Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]  (Read 938873 times)

0 Members and 19 Guests are viewing this topic.

January 01, 2017, 06:16:19 PMReply #3285

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
Re: Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
« Reply #3285 on: January 01, 2017, 06:16:19 PM »
Πάντως δεν είναι καθόλου λαχείο να πετύχεις αμάξι σε αντιπροσωπεία που να έχει φάει τρακάρισμα. Δυστυχώς ο μόνος που δεν πούλαγε τέτοια αμάξια αλλά τα έδινε σε υπαλλήλους με χαμηλότερη τιμή ήταν ο Θεοχαρακης. Στο VW group ειδικά υπάρχουν άπειρα που έχουν πουληθεί για καινούργια...έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον.

Sent from my HTC One_E8 using Tapatalk

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

January 01, 2017, 06:27:54 PMReply #3286

Offline anvas94

« Reply #3286 on: January 01, 2017, 06:27:54 PM »
Πάντως δεν είναι καθόλου λαχείο να πετύχεις αμάξι σε αντιπροσωπεία που να έχει φάει τρακάρισμα. Δυστυχώς ο μόνος που δεν πούλαγε τέτοια αμάξια αλλά τα έδινε σε υπαλλήλους με χαμηλότερη τιμή ήταν ο Θεοχαρακης. Στο VW group ειδικά υπάρχουν άπειρα που έχουν πουληθεί για καινούργια...έτσι έχω ακούσει τουλάχιστον.

Την έχει πάθει ο πατέρας μου από την vw , όταν παράγγειλε από τα πρώτα golf 5 gti στην Ελλάδα , φουλ έξτρα, το περίμενε 6 μήνες και ήρθε τρακαρισμένο! ( ήτανε προχειροβαμμενο και το καταλάβαμε και αποδείχθηκε ότι στην Αθήνα χτυπήθηκε .)  εννοείται την δεύτερη Τρίτη μέρα που το ανακαλύψαμε το αμάξι γύρισε πίσω αντιπροσωπεία , έκαναν τους κινέζους, αλλά με τα πολα γύρισαν την επιταγή πίσω.

Sent from my iPhone using Tapatalk
EXW TOURMPO ENMPI.GAMAI.OPHOS THELH KANOYME KONTRA
#παταω

NB se 1.6T.
Greddy TD04H
MS2 Ench
Custom BikiniTop
16x9

https://www.instagram.com/andreasvasiliadis/

January 01, 2017, 06:32:55 PMReply #3287

Offline jSkyline

• light speed
  • Total likes: 1711
  • Mess with the best, now get lost like the rest
« Reply #3287 on: January 01, 2017, 06:32:55 PM »
Συνήθως η στραβή γίνεται στην Ελλάδα και όχι κατά την εισαγωγή. Ειδικά στο εξωτερικό το μόνο που τους απασχολεί είναι η καθυστέρηση στην παράδοση. Αλλιώς αποσυναρμολόγουν το αμάξι σε ανταλλακτικά και η αξία του τριπλασιαζεται!

ΜyMX5
Type :
NB (FL 2001-2003)
Engine Size : 1600cc
Color : Brilliant Black
Engine Modifications : Completely Stock and nothing to expect for :)
Exterior - Interior :High Tan Interior, Il Motorsport Clear Side Repeaters , StyleBar, MS Look , Mazda Unplugged 16" Wheels, Pioneer 2DIN Audio

January 01, 2017, 08:29:42 PMReply #3288

Offline ELTASSOS

« Reply #3288 on: January 01, 2017, 08:29:42 PM »
Οσο μερακλης και να ειναι, κανεις δεν μπορει να φτασει σε ποιοτητα τα εργοστασιακα spot welds. Ισως, μετα απο πολυ κοπο, καποιος που εχει spot welding gun, και παλι δυσκολο να βρει τις σωστες παραμετρους (πιεση και ρευμα) για να γινει "εργοστασιο". Δεν αμφισβητω τις ικανοτητες ενος καλου φανοποιου, και ειμαι απο αυτους που θα αγοραζαν επισκευασμενο αμαξι, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Καλη χρονια!! :hello:

ο μερακλησ μαστορας ανεβαζει σπεκσ κα κανει δουλεια κεντημα.
Αλλωστε και τα αγωνιστικα ετσι ραβονται εδω, Δηλαδη ερχονται εργοστασιακα ραμενα?..δεν νομιζω

εχει κοστος όμως / και το αμαξι είναι καλυτερο από εργοστασιακο

σιγουρα δεν μπορει να το κανει ο κάθε μητσος...

January 01, 2017, 08:31:57 PMReply #3289

Offline nikangel

« Reply #3289 on: January 01, 2017, 08:31:57 PM »
Όταν μιλάμε για τρακάρισμα που έγινε από αντιπροσωπεια υποθέτω ότι αναφερόμαστε σε μικροχτυπηματα σε φτερα ή προφυλακτηρες.  Να έχει σοβαρή ζημιά ένα αυτοκίνητο που στο κοντέρ του γράφει 3ή 5 ή 8 χιλιόμετρα στατιστικά αγγίζει τα όρια του ανεφικτου.  Έχω διαβάσει και εγώ ιστορίες για αυτοκίνητα που έπεσαν από την πλατφόρμα μεταφοράς αλλά πόσα να ήταν αυτά;  Συμφωνώ πως όταν αγοράζεις κάτι κούτα πρέπει να είναι σε κατάσταση βιτρίνας αλλά μια μικροεπισκευη δεν αποτελεί πρόβλημα.  Εξάλλου όταν έχεις το αυτοκίνητο στο δρόμο,  αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι ζημιές,  καλοπροαιρετες και μη. Θυμάμαι την πρωτοχρονιά του 2010 που παρέλαβα το ολοκαίνουριο και φρεσκογυαλισμενο ford Fiesta από την αντιπροσωπεία. Κατευθείαν έφυγα ταξίδι για Λάρισα σε φίλους για να περάσω τις ημέρες των γιορτών.  Το πάρκαρα λοιπόν από κάτω από το σπίτι τους μέσα στην πόλη και την επόμενη ημέρα είχαν τραβήξει μια γρατσουνιά με κλειδί σε όλο το μήκος της πλευράς του οδηγού...  Και όλα αυτά επειδή είχε αθηναϊκες πινακίδες...
NC 1.8 PRHT

January 01, 2017, 08:35:31 PMReply #3290

Offline anvas94

« Reply #3290 on: January 01, 2017, 08:35:31 PM »
Όταν μιλάμε για τρακάρισμα που έγινε από αντιπροσωπεια υποθέτω ότι αναφερόμαστε σε μικροχτυπηματα σε φτερα ή προφυλακτηρες.  Να έχει σοβαρή ζημιά ένα αυτοκίνητο που στο κοντέρ του γράφει 3ή 5 ή 8 χιλιόμετρα στατιστικά αγγίζει τα όρια του ανεφικτου.  Έχω διαβάσει και εγώ ιστορίες για αυτοκίνητα που έπεσαν από την πλατφόρμα μεταφοράς αλλά πόσα να ήταν αυτά;  Συμφωνώ πως όταν αγοράζεις κάτι κούτα πρέπει να είναι σε κατάσταση βιτρίνας αλλά μια μικροεπισκευη δεν αποτελεί πρόβλημα.  Εξάλλου όταν έχεις το αυτοκίνητο στο δρόμο,  αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι ζημιές,  καλοπροαιρετες και μη. Θυμάμαι την πρωτοχρονιά του 2010 που παρέλαβα το ολοκαίνουριο και φρεσκογυαλισμενο ford Fiesta από την αντιπροσωπεία. Κατευθείαν έφυγα ταξίδι για Λάρισα σε φίλους για να περάσω τις ημέρες των γιορτών.  Το πάρκαρα λοιπόν από κάτω από το σπίτι τους μέσα στην πόλη και την επόμενη ημέρα είχαν τραβήξει μια γρατσουνιά με κλειδί σε όλο το μήκος της πλευράς του οδηγού...  Και όλα αυτά επειδή είχε αθηναϊκες πινακίδες...
Μιλάω για χτύπημα σε κάνω προφυλακτήρα. Όπως λες το αμάξι έγραφε μέσα 3-5 χιλιόμετρα , είχα 35.000€ και ήταν βαμμένο . Κρίμα δεν είναι; δεν έχει σχέση βέβαια η τιμή, αλλά όταν το έχεις προπληρώσει το περιμένεις πως και πως 6 μήνες και σου έρχεται  είτε με το χτύπημα που σου λέω είτε με 1 γρατζουνιά που θα γίνει στον δρόμο καθώς οδηγάς με πετραδάκι, είναι επίπονο

EXW TOURMPO ENMPI.GAMAI.OPHOS THELH KANOYME KONTRA
#παταω

NB se 1.6T.
Greddy TD04H
MS2 Ench
Custom BikiniTop
16x9

https://www.instagram.com/andreasvasiliadis/

January 01, 2017, 08:38:56 PMReply #3291

Offline Gas21

« Reply #3291 on: January 01, 2017, 08:38:56 PM »
Αν κοιτάς μεσω ασφαλιστικών αποζημιώσεις κλπ ,να βλέπεις και το τί συνέβη.Για παράδειγμα αμα σου σπάσει το πισω τζάμι  στο RC,  σαν ανταλλακτικο κοστιζει 1100€ με εκπτωση, απο αντιπροσωπεία.Και δε βγαίνει κάποιο aftermarket.

ΜΧ-5 PRHT 1.8 turbo Brilliant Black
custom turbo kit
Karabelas full exhaust
ECU tuned by Gianic
MeisterR Zeta S  /rear PPF brace
Quaife LSD / FGR 4.625
Flyin Miata Level 1 clutch
Rota Slipstream wheels  17x8 /Nankang NS2R 225-45-17
Mazda Airdam kit / ducktail

January 01, 2017, 09:31:07 PMReply #3292

Offline Alex

« Reply #3292 on: January 01, 2017, 09:31:07 PM »

Την έχει πάθει ο πατέρας μου από την vw , όταν παράγγειλε από τα πρώτα golf 5 gti στην Ελλάδα , φουλ έξτρα, το περίμενε 6 μήνες και ήρθε τρακαρισμένο! ( ήτανε προχειροβαμμενο και το καταλάβαμε και αποδείχθηκε ότι στην Αθήνα χτυπήθηκε .)  εννοείται την δεύτερη Τρίτη μέρα που το ανακαλύψαμε το αμάξι γύρισε πίσω αντιπροσωπεία , έκαναν τους κινέζους, αλλά με τα πολα γύρισαν την επιταγή πίσω.

Σχεδόν ίδια περίπτωση γνωρίζω και γω.

Golf MK5 με μια πιο προσεκτική ματιά, φαινόταν ότι 4-5 πάνελ είχαν απόκλιση στην απόχρωση. Δεν δέχτηκε εννοείται η vw το γεγονός.

Μετά από μήνυση και έκθεση πραγματογνώμονα που επιβεβαίωνε ότι υπήρχε διαφορά στην απόχρωση, στο πάχος μπογιάς κτλ, έφτασε μέχρι τα κεντρικά της VW η υπόθεση, του παραδώθηκε εκ νέου η παραγγελία και του επιστράφηκε και ένα ποσό από το εξοφλημένο.

Με επιφύλαξη όλα τα παραπάνω βέβαια γιατί αν και γνωρίζω το περιστατικό, πολλοί θα θέλανε να βρίσκονται στη θέση του γνωστού μου και να έχουν να λένε για το ότι έτρεξαν τη VW, ότι τους έκαναν και φοβήθηκαν το κράξιμο κτλ κτλ (που μπορεί όντως η VW Γερμανίας να μην ήξερε το περιστατικό μέχρι πρότινος και απλά να σεβάστηκε έναν πελάτη που του τα κάναν τσουρέκια).

Καλή χρονιά παίδες με ακόμη περισσότερες ιστορίες από μηχανικάρες :)
2.0 mx-5

January 02, 2017, 02:18:43 PMReply #3293

Offline the_george

« Reply #3293 on: January 02, 2017, 02:18:43 PM »
Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!   :hello:
Είμαι ο Γιώργος (28) και είμαι επίδοξος ιδιοκτήτης ΜΧ5, κατασταλαγμένος για NC 1.8.
Έχοντας τα μάτια μου ανοιχτά τους τελευταίους 3 μήνες, αλλά και με πιο εντατική έρευνα από τις αρχές Δεκεμβρίου, ελπίζω να καταφέρω να βρω μία καλή περίπτωση μεταχειρισμένου γιατί όχι και μέσα στον Ιανουάριο, να μπει καλά ο νέος χρόνος!

Κατά την διάρκεια των γιορτών, εκμεταλευόμενος τις ημέρες της άδειάς μου, κατάφερα κι έκανα επι τόπου έλεγχο σε μία σειρά από περιπτώσεις, με τις περισσότερες να είναι από έμπορο (όχι από επιλογή, απλά βόλευε το 'ωράριο καταστημάτων').

Όπως έχει αναφερθεί και σε παλαιότερες αναρτήσεις που διαβάζω και σε αυτό το thread, η περίπτωση να βρεθεί κάποιο 'αξιοπρεπές' ή έστω μη 'ύποπτο' αυτοκίνητο σε έμπορο είναι μία δύσκολη και πονεμένη ιστορία. Το κατάλαβα από την πρώτη κιόλας περίπτωση που είδα, όπου το μισό αυτοκίνητο (τουλάχιστον) ήθελε συμάζεμα και φαινόταν εξαιρετικά ταλαιπωρημένο, ενώ η περιγραφή του μιλούσε για 'άψογη κατάσταση' κλπ..

Έχω βάλει στο στόχαστρο τόσο soft top αλλά και RC, με σκοπό να είναι προτίστως  σε καλή/normal κατάσταση.

Μιας και βλέπω πως σχεδόν ό,τι κινείται αρκετά μέλη το έχουν συναντήσει κάπου/κάποτε, θα με βοηθούσε πολύ και θα κέρδιζα αρκετό χρόνο εάν είχατε κάποιο feedback να μου δώσετε για τις παρακάτω αγγελίες, τις οποίες σκοπεύω να τσεκάρω κι από κοντά τις επόμενες ημέρες.

https://www.car.gr/9130776-mazda-mx-5-hard-top 
https://www.car.gr/8976499-mazda-mx-5
https://www.car.gr/8642827-mazda-mx-5
https://www.car.gr/9052094-mazda-mx-5
https://www.car.gr/9212617-mazda-mx-5
https://www.car.gr/9112777-mazda-mx-5

Ελπίζω να καταλήξω σύντομα, ώστε να έχουμε περισσότερα να πούμε γύρω από το ΜΧ5 μας, πέρα από συμβουλές αγοράς!  ;)
υ.γ η πληροφορία στο forum guys είναι απίστευτη, well done! έχει να πέσει πολύ διάβασμα!
« Last Edit: January 02, 2017, 02:20:50 PM by the_george »
Tein Flex Z
Larini back box
HAWK HP+ pads

January 02, 2017, 02:26:10 PMReply #3294

Offline spoumi

« Reply #3294 on: January 02, 2017, 02:26:10 PM »
Δεν ξέρω τι ψάχνεις στο αμάξι και πώς το θέλεις αλλά έχεις υπόψη σου αυτό? http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,9428.0.html
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

January 02, 2017, 02:56:22 PMReply #3295

Offline the_george

« Reply #3295 on: January 02, 2017, 02:56:22 PM »
Δεν ξέρω τι ψάχνεις στο αμάξι και πώς το θέλεις αλλά έχεις υπόψη σου αυτό? http://mymx5.gr/forum/index.php/topic,9428.0.html

Δεν το είχα τσεκάρει, όντως.
Η προταιρεότητά μου είναι να πάρω κάτι, όσο πιο ΟΕΜ γίνεται και έπειτα, με περισσότερο διάβασμα/ενασχόληση να βάζω ό,τι πιστεύω πως θα με βολέψει περισσότερο για την χρήση που θα του κάνω.
Ένας ακόμη λόγος βέβαια που ψάχνω κάτι μαμά, είναι επειδή (θα είμαι ειλικρινής) δεν έχω και ιδέα από τις τιμές των aftermarket υλικών, προς το παρόν!
Tein Flex Z
Larini back box
HAWK HP+ pads

January 02, 2017, 04:27:49 PMReply #3296

Offline spoumi

« Reply #3296 on: January 02, 2017, 04:27:49 PM »
Γι αυτο σου ειπα επειδη δεν ξερω τι ψάχνεις αν σου κάνει.
Απλά είναι καθαρό αμάξι και έχει αρκετά εξτρά που το πιθανότερο είναι να τα βάλεις σε βάθος χρόνου αν ψαχτείς.
Οπότε παίρνοντάς το έτσι έτοιμο γλιτώνεις αρκετά λεφτά.
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

January 02, 2017, 10:10:55 PMReply #3297

Offline nikangel

« Reply #3297 on: January 02, 2017, 10:10:55 PM »

Δεν το είχα τσεκάρει, όντως.
Η προταιρεότητά μου είναι να πάρω κάτι, όσο πιο ΟΕΜ γίνεται και έπειτα, με περισσότερο διάβασμα/ενασχόληση να βάζω ό,τι πιστεύω πως θα με βολέψει περισσότερο για την χρήση που θα του κάνω.
Ένας ακόμη λόγος βέβαια που ψάχνω κάτι μαμά, είναι επειδή (θα είμαι ειλικρινής) δεν έχω και ιδέα από τις τιμές των aftermarket υλικών, προς το παρόν!

Φίλε καλώς ήρθες και καλή χρόνια. Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση nc 1.8 rc  σε καταλαβαίνω απόλυτα σχετικά με τους φόβους και τους ενδοιασμούς σου. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα για κάποιους αποτελούν αντικείμενα λατρείας και τους φέρονται ανάλογα και για κάποιος αποτελούν ένα τυχαίο μέσο επίδειξης επειδή είναι ανοιχτά.  Το 99% των ενεργών μελών αυτού του forum ανήκουν στην πρώτη κατηγορία και τα οχήματα τους είναι πολύ προσεγμένα. Γενικά αν έχεις σκοπό στο άμεσο μέλλον να προχωρήσεις σε βελτιώσεις,  το αυτοκίνητο που σου πρότειναν είναι μια καλή περίπτωση από ιδιοκτήτη που αγαπάει και σέβεται το αμάξι του. Σε κάθε περίπτωση η επιλογή είναι δική αλλά ακολούθα τον κανόνα που εφαρμόζουμε οι περισσότεροι, όσα λιγότερα πραγματικά χιλιόμετρα , τόσο λιγότερες φθορές και λιγότερα έξοδα μετά. Αναρτήσεις, δίσκοι φρένων, δίσκο πλατό, καδένα κτλ κτλ κτλ  σε ένα αμάξι που έχει ξεπεράσει τα 100κ είναι για αλλαγή προ των πυλών. Έτσι ένα όχημα που μπορεί να σου φαντάζει ευκαιρία λόγω τιμής στο τέλος να το πληρώσεις πολύ ακριβό. Ανέφερα παραπάνω πραγματικά χιλιόμετρα γιατί πολλοί έμποροι ή ιδιώτες στην προσπάθεια τους να κάνουν πιο περιζήτητο ένα αυτοκίνητο, κατεβάζουν τα πραγματικά χιλιόμετρα με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή συντήρηση με  καταστροφικά αποτελέσματα μερικές φορές.
« Last Edit: January 02, 2017, 10:15:39 PM by nikangel »
NC 1.8 PRHT

January 02, 2017, 10:15:18 PMReply #3298

Offline Aristotelis

« Reply #3298 on: January 02, 2017, 10:15:18 PM »
Κάποιος που αγοράζει συνειδητά το αμάξι για την οδηγική απόλαυση που προσφέρει, θα εκτιμήσει αυτά τα έξτρα, που λίγο πολλοί όλοι μας τα βάλαμε σε βάθος χρόνου, μετά από αρκετό ψάξιμο και χρήμα...... Κάποιος που το παίρνει για την λεζάντα και τις κάμπριο βόλτες τα απογεύματα του καλοκαιριού, απλά χρειάζεται μία τετράδα λάστιχα, σωστά σέρβις και καύσιμα...... Προϋπόθεση πάντα, ένα"καθαρό" αμάξι......

January 02, 2017, 10:27:51 PMReply #3299

Offline the_george

« Reply #3299 on: January 02, 2017, 10:27:51 PM »
 Ξεφευγω λιγο απο το θεμα, αλλα περα απο το value for money αγορας ενος 'ετοιμου' βελτιωμενου αυτοκινητου, σημασια αρκετη πιστευω εχει η διαδικασια βελτιωσης του. Συγκεκριμενα, η αγορα ενος stock (και σε περιπτωση που καποιος ενδιαφερεται να το βελτιωσει, να μπει στο τριπακι να προσθετει 1-1 τα κομματια του δικου του puzzle. Πορεια που τον κανει να μαθει καλυτερα το αμαξι του, αλλα και καλυτερο πιστευω οδηγο μεσα απο τα βηματα που θα ακολουθησει. Plus, ολες τις μικρες χαρες για καθε εξαρτημα που φτανει στην πορτα αλλα και την αισθηση που αυτο δινει α εσα στην οδηγηση.. σημασια, οπως θα ελεγε ενας γνωστος μου, δεν εχει ο προορισμος, αλλα το Ταχτσιδη!

Sent from my SM-T561 using Tapatalk

Tein Flex Z
Larini back box
HAWK HP+ pads