Είχα για 3.5 χρόνια ένα ΜΚ2 1.6 και έχω σχεδόν για άλλα 7 χρόνια 2 NC.
Η σχεδίασή τους είναι υποκειμενική,θα κρίνεις και θα αποφασίσεις.Προσωπικά θεωρώ την σχεδίαση του ΜΚ2 (και ακόμα περισσότερο
του 2.5) διαχρονική και πανέμορφη.Είναι ένα αυτοκίνητο που όποτε και να το δω στο δρόμο με κάνει να χαμογελάω.
Από την άλλη το NC είναι πιο φρέσκο και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις (ουσιαστικά ζάντα κ χαμήλωμα) γίνεται γουρουνάκι.
Δυστυχώς στο θέμα της κατανάλωσης για τα 1.6άρια δεν μπορώ να βοηθήσω,ήταν άλλες εποχές τότε και το τελευταίο που μας ενδιέφερε
ήταν η βενζίνη.Το NC πάντως μπορεί να είναι οικονομικό (της τάξης των 7λ/100χλμ) αν το προσπαθήσεις.Έχω κάνει πάνω από 40Κ σε
ταξίδια και δεν έχω παράπονο.
Το ΜΚ2 μου ταίριαζε περισσότερο,ήταν λες και είχε φτιαχτεί για μένα.Πολυτελές εσωτερικό (ξύλα δέρματα κτλ) με ποιότητα σαφώς ανώτερη
από του NC.Tο αγόρασα βέβαια σχεδόν καινούργιο (1 χρόνου με 9Κ χλμ) και δεν μπορώ να ξέρω πόσο θα κουδουνίζει ένα με 100Κ+ χλμ στην
πλάτη του.Γενικά είναι τέρας αξιοπιστίας και αν βρεις ένα προσεγμένο-με πολύ ψάξιμο-δεν θα σε απογοητεύσει.Ειδικά αν πάρεις το 2.5 που
έχει αρκετές βελτιώσεις και ήταν ουσιαστικό FL και όχι σαν αυτά που έγιναν στο ΜΚ3.Και ακόμα καλύτερα στην 1.8 έκδοση.
Οδηγικά μιλώντας και για τα δύο στόκ μου άρεσε περισσότερο το ΝΒ.Περισσότερο παιχνίδι και σχολείο μαζί.Δεν με απογοήτευσε ποτέ και για
κανένα λόγο.Σύγκριση με το NC που έχω τώρα δεν υφίσταται,αλλά δεν το λες και στοκ.
Αν σήμερα ήμουν στην δική σου θέση,θα επέλεγα NC.Τιμές χώμα,πολύ πιο καινούργιο,στιβαρό και ασφαλές.Με στοχευμένες αναβαθμίσεις,θα
σε εκπλήξει ευχάριστα.Αν από την άλλη θέλεις στο μέλλον να προχωρήσεις σε βαρβάτες βελτιώσεις απόδοσης,τότε θα πας στο ΝΒFL για να κάνεις
τη δουλειά σου οικονομικά και αξιόπιστα.Το ΜΚ3 προς το παρόν πάσχει σ αυτό τον τομέα κυρίως λόγω κόστους.Σε άλλες εποχές θεωρώ ότι θα είχαμε
ήδη αρκετή εμπειρία και τεχνογνωσία.
ps.Κανένα από τα δύο μοντέλα πάντως δεν συγκρίνεται με το κατακόκκινο ΜΚ1 στο οποίο είχα την τύχη να περάσω όλα τα νεανικά μου χρόνια

Είναι δεδομένο ότι με το που κερδίσω το λαχείο/τζόκερ κτλ η πρώτη μου κίνηση θα είναι να πάρω το ΜΚ1 του μπάρμπα φεςς.