!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
manos89:
--- Quote from: Dimitris n on December 19, 2019, 08:06:45 PM ---Αν μου επιτρέπεις κατα τα λεγόμενα δεν είσαι απόλυτα ψημένος 😜
Είναι παλιό αυτοκίνητο
Ειναι αβολο
Δεν ειναι γρήγορο
Ειναι χαμηλό
Πιθανόν δύσκολο σε μετακίνηση ακόμα και με βροχή
Θα χρειαστεί να αλλάξεις πιθανόν μέχρι και την λάμπα της πλαφονιερας για βλέπεις (κάτι το οποίο δεν θα χρειαζόταν καν να σκεφτείς σε άλλο 😁)
δύσκολο μπες βγες
Ειναι φοβερό toy car
Έχει χαρακτήρα
Γενικά αξιόπιστο
Πολύ καλό για να οδηγείς, κακο για να μετακίνησε
Και φυσικά με 4 χιλ. Δεν θα πάρεις το καλύτερο
Όποτε αποφασίζεις και προχωρας
Σαν πρόσφατος ιδιοκτήτης τα γράφω 😁👍
--- End quote ---
Μπορεί να έχεις δίκιο :P
Αλλά αν έχεις μια διαρκή γκρίνια μέσα στο σπίτι σου τότε λογικό να κάνεις δεύτερες σκέψεις :P
Η γκρίνια προέρχεται από την μάνα που φοβάται ότι θα τρέχω, θα σκοτωθώ κ.λπ. Στο μυαλό της το roadster ισούται με μονοθέσιο της formula 1.
Από άλλα αμάξια που είχα κοιτάξει και με είχαν "ψήσει" λίγο πριν το miata, δηλαδή mini cooper και bmw 116, τώρα δεν μου κάνουν αίσθηση.
Συν του ότι και τότε τα είχα ψιλοαποκλείσει λόγω πολλών "ζημιών" που βγάζουν.
Πάντως αν το δω αντικειμενικά η φάση που βρίσκομαι τώρα είναι ιδανική για το miata :P
panos2171:
Κι εγώ άκουγα διάφορα από το σπίτι αλλά από τη στιγμή που η αγορά θα γινόταν αποκλειστικά από εμένα σαφώς και δεν άκουσα κανέναν. Όσον αφορά το θέμα της κουκούλας σαφώς είναι επιρρεπές και σαφώς έχουν υπάρξει περιστατικά σκισίματος αλλά άμα έχει πάρκινγκ αυτό εξαλείφεται.
Γενικά όταν είσαι σε φάση να πάρεις ΜΧ5 δεν το ξεψειρίζεις και πολύ, ένα θετικό να έχει το βλέπεις σαν δέκα, και δέκα αρνητικά να έχει τα βλέπεις σαν ένα.
Dimitris n:
😁
Πήγαινε τότε στην μανούλα και πες της τσονταρε μου να παρω nc η να βαλω hard top στε nb
Σκέψου το καλα πριν αποφασίσεις και θα την βρεις την άκρη
Τα 3 αυτοκίνητα που ανέφερες είναι ολα καλα αλλα διαφορετικα εντελώς οπότε και αδικουνται στη μεταξύ τους σύγκριση
Καλές επιλογές 👍
Nettos:
Και εγώ άκουγα απο φίλους οτι δεν είναι πρακτικό και να προτιμήσω κάτι πιο νορμάλ αλλά μου άρεσε πολυ και το πήρα. Το έχω 2 χρόνια και αναρωτιέμαι πως δεν είχα σκεφτεί νωρίτερα να πάρω ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Για τα λεφτά τους (είτε nb είτε nc) θεωρώ οτι προσφέρουν το κάτι διαφορετικό και αξίζουν σε περίπτωση που σε ενδιαφέρουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα.
Εαν το αγοράσεις συνειδητά, το πιθανότερο είναι να κολλήσεις μαζί του ;)
jSkyline:
Εγώ πάλι δεν είχα ιδιαίτερες αντιδράσεις από το σπίτι και φίλους. Το πήρα σε εποχές που λεφτά υπήρχαν και οι επιλογές ήταν η αυτό η καινούργιο RX8. Θα πω ότι το RX μου έμεινε ένα μικρό απωθημένο, αλλά και τώρα που έχω τα λεφτά να το πάρω δεν ξέρω αν το θέλω.
Γενικά το ΜΧ μου έχει φάει κάμποσα λεφτά όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν τσιγγουνευτηκα τίποτα στη συντήρηση του. Βέβαια δεν έχω δώσει και πολλά για την περιποίηση του. Κάποια στιγμή το έβαλα αγγελία για να πάρω Elise, τελικά δεν το έδωσα, αν και μέσα στα 14 χρόνια που το έχω, άλλαξα νομίζω 17 αμάξια. Αν δεν είχα τη δυνατότητα πάντως να συντηρώ 2 αμάξια θα το είχα σιχαθεί...
Η καλύτερη μοντα, κατά τη γνώμη μου, είναι το ΗΤ και η πιο αδιάφορη το μπλοκέ, ίσως και γιατί είχα ακούσει όλες αυτές τις μλκιες πως ΜΧ χωρίς μπλοκέ δεν είναι Μiata.
Για να καταλήξω πάντως και για να σου μιλήσω ειλικρινά, αν τα 4Κ είναι οριακό πόσο για σένα μην το πάρεις! Θα στερηθεις πράγματα χωρίς λόγο για να το συμμαζέψεις. Θυμάμαι ότι το είχα πληρώσει 15Κ και είχα δώσει τον πρώτο καιρό τουλάχιστον άλλα 2Κ για να το μαζέψω και ήταν αμάξι 4ετιας.
Σε τελικη ανάλυση αν η δουλειά σου πάει καλά μπορείς να μαζέψεις χρήματα και να πάρεις κάτι καλύτερο.
Προφανώς για την απόφαση κτήσης ενός ΜΧ παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα όπως η ηλικία και η χρήση. Ήμουν πολύ πιο ανεκτικός στα 21 μου που το αγόρασα και δεν είχα ποτέ ανάγκη αμάξι καθημερινής χρήσης, αφού και εγώ δουλεύω μέσω Web & η εργασία μου πάντα βρισκόταν κοντά στο σπίτι μου.
Στάλθηκε από το Mi 9 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version