!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
luigid:
--- Quote from: panos_zip on December 13, 2017, 09:09:31 AM ---Είμαι απαράδεκτος το ξέρω
Τόσο καιρό γραμμένος στο φορουμ και ακόμα μχ δεν έχω πάρει.
Περνάει ο καιρός, ανεβοκατεβαίνει το budget και μια κοιτάνω ΝΑ, μια ΝΒ, μια NC.
Έχω παρει την απόφαση τώρα για nc και μάλιστα 2.0.
Για το 6άρι, το μπλοκέ, το VVT (και τη δυναμη βεβαια).
Budget 7000€ για να μπορέσω να κανω και τα πρωτα σερβις βελτιώσεις μετά την αγορά.
Έχω δει αυτό και λεω να το πάρω
https://www.car.gr/11808968-mazda-mx-5
Ξέρουμε κάτι;
Είναι το φθηνότερο διλιτρο στο καρ. Πηγα και το είδα από κοντά.
Έχει γενικά στο εσωτερικό του σημάδια χρήσης και γενικά φαίνεται λιγο η ηλικία του.
Σε γενικές γραμμές ομως εχω δει και πολύ χειρότερα 18άρια.
Γνωρίζει κανένας τίποτα περισσότερο για το συγκεκριμένο;
Εννοείται οτι αν υπάρχει κανενας που να θέλει να πουλήσει το δικό του ας στείλει πμ.
--- End quote ---
Το πρωτο πραγμα που θα εκανα στην θεση σου θα ηταν να το παω σε mazda συνεργειο,καλογριτσας νομιζω ειναι κοντα,να τσεκαρω τα χλμ και το σασι.
Τωρα απο τις φωτο βλεπω φουλ σιλικονη και επεξεργασια.Σημαδια φαινεται να εχει αλλα οχι σοβαρα,ενας καλος detailer η και μονος σου σιγα σιγα το φτιαχνεις.Το τιμονι και ο μοχλος ταχυτητων ειναι αρκετα φθαρμενα αλλα μπορει να ειναι και θεμα ανθρωπου,ιδρωτες κτλ.Το πλαστικο των κουμπιων των παραθυρων αποχρωματιζεται στο ταμπα οποτε δεν ειναι κατι σοβαρο.Τα καθισματα δεν δειχνουν εντονη φθορα,αντιθετα με τα πλαστικα για το ανοιγμα του πορτ μπαγκαζ και καπω που μοιαζουν ταλαιπωρημενα,στο καντραν εχουν ριξει την σιλικονη με το κιλο.
Το παγουρι φαινεται αλλαγμενο,σημειο που ειναι ευαισθητο το αμαξι μας,εκτος και αν απο την επεξεργασια ασπρισε! :llol:
Τσεκαρε αν εχει δυο καρτες και ηλεκτρονικα,το βλεπουν στο συνεργειο αυτο.
Γενικα σαν νουμερα,τα 97000 δεν ειναι ασχημο αλλα επειδη δεν εχει και το καλυτερο ονομα στην αγορα ο εμπορος αυτος,θα ημουν επιφυλακτικος.Η τιμη και σε μενα δεν φαινεται ασχημη.
Παρε τις προφυλαξεις σου και προχωρα αναλογως
panos_zip:
Ευχαριστώ πόλυ για τις απαντήσεις.
Η αλήθεια ιναι ότι οι φωτογραφίες το αδικουν λίγο. Γενικα πηγε και το πλακωσε στη σιλικόνη άπλυτο και φαινεται χαλια. Εχτές που το είδα απο κοντά και είχε στεγνώσει η σιλικόνη ήταν πολύ καλύτερα τα πραγματα.
Το σαλόνι όντως έχει πολύ λιγες φθορές σε αντίθεση με τιμονι-λεβιέ που ειναι αρκετά φθαρμένα.
Από μέσα έχει λίγο ξεθωριασμένα διακοπτάκια, το κλασσικό θέμα με τα σκίαστρα.
Απ' έξω ειναι καλό αλλά: Λειπει η κεραία (θα την βαλει λεει), ένα από τα πλαστικα κλιψακια που κρατάει τον αριστερό θόλο πανω στον εμπρος προφυλακτήρα ειναι ξεχυλωμένο και δεν κάθεται μέσα (θα το φτιαξει λεει) και τέλος το καπώ είναι ελάχιστα πιο ψηλά απο δεξιά σε σχέση με την άλλη πλευρά.
Στη μηχανή εχει παααρα πολύ σιλικόνη ακόμα αλλά φαινεται κομπλέ. Το παγούρι όντως είναι πολύ ασπρο για τα χιλιόμετρά του τα οποία δεν πιστεύω οτι εχουν και τόση μεγάλη διαφορά απο αυτα που λεει.
Για τον μαντρά εχω ακούσει πολλά κακα και πολλά καλά. Εχω δει αμαξια απο εκει να κρατάνε για χρόνια αλλά εχω ακουσει και για χοντρές ζημιές μετά την αγορά. Γενικά ειναι λιγο λαχείο το μεταχείρο απ όπου και αν το παρεις.
Παντως για να ξέρει και ο επόμενος που θα ηθελε να ψωνίσει απο εκεί, δεν δέχονται πλέον spotmechanic για ελεγχο σε όλα τα αυτοκινητα του.
Θα πάω το απόγευμα να το δω με μηχανικό και αν όλα πανε καλά λογικά την παρασκευή θα ειμαι και στο βόλτα!
jSkyline:
Για τον συγκεκριμενο μαντρά δεν έχω ακούσει τίποτα καλό. Όμως αυτό δεν λεει κάτι γιατί πολυ απλά απο οσο έχω καταλάβει παίρνει οτιδήποτε βρει σε καλη τιμή, προφανώς και υπάρχουν και καλά αμάξια σε χαμηλες τιμές.
luigid:
Οπως λες πολυ σωστα,ειναι λαχειο η αγορα του μεταχεισρισμενου.
Αλλα,δεν σε προβληματιζει που δεν δεχεται spotmechanic?οχι οτι τους ευαγγελιζομαι σαν μηχανικους αλλα η νοοτροπια του εμπορου με ενοχλει.Λεει ατρακαριστο και εγγυηση,στους μηχανικους ελεγχους θα κολλησει?θεωρητικα παντα.
Για μενα,επιμενω,ελεγχος σε συνεργειο mazda.Αν ειναι οπως τα λεει,πληρωνεις τον ελεγχο εσυ,αν οχι τον πληρωνει αυτος,καθαρες κουβεντες.Αν ειχε μια σοβαρη βλαβη και εχει καταγραφει ηλεκτρονικα δεν θα ηθελες να ξερεις τι και πως?
Ενα φαινομενικα φθηνο αμαξι μπορει μελλοντικα να κοστισει παραπανω απο ενα λιγο πιο ακριβο,αν ατυχησεις!
Ολα αυτα στα λεω καλοπροαιρετα γιατι οπως ειπαμε ειναι λαχειο αλλα προσπαθουμε οσοι αγορασαμε μεταχειρο,να μειωσουμε τις πιθανοτητες αποτυχιας!Και για να μην παρεξηγηθω,δεν σχετιζομαι με τον χωρο του αυτοκινητου απο καμια πλευρα,ποσο μαλλον με μαζντα κτλ
Δημητρης
ain:
καλησπέρα , ιδιοκτήτης 1.6 nbfl phoenix εδώ και τετραετία και ερωτευμένος με το αμαξάκι μου, έχοντας δώσει κάποια σεβαστά λεφτά σε ζάντες , εξατμίσεις , μπλοκέ και χαζομαλακίες εμφανισιακές κτλ ειμαι σε σκέψεις και για κάποια μηχανική βελτίωση και ποιό συγκεκριμένα swap με 1.8 vvt, και έρχομαι να ρωτήσω αξίζει ή το πουλάς και βάζεις 3 χιλίαρικα και πέρνεις αυτό έτοιμο https://www.car.gr/11957913-mazda-mx-5-sporty ??
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version