!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Ευκαιριες αγορων μεσω internet #2
selito:
--- Quote from: Manolis on January 06, 2015, 11:16:55 AM ---Για να χαρακτηριστεί ως ευκαιρία θα πρέπει :
1)Να μείνει σ αυτή την τιμή.Κατά κανόνα τα μαύρα και ανθρακί πιάνουν πολύ καλές τιμές (τα βαψίματα,μαστοριλίκια
κτλ είναι πολύ ακριβότερα στο εξωτερικό από ότι εδώ,ρωτήστε και τον Σίμο).Θεωρώ ότι όπως πάντα στο τέλος θα γίνει
παιχνίδι και θα ανέβει η τιμή,πιθανόν και αρκετά.
2)Ο πωλητής να είναι διατεθειμένος να πακετάρει (κανείς άλλος δεν θα το κάνει) και να στείλει.Οι περισσότεροι δεν
στέλνουν γιατί φοβούνται ότι αν συμβεί κάτι με τη μεταφορά και χτυπηθεί,θα διεκδικήσεις τα χρήματά σου μέσω paypal.
Επίσης αρκετοί βαριούνται την διαδικασία του πακεταρίσματος.
3)Να δεις τι γίνεται με το fitting kit το οποίο είναι ακριβό.Από την αγγελία συμπεραίνω ότι ο πωλητής,δεν γνωρίζει το
αντικείμενο και ότι μάλλον δεν έχει το κιτ,το οποίο συνήθως βάζουν φωτό.Αν δεν το έχει υπολογίζεις 80 ευρώ τις πίσω
βίδες (τις φρανκεσταιν) αν τις πάρεις από IL (μη γνήσιες) ή 100+ για τις γνήσιες (τιμές με τα μεταφορικά αν κάποιος τις
πάρει σκέτες).Στο εξωτερικό που η ποιότητα των δρόμων είναι σαφώς ανώτερη,οι περισσότεροι το τοποθετούν μόνο με
αυτές.Επιπλέον χρειάζεται το πίσω καλώδιο (κάνα 25άρι) και τα πλαινά δεσίματα (150+).
Μαζί με τα μεταφορικά και όλα τα παρελκόμενα,πολύ δύσκολα θα πάει κάτω από 1Κ,ακόμα και αν μείνει σ αυτή την
τιμή,στην οποία όπως έγραψα κ νωρίτερα θεωρώ ότι δεν θα μείνει.
--- End quote ---
Επειδη μιλησα μαζι του εχω να πω τα εξης:
1) εχει μονο τα frankenstein bolts το υπόλοιπο fitting kit δεν το εχει
2) ειναι προθυμος να το πακεταρει αλλα με extra χρεωση
3) απ'οτι λεει εχει αρκετη ζητηση και most likely η τιμη θα ανεβει αρκετα
δεν νομιζω να θεωρειται ευκαιρια..η ολη ιστορία θα φτασει αρκετά ψιλα
Manolis:
Υπάρχουν τύποι που αναλαμβάνουν το πακετάρισμα συνήθως με κόστος γύρω στο 25άρι (λίρες).
Τα ανθρακί συνήθως φθάνουν ή και ξεπερνούν τις 700 λίρες.
selito:
--- Quote from: Manolis on January 06, 2015, 02:06:43 PM ---Υπάρχουν τύποι που αναλαμβάνουν το πακετάρισμα συνήθως με κόστος γύρω στο 25άρι (λίρες).
Τα ανθρακί συνήθως φθάνουν ή και ξεπερνούν τις 700 λίρες.
--- End quote ---
Εννοεις τα ασημί, θελω να ελπιζω :P
tzitzo:
Και εγω εχω μια απορια...Αξιζει να φέρεις hardtop απο UK για na/nb/nbfl που φτάνουν £200-£300 ή να το αγορασεις απο καποιον εδω προς 700-800 € ?
Manolis:
Τα μεταφορικά είναι χοντρικά 150 ευρώ.Με τα του fitting kit δεν έχω υπ όψιν τι παίζει αλλά σίγουρα είναι φθηνότερα από του NC.
Επομένως αν βρεις κάποιο σε καλή τιμή,από πωλητή που είναι πρόθυμος να πακετάρει,θα αξίζει.
Μέσα σ όλα θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το ρίσκο που αναλαμβάνεις με μια τέτοια κίνηση.
Εννοώ την όχι και τόσο πιθανή περίπτωση να χτυπηθεί κατά την μεταφορά του,πιθανότητα κατά την οποία δεν πρόκειται να
βρεθεί άκρη.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version