!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (866/1050) > >>

philosopher:
Το διάστημα που προσπαθούσα να πουλήσω το δικό μου είχε έρθει λοιπόν ένας τύπος και λέει ότι είχε δει άλλα 2 δίλιτρα πριν από μένα. Έψαχνε, πρώτο χέρι νορμάλ χλμ κτλπ.
Το ένα είχε 4000Ε ζημία και το άλλο ~5000. Τα έδιναν ο ένας 7500 και ο άλλο 8400 κάτι τέτοιο, τελικές τιμές μετρητοίς.
Ανάλογα τι ψάχνει ο καθένας. Ο υποψήφιος αγοραστής πάντως πίστευε πως η τιμή για το δικό μου είναι 8, βγάλτε τα συμπεράσματά σας και ψωνίστε υπέυθυνα  :-\
Η ιστορία έχει δείξει ότι είτε ψωνίζεις σοβαρό αμάξι και απλά το συντηρείς/βελτιώνεις ή ψωνίζεις τσάμπα και προσπαθείς να το κάνεις αμάξι.

topetwrx:
Οι τιμές όντως παίζουν πολύ, αλλά όπως είπαν και τα παιδιά και από την μικρή ή μεγάλη εμπειρία που αποκτήσαμε όλοι, τα καλά nc για παράδειγμα αρχίζουν από τουλάχιστον 7000-7500 ευρώ. Όσα είχα δει από εκεί και κάτω είχαν θέματα.

Σχετικά με το βιβλίο συντήρησης πάντως, θεωρώ ότι γίνεται πολύ φασαρία πάντα, μια που δεν το θεωρώ και το πιο αξιόπιστο. Δεν είχα ΠΟΤΕ σε κανένα όχημα που είχα, παρόλο που είμαι πολύ ψείρας. Αυτό που έχω είναι ένα ηλεκτρονικό προσωπικό αρχείο όπου γράφω εγώ ότι κάνω στο κάθε μου όχημα, το οποίο και προφανώς παίζει τον ρόλο του βιβλίου σέρβις. Μπορώ όμως ανά πάσα στιγμή όπως και εσείς να πάρω ένα βιβλίο από το ''χ'' συνεργείο και να γράψω μέσα ότι θέλω.

Αυτό που διασφαλίζει από όσο κατάλαβα περισσότερο τον αγοραστή είναι μόνο αν το αυτοκίνητο πηγαίνει σε επίσημο συνεργείο όπου όλα καταγράφονται στο επίσημο διαδίκτυο της Mazda. Παρόλα αυτά και να ήθελα δεν θα μπορούσα να να το κάνω γιατί πολύ απλά, στην επαρχία τουλάχιστον, δεν υπάρχει επίσημο συνεργείο.

Το δικό μου αυτοκίνητο όταν το πήρα είχε επίσημο βιβλίο συντήρησης. Πλέον δεν έχει και ούτε θα αποκτήσει ποτέ. Πήρα ένα του συνεργείου που πηγαίνω, μόνο και μόνο για τον μελλοντικό αγοραστή, αν και όταν έρθει αυτή η ώρα.

Επίσης πρόσφατα με ρωτούσαν για το αυτοκίνητο του πατέρα μου (ΤΟΥΟΤΑ AVENSIS) που πούλησα, αν πήγαινε για συντήρηση στην επίσημη αντιπροσωπεία! Αυτό κάποιους τους καθησύχαζε! Όταν τους έλεγα όμως ότι η αντιπροσωπεία λέει αλλαγή λαδιών κάθε 20000+ χιλ., κ.α. πράγματα (βαλβολίνες, υγρά φρένων κτλ) σε ΠΟΛΥ μεγάλα χρονικά διαστήματα, δηλαδή μια πολύ πλημμελή συντήρηση και ότι εμείς τα αλλάζαμε κάθε 7500 χιλ. με φίλτρο, όπως και ότι άλλο χρειαζότανε πολύ πιο συχνά τότε προβληματιζόντουσαν!

Όλα είναι σχετικά με λίγα λόγια. ;)

panos2171:
Nαι μεν μπορεί να μην υπάρχει βιβλίο σέρβις αλλά κάπου θα πρέπει να είναι γραμμένες οι εργασίες που γίνονται στο αυτοκίνητο. Εγώ γράφω τα πάντα στο βιβλίο, εκτός από τα κλασσικά γράφω την αλλαγή των ελαστικών, της μπαταρίας κλπ κυρίως για μένα, από κει και πέρα αν ο άλλος το εκτιμήσει έχει καλώς.

topetwrx:
Έτσι κάνω και εγώ Πάνο! Ακόμη και πότε το έπλυνα! Βίτσια βλέπεις! Στο Impreza γράφω και κάθε πότε το βάζω μπροστά.

Alex:
Αν σε πούνε υπερβολικό, να παρεξηγηθείς!
Δεν είσαι καθόλου

Sent from my Nokia 3310

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version