!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
gianic:
--- Quote from: fylpa17 on July 07, 2020, 12:29:51 PM ---
--- Quote from: matt21 on July 07, 2020, 10:48:53 AM ---Αν το δικαιολογεί η εφορία σου και μπορείς να το δικαιολογήσεις ως έξοδο (σε κάποια χ,ψ επιχείρηση), η AVIS (φαντάζομαι και οι υπόλοιπες) ξεκίνησαν να δίνουν ND με leasing σε πάρα πολύ καλή τιμή.
Το παίρνεις, το κρατάς μία 3ετία, βγάζεις τα γούστα σου, και αν το βαρεθείς το δίνεις για κάτι άλλο ή αν το ερωτευτείς το αγοράζεις.
Χοντρικά σαν πακέτο νομίζω βγαίνει στα 4-5k η προκαταβολή και στα 200κατι ευρώ ο μήνας για 3ετία. (με πληρωμένα τέλη, ασφάλειες, σέρβις, τα πάντα όλα)
--- End quote ---
Επειδή παίζω μπάλα με leasing δεν πρόκειται να του το περάσουν γιατί δεν έχει παραγωγική αξία σαν έξοδο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματικού τύπου αλλά sport διθέσιο είναι κλασικό έξοδο που στον έλεγχο το πετάνε έξω και τελείωσε.
--- End quote ---
Περνάει κανονικά
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
gianic:
--- Quote from: SkidRow on October 14, 2020, 12:56:51 AM ---
Επισης θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο. Οι ιδιωτες-πωλητες δεχονται την σημερον ημερα, γραμματια; Οχι φυσικα ολη την αξια του αυτοκινητου με γραμματια, αλλα το 20-25% της αξιας ας πουμε, να πληρωθει σε λιγες και μεγαλες δοσεις.
ΝΟΜΙΖΩ οτι υπαρχει ενα ταμπου γυρω απο τα γραμματια, αλλα επειδη δεν εχω προσωπικη εμπειρια δεν ξερω αν θα το παρει στραβα ο αλλος οταν κανω μια τετοια προταση!
Επανερχομαι λιγο στη τελευταια ερωτηση που εκανα στην προηγουμενη σελιδα, αφου ειναι ενα ερωτημα που με ενδιαφερει αλλα και με εχει απασχολησει σαν σκεψη, αν γνωριζει καποιος ή εχει εμπειρια πανω στο θεμα.
Οποτε μιας και σκεφτομαι να κανω την υπερβαση απο το αρχικο μου budget, ψαχνω σιγουρα κατι μαμα στο οποιο θα ξερω εγω τι θα βαλω και σε ποιον, αλλα και με λιγα χιλιομετρα.
@iliasfyntanidis Γνωριζω τα σημεια του αυτοκινητου που θελουν ελεγχο μιας και εχω ξεψαχνισει τις συζητησεις σας ολον αυτον τον καιρο και σε ευχαριστω για την επισημανση.
Να πω την αληθεια, το mx-5 ηταν μια ιδεα που μου μπηκε πριν 1 χρονο σαν δευτερο αυτοκινητο, και δεν βγηκε ποτε, οποτε καταλαβαινετε ποσο ανυπομονω (χωρις βιαστικες κινησεις) να παρω ενα στα χερια μου.
--- End quote ---
Αν έχει όντως 26000 φαίνεται από τα πρώτα 10 μέτρα οδήγησης το αμάξι είναι τούβλο από το εργοστάσιο μετά από καιρό νιώθεις τους τζόγος σε τιμόνι ψαλίδια κλπ και φυσικά στο εσωτερικό τους. Μοκέτα τιμόνι δέρματα . Φαίνεται η ταλαιπωρία και η κακή χρήση .
fylpa17:
--- Quote from: gianic on October 14, 2020, 12:58:24 AM ---
--- Quote from: matt21 on July 07, 2020, 10:48:53 AM ---Αν το δικαιολογεί η εφορία σου και μπορείς να το δικαιολογήσεις ως έξοδο (σε κάποια χ,ψ επιχείρηση), η AVIS (φαντάζομαι και οι υπόλοιπες) ξεκίνησαν να δίνουν ND με leasing σε πάρα πολύ καλή τιμή.
Το παίρνεις, το κρατάς μία 3ετία, βγάζεις τα γούστα σου, και αν το βαρεθείς το δίνεις για κάτι άλλο ή αν το ερωτευτείς το αγοράζεις.
Χοντρικά σαν πακέτο νομίζω βγαίνει στα 4-5k η προκαταβολή και στα 200κατι ευρώ ο μήνας για 3ετία. (με πληρωμένα τέλη, ασφάλειες, σέρβις, τα πάντα όλα)
--- End quote ---
Επειδή παίζω μπάλα με leasing δεν πρόκειται να του το περάσουν γιατί δεν έχει παραγωγική αξία σαν έξοδο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Δεν χρειάζεται να είναι επαγγελματικού τύπου αλλά sport διθέσιο είναι κλασικό έξοδο που στον έλεγχο το πετάνε έξω και τελείωσε.
--- End quote ---
Περνάει κανονικά
--- End quote ---
Οι δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας επισκευής, κυκλοφορίας και αποσβέσεων Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων. Προϋπόθεση για την αναγνώριση προς έκπτωση των ανωτέρω δαπανών είναι η χρησιμοποίηση των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών αναγκών. Συνεπώς στην περίπτωση που τα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα εξυπηρετούν ατομικές και οικογενειακές ανάγκες αυτού, κανένα ποσό από τις ανωτέρω δαπάνες των αυτοκινήτων δεν θα εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα. Η διαπίστωση αν τα Ε.Ι.Χ αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για τις επαγγελματικές ανάγκες του επιχειρηματία και σε ποια έκταση είναι θέμα πραγματικό και σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση θα εξετάζεται με την επιβαλλόμενη αντικειμενικότητα από το λογιστή.
Μισθώματα Leasing (με ιδιαίτερο χειρισμό)
Γενικά άντε δικαιολόγησε εσύ το δίθυρο κάμπριο στον έλεγχο κι αν το κάνεις πες μας τα αποτελέσματα
gianic:
--- Quote from: fylpa17 on October 14, 2020, 01:23:00 AM ---
--- End quote ---
--- End quote ---
Περνάει κανονικά
--- End quote ---
Οι δαπάνες συντήρησης, λειτουργίας επισκευής, κυκλοφορίας και αποσβέσεων Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων. Προϋπόθεση για την αναγνώριση προς έκπτωση των ανωτέρω δαπανών είναι η χρησιμοποίηση των Ε.Ι.Χ. αυτοκινήτων για την εξυπηρέτηση των επαγγελματικών αναγκών. Συνεπώς στην περίπτωση που τα Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητα εξυπηρετούν ατομικές και οικογενειακές ανάγκες αυτού, κανένα ποσό από τις ανωτέρω δαπάνες των αυτοκινήτων δεν θα εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα. Η διαπίστωση αν τα Ε.Ι.Χ αυτοκίνητα χρησιμοποιούνται για τις επαγγελματικές ανάγκες του επιχειρηματία και σε ποια έκταση είναι θέμα πραγματικό και σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση θα εξετάζεται με την επιβαλλόμενη αντικειμενικότητα από το λογιστή.
Γενικά άντε δικαιολόγησε εσύ το δίθυρο κάμπριο στον έλεγχο κι αν το κάνεις πες μας τα αποτελέσματα
--- End quote ---
Και επαναδιατυπωνω.
Σε ΑΕ ΙΚΕ κλπ περνάει κανονικά σαν έξοδο. Στις ατομικές εε κλπ δεν ξέρω δεν απαντώ
fylpa17:
--- Quote from: gianic on October 14, 2020, 01:27:52 AM ---
--- Quote from: fylpa17 on October 14, 2020, 01:23:00 AM ---
--- End quote ---
--- End quote ---
Περνάει κανονικά
--- End quote ---
--- End quote ---
Και επαναδιατυπωνω.
Σε ΑΕ ΙΚΕ κλπ περνάει κανονικά σαν έξοδο. Στις ατομικές εε κλπ δεν ξέρω δεν απαντώ
--- End quote ---
Δεν υπάρχει πλέον διαφορά στον χειρισμό εξόδων από την φορολογική αρχή στις δεύτερης και τρίτης κατηγορίας βιβλίων επιχειρήσεις.
Σε ρωτάω ξανά είναι όχημα εργαλείο το mx5; Tool car; Υπόψιν ότι αν δεν είναι όχι απλά δεν εκπίπτει αλλά είναι φορολογήσιμη παροχή σε είδος.
Οι εποχές που ΑΕ κλπ πέρναγαν ότι ήθελαν στα έξοδα έχουν τελειώσει εδώ και μια πενταετία
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version