!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
T.B.:
Στο ΚΕΠ παιδιά έχουν σταματήσει οι μεταβιβάσεις, εδώ και 4 μήνες μου είπαν. Anyway, εγώ την Πέμπτη έκανα μεταβίβαση το δικό μου σε 10 λεπτά στο Περιστέρι. Το υπουργείο συγκοινωνιών έχει υπηρεσίες σε αρκετές περιοχές για μεταβίβαση (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Χολαργός, Περιστέρι, Ελευσίνα κλπ). Εφόσον δεν έχει το αυτοκίνητο παρακράτηση κυριότητας μπορείς να κάνεις όπου θες την μεταβίβαση. Το δικό μου είχε έκδοση πινακίδων και ανήκε στην Αγία Παρασκευή (Κλεισθένους - Σταυρός) την μεταβίβαση όμως την έκανα Περιστέρι (σε ένα κάθετο δρομάκι στην Κωνσταντινουπόλεως στο Μπουρνάζι) καθώς ήταν κοντά στην αντιπροσωπεία που είχε προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος και δεν είχα παρακράτηση κυριότητας.
Πάντως βγάζω το καπέλο στον έλεγχο της συγκεκριμένης αντιπροσωπείας Audi / VW, ναι μεν πήραν 65 ευρώ από τον αγοραστή του αυτοκινήτου για έλεγχο αλλά έλεγξαν εξονυχιστικά για 1,5 ώρα το αυτοκίνητο (αντιπαραβολή book σέρβις με ηλεκτρονικά αρχεία, recall προγραμματισμένα που είχαν πραγματοποιηθεί, φανοποιία, πατώματα, ψαλίδια, κινητήρας, κατάσταση ελαστικών, ζάντες, εξακρίβωση χιλιομέτρων κλπ). Αυτή είναι η σωστή διαδικασία για αγορά μεταχειρισμένου για όποιον θέλει να είναι ήσυχος. Οι λύσεις με γνωστούς μηχανικούς, μπαρμπάδες φανοποιούς κλπ για έλεγχο είναι ημίμετρα. Ευελπιστώ να υπάρχει ανάλογος έλεγχος στην επίσημη Mazda π.χ. σε Δήμα/Λούη ή Νομικό που είναι πιο κοντά μου και με εξυπηρετεί εφόσον πάω για τελικό έλεγχο κάποιο Miata.
epicWin:
Καλά εντάξει μην ανάγουμε τον έλεγχο αυτοκινήτου σε καμία υπέρτατη επιστήμη. Το πάν σε τέτοιες υποθέσεις είναι να εμπιστεύεσαι αυτόν που διεξάγει τον έλεγχο. Ο μπάρμπας φανοποιός επίσης έχει απείρως μεγαλύτερες πιθανότητες να δεί μια εργασία, απο τον 30άρη νιούφη υπάλληλο που ειναι φανοποιός 5 χρόνια. Μήν υποτιμάς τη συσσωρευμένη γνώση της μαστοράντζας :)
Εδώ εξουσιοδοτημένοι δεν ήξεραν απο πού αλλάζει βαλβολίνες το σαζμάν....
T.B.:
Σίγουρα δεν είναι επιστήμη αλλά μέρος του εξοπλισμού της αντιπροσωπείας (π.χ. το διαγνωστικό) είναι απαραίτητα για έλεγχο και δεν έχουν σχέση με την ποιότητα ή την εμπειρία του προσωπικού αν και συνήθως ο σύμβουλος / υπεύθυνος σέρβις είναι έμπειρος.
Μαζί σου για την μαστοράντζα, τον φανοποιό μου δεν τον αλλάζω, είναι άλλος τομέας εργασίας σε σχέση με το σέρβις χωρίς τεχνολογική εξέλιξη όπως στους κινητήρες και ανάγκες σε εξοπλισμό. Ίσα ίσα για τους φανοποιούς όχι μονο κάποια εξέλιξη δεν έχουν κάνει οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλά έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια και υδατοδιαλυτά τα χρώματα και τους δυσκολεύουν. Ειδικά σε ασημί - γκρι που είναι τα πιο δύσκολα χρώματα οι διχρωμίες από μέτριους φανοποιούς γινονται για πλάκα.
epicWin:
Σωστά, το μίατα δεν είναι και το πιο δύσκολο αυτοκίνητο να ελεγχθεί. Για πιό σύγχρονα αυτοκίνητα ίσως τα διαγνωστικά κλπ να έχουν μεγαλύτερο νόημα.
vagosjordan:
Καλησπεριζω ολο το club του mymx5 και μου ευχομαι καλη διαμονη :p . Ενδιαφερομαι για αγορα μεταχειρισμενου nc 1.8 και σαν μελος και αλλου club του κλαδου της αυτοκινησης πιστευω οτι εδω θα βρω οτι ζηταω και θα μου λυθουν οι οποιες αποριες εχω. Ξερω την θετικη πλευρα του nc η οποια και προβαλλεται μεσω του διαδικτυου. Αυτο που δεν ξερω ειναι η αρνητικη του πλευρα,τα προβληματα που βγαζει και το τι θα πρεπει να τσεκαρω οταν παω για να ψαξω. Ευχαριστω προκαταβολικα.
Υ.Γ. μη μου αρχησετε την φιλοσοφια του jimbei ittai κτλ!!
αφηστε με να το διαπιστωσω οταν το παρω!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version