!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
panos2171:
To 2o και το τελευταίο νομίζω αξίζουν έναν έλεγχο.
poseidon88:
Παίδες, ευχαριστω για τις απαντήσεις!
Το τελευταίο το είχα δει από κοντά..
Ευγενικός πωλητής, καλή κατάσταση το εσωτερικο.
Απλα το θέμα είναι ότι το αυτοκίνητο επειδή είχε χτυπήματα έχουν βαφτεί προφυλακτήρες μπροστά πίσω και πάλι θέλει μαζεματα σε δυο φτερα και μια πόρτα.Γρατζουνιες βαθιές κλπ..
Οπότε δεν προχώρησα να το πάω σε μηχανικό μέχρι να δω και κάποιο αλλο.
Φιλικά, Μάνος.
meletis:
Εδώ και λίγο καιρό είμαι σε αναζήτηση Mx5 nb facelift ως 2ου αυτοκινήτου-αγχολυτικής διεξόδου, μάλλον 1.8 για λίγη περισσότερη δύναμη και από ό,τι έχω διαβάσει η πληρέστερη έκδοση που είχε βγει ήταν η Sporty (~145hp, μεγαλύτερα φρένα, 6άρι σασμάν, μπλοκέ torsen, δεσίματα στο πάτωμα) αν και δυσεύρετα αυτοκίνητα, τουλάχιστον στο car.gr.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) αξίζει να συνεχίσω να ψάχνω για Mx5 Sporty ή παίρνοντας ένα 1.800cc άλλης έκδοσης το φέρνουμε με μεταχειρισμένα (ή aftermarket) φρένα, σασμάν - αν υπάρχουν- σε κατάσταση σαν του sporty, χωρίς να δώσουμε μια περιουσία?
2) τα +30hp του 1.800cc όντως έχουν αισθητή διαφορά από τα 115 του 1.6?
3) το 6άρι σασμάν είναι πιο εύχρηστο σε σχέση με ένα 5άρι, μιας και οι σχέσεις του είναι πιο κοντές απ' ό,τι σε ένα 5άρι?
Καλοδεχούμενο οποιοδήποτε σχόλιο ή πρόταση σε θέματα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
panos2171:
1) Σαφώς το sporty είναι η καλυτερη έκδοση του ΝΒ οπότε εννοείται ότι το ψάχνεις (το αν θα βρεις βέβαια είναι άλλο θέμα). Από την άλλη τα επιπλέον έξτρα του υπάρχουν στην αγορά (δεσίματα, φρένα κλπ). Όσον αφορά το τι θα πληρώσεις είναι ή το ένα ή το άλλο. Δεδομένου ότι τα sporty σπανίζουν ίσως αν βρεις κάτι να έχει τσιμπιμένη τιμή. Ενδεικτικά πάντως αν πεις ότι θα φέρεις ένα NB στα specs του sporty θες δεσίματα γύρω στα 200€, μπλοκέ με 300-400€ και 6αρι γύρω στα 500€. Τώρα για φρένα αν πεις ότι τα αλλάζεις γνώμη μου είναι να πας σε καλύτερα aftermarket. 1000-1500€ πάνω κάτω υπολόγιζε.
2) Ε ναι σίγουρα, άσε που στο 1.8 έχεις περισσότερες επιλογές βελτίωσης. Εγώ βέβαια είμαι καλυμένος με το 1.6
3) Πολύ καλύτερο το 6αρι σε όλα του αλλά εξαρτάται και για τι χρήση το θες, αν πεις ότι το βάζεις πίστα δηλαδή ή το χεις για σβέλτες βόλτες, στη 2η περίπτωση σε καλύπτει και το 5αρι.
Roadsterfanboy:
https://www.car.gr/14438201-mazda-mx-5
Για ριξε μια ματια εδω... εγω αυτο θα τσιμπαγα στην θεση σου!!
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version