!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
jorgediam:
παιδια καλησπερα,
σκοπευω να αγορασω ενα mx5 σε μερικους μηνες και θα ηθελα να ρωτησω γενικα τι να προσεξω οσον αφορα το αμαξι. Συγκεκριμενα ψαχνω για το nb, το 1600cc. Επειδη δεν εχω πειρα σχετικα με τα mx5, θα ηθελα βοηθεια σχετικα με το τι να προσεξω οταν παω να δω καποιο, ποια ειναι μια λογικη τιμη, αν ειναι ακριβη η συντηρηση του. Ευχαριστω εκ των προτερων :)
spoumi:
Καλώς ήρθες στο φόρουμ.
Το θέμα που δημιούργησες μεταφέρθηκε στο κατάλληλο υπάρχον.
Εδώ μπορείς να βρεις αρκετές πληροφορίες για αυτά που ρωτάς.
Για οποιαδήποτε επιπλέον βοήθεια μπορείς να ρωτήσεις και σίγουρα κάποια στιγμή θα σου απαντήσει κάποιος.
panos2171:
--- Quote from: jorgediam on April 04, 2019, 01:41:58 PM ---παιδια καλησπερα,
σκοπευω να αγορασω ενα mx5 σε μερικους μηνες και θα ηθελα να ρωτησω γενικα τι να προσεξω οσον αφορα το αμαξι. Συγκεκριμενα ψαχνω για το nb, το 1600cc. Επειδη δεν εχω πειρα σχετικα με τα mx5, θα ηθελα βοηθεια σχετικα με το τι να προσεξω οταν παω να δω καποιο, ποια ειναι μια λογικη τιμη, αν ειναι ακριβη η συντηρηση του. Ευχαριστω εκ των προτερων :)
--- End quote ---
Όποιο nb και να δεις πλέον είτε κοντεύει να ενηλικιωθεί είτε έχει ενηλικιωθεί οπότε αρχικά θα πρέπει να δεις από κάτω αν υπάρχουν θέματα με σκουριές. Δώσε προσοχή στους πίσω θόλους γι αυτό το θέμα. Από κει και πέρα τα κλασικά που βλέπεις σε ένα μεταχειρισμένο. Μην κολλάς τόσο στα χιλιόμετρα όσο στο να είναι καλοσυντηρημένο και προσεγμένο.
Από συντήρηση δεν είναι ακριβό, κάθε άλλο μάλιστα και αυτό είναι ένα από τα υπέρ του.
Όσο για την τιμή ένα καλό nb νομίζω στα 3000-3500€ και ένα καλό nbfl στα 3500-4300€.
aboumonkey:
Καλημέρα στην παρέα!
Ενδιαφέρομαι για αγορά MX-5 (NB / NC) στο άμεσο μέλλον οπότε τσεκάρω το car αρκετά συχνά για να δω πώς κυμαίνεται η αγορά.
Γενικά αρκετά μπερδεμένη κατάσταση ειδικά στις αγγελίες της Θεσσαλονίκης... Δηλαδή, βλέπεις NB σε καλή κατάσταση με κάποια extra από 4000 μέχρι 5500-6000. Βλέπεις NC με 6000-7000 και κάποια που φτάνουν μέχρι και 12000.
Προσωπικά είδα από κοντά δύο NC, και τα δύο γύρω στα 7000, τα οποία εξωτερικό / εσωτερικό δεν ήταν και ότι καλύτερο και τα οποία αν και με μια ματιά (κρύο ξεκίνημα, μικρό test drive) φαινόταν μια χαρά μηχανικά χωρίς περίεργους θορύβους και δυσκολία στο συμπλεκτάρισμα, δεν είχαν βιβλίο service.
Στα δικά μου μάτια και συγκρίνοντας με αυτά τα οποία βλέπω Αθήνα μου φαίνεται ότι στη Θεσσαλονίκη οι τιμές είναι στο Θεό. Επίσης η προσφορά δεν είναι αρκετά μεγάλη και σε σχέση με την Αθήνα και σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα (πχ δείτε πόσα RX8 υπάρχουν Θεσσαλονίκη).
Ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα:
1) Είμαι μέσες / άκρες μέσα στην εκτίμηση μου για την αγορά;
2) Έχει κάνεις εμπειρία στην αγορά μεταχειρισμένου από άλλη πόλη; Σκέφτομαι να κατέβω Αθήνα, όταν με το καλό είμαι έτοιμος και να δω 5 αυτοκίνητα μαζί με το spotmechanic.
panos2171:
Σε όλες τις γενιές MX5 ο καθένας μπορεί να ζητάει όσα θέλει ανάλογα με τα έξτρα και την συνολική κατάσταση. Τα 12.000€ για NC νομίζω ότι είναι υπερβολή πλέον για αγορά. Στα 6000€ δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση ενώ στα 7000-8000€ μπορείς να βρεις κάτι καλό.
Αντίστοιχα στα ΝΒ ένα καλό παίζει στα 4000-5000€. Στη Θεσσαλονίκη πάντως έχουμε τον @kogkas για έλεγχο μεταχειρισμένου MX5.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version