!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
manos89:
--- Quote from: jSkyline on December 19, 2019, 10:47:25 PM ---Εγώ πάλι δεν είχα ιδιαίτερες αντιδράσεις από το σπίτι και φίλους. Το πήρα σε εποχές που λεφτά υπήρχαν και οι επιλογές ήταν η αυτό η καινούργιο RX8. Θα πω ότι το RX μου έμεινε ένα μικρό απωθημένο, αλλά και τώρα που έχω τα λεφτά να το πάρω δεν ξέρω αν το θέλω.
Γενικά το ΜΧ μου έχει φάει κάμποσα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν τσιγγουνευτηκα τίποτα στη συντήρηση του. Βέβαια δεν έχω δώσει και πολλά για την περιποίηση του. Κάποια στιγμή το έβαλα αγγελία για να πάρω Elise, τελικά δεν το έδωσα, αν και μέσα στα 14 χρόνια που το έχω, άλλαξα νομίζω 17 αμάξια. Αν δεν είχα τη δυνατότητα πάντως να συντηρώ 2 αμάξια θα το είχα σιχαθεί...
Η καλύτερη μοντα, κατά τη γνώμη μου, είναι το ΗΤ και η πιο αδιάφορη το μπλοκέ, ίσως και γιατί είχα ακούσει όλες αυτές τις μλκιες πως ΜΧ χωρίς μπλοκέ δεν είναι Μiata.
Για να καταλήξω πάντως και για να σου μιλήσω ειλικρινά, αν τα 4Κ είναι οριακό πόσο για σένα μην το πάρεις! Θα στερηθεις πράγματα χωρίς λόγο για να το συμμαζέψεις. Θυμάμαι ότι το είχα πληρώσει 15Κ και είχα δώσει τον πρώτο καιρό τουλάχιστον άλλα 2Κ για να το μαζέψω και ήταν αμάξι 4ετιας.
Σε τελικη ανάλυση αν η δουλειά σου πάει καλά μπορείς να μαζέψεις χρήματα και να πάρεις κάτι καλύτερο.
Προφανώς για την απόφαση κτήσης ενός ΜΧ παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η ηλικία και η χρήση. Ήμουν πολύ πιο ανεκτικός στα 21 μου που το αγόρασα και δεν είχα ποτέ ανάγκη αμάξι καθημερινής χρήσης, αφού και εγώ δουλεύω μέσω Web & η εργασία μου πάντα βρισκόταν κοντά στο σπίτι μου.
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
--- End quote ---
Το καλύτερο είναι υποκειμενικό. Πιο βολικό σίγουρα. Και το σμαρτ παίζει να είναι καλύτερο αν εννοείς πιο βολικό.
Αλλα γενικά στο price range που κοιτάω δεν έχω βρει κάποιο που να μου κάνει περισσότερο κλικ στο να το πάρω.
jSkyline:
Όταν λέω καλύτερο εννοώ ακόμα και ΜΧ. Ένα NC είναι σίγουρα καλύτερο, ένα περιποιημένο ΝΒ με πράγματα πάνω, δεν εννοώ φυσικά να έχει βάλει ζάντες JR, αλλά ουσιώδη, όπως ΗΤ η καινούργια κουκούλα. Ας μη γελιομαστε είναι αμάξια 10-20 ετών προφανώς και η τιμή τους μπορεί να φαίνεται δελεαστική, αλλά θέλουν χρήματα για τη βασική, σωστή συντήρηση.
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
manos89:
--- Quote from: jSkyline on December 20, 2019, 12:22:34 AM ---Όταν λέω καλύτερο εννοώ ακόμα και ΜΧ. Ένα NC είναι σίγουρα καλύτερο, ένα περιποιημένο ΝΒ με πράγματα πάνω, δεν εννοώ φυσικά να έχει βάλει ζάντες JR, αλλά ουσιώδη, όπως ΗΤ η καινούργια κουκούλα. Ας μη γελιομαστε είναι αμάξια 10-20 ετών προφανώς και η τιμή τους μπορεί να φαίνεται δελεαστική, αλλά θέλουν χρήματα για τη βασική, σωστή συντήρηση.
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
--- End quote ---
Ναι, δίκιο έχεις σε αυτό. Βέβαια δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να βρεις το καλύτερα συντηρημένο.
Πάντως με Hardtop έχω βρει πολύ λίγα, 1-2 nb και άλλα τόσα nc.
Πόσο περίπου κοστίζει να βάλεις από μόνος σου;
Pete K:
Φίλε Μανώλη επειδή πρόσφατα αποκτησα το δικό μου mx5 nbfl οπότε και πέρασα όλη αυτή την ανυπομονησία στο ψάξιμο να σου πω πως είδα θέσει και εγώ όριο στα 4κ και ας είχα ανέση να φτάσω τα 5 , ελάχιστα αυτά που με κάλυπταν στα πάντα όπως είπαν και οι προλαλησαντες θα σου πρότεινα υπομονή γιατί και εγώ είδα αυτό που ακριβώς ήθελα λίγο μετά και αποφάσισα να αλλάξω το μπάτζετ μου , θεωρώ ως αν είναι να κάνεις κάτι κάντο όσο πιο σωστά γίνετε , όσο για την κουκούλα επειδή γείτονας είμαι μέχρι να το βάλω σε κλειστό γκαράζ οπότε χτυπούσε συναγερμός από τις κολογατες πεταγομουν πάνω
Chris_SD:
--- Quote from: manos89 on December 19, 2019, 07:05:52 PM ---Αυτό που με έχει ρίξει είναι μερικά θέματα όπως
1) Γκρίνια από γονείς-περιβάλλον, του στυλ "γιατί να πάρεις καγκουράμαξο" και "πάρε ένα yaris να κάνεις τη δουλειά σου" :nono: :grrrrrr:
(Μα καγκουράμαξο;)
2) Ανασφάλεια για σκίσιμο κουκούλας και κλοπής. Να πω εδώ ότι το αμάξι θα φυλάσσεται σε πάρκινγκ πιλοτής στη Νέα Σμύρνη και γενικά θα κινούμαι μεταξύ Νέας Σμύρνης και Κουκακίου.
Γενικά πόσο συχνό φαινόμενο είναι αυτό;
3) Μερικά άλλα θέματα όπως το ότι η κοπέλα μου θα πρέπει να παρκάρει το δικό της αμάξι κάθε μέρα έξω.
Κάτι άλλο που με έχει προβληματίσει είναι η είσοδος στο πάρκινγκ πιλοτής που ανέφερα πριν. Το περίεργο είναι ότι το fiesta της κοπέλας μου βρίσκει σχεδόν πάντα ο μπροστά προφυλακτήρας του όταν πας να το βγάλεις με την όπισθεν και στην ευθεία. Με το Mx-5 θα μου μείνει στο χέρι :P
--- End quote ---
Μάνο,
1) Το αυτοκίνητο το παίρνεις για εσένα, οχι για τους γύρω σου. Ως πιτσιρικάς είχα όνειρο την elise και ένας φίλος μου είχε πει: "Καλά ρε διθέσιο..κι εμείς πως θα πηγαίνουμε βόλτα;" η απάντηση ήταν "με το δικό σου". Μάντεψε λοιπόν μετά από τοσα χρόνια ποιος απ τους δυο έχει yaris...κυριολεκτικά :good:
2) Ο φόβος υπάρχει πάντα και παντού αλλά δε σημαίνει οτι θα συμβεί. Προσέχεις που θα το παρκάρεις και επιλέγεις μια ασφάλεια που με κάποιο τρόπο θα έχεις κάποια κάλυψη.
3) Thank You Neext
4) Δυστυχώς αν είναι μεγάλη η κλίση στην ράμπα. όπως το περιγράφεις, ίσως έχεις θέμα. Μόνο με δοκιμή θα το ξέρεις.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version