!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
anvas94:
--- Quote from: jSkyline on October 06, 2018, 03:04:55 PM ---
--- Quote from: anvas94 on October 05, 2018, 10:12:30 PM ---Δεύτερον τσέκαρε εάν υπάρχει η καλωδίωση για τα προβολακια.
Κοιτά να έχει μπλοκε. Συνήθως τα sporty είχαν fuji ( όχι Fujitsu)
Κοιτά προφανώς να έχει 6αρι σασμάν.
Κοιτά να έχει μπροστά θολομπαρα.
Κοιτά να έχει λαμπάκι ρεζέρβας στο κοντερ.
Κοιτά να έχει μεγάλα φρένα ( 270mm)
Κοιτά να γράφει bose στις πόρτες ( εάν δεν κάνω λάθος)
Αυτά δεν θυμάμαι κάτι άλλο
Sent from my iPhone using Tapatalk
--- End quote ---
Κάποια απο αυτά που λες δεν μπορούν να συνυπάρξουν να ξερεις. Αν θες να εχει torsen και οχι fuji, τοτε δεν θα εχει καλωδιωση για προβολάκια και λαμπάκι. Γενικά διαφωνώ στο οτι ηταν η πιο ολοκληρωμένη εκδοση σε NBFL οταν τα memories 2 ηταν σαφώς καλυτερη εκδοση και χωρίς τα βαρετά μαύρα δέρματα στο εσωτερικό.
Παντως είναι λάθος η συγκριση NB με NC μονο και μονο επειδή έχουν και τα 2 τα ίδια κυβικά.
--- End quote ---
Μάλλον κάτι έχω μπερδεψει , έχεις δικιο. Είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να βοηθήσεις το παιδί !
Sent from my iPhone using Tapatalk
jSkyline:
Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά! Το αμάξι για το οποιο μιλούσαμε δεν υπάρχει πλεον σε αγγελία. Απο εκεί και πέρα υπάρχουν τα αμαξια του 2001-2003 τα μεταβατικά του 2003 και τα 2003-2005. Αυτα του 2003 ειναι μια μιξη, πιστεύω πως ειναι λαχείο τι θα φοράνε και κυρίως οσα ηταν εισαγωγής.
Σε γενικές γραμμες τα 2001-2003 ΔΕΝ εχουν το λαμπακι της βενζίνης, δεν εχουν προβολάκια (υπάρχουν ομως καποια που τα φορούσαν εξτρα) και φυσικά ΔΕΝ εχουν υφασμάτινη κουκούλα. Τέλος φοράνε torsen διαφορικό, ειναι και με τα λογότυπα nardi torino και φερουν την 16αρα ζάντα με τις 5 μονές "στραβές ακτίνες"
Ολα τα sporty ανεξάρτητα απο τη χρονιά παραγωγής, εχουν 6αρι κιβώτιο, δεσίματα και μεγάλα φρένα.
Τα 2003-2005 έχουν όλα όσα δεν έχουν τα πρώτα αλλά φοράνε fuji διαφορικό, δεν εχουν λογότυπο nardi (αυτα της σπανιας συλλεκτικης εκδοσης :P ) και φοράνε τις ζάντες με τις 5 διπλές ακτίνες.
Τα αμάξια του 2003 είναι λαχείο. Πάντως σίγουρα εκείνη τη χρονιά βγήκε και το memories 2 που εχει οτι και το sporty με τα λογότυπα nardi και το 6αρι και τα φρένα και τα δεσίματα. Για διαφορικό δεν ξέρω, αλλα υποθέτω Fuji. Bonus εβγαινε και το memories 3 του 2004 στο γαμάτο REM χρώμα είχε τα πλέον ομορφα χρωματικά ξύλα στο εσωτερικό και φυσικά τα πιο ομορφα και ανοιχτόχρωμα μπεζ δέρματα (υπήρχε και σε μαυρο δέρμα πάντως με ξύλα αλλά ηταν άλλη εκδοση). Γενικά πολύ αξιόλογες είναι και οι εκδόσεις Phoenix/Titanium, Twins/Nevada, Unplugged/Euphonic/Colour&Sound/Etna/Hit, Trilogy, Heritage/Impulse/Arctic, Passion/Tan Leather/Tradition/The Bridge/Sportiv.
Οι περισσότερες απο αυτές είναι με 5 ταχυτο κιβώτιο αλλα στα @@ του αν βρεθεί κάποιο τέτοιο! Επίσης η τελευταία που αναφέρω είναι η γερμανική Sporty/Sportiv που έβγαινε με 6άρι και μπεζ.
Τέλος πραγματικά προσπαθώ να καταλάβω τι σκατά ειναι αυτό που κάνει το Torsen καλύτερο απο το Fuji. Έχω το δεύτερο για σχεδον 10Κ χλμ και δεν μπορώ να καταλάβω καμία διαφορά απο το Torsen.
Για μένα ψάξε απλά για ενα 1.8 σιγά-σιγά μπορεί να γίνει sporty αν μπορείς επέλεξε και ενα χρώμα που σου αρέσει.
Αν πάλι σου κάτσει πράσινο :tanevramou: κάντο σαν και αυτό :P
dgeorgiboy:
Ήσουν φουλ κατατοπιστικός σε ευχαριστώ! Και εγώ θα προτιμούσα μια memories έκδοση αλλά ότι βρω. Το σίγουρο είναι ότι ψάχνω nbfl 1.8 από εκεί και πέρα ότι κάτσει. Αν πετύχαινα αυτό το πράσινο χρώματα θα ήταν το ιδανικό σενάριο αλλά δεν έχω δει ούτε ένα!
Reverant:
--- Quote from: jSkyline on October 06, 2018, 03:44:13 PM ---Σε γενικές γραμμες τα 2001-2003 ΔΕΝ εχουν το λαμπακι της βενζίνης, δεν εχουν προβολάκια (υπάρχουν ομως καποια που τα φορούσαν εξτρα) και φυσικά ΔΕΝ εχουν υφασμάτινη κουκούλα. Τέλος φοράνε torsen διαφορικό, ειναι και με τα λογότυπα nardi torino και φερουν την 16αρα ζάντα με τις 5 μονές "στραβές ακτίνες"
--- End quote ---
Εννοείται ότι όλα τα Sporty 01-03 είχαν προβολάκια στον στάνταρ εξοπλισμό.
jSkyline:
Με βεβαιότητα λέω πως δεν είχαν όλα Δημήτρη! Έχω και το προσπεκτ που λέει οτι είναι στα έξτρα. Γενικά πάντως έγιναν αλλαγές μέσα σε αυτά τα χρόνια.
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version