nb 1.8 6speed
« Reply #175 on: May 27, 2011, 10:38:10 PM »
Θα θελα να μαθω καποιες πληροφοριες σχετικα με το mx που αγορασα.Ειναι ΜΚ2 9/2000,1800cc,6speed.Δε βρισκω πουθενα καμια πληροφορια!! >:aΘα μπορουσε καποιος να μου πει τεχνικα χαρακτηριστικα,επιδοσεις κλπ?
Mk2 1.8 6speed ''High''
pss9
17'' mille miglia alloy wheels
twister exhaust
xenon kit H4

May 27, 2011, 10:42:17 PMReply #176

Offline Akina_DownHill

Re: mx5 nb 1.8 6speed
« Reply #176 on: May 27, 2011, 10:42:17 PM »
Τι χρωμα ειναι?

May 27, 2011, 10:46:25 PMReply #177

Offline Liakos

« Reply #177 on: May 27, 2011, 10:46:25 PM »
Κατα πασα πιθανοτητα προκειται για γερμανικης εισαγωγης special edition.  ;)
ΝΒ με 6αρι κιβωτιο δεν κυκλοφορησαν αλλα εκτος απο το 10nth anniversary.

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

May 27, 2011, 11:11:00 PMReply #178

Offline heras

« Reply #178 on: May 27, 2011, 11:11:00 PM »
Αν ειναι εισαγωγης απο Γερμανια λογικα εχεις κ τις καινουριες πινακιδες τις μεγαλες...στη Γερμανια εβγαινε κ τετοια εκδοση? Γιατι κ γω μονο το 10th anniversary ξερω με 6αρι σασμαν σε nb

Απο μαντρα το πηρες?
ΜΚ 1,5

May 27, 2011, 11:24:49 PMReply #179

Offline dimsabas

« Reply #179 on: May 27, 2011, 11:24:49 PM »
Μην το τρομάζετε το παλικάρι βρε. Ασφαλώς κι υπήρχε τέτοια έκδοση (ΝΒ 1.8 με 6άρι) εκτός του 10th. Ελληνικότατη! Την έχει αγοράσει ο Lef205 και την είχα οδηγήσει επί εποχής Drive. Θυμάμαι μάλιστα το συγκριτικό με το Fiat Barchetta. ;)