!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (1035/1050) > >>

panos2171:

--- Quote from: philosopher on June 02, 2022, 08:06:36 AM ---Σχετικά με το DSC, έχουν όλα τα 2.0, όλα τα 1.8 που έφερνε ο Μπούκης στη Λ. Αθηνών (πολύ ωραίες και πλούσιες εκδόσεις) και νομίζω έγινε στάνταρ στο FL.
Είναι αρκετά επεμβατικό και είναι σχεδόν αδύνατο να πας σβέλτα με αυτό ανεργοποιημένο.
Τώρα σχετικά με αυτό:

--- Quote from: topetwrx on June 01, 2022, 07:27:55 PM ---
Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός, οδηγώ πισωκίνητα από το '97 το εμεξφαι ήταν το πρώτο με DSC. Κανένα (ούτε το εμεξφαι) δε γύρισε ποτέ με 4η χωρίς να το επιδιώξω και μου ακούγεται εντελώς υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης (αφηρημένος οδηγός σε άσφαλτο που μόλις έχει βραχεί, με ακατάλληλα λάστιχα και κακό χειρισμό). Προσωπικά πιστέυω στις ίδιες συνθήκες και χωρίς ικανότητες το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και το εμπροσθιοκίνητο. Ας μη τρομάζουμε το κόσμο χωρίς λόγο.

--- End quote ---

Ένα τελείως απείραχτο MX5 ναι κι εγώ δε νομίζω ότι θα γυρίσει με 4η χωρίς να το επιδιώξεις είτε σκόπιμα είτε κατά λάθος.
Από προσωπική μου εμπειρία όταν άλλαξα την ευθυγράμμιση σε ψιχαλα, άρα γλιτζα με 5η το πίσω μέρος έφευγε και μιλάμε για το 1.6 και φυσικά τον πρώτο καιρό ήμουν ανυποψίαστος.
Γενικά όταν διάβαζα ότι θέλει προσοχή στην βροχή πάντα αναρωτιωμουν γιατί το λενε μιας και δε κουνιόταν αλλά μάλλον αυτό ισχύει μετά από ευθυγράμμιση και αλλαγή camber.

Πάντως αν το πηγαίνεις όπως ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο δεν είναι καθόλου επικίνδυνο.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- End quote ---

philosopher:
Για να μη παρεξηγηθώ, δεν είπα ότι είναι άχρηστο, έτσι κι αλλιώς είναι ένας από τους βασικούς λόγους που επέλεξα να αγοράσω δίλιτρο και όχι 1.8.
Στάθηκα στο σημείο ότι θα σε εκπλήξει με 4η και θα γίνει δε ξέρω κ εγώ τι, το οποίο το θεωρώ πρακτικά αδύνατο (πλην πάρα πολύ ειδικών συνθηκών).  Δηλαδή αυτοί που οδηγούν σοβαρά/δυνατά πισωκίνητα στη βροχή, είναι οδηγοί αγώνων  :-\  Αν πας εντελώς νορμάλ και δε κάνεις ταρζανίες (στη βροχή), αμφιβάλω αν θα καταλαβείς ποτέ που είναι η κίνηση στο NC. 

jimint:
Παρατηρώ ότι ND μοντέλα από το 2010 και μετά δεν πωλιούνται. Πως και έτσι; Κανα 2 μόνο με απλησίαστες; τιμές.

philosopher:

--- Quote from: jimint on June 02, 2022, 11:24:37 AM ---Παρατηρώ ότι ND μοντέλα από το 2010 και μετά δεν πωλιούνται. Πως και έτσι; Κανα 2 μόνο με απλησίαστες; τιμές.

--- End quote ---

Υποθέτω εννοείς NC γιατί το ND κυκλοφόρησα αργότερα.
Γενικώς αν παρατηρήσεις οι χρονολογίες 2010-2014,5 έχουν πολύ λίγα αυτοκίνητα προς πώληση, τα γνωστά αυτοκίνητα της κρίσης. Στα πολυτελή, όπως είναι τα roadster, είναι πιο έντονο το φαινόμενο.

topetwrx:

--- Quote from: philosopher on June 02, 2022, 08:06:36 AM ---

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός, οδηγώ πισωκίνητα από το '97 το εμεξφαι ήταν το πρώτο με DSC. Κανένα (ούτε το εμεξφαι) δε γύρισε ποτέ με 4η χωρίς να το επιδιώξω και μου ακούγεται εντελώς υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης (αφηρημένος οδηγός σε άσφαλτο που μόλις έχει βραχεί, με ακατάλληλα λάστιχα και κακό χειρισμό). Προσωπικά πιστέυω στις ίδιες συνθήκες και χωρίς ικανότητες το ίδιο αποτέλεσμα θα είχε και το εμπροσθιοκίνητο. Ας μη τρομάζουμε το κόσμο χωρίς λόγο.

--- End quote ---
Σε βροχή το οδήγησα επίτηδες για να το δω πως συμπεριφέεται στην αρχή που το πήρα σε ορεινή διαδρομή με 2α-3η πηγαίνοντας γυρεύοντας, με λάστιχα σχετικά φθαρμένα. Γλιστρούσε σαν τρελό και ήμουνα στα όρια του τετακέ!

Με την 4η ήμουν σε χαλαρό-προσεκτικό ρυθμό, σε δρόμο με βροχή, που γνωρίζω εξαιρετικά, λίγο έξω από την πόλη! Ήμουνα  με τη γυναίκα μου πηγαίνοντας άκρως υποψιασμένος και συντηρητικά και ευτυχώς όπως αποδείχτηκε, γιατί πάνω στη στροφή με 4η πατώντας επίτηδες το γκάζι να δω τι θα κάνει με λίγα χιλιόμετρα (κάτω από 80 αν θυμάμαι καλά) έσπασε πολύ απότομα η πρόσφυση και πήγε να γυρίσει, τόσο που η γυναίκα μου τρόμαξε πολύ. Φυσικά το μάζεψε το esp και θεωρώ ότι χωρίς αυτό ίσως να μην το μάζευα εύκολα. Προφανώς γλιστρούσε κάτω πολύ, κάτι που είναι πολύ συνηθισμένο δυστυχώς στους Ελληνικούς δρόμους.

Γενικά όμως σε βροχή δεν το έχω οδηγήσει ξανά εδώ και 3-4 χρόνια, μια που το βγάζω μόνο με καλό καιρό.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version