!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (1037/1050) > >>

jimint:
Η προϋπόθεση όμως θα είναι να βρούμε πρώτα, από ότι διακρίνω υπάρχει μια δυσκολία.
Αυτά τα 20th anniversary τι ακριβώς είναι;

Liakos:

--- Quote from: jimint on June 03, 2022, 08:41:16 AM ---Η προϋπόθεση όμως θα είναι να βρούμε πρώτα, από ότι διακρίνω υπάρχει μια δυσκολία.

--- End quote ---

Επετειακή έκδοση του 2010. Σε μπλε και λευκό χρώμα. Όχι κάτι συνταρακτικό κατά την άποψή μου... δε θα πλήρωνα υπεραξία.

Με τη βοήθεια των γονιών αγόρασα το 2006 στα 21 μου το NC 1.8 με μαλακή οροφή.

Μέχρι τα 27 μου ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο και το ευχαριστήθηκα πραγματικά γράφοντας ~80.000 απολαυστικά χλμ στο κοντέρ του.

Παραμένει στα χέρια μου φυσικά, αλλά κινείται σπανίως και σχεδόν αποκλειστικά σε βόλτες για οδήγηση και μόνο. 1-2Κ χλμ ετησίως max.

Το DSC/ESP δε μου χρειάστηκε ποτέ και ομολογώ ότι αν και είχα πάντα τα μυαλά στη θέση τους υπήρχαν ουκ ολίγες στιγμές που φλέρταρα (συνειδητά) με το όριο... Αν αγόραζα στο παιδί μου mx5 θα ήθελα να έχει DSC/ESP, όπως θα ήθελα να μη το απενεργοποιεί και να μη το οδηγάει όπως το οδηγούσα εγώ... Από την άλλη ήταν και παραμένει μεγάλο σχολείο. Δε θα ήμουν ο ίδιος οδηγός σήμερα αν είχα αγοράσει ένα αυτοκίνητο πόλης όπως είναι η λογική αγορά πρώτου αυτοκινήτου. Θα είχα και κατά 25-30Κ πλουσιότερο τραπεζικό λογαριασμό επίσης. Με αυτά τα χρήματα θα είχα σήμερα μάλλον ένα μτχ Cayman/Boxster αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να το δαμάσω και να το απολαύσω. Ενδεχομένως δε θα με ενδιέφερε.

DSC/ESP θα βρεις ως στανταρ εξοπλισμό σε όλα τα 2.0, στα 1.8 παραεισαγωγής του Μπούτση και σίγουρα σε κάποιες ειδικές εκδόσεις 1.8 (πχ SVP).

Αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε για ND. Είναι πιο σύγχρονο, πιο οικονομικό σε χρήση και πάγια έξοδα και έχει στο βασικό του εξοπλισμό καλό πακέτο ασφάλειας (DSC/ESP) όπως και ψιψιψόνια (οθόνη multimedia) που θα το κάνουν καλύτερο για καθημερινή χρήση εν έτει 2022+. Το value for money ωστόσο του NC δε συγκρίνεται. Με 12Κ max παίρνεις αμαξάρα. Ενδεχομένως χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά με εξαιρετικό smile/euro ratio. Υπάρχουν ακόμα NC εκεί έξω που δεν είναι κατάλληλα μόνο για πρέσσα. Πολλά ανήκουν σε ενεργά και μή μέλη του forum.

Καλή τύχη. Θα είναι ένα δώρο που δε θα ξεχάσει ποτέ ο γιος. Τυχερός!

jimint:

--- Quote from: Liakos on June 03, 2022, 06:42:28 PM ---
--- Quote from: jimint on June 03, 2022, 08:41:16 AM ---Η προϋπόθεση όμως θα είναι να βρούμε πρώτα, από ότι διακρίνω υπάρχει μια δυσκολία.

--- End quote ---

Επετειακή έκδοση του 2010. Σε μπλε και λευκό χρώμα. Όχι κάτι συνταρακτικό κατά την άποψή μου... δε θα πλήρωνα υπεραξία.

Με τη βοήθεια των γονιών αγόρασα το 2006 στα 21 μου το NC 1.8 με μαλακή οροφή.

Μέχρι τα 27 μου ήταν το μοναδικό μου αυτοκίνητο και το ευχαριστήθηκα πραγματικά γράφοντας ~80.000 απολαυστικά χλμ στο κοντέρ του.

Παραμένει στα χέρια μου φυσικά, αλλά κινείται σπανίως και σχεδόν αποκλειστικά σε βόλτες για οδήγηση και μόνο. 1-2Κ χλμ ετησίως max.

Το DSC/ESP δε μου χρειάστηκε ποτέ και ομολογώ ότι αν και είχα πάντα τα μυαλά στη θέση τους υπήρχαν ουκ ολίγες στιγμές που φλέρταρα (συνειδητά) με το όριο... Αν αγόραζα στο παιδί μου mx5 θα ήθελα να έχει DSC/ESP, όπως θα ήθελα να μη το απενεργοποιεί και να μη το οδηγάει όπως το οδηγούσα εγώ... Από την άλλη ήταν και παραμένει μεγάλο σχολείο. Δε θα ήμουν ο ίδιος οδηγός σήμερα αν είχα αγοράσει ένα αυτοκίνητο πόλης όπως είναι η λογική αγορά πρώτου αυτοκινήτου. Θα είχα και κατά 25-30Κ πλουσιότερο τραπεζικό λογαριασμό επίσης. Με αυτά τα χρήματα θα είχα σήμερα μάλλον ένα μτχ Cayman/Boxster αλλά σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσα να το δαμάσω και να το απολαύσω. Ενδεχομένως δε θα με ενδιέφερε.

DSC/ESP θα βρεις ως στανταρ εξοπλισμό σε όλα τα 2.0, στα 1.8 παραεισαγωγής του Μπούτση και σίγουρα σε κάποιες ειδικές εκδόσεις 1.8 (πχ SVP).

Αν σε παίρνει οικονομικά πήγαινε για ND. Είναι πιο σύγχρονο, πιο οικονομικό σε χρήση και πάγια έξοδα και έχει στο βασικό του εξοπλισμό καλό πακέτο ασφάλειας (DSC/ESP) όπως και ψιψιψόνια (οθόνη multimedia) που θα το κάνουν καλύτερο για καθημερινή χρήση εν έτει 2022+. Το value for money ωστόσο του NC δε συγκρίνεται. Με 12Κ max παίρνεις αμαξάρα. Ενδεχομένως χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά με εξαιρετικό smile/euro ratio. Υπάρχουν ακόμα NC εκεί έξω που δεν είναι κατάλληλα μόνο για πρέσσα. Πολλά ανήκουν σε ενεργά και μή μέλη του forum.

Καλή τύχη. Θα είναι ένα δώρο που δε θα ξεχάσει ποτέ ο γιος. Τυχερός!

--- End quote ---
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Όχι ότι είναι γιός μου αλλά του αξίζει τέτοιο δώρο.
Στο car.gr δεν υπάρχουν πολλά ND και αυτά που έχει είναι απλησίαστα. Ξέρεις κάπου που μπορώ να κοιτάξω πλην car.gr;
Ο Μπούτσης που αναφέρεις έχει τέτοια μοντέλα;

jimint:

--- Quote from: Liakos on June 03, 2022, 06:42:28 PM ---Υπάρχουν ακόμα NC εκεί έξω που δεν είναι κατάλληλα μόνο για πρέσσα. Πολλά ανήκουν σε ενεργά και μή μέλη του forum.

--- End quote ---
Τι εννοείς?

jimint:

--- Quote from: Liakos on June 03, 2022, 06:42:28 PM ---
όπως και ψιψιψόνια (οθόνη multimedia) που θα το κάνουν καλύτερο για καθημερινή χρήση εν έτει 2022+. Το value for money ωστόσο του NC δε συγκρίνεται. Με 12Κ max παίρνεις αμαξάρα. Ενδεχομένως χωρίς τις σύγχρονες ανέσεις, αλλά με εξαιρετικό smile/euro ratio.

--- End quote ---
Τώρα που το αναφέρεις υπάρχει η δυνατότητα η κονσόλα του απλού cd/dvd να αλλαχθεί και να μπει οθόνη touch multimedia? γίνεται στα mazda αυτό;

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version