!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (963/1050) > >>

matt21:
Κάτσε λίγο γιατί το πήρα με μία ανάσα και νιώθω λες και έχω τρεξει 10άρι  :P

Κάποια δεδομένα:

Οι τιμές θα διαμορφώνονται έτσι και τα επόμενα χρόνια, το ΝΒ παλιώνει και όλο και λιγότερα θα προσφέρονται σε καλή κατάσταση. Αν έψαχνα αυτή τη στιγμή αμάξι μέχρι 6κ θα έπαιρνα NC.
Η χρήση που αναφέρεις στην αρχή (daily drive, να μάθεις στην πίσω κίνηση κ.λπ) δεν ενδείκνυται για turbo. Γράφω ενδείκνυται γιατί υπάρχουν αρκετά daily turbo setups που δεν έβγαλαν ιδιαίτερα προβλήματα, αλλά αν είσαι και λίγο ψείρας ειδικά το καλοκαίρι θα πρέπει να έχεις 40 μάτια πάνω στο αυτοκίνητο. Και από την άλλη αν είσαι ήδη ψημένος στο δρόμο θα μάθεις και το μιατάκι.
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι δεν πας σε 1.6 ατμοσφαιρικό, θα βαρεθείς τη ζωή σου και θα αρχίσεις να χώνεις λεφτά για να το φέρεις (όχι εγώ, ένας φίλος από το χωριό)

Το αμάξι που έστειλες δεν το γνωρίζω, αλλά όλο και κάποιος θα έχει εικόνα. Προφανώς για να το έκανε σφυρί είτε θα του έβγαλε κάποιο πρόβλημα το μοτέρ (λάδια κλπ) είτε θα του έσπασε, αν έχει γίνει σωστή δουλειά πάντως θα είναι καλύτερο από πριν. Τώρα για τα περιφερειακά σίγουρα για να τουρμπίσει θα έχει μπεκ (συνηθισμένη πατέντα είναι από rx8 ή supra, αλλιώς και είναι μερακλής θα έχει βάλει κανένα bosch), θα έχει κάποιον εγκέφαλο (άγραφο ή παράλληλο, να ελπίζεις για άγραφο γιατί το thing με τους παράλληλους είναι περασμένη δεκαετία). Τα άλογα που έχει είναι τα άλογα που μπορεί να δώσει η td04, με μία μεγαλύτερη τουρμπίνα και εφόσον το μοτέρ το υποστηρίζει θεωρητικά sky is the limit (και τα 300 είναι εφικτός στόχος)

Πολλές πληροφορίες για το τούρμπισμα του ΝΒ θα βρεις και εδώ: http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,6679.0.html

Επειδή σε βλέπω ότι τρώγεσαι γενικά με το σαλιγκάρι δες εδώ μερικά σωστά built

https://www.powermag.gr/el/mazda-mx-5-nb-fl-1-8-turbo-380ps.html (το έχουν επιμεληθεί οι "δικοί μας" Νίτρο @Nitroking και Δημήτρης Λευκαδίτης)
https://www.powermag.gr/el/mazda-mx-5-nbfl-1-6-turbo-305ps.html (γνωστό επίσης στα λημέρια που διαβάζεις αυτές τις γραμμές)

Στο τέλος της ημέρας

Α. Ιεράρχησε τις ανάγκες σου, αν το αμάξι είναι καθημερινό, μέσα στην κίνηση (ειδικά αν είσαι Αθήνα) σκέψου καλά το τούρμπο και να είσαι έτοιμος (ψυχολογικά κυρίως) για οτιδήποτε μπορεί να προκύψει.
Β. Αν δεν ρωτήσεις τον εκάστοτε ιδιοκτήτη τις απορίες σου και φυσικά αν δεν πας σε κάποιον που γνωρίζει το αυτοκίνητο και έχει τουρμπίσει δεκάδες (ο Δημήτρης πχ) δεν θα μάθεις αν σου κάνει.
Γ. Υπομονή. Μην βιαστείς, άσε να βρεθεί το "σωστό".

Καλή αναζήτηση!

Trelakias:
Σε ευχαριστώ πολύ matt21  για την απάντηση! είχα τουρμπάτο αμάξι και μάλιστα με την ίδια τουρμπίνα 😜απλά δεν ήταν πισωκίνητο.. και εγώ φυσικά πρώτιμο να πάρω ένα εργοστασιακό αμάξι να δω και πώς είναι η ζωή μαζί του στην καθημερινότητά μου(ναι Αθήνα μένω) και μετά να αρχίσω να το πειράζω άμα χρειαστεί να αλλάξω κάτι,αν δεν μου αρέσει, αλλα προσωπικά έχω οδηγήσει για λίγο το 1,8 με το μπλοκέ, μου άρεσε αρκετά και θεωρώ Σίγουρα ότι άμα έβρισκα ένα εργοστασιακό 1.8 δεν θα ασχολιόμουν να το πειράξω καθόλου αλλά επειδή η αγορά φέτος είναι περίεργη αλλά και όπως είπες και εσύ πρέπει να κάνω υπομονή για να βρεθεί το σωστό Αλλά δύσκολα γιατί όπως ξανά είπες πάλι παλιώνει το nb, Οπότε δύσκολο να βρεις κάτι καλό.... και απλά επειδή σκεφτόμουνα και εγώ να πάρω κάτι φθηνό για να ρίξω λεφτά να το φτιάξω αλλά μετά λέω μπορεί να μου βγει πιο ακριβό από ένα καλοδιατηρημένο και περιποιημένο αμάξι... Ή ακόμα και από κάποιο φτιαγμένο (σωστά φτιαγμένο, όπως είπες κάποιες λεπτομέρειες να έχει άγραφο και οχι παράλληλο και μπεκ κτλ να μην έχει κάνει "κοψίματα" για να βγει ενα αποτελέσματα και μετά να έχει κάποια προβλήματα, φυσικά αυτά τα μαθαίνεις με την επικοινωνία κτλ) τα links που παρέθεσες, συμπτωματικά τα έχω διαβάσει της τελευταίες εβδομάδες που έλεγα να πάρω 1,6 και να το φτιάξω σιγά σιγά, σε ευχαριστώ πάντως που έκατσες να τα παράθεσης και να δώσεις γνώση! Σχετικά με το nc το κοιτούσα και αυτό φυσικά αλλά δεν μου αρέσει με τα φούσκωματα και θεωρώ ότι η δύναμη της μηχανής ύστερη λίγο (μην βαράτε αμα είμαι λάθος 😜)  και για αυτό προτίμησα μιας και το εργοστασιακό μπλοκέ δίνει και αυτό ενα κίνητρο στο να πάω προς 1,8 nb... Όποιος διαβάσει το post και υπάρχει κανένας γνωστός του γνωστού που σκέφτεται να το πουλήσει και δεν το έχει βάλει αγγελία ας στείλει μήνυμα, ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 😁  Υ. Γ πάντα μου άρεσαν τα τσαφ τσουφ απο τα σαλιγκάρια 😁 κάθε τσουφ ανεβάζει την ψγχολογια και δίνει χαμόγελο οπότε είναι μεγάλο συν να βρω κάποιο mx-5 που είναι ήδη έτοιμο για τσαφ τσουφ

nmwisima:

--- Quote from: matt21 on August 22, 2020, 11:31:05 AM ---Αν έψαχνα αυτή τη στιγμή αμάξι μέχρι 6κ θα έπαιρνα NC.
--- End quote ---

Απλά να σημειώσουμε ότι σε NC με 6κ θέλεις 1-2 χιλιάρικα άμεσα ή σχετικά άμεσα για να το κάνεις ένα "προσεγμένο μαμά αυτοκίνητο"  ;)

panos2171:
+1
Όταν ξεκινάνε από 5500-6000 και τελειώνουν στα 8-9000€ (μιλάμε για τα όρια της λογικής) αναμενόμενα αυτά των 6000€ θα είναι σε μια κακή κατάσταση.

matt21:
Μαζί σας. Το αρχικό χιλιάρικο "καβάτζα" γνώμη μου είναι πως πρέπει να το έχεις ότι κι αν πάρεις, σε ότι κατάσταση κι αν είναι  :exaclty:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version