!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
topetwrx:
Θα συμφωνήσω ότι στην παγκόσμια πλειοψηφία τα NC και ειδικά της 1ης γενιάς θεωρούνται τα πιο άσχημα! Στα μάτια μου όμως πάντα ήταν το πιο όμορφο με διαφορά. Οκ, μπροστά, ειδικά η 1η γενιά πάσχει λίγο (μου το είπε και ο γιος μου και ήταν μαχαιριά στην καρδιά....), αλλά εμένα μου δίνει τεράστιο δυναμισμό, ειδικά κάποια που είναι πολύ όμορφα φτιαγμένα,χαμηλωμένα με ωραίες ζάντες, που τα κάνει με ΔΙΑΦΟΡΑ από τα πιο μυώδη-σέξυ (στα μάτια μου τουλάχιστον) αυτοκίνητα που κυκλοφορούν!
Επίσης τα NC είχαν μέχρι πρόσφατα (δεν ξέρω τι γίνεται με τα ND) τις περισσότερες δυνατότητες για στήσιμο και time attack από όλες τις προηγούμενες γενιές.
Πριν πάρω το δικό μου με είχαν τρομοκρατήσει φίλοι και ειδικά ένας που είχε ΝΒ μου είχε πει ότι δεν θα χωρώ με ύψος 1.85 με 82 κιλά.
Παρόλα αυτά έκατσα σε ένα ΝΒ και δεν με ενόχλησε κάτι.
Από εκεί και μετά όλα είναι θέμα γούστου και να πάρει κάποιος αυτό που του κάνει το κλικ, άσχετα από το τι λέμε όλοι εμείς.
torfan:
--- Quote from: gianic on February 02, 2021, 12:53:39 AM ---Τι ύψος βάρος έχεις ;
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
--- End quote ---
1.84 και 75 κιλά είμαι. Πιστεύω να μην έχω θέμα
Θα προσπαθήσω να δω κάποια από κοντά και πιστεύω πως θα γίνουν όλα πιο ξεκάθαρα. Ως πιο λογική επιλογή φαίνεται το nc είναι η αλήθεια
gianic:
Ε άνετα χωρας
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Photonion:
Καλησπέρα σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες/θησαυρούς που βρήκα εδώ μέσα.
Εδώ και πολλούς μήνες κοιτάω αγγελίες για ένα 'σωστό' MX-5 (τουλάχιστον να μου φαίνεται προσεγμένο απ την περιγραφή/φωτογραφίες και φυσικά μετά από κουβέντα με τον ιδιοκτήτη). Συγκεκριμένα κοιτάω NC κατά προτίμηση 09 και μετά (εάν είναι δυνατόν facelift, αλλιώς προ fl αλλά hard top).
Το αυτοκίνητο θα είναι 'δεύτερο' στην οικογένεια, αφού υπάρχει 5θυρο ψηλό γενικών καθηκόντων και θα το οδηγάω κατ' αποκλειστικότητα εγώ, οπότε είπα να κοιτάξω κάτι να το χαρώ και να χαίρομαι να το βολτάρω. Εξ'ου και το NC.
Έχω δύο ερωτήσεις για εσάς που δεν βρήκα μέχρι τώρα (ίσως δεν έψαξα εκτενώς):
Εκτός των κλασσικών θεμάτων του NC (παγούρι ψυκτικού, θερμοστάτης, κλειδαριές, ζώνες) εδώ Ελλάδα ξέρουμε έαν είναι θέμα οι σκουριές; Έξω είναι μεγάλο θέμα, αλλά μιας και δεν έχουμε αλάτια εδώ δεν ξέρω ποια είναι η εμπειρία σας. Υπάρχουν σημεία με 'κρυφές σκουριές' που δεν εντοπίζονται εύκολα με μια επιτόπια αυτοψία;
Τέλος, οι εκδόσεις με hard top, υπάρχει κάτι να προσέξω στον μηχανισμό του hard top? Έχουμε αστοχίες/μπάσιμο νερών ή γενικά δουλέυει καλά η ηλεκτρική αναδιπλούμενη οροφή;;;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
topetwrx:
Τα αλάτια είναι μεγάλο θέμα, ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα. Από όσο ξέρω στα ΝΑ-ΝΒ θα συναντήσει κάποιος πιο πολλές σκουριές, όπου παίζει ρόλο φυσικά και η ηλικία. Τα NC σαν πιο καινούρια έχοντας λιγότερα χρόνια στην κυκλοφορία, προφανώς θα είναι πιο καθαρά. Το δικό μου πχ του 2006 είναι σαν καινούριο από κάτω. Δεν ξέρω οι προηγούμενοι τι ακριβώς χρήση του κάνανε, αλλά εγώ το βγάζω μόνο άνοιξη-καλοκαίρι και σχεδόν ποτέ με βροχή. Πέρα από όλα τα άλλα, η χρήση είναι καθοριστικός παράγοντας, οπότε θα το δεις.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version