!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
Theo:
Έπρεπε online shops όπως Mx5parts/il motorsport να είχαν ένα starters pack με αναρτήσεις/μπλοκε/ζάντες..αφού όλοι εκεί καταλήγουν :P
philosopher:
--- Quote from: jSkyline on February 24, 2021, 08:43:06 PM ---Κοίτα το αμάξι φαίνεται σε καλή κατάσταση και η τιμή του είναι πάρα πολύ καλή. Τσεκαρεις αμάξωμα σε ένα φαναρτζη, για να δεις ότι όντως το αμάξι είναι σωστό. Μηχανικά σπάνια βγάζουν προβλήματα, εκτός αν μιλάμε για πολύ κακοσυντηρημένο αμάξι. Λόγο ηλικίας θα βγάλει θέματα και όχι απο χλμ. Το ότι έχει σέρβις book από τον Λευκαδίτη δεν θα αποτελούσε λόγο να το αγοράσω, είναι τελείως αδιάφορο. Tα high πάντως όπως αυτό, δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο σαν εξοπλισμό, άντε έχει τα θερμαινόμενα καθίσματα, αλλά δεν είναι καν τα καφέ/ταμπα. Οπότε βρες ένα αμάξι που να είναι κακοσυντηρημένο πρώτα από όλα και μετά θα το φέρεις στα δεδομένα σου με τον καιρό!
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
--- End quote ---
Γιάννη σε αυτό το τελευταίο διαφωνώ, ένα κακοσυντηρημένο αμάξι δε μαζεύεται εύκολα (για να μη πω ποτέ και πιστεύω πολύ δύσκολα θα φτάσει στο επίπεδο ενός προσεγμένου) ή στη καλύτερη θα κοστίσει πολύ. Βάλε στην εξίσωση τις ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να προκύψουν και το ότι πρέπει να βγάλεις άκρη με κάθε πικραμένο μάστορα και συνεργείο. Ούτε σα λύση ανάγκης δε θα τη πρότεινα, πόσο μάλλον για αυτοκίνητο ειδικού τύπου όπως είναι το δικό μας.
jSkyline:
--- Quote from: philosopher on February 25, 2021, 12:05:00 PM ---Γιάννη σε αυτό το τελευταίο διαφωνώ, ένα κακοσυντηρημένο αμάξι δε μαζεύεται εύκολα (για να μη πω ποτέ και πιστεύω πολύ δύσκολα θα φτάσει στο επίπεδο ενός προσεγμένου) ή στη καλύτερη θα κοστίσει πολύ. Βάλε στην εξίσωση τις ενδεχόμενες ζημιές που μπορεί να προκύψουν και το ότι πρέπει να βγάλεις άκρη με κάθε πικραμένο μάστορα και συνεργείο. Ούτε σα λύση ανάγκης δε θα τη πρότεινα, πόσο μάλλον για αυτοκίνητο ειδικού τύπου όπως είναι το δικό μας.
--- End quote ---
Νίκο διορθώνω! Το Τ9 εγραψε οτι να ναι! Καλοσυντηρημένο ήθελα να γράψω!
--- Quote from: mx5silver on February 25, 2021, 01:05:57 AM ---Θα μπορούσες να πάρεις τηλ το λευκαδιτη και να του πεις : ενδιαφέρομαι να πάρω το τάδε αμαξι που έχει book service από εσένα. Είναι κάτι που θα μπορούσες να μου πεις? Κάτι που θα έπρεπε να ξέρω?
Απλά πράγματα :gl:
--- End quote ---
Ας υποθέσουμε οτι θυμάται το αμάξι πράγμα που είναι δύσκολο, μιας και μπαίνουν άπειρα ΜΧ εκει μέσα. Παίρνεις κάποια πράγματα σαν δεδομένα που είναι τελείως λάθος. Θα έχουν γίνει όλα τα σέρβις εκεί; Απο το τελευταίο σέρβις δεν θα έχει κάνει κάποια χλμ; Δεν έχει βάλει κανένας άλλος μηχανικός η ο μαντράς το χέρι του; Ο τελευταίος ιδιοκτήτης πριν το δώσει είναι σίγουρο οτι δεν έβαλε το χέρι του;
Όλα αυτά και το πιο σημαντικό δεδομένο, οτι ο Δημήτρης (η ο κάθε Δημήτρης) είναι αρκετά οργανωμένος και προσεκτικός ώστε να ξέρει τι έχει κάνει στο κάθε αμάξι. Μακάρι να έχει αλλάξει κάτι στο συγκεκριμένο συνεργείο, πάντως εγώ το αμάξι 3 μέρες μετά να το πήγαινα, το πιθανότερο ήταν να μη θυμάται τι είχε κάνει, να έχει ελλειπώς συμπληρώσει το δικό του σέρβις book (το οποίο σχεδόν κάθε φορά έγραφα εγώ για να είμαι σίγουρος) και να μην αλλάζει τίποτα που δεν είχε φτάσει στα όρια της καταστροφής. Επιμένω λοιπόν, οτι ή αδιάφορο είναι το συγκεκριμένο βιβλιαράκι, μπορεί και αρνητικό στην επιλογή του αμαξιού.
TolisNB1:
Γεια σας παιδια, καλως σας βρηκα και ευχαριστω για την φιλοξενια στο φορουμ. Νεος στον χωρο του mx5, θα αποκτησω για πρωτη φορα ενα NB1 1.6 για δευτερο οχημα. Εχω ηδη διαβασει πολλα και ενδιαφερονται θεματα. Θα ηθελα μια-δυο συμβουλες γιατι ειμαι αρκετα ασχετος μιας και εδω και χρονια ασχολουμαι και εχω μονο bmw και οι γνωσεις και η εμπειρια μου περιοριζονται εκει. Ειμαι παλιος ιδιοκτητης ιαπωνικου ροντστερ (s2k) και οπως ηταν επομενο μου ελειψε η αισθηση αυτη. Ωστοσο δεν θα ηθελα να γυρισω σε s2k για πολλους και διαφορους λογους και προφανως δεν θα με ενδιεφερε να παραμεινω "Γερμανος" με καποιο z3 ::- Εχω αλλαξει αρκετα αυτοκινητα ομως ποτε δεν ειχα mx5 αν και παντα το ηθελα. Ηρθε λοιπον η ωρα αφου αποχωριστηκα και την τελευταια μου Ε30. Αυτα τα λιγα για μενα, μην κουραζω αλλο, ας προχωρησω στο ψητο.
Το nb που θα παρω, ειναι σε ακινησια τον τελευταιο 1.5 χρονο. Οχι σε πληρη ακινησια, με μικρες βολτες συντηρησης οι οποιες για μενα θεωρουνται ακινησια. Υπαρχει βιβλιο σερβις, το οποιο δε με απασχολει και θελω να κανω μια σωστη συντηρηση σα να μην υπαρχει καν βιβλιο σερβις. Το αυτοκινητο λειτουργει αψογα, νορμαλ θερμοκρασιες και τα παντα ολα, δεν εχει καποιο θεμα, απλα ειναι κατι που παντα κανω μετα την αγορα μεταχειρισμενου, θελω προληπτικα , οσο ειναι δυνατον, να ειναι τα παντα σε αριστη λειτουργικη κατασταση. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, περα απο τα γνωστα (ιμαντες, μπουζι, υγρα παντου, ενδεχομενως προληπτικα τρομπα νερου και θερμοστατη) και περα απο εμφανης φθορες (πχ κολάρα) , τι αλλο θα ηταν καλο να αλλαξω προληπτικα? Που αλλου μπορει να "ποναει" ενα mx5 μετα απο ενα τετοιο διαστημα ακινησιας? Δεν αναφερομαι σε θεματα που θα κανουν εμφανη την παρουσια τους (πχ ρουλεμαν τροχου), ουτε σε θεματα τυπου τοπικες σκουριες ή μια πιθανη διαρροη απο το ρέιν ρέιλ. Αναφερομαι σε λειτουργικα θεματα, ειτε μηχανολογικα, ειτε ηλεκτρολογικα. Πχ τρομπάκι συμπλετη, μπουζοκαλωδια κτλ. Ειμαι λιγο καχυποπτος γενικα και θελω να προλαβαινω μια πιθανη βλαβη πριν την ωρα της οσο αυτο ειναι εφικτο και παντα σε νορμαλ πλαισια..(δεν θα κανω και ανακατασκευη το μοτερ προληπτικα ας πουμε :P ). Η καχυποψια και η προληψη αυτη ειναι τα άφτερ εφφέκτς της συμβιωσης μου με τα bmw τα τελευταια χρονια :llol:
HarryB:
Αλλαξε τα αναλωσιμα, αν αλλαξεις ιμαντα εκκεντροφορου αλλαξε και αντλια νερου και θερμοστατη μαζι. Προσοχη σε τσιμουχες εκκεντροφορων, στροφαλου και φλατζα ψευτοκαπακου, μονο γνησια Mazda, οτιδηποτε αλλο 99% θα αρχισει να χανει πολυ αμεσα.
Κολαρα τσεκαρε τα, αν δεν υπηρχαν διαρροες λαδιου για να σαπισουν θα πρεπει να ειναι σε τιμια κατασταση. Αν σε παιρνει οικονομικα, αλλαξε τα. Αυτο που θελει προσοχη ειναι το ψυγειο, πολυμεριζεται το πλαστικο με τον καιρο κ την θερμοκρασια και σπαει. Επισης οι στοκ πολλαπλασιαστες αργα η γρηγορα θα πεθανουν, και αν συνυπολογισεις το κοστος των αναλωσιμων (μπουζωκαλωδια) συμφερει να πας στην γνωστη μετατροπη με Toyota COPS. Το τρομπακι συμπλεκτη ειναι επισης γνωστο αδυναμο σημειο, και η ακινησια δεν κανει καλο. Δεδομενου οτι ειναι αρκετα οικονομικο και σαν rebuild kit και σαν ανταλλακτικο, θα το αλλαζα (και πανω και κατω).
Τι χρονολογιας και με ποσα χμ ειναι το αμαξι?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version