!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (913/1050) > >>

Dimitris n:

--- Quote from: Theo on September 09, 2019, 09:26:01 AM ---
--- Quote from: jSkyline on September 07, 2019, 10:29:56 PM ---
--- Quote from: Dimitris n on September 07, 2019, 08:56:27 PM ---να επανελθω στα πρακτικα
2 ερωτηματα

--- End quote ---

Και στα 2 ερωτήματα η απάντηση σου είναι Ναι!

Οχι οτι τα αμάξια προ του 2009 είχαν απειρα προβληματα, αλλά έχουν υπάρξει περιπτώσεις...
Σχετικά με την ιπποδύναμη μπορείς να δεις και κάποιες δυναμομετρήσεις, αλλά σε τελική ανάλυση πόσο σημασία έχει ?

--- End quote ---

Όποιο αμάξι προ του 2009 ήταν να βγάλει πρόβλημα, θα το είχε βγάλει μέχρι σήμερα. Ιδιαίτερα, όταν σήμερα σχεδόν όλα τα mx5 σε αυτή την ηλικία έχουν κάνει +100Κ χλμ.

Επίσης, από τις περιπτώσεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα, που όντως παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στον κινητήρα ήταν με τον "ωραίο" συνδυασμό του κάφτη οδηγού.

Σχετικά με το mx5 που οδήγησες, το Κ/Π 4.7 και το fuji σίγουρα δημιουργεί αυτή την αίσθηση που είχες και όπως είπε και ο Delimx πιο πάνω είναι από τα έξτρα που ο επόμενος ιδιοκτήτης πληρώνει γιατί δεν είναι "λαμπάκια, φωτάκια, προβολάκια κλπ".

Συμβουλή μου είναι στο 1.8 να μην μετράς ή ψάχνεις τα άλογα σε ατμόσφαιρα, γιατί δεν θα σου βγουν ποτέ πολλά (δεν αναφέρομαι σε 2.5L μετατροπή). Ψάξε πως θα το κάνεις πιο fun, και αυτό συνήθως μεταφράζεται σε K/Π, μπλοκέ και ένα καλό στήσιμο.

:)

--- End quote ---

ακριβως συμφωνω θελω fun to drive,μονο σε value for money πακετο γιατι 35 δεν δινω για 2ο αυτοκινητο να παρω το καινουργιο,ουτε καν!!
 δεν ψαχνω τα αλογα θα ημουν εκτος τοπου κ χρονου η θα κραταγα το golf gti μου με τα 58.100 χιλιομετρα του που το εχω παρει καινουργιο μετα απο rx8 και φυσικα το σκυλομετανιωσα :) γιατι ειναι πολυ γρηγορο αλλα οχι διασκεδαστικο
αυτο που ελεγε ο καββαθας πριν δεκαετιες να πας μεχρι το περιπτερο και να νιωσεις χαρουμενος )
\

Dasimo:
Πάντως να πω ότι εγώ όταν ευκαιρώ πΑιρνω το μαμά nc μου μέχρι και στο περίπτερο . Το γεγονός ότι κάθε πλατεία γίνεται παιδική χαρά είναι αναντικατάστατο ! Για τα άλογα πάντως να πω ότι στο YouTube κυκλοφορεί βίντεο με 0-100 σε 7.8 και ότι όλοι λένε ότι έχει παραπάνω άλογα από αυτά που αναφέρονται (καθαρά για φορολογικούς λόγους λόγω του γερμανικού νόμου ) . Δεν το αλλάζω με τίποτα

harisport:

--- Quote from: Dasimo on September 11, 2019, 02:53:34 PM ---Πάντως να πω ότι εγώ όταν ευκαιρώ πΑιρνω το μαμά nc μου μέχρι και στο περίπτερο . Το γεγονός ότι κάθε πλατεία γίνεται παιδική χαρά είναι αναντικατάστατο ! Για τα άλογα πάντως να πω ότι στο YouTube κυκλοφορεί βίντεο με 0-100 σε 7.8 και ότι όλοι λένε ότι έχει παραπάνω άλογα από αυτά που αναφέρονται (καθαρά για φορολογικούς λόγους λόγω του γερμανικού νόμου ) . Δεν το αλλάζω με τίποτα

--- End quote ---

Ενα off-topic για τα αλογα που λες, εχω να πω πως πριν ειχα swift sport '08 125hp. Χωρις να το παιζω βασιλιας του δρομου, ειχα δει οτι το μονο αμαξι που κοντραριζοταν μαζι του σε κοντινα αλλογα, ηταν το rallye. Παιρναγε z4 2.2( πολλες φορες), tt 180hp, golf 1.4 gt 170 hp, ibiza fr 150hp, scirocco 122hp, golf 140hp, και αλλα λογω βαρους και κοντου βηματος απο το εργοστασιο. Το nc 18αρι πιστευα οτι θα ναι πιο αργο. Κι ομως, με τις 16αρες που ερχεται που ειναι ελαφριες, ειναι πιο γρηγορο, και κυριως πιο ροπατο. Μονο με τις 17χ8 που φοραω τωρα που ειναι και 9,2 κιλα, ειναι λιγο πιο αργο απο το swiftακι, γιατι οπως πολλοι ξερουν, το βαρος και η διαμετρος της ζαντας επηρεαζει την επιταχυνση, αλλα μπρος στα καλλη τι ειναι ο πονος. Αν καποιος ερχεται απο οντως γρηγορο αμαξι,turbo, ναι το nc μπορει να του φανει 'λιγο' αργο και αυτο στα 150+χλμ/ωρα. Προσωπικα, επειδη δεν ειμαι της ταχυτητας και της κοντρας, και οι παραπανω δοκιμες με το swift εγιναν κυριως απο τα swiftακια της παρεας μου που εχουν ολοι, δεν μου φανηκε ποτε αργο το nc και ισα ισα, μου φαινεται δυνατο για τη χρηση που του κανω. Δεν συγκρινεται με ενα vag 200+ αλογα με 30+κιλα ροπης, αλλα τσουλαει αξιοπρεπεστατα, ειδικα αν σκεφτουμε οτι τα υπολοιπα roadster (βλ. tt 1.8t 20vt, slk200 r171 163hp, z4 2.2 170hp) θελουν τουρμπο,κομπρεσσορα ή παραπανω κυβικα για να κινηθουν στους ρυθμους μας

Dasimo:
Χωρίς γέλια , φίλος μου με S2k αφού οδήγησε το NC 1.8 μου είπε ότι σε καθημερινές συνθήκες θεωρεί ότι πολύ δύσκολα θα κινηθείς πολύ πιο γρήγορα με το S2k και μάλιστα βρήκε το μοτέρ πολύ πιο ψυχωμένο και ροπάτο χαμηλά . Σας μεταφέρω τι μου είπε λαμβάνοντας ΥΠ όψιν ότι μάλλον ήθελε να με τιμήσει

Liakos:

--- Quote from: Dasimo on September 11, 2019, 04:38:23 PM ---Χωρίς γέλια , φίλος μου με S2k αφού οδήγησε το NC 1.8 μου είπε ότι σε καθημερινές συνθήκες θεωρεί ότι πολύ δύσκολα θα κινηθείς πολύ πιο γρήγορα με το S2k και μάλιστα βρήκε το μοτέρ πολύ πιο ψυχωμένο και ροπάτο χαμηλά . Σας μεταφέρω τι μου είπε λαμβάνοντας ΥΠ όψιν ότι μάλλον ήθελε να με τιμήσει

--- End quote ---
Υπερβολη  ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version