Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 972479 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

April 01, 2015, 12:38:12 PMReply #1440

Offline Reverant

Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #1440 on: April 01, 2015, 12:38:12 PM »
Προφυλακτήρας+φανάρι+καπό+φτερό συν ότι ψιλικά χρειάζονται (κλιπσάκια, τραβέρσες, πλαστικά, λάμπες κτλ) συν εργασία/φανοποιεία σε αμάξι διετίας = 3000+++ εύκολα από τη στιγμή που έγινε σε αντιπροσωπεία. Αυτό δεν είναι σοβαρό τρακάρισμα.

Πιο σοβαρό θεωρώ ότι έχει μείνει ακίνητο επί 2 χρόνια σε μάντρα κάτω από ήλιο, σκόνες, με 1/10 του ρεζερβουάρ βενζίνη διετίας, λάδια το ίδιο, και πλήρη ακινησία σε περιοχή με υγρασία.
You can't imagine the power of the Dark Side.

April 01, 2015, 12:48:01 PMReply #1441

Offline luigid

« Reply #1441 on: April 01, 2015, 12:48:01 PM »
Νότη όντως για μένα ψάχνω και με ενδιαφέρει να βρω μόνο 2.0 sport ή LE.

Θα το ψάξω όταν ανέβω στην αθήνα..δεν το απορρίπτω ακόμα, αλλά θα πάω να το δω και θα το ελέγξω πολύ σχολαστικά πριν προβώ σε οποιαδήποτε αγορά.

Selito τα αλλο LE  που φαινεται στο car.gr πουληθηκε :'(

Καλως σας βρηκα,ειμαι ο Δημητρης by the way!

April 01, 2015, 12:57:03 PMReply #1442

Offline luigid

« Reply #1442 on: April 01, 2015, 12:57:03 PM »
Να ρωτησω κατι μιας και ψαχνομαι και εγω για αγορα.
Τα αυτοκινητα με Keyless entry εχουν καποιο αλλο εξτρα περαν των στανταρ που ειχαν τα sport 2.0;

Ευχαριστω εκ των προτερων

April 01, 2015, 01:23:28 PMReply #1443

Offline kostasmito

« Reply #1443 on: April 01, 2015, 01:23:28 PM »
Keyless entry έχουν μόνο τα sport, των οποίων ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα (εξάρι, μπλοκέ, esp, bose, keyless, θερμαινόμενα καθίσματα, bilstein, πιο χοντρή αντιστρεπτική πίσω, μπάρα θόλων κ.α).
Selito αν δεν σε νοιάζει τα 660€ το χρόνο + φ.πολυτελείας + την αβεβαιότητα για τον αν αυτά θα αυξηθούν ή μειωθούν...τότε πολύ καλά σκέφτεσαι.
Έχε στα υπόψην ότι αρκετά 2.0lt μέχρι το 2007 (πριν το mini facelift), είχαν βαρέσει μπιέλα. Προσωπικά θα κοίταγα μόνο για μετά του 2008 (θα μπορείς να χαμηλώσεις και το κάθισμα κατά βούληση + κινητήρα + mp3 + καλύτεροι νεροχύτες στην κουκούλα) και θα προσπαθούσα να τα πάρω τζάμπα (max 7000€ και πολλά λέω).
Καλό ψάξιμο

2.0lt sport / Larini Muffler / HKS Airfilter
Exedy lightweight flywheel & stage 1 clutch / Moss short shift
MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R
Wood Interior / Autoexe steering wheel / Honda Jazz antenna

April 01, 2015, 01:33:23 PMReply #1444

Offline philosopher

« Reply #1444 on: April 01, 2015, 01:33:23 PM »
Keyless entry έχουν μόνο τα sport, των οποίων ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τα πάντα (εξάρι, μπλοκέ, esp, bose, keyless, θερμαινόμενα καθίσματα, bilstein, πιο χοντρή αντιστρεπτική πίσω, μπάρα θόλων κ.α).
Selito αν δεν σε νοιάζει τα 660€ το χρόνο + φ.πολυτελείας + την αβεβαιότητα για τον αν αυτά θα αυξηθούν ή μειωθούν...τότε πολύ καλά σκέφτεσαι.
Έχε στα υπόψην ότι αρκετά 2.0lt μέχρι το 2007 (πριν το mini facelift), είχαν βαρέσει μπιέλα. Προσωπικά θα κοίταγα μόνο για μετά του 2008 (θα μπορείς να χαμηλώσεις και το κάθισμα κατά βούληση + κινητήρα + mp3 + καλύτεροι νεροχύτες στην κουκούλα) και θα προσπαθούσα να τα πάρω τζάμπα (max 7000€ και πολλά λέω).
Καλό ψάξιμο

Εύχομαι προσωπικά όταν και άμα θα χρειαστεί να πουλήσεις ποτέ το δικό σου οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν ακριβώς την ίδια σκέψη με τη δική σου.

Γιώργο στα δικά μας τώρα. Ωραία και σοβαρή η απόφαση που πήρες. Προτείνω να βρεις από ιδιώτη και όσο μπορείς να ξέρεις το ιστορικό. Τα περίπου 4Κ σε ζημιές που έχει το LE εμένα προσωπικά μου φαίνονται πολλά.
Επίσης το βρίσκω αρκετά δύσκολο να βρεις προσεγμένο αμάξι και φροντισμένο όπως του πρέπει και να το πάρεις τσάμπα. Αν ο άλλος το έχει πληρώσει και δεν έχει ανάγκη, δε το χαρίζει ούτε το σκοτώνει.
Θα χρειαστείς υπομονή σίγουρα αλλά έχεις το ατού ότι ψωνίζεις δίλιτρο όποτε μπορεί να καθυστερήσεις λίγο αλλά θα βρεις αμάξι να πάρεις  ;D

Miata NC 2.0
Simplicity is all that matters.

April 01, 2015, 01:34:41 PMReply #1445

Offline luigid

« Reply #1445 on: April 01, 2015, 01:34:41 PM »
Καλό ψάξιμο

kostasmito ευχαριστω για την απαντηση.

Αναφορικα γιαυτο που λες για μοντελα του '08,δεν φαινονται στον οριζοντα αυτην την στιγμη και στην τιμη που λες.

April 01, 2015, 03:01:33 PMReply #1446

Offline georgep800

« Reply #1446 on: April 01, 2015, 03:01:33 PM »
και θα προσπαθούσα να τα πάρω τζάμπα (max 7000€ και πολλά λέω).

Εύχομαι προσωπικά όταν και άμα θα χρειαστεί να πουλήσεις ποτέ το δικό σου οι υποψήφιοι αγοραστές να έχουν ακριβώς την ίδια σκέψη με τη δική σου.

Μάλλον εκ πείρας μιλάει ο σύντεκνος καθώς το δικό του το έδινε σχεδόν τα διπλά... ::- Τέσπα, πονεμένη ιστορία η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η πλειοψηφία, τα δίλιτρα τα σκοτώνει(για τους γνωστούς λόγους). Συνεπώς αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κάποια καλή ευκαιρία.

Γιώργο στα δικά μας τώρα. Ωραία και σοβαρή η απόφαση που πήρες. Προτείνω να βρεις από ιδιώτη και όσο μπορείς να ξέρεις το ιστορικό. Τα περίπου 4Κ σε ζημιές που έχει το LE εμένα προσωπικά μου φαίνονται πολλά.

Αν και το συγκεκριμένο NC δεν μου πολυ γεμίζει το μάτι, οι ζημιές που έχει είναι ψίχουλα. Σταματημένος θα ήτανε και κάποιος έπεσε με πρώτη ή δευτέρα πάνω του.

April 01, 2015, 03:03:18 PMReply #1447

Offline kostasmito

« Reply #1447 on: April 01, 2015, 03:03:18 PM »

Μην τσιτώνεις και εγώ 2.0lt sport έχω... και ξέρω πολύ καλά ότι αν βρεθώ στην ανάγκη να το πουλήσω σε δύο μέρες, θα πάρω το πολύ 5-6000€. Εδώ προς διετίας ( που το αμάξι μου είχε 40000χλμ. και ήταν κυριολεκτικά αγρατζουνιστο) μου είχαν κάνει προσφορά για ανταλλαγη με GT86 στα 4000€. Μπορεί να με θλίβει που είναι έτσι η αγορά, αλλά έτσι είναι.

MeisterR CRD+ coils  / AutoExe Tie rod end / Cobalt FSTB / BBS EVO IX 17x8 ET+38 wheels / 215-45-17 AD08R

April 01, 2015, 03:12:16 PMReply #1448

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1448 on: April 01, 2015, 03:12:16 PM »
......Μπορεί να με θλίβει που είναι έτσι η αγορά, αλλά έτσι είναι.
Εμείς είμαστε η αγορά.Εγώ σε παίρνω τηλέφωνο και εσύ το σηκώνεις.
Σενάρια για πωλητή που είναι σε ανάγκη ΜΕ αυτοκίνητο άριστο δεν λέγεται αγορά,αλλά συγκυρία.

Για να πάρεις 2.0 στα 7000 ευρώ ΚΑΙ σε καλή κατάσταση(δεν είμαστε και κορόιδα)πρέπει να πας στην διαπραγμάτευση με όπλα.

Εκτός και αν αποτελεί αστείο λόγω της ημέρας η πρόταση σου.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

April 01, 2015, 03:14:11 PMReply #1449

Offline philosopher

« Reply #1449 on: April 01, 2015, 03:14:11 PM »
Καμία τσίτα guys και ναι όντως σύντεκνε η μνήμη σου δε σε απατά καθόλου.
Απλά επειδή για κάνά 4-μηνο+ δέχτηκα άπειρα τέτοια τηλέφωνα και μερικοί πιεστικοί κιόλας μου φαίνεται λίγο κάπως...
Όπως και να έχει ακόμα το γυρνάμε οπότε μια χαρά.
Κώστα ακόμα τη θυμάμαι την ιστορία σου και ακόμα γελάω κάθε φορά για το παραλογισμό του όλου θέματος.
Εμένα το πιο κοντινό στην ιστορία σου ήταν σε ανταλλαγή με αυτοκίνητο αξίας ~3000 + 1700 μετρητά.........

Η άποψή μου είναι αν κάποιος έχει κάνει συνειδητή αγορά (δίλιτρο ΜΧ5) και δε συντρέχει σοβαρός λόγος (υγείας κτλπ) δε θα το σκοτώσει εύκολα. Αν αναγκαστείς να το πουλήσεις, το δίνεις και 4 και 3 ανάλογα με την ανάγκη δε το συζητάμε.

......Μπορεί να με θλίβει που είναι έτσι η αγορά, αλλά έτσι είναι.
Εμείς είμαστε η αγορά.Εγώ σε παίρνω τηλέφωνο και εσύ το σηκώνεις.
Σενάρια για πωλητή που είναι σε ανάγκη ΜΕ αυτοκίνητο άριστο δεν λέγεται αγορά,αλλά συγκυρία.

Για να πάρεις 2.0 στα 7000 ευρώ ΚΑΙ σε καλή κατάσταση(δεν είμαστε και κορόιδα)πρέπει να πας στην διαπραγμάτευση με όπλα.

Εκτός και αν αποτελεί αστείο λόγω της ημέρας η πρόταση σου.

Σωστότατος!!!!!!
Νομίζω βασικά αυτό μπερδεύει ο περισσότερος κόσμος γιαυτό και την αγορά αυτοκινήτου την έχουμε κάνει μπ#$%@λο...

Miata NC 2.0

April 01, 2015, 03:18:33 PMReply #1450

Offline Sakis

« Reply #1450 on: April 01, 2015, 03:18:33 PM »
Αν κάτσω να σκεφτώ πόσο θα κοστίσει το αμάξι μου έτσι και όταν το πουλήσω και τα λεφτά που θα χάσω και σε σύγκριση με τα λεφτα που έδωσα για την αγορά αλλά και με αυτά που έχω ρήξει επάνω του μέχρι τώρα και αυτά που σκοπέυω να ρήξω στο μέλλον θα με πάρει από κάτω, μπορεί να πάθω και κατάθλιψη.

Δεν είναι λογική να σκέφτεσαι πόσο θα κοστίσει ένα αμάξι αν και όταν το πουλήσεις. Πάρτο άμμα το γουστάρεις και κράτα το όσο μπορείς, μην σκέφτεσαι τα λεφτά που ρίχνεις επάνω του για φτιαξίματα αν θα τα πάρεις πίσω αλλιώς μην τα ρίχνεις καθόλου. Αν σκέφτεσαι έτσι για το ΜΧ5,  έχεις επιλέξει λάθος αυτοκίνητο από την πρώτη στιγμή που το πήρες.

Το αίσθημα που σου προσφέρει αυτό το αμάξι δεν συγκρίνεται με λεφτά ή με άλλο όχημα.... Και στην τελική μαζί μας θα τα πάρουμε τα λεφτά?? αμμα δουλεύεις όλη μέρα τουλάχιστον ένα ποσό καλό είναι να το ξοδεύεις εκεί που πραγματικά γουστάρεις ανευ όρων.
Καλή επιτυχία στην αναζήτηση Selito  :good:
Όποιος νομίζει ότι ο έρωτας είναι το μεγαλύτερο συναίσθημα..... μάλλον δεν έχει κερδίσει κόντρα

Turbo NC 1,8
http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,8083.0.html

April 01, 2015, 03:30:09 PMReply #1451

Offline kostasmito

« Reply #1451 on: April 01, 2015, 03:30:09 PM »
Ηλία επί τέσσερις μήνες που είχα το αμάξι μου σε αγγελία στα 11000€, γιατί δεν με πήρε κανείς απο την "αγορά" ούτε ενα τηλ; Και φωτό είχα και περιγραφή και ήταν το πιο φτηνό 2.0lt του 2008 στο car.
Καλά είναι αυτά που λες, αλλά για τα 1.8...για τα 2.0lt ΔΕΝ υπάρχει αγορά.

April 01, 2015, 03:32:01 PMReply #1452

Offline georgep800

« Reply #1452 on: April 01, 2015, 03:32:01 PM »

Δυστυχώς την αγορά δεν την έχουν καταντήσει έτσι ούτε οι αγοραστές, ούτε οι πωλητές, αλλά οι καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία γενικότερα... Όσο θα υπάρχει φόρος πολυτελείας, τέλει κυκλοφορίας, κτλ σε αυτά τα επίπεδα και την κατάσταση της οικονομίας σε αυτό το χάλι, τότε μην περιμένεις να αλλάξει κάτι στην αγορά...

April 01, 2015, 03:39:16 PMReply #1453

Offline philosopher

« Reply #1453 on: April 01, 2015, 03:39:16 PM »

Δυστυχώς την αγορά δεν την έχουν καταντήσει έτσι ούτε οι αγοραστές, ούτε οι πωλητές, αλλά οι καταστάσεις που επικρατούν στην κοινωνία γενικότερα... Όσο θα υπάρχει φόρος πολυτελείας, τέλει κυκλοφορίας, κτλ σε αυτά τα επίπεδα και την κατάσταση της οικονομίας σε αυτό το χάλι, τότε μην περιμένεις να αλλάξει κάτι στην αγορά...

Ναι αλλά ξέρεις και μεις έχουμε δίλιτρο roadster (αμάξι ελεύθερου χρόνου, πρακτικότητα μηδέν κτλπ κτλπ), δεν είναι ότι πήραμε ένα δίλιτρο Nissan ή οποιοδήποτε sedan των 20-24.000Ε πχ να κάνουμε τη δουλειά μας  :-\
Επίσης και ό άλλος που παίρνει τηλέφωνο πάντα μα πάντα θεωρεί ότι θα σε απαλλάξει από το βάρος όλων αυτών ή στη καλύτερη ότι το πουλάς γιατί δε μπορείς να το συντηρήσεις....

Miata NC 2.0

April 01, 2015, 03:39:50 PMReply #1454

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4593
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #1454 on: April 01, 2015, 03:39:50 PM »
Ηλία επί τέσσερις μήνες που είχα το αμάξι μου σε αγγελία στα 11000€, γιατί δεν με πήρε κανείς απο την "αγορά" ούτε ενα τηλ; Και φωτό είχα και περιγραφή και ήταν το πιο φτηνό 2.0lt του 2008 στο car.
Καλά είναι αυτά που λες, αλλά για τα 1.8...για τα 2.0lt ΔΕΝ υπάρχει αγορά.
ΓΡΆΨΤΟΥΣ ΣΤΑ Π@Π@ΡΙ@ ΣΟΥ.Εμένα με τσαντίζει το γεγονός να παίρνει ο άλλος τηλέφωνο να επικαλείται την κρίση,τον ΦΠΑ,τον ΕΝΦΙΑ,τις πολυκυστικές ωοθήκες της γυναίκας του για να ρίξει την τιμή και να παίρνει τον κόπο σου τσάμπα.
Και μετά να παίζει το κλειδάκι στο χέρι στην καφετέρια καμαρώνοντας.Εάν δεν έχεις τα φράγκα μην κάνεις όνειρα φίλε λέω εγώ.
Και εγώ τα ίδια όταν το είχα για πούλημα-4 άτομα πήραν.Βέβαια δεν με πήρε κανένας κωμικός.Το έπλυνα,το κέρωσα και το έβαλα στο γκαράζ μου.
Άσε να παίρνουν τσάμπα τις ευκαιρίες.Δόξα το θεό έχουμε topic με ''προβλήματα''
Ο μηχανικός περιμένει στην γωνία.
Ακούστηκα κάπως αλλά τα λέω για να τα διαβάζουν μερικοί.
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023