!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (980/1050) > >>

Oresias:
Εγώ έψαχνα πισωκίνητο αντικαταστάτη , αρκετά δυνατού προσθιοκίνητου , με σκοπό τη καθημερινή χρήση , αλλά και περιοδική επίσκεψη σε Μέγαρα και Σέρρες. Συνεπώς με άφηνε αδιάφορο το εσωτερικό . Οκ να μην ήταν και κοτέτσι εντελώς. Τιμές όσο θέλει ζητάει ο κάθε ένας. Να ξέρεις ότι αν πληρωθούν τα τέλη δύσκολα κάποιος θα ρίξει πολύ τη τιμή .Οπότε έχεις ακόμα 2 μήνες καιρό. Γενικά είναι περίεργη περίοδος αυτή για να αγοράσεις αυτοκίνητο μιας και απασχολεί και τους 2 ( πωλητή / αγοραστή) το κόστος των τελών στο παζάρι της τιμής. Ειδικά αν μιλάμε για 1800 και ακόμα περισσότερο για 2000 κυβικά.

Η elise είναι αρκετά ακριβό και ειδικό  αυτοκίνητο . Σίγουρα ΔΕ κάνει για κόρες.  Έχει τρομερά κοστολόγια η φανοποιεία . Είναι σχεδόν απίθανο να βρεις ανταλλακτικά κτλ . Δε θα το κοίταζα.

Γιατί δε κοιτάς για δίλιτρο NC ; Δηλαδή είναι αστείο να συζητάμε για 8.5 Κ για το 1.8 όταν με 1000-1500 παραπάνω αγοράζεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο . Με μπλοκέ , ανάρτηση, 6άρι κιβώτιο  και κυρίως με DSC (δηλ ESP) που σε ενδιαφέρει για τις κόρες και δεν είναι στάνταρ σε όλα τα NC .

matt21:
Αν έχει μπει μέσα ο παράγοντας ασφάλεια το NC έχει τον πρώτο λόγο. Oχι ότι είναι κανένα τανκ, αλλά τουλάχιστον είναι πιο σύγχρονο, με περισσότερα βοηθήματα ανάλογα την έκδοση και πιο δεμένο.

Edit: ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν το επιτρέπει το μπατζετ το 2λιτρο ειναι το καλυτερο σεναριο

takisg:

--- Quote from: Oresias on December 12, 2020, 02:56:56 PM ---

Γιατί δε κοιτάς για δίλιτρο NC ; Δηλαδή είναι αστείο να συζητάμε για 8.5 Κ για το 1.8 όταν με 1000-1500 παραπάνω αγοράζεις πολύ καλύτερο αυτοκίνητο . Με μπλοκέ , ανάρτηση, 6άρι κιβώτιο  και κυρίως με DSC (δηλ ESP) που σε ενδιαφέρει για τις κόρες και δεν είναι στάνταρ σε όλα τα NC .

--- End quote ---
Είχα την εντύπωση ότι τα 1,8 είναι 6αρια με ESP και πιθανολογούσα την ύπαρξη μπλοκέ. Το κόστος δεν είναι το 1Κ στην αγορά , αλλά στην χρήση (τέλη κυκλοφορίας,  ασφάλειες κλπ)

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oresias:
Από όσο γνωρίζω ελάχιστα 1.8 έχουν μπλοκέ ή δεν έχουν καν εκτός αν κάποιος το έχει βάλει. Το ίδιο και το εξαρι που δε το έχουν καν ούτε όλα τα δίλιτρα. ESP σίγουρα δεν έχουν τα περισσότερα 1.8 ,εκτός αν μιλάμε για facelift. Διορθωστε με σε αυτο οι πιο "παλιοί" εδώ μέσα...
Η διαφορά στη κατανάλωση θεωρώ πως θα είναι ελάχιστη και άνευ σημασίας.

Η διαφορά στα τέλη και την ασφάλεια μεταξύ 1.8 και 2.0 θα είναι στα 400-450  ευρώ το χρόνο .Δε είναι κάτι τραγικό. Τεκμήριο πλέον λόγω 10ετιας έχουν μειωμένο.Δεν έχουν φόρο πολυτελείας.

Στάλθηκε από το Redmi Note 8 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

panos2171:
Αν ήταν να το έδινα και στα παιδιά μου δε θα συζητούσα καν για την επιλογή NC κυρίως για την παθητική ασφάλεια. Τώρα όσον αφορά 1.8 ή 2.0 για αυτοκίνητο ΣΚ θα επέλεγα το 1.8 ώστε να μην πληρώνω τα 600αρια κάθε χρόνο για να το κάνω 5-6000χλμ.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version