Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?  (Read 157829 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

November 04, 2009, 11:20:59 PMReply #60

Offline spoumi

Re: Ποια γενια?Ποιο μοντελο?Ποια εκδοση?
« Reply #60 on: November 04, 2009, 11:20:59 PM »
ΥΓ. Αληθεια τι εκδοση ειναι αυτη? Ποιες οι διαφορες και τι παραπανω ειναι?
50 κομματια στην Ελλαδα(αν και πρεπει να ειναι λιγοτερα μιας και εχω δει 1-2 με ολικη)
2.0,6ταχυτο,αλλες ζαντες,χρωμιο στο τελαρο,κυκλοφορει στην Ελλαδα μονο σε κοκκινο,κοκκινα δερματα..αυτα νομιζω.
κόκκινο μεταλικό του rx-8 velocity red.
με γενικά όλα τα νίκελ χαμόγελο παρμπριζ χερούλια κτλ κτλ εκτός από τάπα.
Και νομίζω αλουμινιένο το δικο μας piano black.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

November 04, 2009, 11:53:15 PMReply #61

Offline Liakos

« Reply #61 on: November 04, 2009, 11:53:15 PM »
Ηello... http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,16.0.html
Πρωτη μουρη στο καβουρι. ;)

MyMx5:
1.8 Copper Red NC High

-Tochigi Fuji LSD,4.778 FGR
-ΒC Racing BR type RS coilovers,Cosmo RX8 sways
-CCR rollbar,IL PPF brace
-GW 4-1 Headers,GW Street Single,Mazdaspeed CAI
-RX7 FD 16x8,Hankook RS2 225/50/16
-Hawk HP+, Stoptech SS lines

November 05, 2009, 02:16:09 PMReply #62

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #62 on: November 05, 2009, 02:16:09 PM »
Ένα (το οποίο το έχουμε δει πολλοί απο εδώ μέσα) το έχει μια ξανθιά κοπέλα και ανεβοκατεβαίνει την Κηφισίας καθημερινά.. Κόκκινο, νίκελ κλπ κλπ..
H ξανθια η γιαγια η η ξανθια η νεα ;) Η πρωτη δεν μετραει η δευτερη καραμετραει και ειναι κορη γνωστου εμπορου αυτοκινητων (που εμπορευεται υποτιθεμενα γερμανικα αμαξια)!!! Αλλα ουτε για την κορη του δεν τα επιλεγει :P
ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

March 22, 2010, 07:40:41 PMReply #63

Offline NiTse

Re: Υποψήφιος αγοραστής NC 1.8 με ανησυχίες
« Reply #63 on: March 22, 2010, 07:40:41 PM »
Να μοιραστώ λοιπόν και εγώ τον προβληματισμό μου μαζί σας. Τον Απρίλιο σκοπεύω να προχωρήσω στην αγορά αυτοκινήτου και το mx 5 1.8 ncfl είναι η πρώτη μου επιλογή. Στη mazda όμως στη Θεσσαλονίκη μου ξεκαθάρισαν ότι δύσκολα έως απίθανο να το φέρουν για test drive ακόμα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ούτε καν σαν εκθεσιακό υπάρχει. Η εμπειρία μου μέχρι τώρα ως οδηγού είναι αποκλειστικά από προσθιοκίνητα χατσμπακ ή μεσαία. Ξέρω ότι όλοι έχετε mx 5 και θα μου πείτε πόσο καλό αυτοκίνητο είναι, άλλα είναι δυνατόν να παραγγείλω ένα αυτοκίνητο τόσο διαφορετικό (πισωκίνητο, ανοιχτό, διθέσιο) απ' ότι μέχρι τώρα έχω συνηθίσει χωρίς να το οδηγήσω έστω και για ένα σύντομο test drive; Από την άλλη στην κατηγορία του και στα λεφτά του είναι μονόδρομος, είναι το αυτοκίνητο που θέλω, οπότε μήπως είναι μόνο ψυχολογικό το θέμα;
NCFL 1.8 Brilliant Black (the ex)
Ford Focus MK2 1.6 (now)

March 22, 2010, 07:56:03 PMReply #64

Offline haris_nc

« Reply #64 on: March 22, 2010, 07:56:03 PM »
Να μοιραστώ λοιπόν και εγώ τον προβληματισμό μου μαζί σας. Τον Απρίλιο σκοπεύω να προχωρήσω στην αγορά αυτοκινήτου και το mx 5 1.8 ncfl είναι η πρώτη μου επιλογή. Στη mazda όμως στη Θεσσαλονίκη μου ξεκαθάρισαν ότι δύσκολα έως απίθανο να το φέρουν για test drive ακόμα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ενώ ούτε καν σαν εκθεσιακό υπάρχει. Η εμπειρία μου μέχρι τώρα ως οδηγού είναι αποκλειστικά από προσθιοκίνητα χατσμπακ ή μεσαία. Ξέρω ότι όλοι έχετε mx 5 και θα μου πείτε πόσο καλό αυτοκίνητο είναι, άλλα είναι δυνατόν να παραγγείλω ένα αυτοκίνητο τόσο διαφορετικό (πισωκίνητο, ανοιχτό, διθέσιο) απ' ότι μέχρι τώρα έχω συνηθίσει χωρίς να το οδηγήσω έστω και για ένα σύντομο test drive; Από την άλλη στην κατηγορία του και στα λεφτά του είναι μονόδρομος, είναι το αυτοκίνητο που θέλω, οπότε μήπως είναι μόνο ψυχολογικό το θέμα;

Nομιζω πως σε ''ασφαλες περιβαλλον'' καποιο απο τα παιδια θα ειναι προθυμο να σε αφησει να κανεις μια βολτα με το mx5 του,αν και νομιζω πως ειναι περιττο,

ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ. ;)

March 22, 2010, 08:06:02 PMReply #65

Offline plokamhs

• 300 km/h
  • Total likes: 0
  • You know it will always just be me...
« Reply #65 on: March 22, 2010, 08:06:02 PM »
Αν και δεν εχω nc-ποσο μαλλον fl- νομιζω μπορω να σε βοηθησω.
Οταν πηρα το μιατα μου (nb χωρις καν abs) οδηγουσα μολις 3 μηνες,οποτε δεν ειχα καθολου εμπειρια σε οποιοδηποτε τομεα.
Το nc ειναι πολυ πιο "αυτοκινητο" απ'τα προηγουμενα,πιο ανετο,πιο φιλικο και λιγοτερο κουραστικο.Δεδομενου οτι προσαρμοστηκα αμεσα στο αυτοκινητο(καθε χειριστηριο ειναι εκει που πρεπει και δεν εχει καμμια "παραξενια" οπως το εχω αντιληφθει),ειμαι σιγουρος πως δε θα εχεις προβλημα προσαρμογης με την οδικη του συμπεριφορα,αλλα μονο με το μειωμενο χωρο αποσκευων και τις μολις 2 θεσεις του.Παντως για να μην προχωρησεις σε μια αγορα που μπορει να μετανιωσεις,μπορεις να ερθεις μαζι μας σε καποια απο τις βολτες και να συνοδηγησεις εστω σε ενα nc...

March 22, 2010, 10:07:00 PMReply #66

Offline option-D

« Reply #66 on: March 22, 2010, 10:07:00 PM »
Θεσσαλονίκη λέει ο άνθρωπος ότι είναι..
Προχώρα το με το NC.. Μην τρομοκρατείσαι.. Όλα θέμα συνήθειας είναι.. Για να είσαι ένα κλικ από το να μπεις στην αντιπροσωπία και να κάνεις την παραγγελία σου σημαίνει ότι έχεις δει τα + και τα - του αυτοκινήτου (θεωρητικά μέχρι στιγμής) και μπορείς να τα αντέξεις.. Όταν αρχίσεις να οδηγάς θα τα δεις και στην πραγματικότητα..
Εξ' άλλου δεν είναι τυχαίο πως πολλοί που οδήγησαν μια φορά πισωκίνητο κόλλησαν για πάντα..  ;)
H A R D C O R E ? 🤘  S U B S C R I B E

"Speed isn't everything, you gotta look cool on the touge too"

March 22, 2010, 10:09:32 PMReply #67

Offline Ξάδελφος

« Reply #67 on: March 22, 2010, 10:09:32 PM »
Αν δε σου ναι θεμα το οτι ειναι διθεσιο..(πολλοι στην πορεια σκαλωνουν μ αυτο) προχωρα αφοβα...ειναι αμαξαρα και μακραν στα λεφτα του ειναι κατα πολυ ...οτι καλυτερο μπορεις να αγορασεις.

March 22, 2010, 10:50:03 PMReply #68

Offline NiTse

« Reply #68 on: March 22, 2010, 10:50:03 PM »
Με τις δύο θέσεις δεν έχω πρόβλημα. Το mx 5 θα είναι κυρίως αυτοκίνητο Σαββατοκύριακου. Ένα θέμα είναι η αίσθηση του αυτοκινήτου και κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να είμαι τόσο κουλός ώστε να μην μπορώ να διαχειριστώ 126 ίππους σε πισωκίνητο αμάξι (θέλω να πιστεύω πως όχι)ή ακόμα να διαπιστώσω ότι τελικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με κάτι π.χ. στην ίδια τιμή αλλά με περισσότερα άλογα (απ' ότι διαβάζω στο φόρουμ δεν υπάρχει περίπτωση). Το άλλο θέμα είναι η μηδενική μου εμπειρία με ανοιχτά αυτοκίνητα και αν υπάρχει κάτι σε αυτά που μπορεί να με ξενερώσει ή να με ξενίσει σε υπερβολικό βαθμό π.χ. θόρυβος, ακαμψία, τριγμοί. Μπορεί όλα αυτά να είναι λίγο υπερβολικά για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο όπως το nc, αλλά από την άλλη και να δώσω 26.000 € χωρίς καν να δω το αυτοκίνητο. Βέβαια θα μου πείτε υπάρχει περίπτωση να τα καταλάβω όλα αυτά από ένα δεκάλεπτο test drive; Λίγο δύσκολο, άλλα και αυτό κάτι θα ήταν. 
Ford Focus MK2 1.6 (now)

March 22, 2010, 10:52:15 PMReply #69

Offline xenos

« Reply #69 on: March 22, 2010, 10:52:15 PM »
Μην το πάρεις αν δεν βρεις κάποιον να βολτάρετε για να κρίνεις ο ίδιος.
Το μεγάλο πρόβλημα του κόσμου είναι ότι οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση και οι έξυπνοι είναι γεμάτοι αμφιβολίες...

March 22, 2010, 11:20:02 PMReply #70

Offline bill_viper

• pure velocity
  • Total likes: 79
  • In luv with my little κουμπαρά
    • Dedousis.com
« Reply #70 on: March 22, 2010, 11:20:02 PM »
Στην ίδια φάση μ'εσένα βρισκόμουν πριν 1.5 μήνα που πήρα το NC. Είχα μηδαμινή εμπειρία από πισωκίνητα, μόνο μπροστοκίνητα hatchbacks είχα οδηγήσει. Το NC το πήρα χωρίς καν να το κάνω test drive! Βέβαια είχα φάει τρελό κόλλημα! Προσωπικά επειδή σε βλέπω ότι το έχεις ψάξει σοβαρά το θέμα θα έλεγα ότι είναι καθαρά ψυχολογικό. ;)
Βye-bye my sweet Miata... :(

March 23, 2010, 12:10:59 AMReply #71

Offline simkoz

« Reply #71 on: March 23, 2010, 12:10:59 AM »
Κατέβα Αθήνα και τεστάρεις το δικό μου;)
Brilliant Black NC 2.0 ->Presentation
RX-8 sway bars
Goodwin RoadsterSport II Duals
BC RS Coilovers
I.L. Aluminium Strut Brace kit
Rear upper Strut Bar
Daylight lights

March 23, 2010, 01:00:02 AMReply #72

Offline goode chris

« Reply #72 on: March 23, 2010, 01:00:02 AM »
Με τις δύο θέσεις δεν έχω πρόβλημα. Το mx 5 θα είναι κυρίως αυτοκίνητο Σαββατοκύριακου. Ένα θέμα είναι η αίσθηση του αυτοκινήτου και κατά πόσο υπάρχει περίπτωση να είμαι τόσο κουλός ώστε να μην μπορώ να διαχειριστώ 126 ίππους σε πισωκίνητο αμάξι (θέλω να πιστεύω πως όχι)ή ακόμα να διαπιστώσω ότι τελικά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο σε σχέση με κάτι π.χ. στην ίδια τιμή αλλά με περισσότερα άλογα (απ' ότι διαβάζω στο φόρουμ δεν υπάρχει περίπτωση). Το άλλο θέμα είναι η μηδενική μου εμπειρία με ανοιχτά αυτοκίνητα και αν υπάρχει κάτι σε αυτά που μπορεί να με ξενερώσει ή να με ξενίσει σε υπερβολικό βαθμό π.χ. θόρυβος, ακαμψία, τριγμοί. Μπορεί όλα αυτά να είναι λίγο υπερβολικά για ένα σύγχρονο αυτοκίνητο όπως το nc, αλλά από την άλλη και να δώσω 26.000 € χωρίς καν να δω το αυτοκίνητο. Βέβαια θα μου πείτε υπάρχει περίπτωση να τα καταλάβω όλα αυτά από ένα δεκάλεπτο test drive; Λίγο δύσκολο, άλλα και αυτό κάτι θα ήταν. 

Από τη στιγμή που θα το έχεις για weekend car δε πιστεύω να σε ενοχλήσουν ο θόρυβος, η ακαμψια και οι τριγμοί. Ο θόρυβος είναι σε πολύ λογικά πλαίσια, μόλις κατεβάσεις τη κουκούλα όλα παύουν να ενοχλούν και απολαμβάνεις το roadster συναίσθημα. Για την ακαμψία, απλά no comment, προχώρα άφοβα. Μπορεί να του λείπει η οροφή αλλά από ακαμψία είναι πολύ ανώτερο από πολλά hatchbacks! Στα λεφτά αυτά πέρνεις πολύ καλό πακέτο και σωστά ζυγισμένο. Το μιάτα είναι fun to drive. Είναι και για τις βόλτες σου μονάχος ή με παρέα κ για τις καφρίλες. Δε κάνει κιχ για αυτό που κοστίζει, απλά πρέπει να συμβιβαστείς με τον χώρο αποσκευών που τραγικός δεν είναι για το μέγεθός του και την απλότητα του. Επίσης στην οδήγησή του ξεχνάς ότι ήξερες από τα μπροσθιοκίνητα, είναι πραγματικό σχολείο το άτιμο. Μη πιστεύεις τα μαρκετινίστικα τύπου VAG group για άλογα κ νούμερα. Τα 126 αλογάκια του σε σχέση με τη ροπή του είναι μια χαρά και αρκετά να σε κάνουν να χεστείς από τη χαρά σου με αυτά που μπορεί να σου προσφέρει και μετά να σε μεταφέρει ατσαλάκωτο σε οποιοδήποτε meeting-προορισμό.

Το πήρα χωρίς κάν test drive. Το χρησιμοποιώ ως everyday car. Το ανοίγω ακόμα και χειμώνα με full καλοριφέρ για να απολαύσω μια τρελή διαδρομή και ας με σκίζει μετά το διάφραγμα στη μύτη για μέρες. Είναι αμάξι διαφορετικής φιλοσοφίας, μετράει στο δρόμο και ας μη πουλάει μούρη, έχει ιστορία, είναι μέσα σε όλα. Αν έχεις οδηγικές ανησυχίες go for it!

March 23, 2010, 12:46:44 PMReply #73

Offline NiTse

« Reply #73 on: March 23, 2010, 12:46:44 PM »

Από τη στιγμή που θα το έχεις για weekend car δε πιστεύω να σε ενοχλήσουν ο θόρυβος, η ακαμψια και οι τριγμοί. Ο θόρυβος είναι σε πολύ λογικά πλαίσια, μόλις κατεβάσεις τη κουκούλα όλα παύουν να ενοχλούν και απολαμβάνεις το roadster συναίσθημα. Για την ακαμψία, απλά no comment, προχώρα άφοβα. Μπορεί να του λείπει η οροφή αλλά από ακαμψία είναι πολύ ανώτερο από πολλά hatchbacks! Στα λεφτά αυτά πέρνεις πολύ καλό πακέτο και σωστά ζυγισμένο. Το μιάτα είναι fun to drive. Είναι και για τις βόλτες σου μονάχος ή με παρέα κ για τις καφρίλες. Δε κάνει κιχ για αυτό που κοστίζει, απλά πρέπει να συμβιβαστείς με τον χώρο αποσκευών που τραγικός δεν είναι για το μέγεθός του και την απλότητα του. Επίσης στην οδήγησή του ξεχνάς ότι ήξερες από τα μπροσθιοκίνητα, είναι πραγματικό σχολείο το άτιμο. Μη πιστεύεις τα μαρκετινίστικα τύπου VAG group για άλογα κ νούμερα. Τα 126 αλογάκια του σε σχέση με τη ροπή του είναι μια χαρά και αρκετά να σε κάνουν να χεστείς από τη χαρά σου με αυτά που μπορεί να σου προσφέρει και μετά να σε μεταφέρει ατσαλάκωτο σε οποιοδήποτε meeting-προορισμό.

Το πήρα χωρίς κάν test drive. Το χρησιμοποιώ ως everyday car. Το ανοίγω ακόμα και χειμώνα με full καλοριφέρ για να απολαύσω μια τρελή διαδρομή και ας με σκίζει μετά το διάφραγμα στη μύτη για μέρες. Είναι αμάξι διαφορετικής φιλοσοφίας, μετράει στο δρόμο και ας μη πουλάει μούρη, έχει ιστορία, είναι μέσα σε όλα. Αν έχεις οδηγικές ανησυχίες go for it!

Αυτοί ακριβώς είναι και εμένα οι προβληματισμοί μου. Βλέπω πάντως ότι αρκετοί το πήρατε χωρίς test drive. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας με βοηθάτε πολύ!
Ford Focus MK2 1.6 (now)

April 10, 2010, 11:53:12 AMReply #74

Offline NiTse

« Reply #74 on: April 10, 2010, 11:53:12 AM »
Παιδιά επειδή θα κατέβω Αθήνα το σαββατοκύριακο 24-25 Απριλίου για τον τελικό ξέρει κανείς σας αν κάποια αντιπροσωπεία στην Αθήνα το έχει για test drive;
Ford Focus MK2 1.6 (now)