!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
Theo:
--- Quote from: kostasmito on March 14, 2020, 01:32:33 PM ---Όπως και να έχει, φαίνεται καλό, ειδικά αν έχει και lsd.
--- End quote ---
Ισχύει. Στις φωτογραφίες φαίνεται προσεγμένο.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
paulm:
Καλησπέρα σε όλους!
Εύχομαι να είστε όλοι καλά τις δύσκολες αυτές στιγμές. Είπα να συνεισφέρω και εγώ στη συζήτηση για να ξεχαστούμε λίγο.
Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ. Δεν έχω υπάρξει ποτέ κάτοχος MX5 αλλά πλέον το σκέφτομαι σοβαρά. Το αμάξι θα είναι αυστηρά 2ο αυτοκίνητο, καθαρά για βόλτες και παιχνίδι.
Ενδιαφέρομαι για μοντέλα μέχρι 2004. Κυρίως NA και NB fl. Το budget μου είναι μέχρι 10 με 12 χιλιάδες Ευρώ. Η σκέψη είναι είτε να πάρω ένα αμάξι εξ αρχής αψεγάδιαστο, είτε κάποιο με ορισμένες ατέλειες και να ξοδέψω χρήματα για να το φέρω σε εξαιρετική κατάσταση. Έχω υπάρξει κάτοχος roadster στο παρελθόν. Είχα μια Alfa Romeo Spider του 1998 για αρκετά χρόνια. Οπότε ξέρω πως είναι να έχεις και να συντηρείς ένα σχετικά παλιό αμάξι και να πληρώνεις ενίοτε για τις όποιες ιδιοτροπίες του. Ιδανικά το αμάξι το θέλω σε εργοστασιακή μορφή. Δεν το θέλω με αισθητική "σπορτιφ", αλλά με αισθητική παλιού Βρετανικού roadster. Δηλαδή (ιδανικά) μπεζ δέρμα μέσα, μπεζ κουκούλα (ει δυνατόν) και ξύλινες λεπτομέρειες. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο κοιτάω MX5. Έχω τις ακόλουθες ερωτήσεις:
1) Αισθητικά μου αρέσει το ΝΑ, αλλά μήπως πλέον λόγω ηλικίας είναι απαγορευτικό?
2) Ακούω πολλά (θετικά) για την αξιοπιστία των MX5. Διαφορές μεταξύ NA και ΝΒ σε αξιοπιστία? Αδύνατα σημεία της κάθε γενιάς?
3) Πόσο κοστίζει η αλλαγή κουκούλας σε NA/NB? (Αν π.χ. ήθελα να βάλω μπεζ κουκούλα).
4) Μπορείτε να μου δώσετε έστω μια πολύ χονδρική εκτίμηση για το κόστος των σερβις? Π.χ ένα μκρό τυπικό σέρβις (λάδια, φίλτρα) και ένα μεγάλο σέρβις (τα παραπάνω συν ιμάντες, μπουζί, κλπ). Απλά για να πάρω μια ιδέα. Αν και κάτι μου λέει οτι μάλλον θα είναι οικονομικότερο από την Alfa.
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!
fylpa17:
Το budget σου επιτρέπει την αγορά πρακτικά οποίου NA NBFL θες πάνω κάτω.
Κουκούλα έχει ~650€ η υφασμάτινη
1) εξαρτάται από το αν μπορείς να οδηγήσεις χωρίς abs και αν αντέχεις την ιδέα όχι αερόσακος
2) το nbfl έχει περισσότερα ηλεκτρονικά, πάσχουν και τα δύο σε ελάχιστα σημεία που τα προλαβαίνεις με το τακτικό σέρβις. Αφού είχες άλφα νομίζω ότι θα νιώσεις ότι έχεις αυτοκίνητο που δε θέλει σέρβις ξαφνικά
4) 80- 100€ το απλό σέρβις, 250-400€ κάτι πιο μεγάλο ως πολύ μεγάλο. Parts αν θες βρίσκεις από έξω σε τιμές χαμηλές πχ mx5parts.co.uk
Εγώ θα σου έλεγα στο budget σου να βρεις κάτι καθαρό και να το κάνεις φουλ rebuild με retromodern χαρακτήρα και να έρθει το αυτοκίνητο εκεί που θες ακριβώς. Βάλε μέσα πράγματα σπάνια και όμορφα και τέλος.
jSkyline:
Με 12Κ μέχρι και NCFL παίζει να πάρεις!
Προφανώς και βρίσκεις NA και NBFL και έχεις και τη δυνατότητα να κάνεις και μαζέματα όπου χρειάζεται. Η ηλικία τους πάντως θα απαιτεί πολλά μαζέματα.
Προσωπικά δεν θα αγόραζα αμάξι πάνω από 15 ετών, αλλά εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου. Βέβαια στα 12Κ δεν θα κοιτούσα καν ΜΧ.
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
panos2171:
1) Δύσκολα θα βρεις καλό ΝΑ, και όταν λέω καλό εννοώ χωρίς σκουριές και αν βρεις θα το πληρώσεις πάνω από 3-3500€. Με λίγα παραπάνω βρίσκεις ένα καλό NBFL.
2) Δεν έχουν πολλά θέματα αν το πάρεις σε αξιοπρεπή κατάσταση. Μεταξύ ΝΑ και ΝΒ δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
4) Λάδια/φίλτρα κάπου στα 70-80€. Δίσκο πλατό μαζί με βαλβολίνες 300€ μου είχε βγει αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 200€ σετ ιμάντων, περίπου 100€ αλλαγή όλα τα κολάρα, 70€ ψυγείο.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version