!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (657/1050) > >>

spar@@:

--- Quote from: nikangel on December 31, 2016, 01:51:21 PM ---Φίλε μου καλημέρα και χρόνια πολλά.  Αυτό που απαιτώ σαν πελάτης που επενδύει ένα σημαντικό κεφάλαιο είναι να γνωρίζω την πραγματική κατάσταση του προϊόντος που αγοράζω και μετά να αποφασίσω αν μου κάνει ή όχι. Το να με διαβεβαιώνει ο έμπορος και να το αναφέρει και στην αγγελία  πως το αυτοκίνητο είναι ατρακάριστο, και να ανακαλύπτω μέσω ασφαλιστικής και ευτυχώς μέσω άλλων μελών του forum πως έχει 5 ατυχήματα, νομίζω πως από μόνο του είναι εξοργιστικό. Δεν αντιλέγω πως ένα αυτοκίνητο που κυκλοφορεί 10 χρόνια στο δρόμο θα αντιμετωπίσει κάποια στιγμή και ατυχήματα αλλά γνωρίζω πολύ καλά πως μετά από ένα σοβαρό τροχαίο το αυτοκίνητο δεν μπορεί να επανέλθει ποτέ, όσο καλή καλίμπρα και αν πέρασε.  Δεν μπορεί λοιπόν το ιστορικό των ασφαλιστικών να δίνουν ζημιές των 1000 ευρώ και μια ζημιά των 4000+ και να θεωρήσουμε ότι υπήρχε υπερκοστολόγιση. Οι ασφαλιστικές δεν είναι ηλίθιες και δεν αποζημιώνουν για πλάκα τέτοια πόσα. Για να φτάσει αυτό το πόσο θα πρέπει να έφαγε γερή στούκα μπροστά με μετόπες, φανάρια, προφυλακτήρα, βασεις. Ποιος λοιπόν θα μου υπογράψει πως αυτό το αμάξι έχει σωστή γεωμετρία τώρα πια και πως είναι ασφαλές 100% για επανακυκλοφορια;  Γιατί θα πρέπει λοιπόν να με κοροϊδέψει το κάθε λαμόγιο, και να μου πουλήσει το σακατεμένο με 5 τρακαρίσματα αυτοκίνητο για ατρακάριστο.  Προφανώς και το αγόρασε (αντάλλαξε στην προκειμένη) εις γνώση του για ένα κομμάτι ψωμί από τον προηγούμενο και πάει να βγάλει όσα του λείπουν.  Θα μπορούσε να είναι ειλικρινής και να πει όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου και μετά να αποφάσιζε ο υποψήφιος αγοραστής αν του κάνει...     Ίσως σε μια άλλη Ελλάδα σε 100 χρόνια από τώρα..
Χρονιά πολλά

--- End quote ---

Χωρις να θελω να κανω τον συνηγορο του διαβολου, στην προκειμενη περιπτωση του μαντρα. Απο την μερια μου σαν μηχανικος, ξερεις ποσες φορες εχουν φτιαχτει αυτοκινητα με γερο τρακαρισμα που εχουν ισιωσει και σε καλιμπρα και δεν μπορεις να καταλαβεις απο πουθενα τι εχει γινει, γιατι εχουν φτιαχτει εργοστασιακα?
Απο τα χρηματα δεν μπορεις να καταλαβεις το μεγεθος της ζημιας γιατι τα 5000ευρω υπο προυποθεσεις θα μπορει να ειναι και ενα απλο χτυπημα με φουσκωμενα τιμολογια.
Το καθε αυτοκινητο δυστυχως εχει την ιστορια του, οταν κανεις εναν ελεγχο μεσα σε 20 λεπτα δεν μπορεις να ανακαλυψεις ουτε αν εχει γυρισμενα χιλιομετρα ουτε ποσες φορες εχει τρακαρει, μπορεις να καταλαβεις απλα αν ειναι σωστο.
Ξερετε ποσες φορες οτι ακομα και καινουριο ενα αυτοκινητο απο το εργοστασιο μεχρι να φτασει στον αγοραστη του μπορει να κανει και παραπανω απο 5000ευρω ζημια? χεχε
Καλη Χρονια!!

nikangel:
Φίλε μου καλή χρονιά με υγεία. Η περίπτωση να αγοράσεις τρακαρισμένο επισκευασμένο αυτοκίνητο από αντιπροσωπεία πιθανολογώ πως είναι μικρότερη από το να πιάσεις το λαχείο. Έχω ακούσει και εγώ διάφορες ιστορίες που κινούνται μάλλον στην σφαίρα του αστικού μύθου. Δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου το  "έχουν φτιαχτεί εργοστασιακά"  Το ότι χρησιμοποιήθηκαν γνήσια ανταλλακτικά δεν σημαίνει πως το αμάξι μπορεί να επιστρέψει πλήρως σε πρότερη κατάσταση. Για να μην παρεξηγηθώ μιλάω για γερή στούκα και οχι επιπόλαια χτυπήματα.   Επειδή διαθέτω στην οικογένεια μου φανοποιό με 40 χρόνια προϋπηρεσία θα εμπιστευτώ τα λόγια του, πως όποιο αυτοκίνητο μπει καλίμπρα , δεν θα είναι ποτέ σαν πριν στην αντοχή του. Μην ξεχνάμε επίσης πως το σασί του mx5 έχει ιδιαιτερότητες σε σχέση με ένα συμβατικό αυτοκίνητο. Για να μην επαναλαμβανόμαστε όμως ο συγκεκριμένος το έχει 3 μήνες για πούλημα σε καλή σχετικά τιμή και δεν το έχει δώσει ακόμα. Άλλα χιλιόμετρα λέει στην αγγελία, άλλα χιλιόμετρα έχει το αμάξι καθώς το χρησιμοποιεί δήθεν καθημερινά, βιβλίο σέρβις έχει δικό του και όχι από την mazda μιας και τα σέρβις τα έκανε ο πρώην ιδιοκτήτης στον μαντρά που ήταν γείτονας! Υποτίθεται είναι ελληνικής εισαγωγής και έχει esp που στην Ελλάδα δεν εισαγόταν πότε με esp η συγκεκριμένη έκδοση. Να πούμε και άλλα;   Όσοι πήγαν και το είδαν και έψαξαν παραπάνω, έφυγαν απογοητευμένοι, άρα κανένα ελαφρυντικό για τον συγκεκριμένο. 

ELTASSOS:

--- Quote from: nikangel on December 31, 2016, 09:02:19 PM ---  Επειδή διαθέτω στην οικογένεια μου φανοποιό με 40 χρόνια προϋπηρεσία θα εμπιστευτώ τα λόγια του, πως όποιο αυτοκίνητο μπει καλίμπρα , δεν θα είναι ποτέ σαν πριν στην αντοχή του. 
--- End quote ---

αμα είναι μερακλής ο φανοποιοσ και το ραψει στο χερι,  είναι πολύ καλυτερα από τα ρομποτικα ραψίματα του γιαπωνεζου...εχει κοστος όμως το ραψιμο. Ο κάθε κατασκευαστης ραβει με κριτηριο κοστος/ωρα/ οχημα..ένα περιπου δηλαδη

Trelos7:
Και καλές μερακλίδικες, χειροποίητες γιορτές~!

1st post of 2017 :excited:

HarryB:
Οσο μερακλης και να ειναι, κανεις δεν μπορει να φτασει σε ποιοτητα τα εργοστασιακα spot welds. Ισως, μετα απο πολυ κοπο, καποιος που εχει spot welding gun, και παλι δυσκολο να βρει τις σωστες παραμετρους (πιεση και ρευμα) για να γινει "εργοστασιο". Δεν αμφισβητω τις ικανοτητες ενος καλου φανοποιου, και ειμαι απο αυτους που θα αγοραζαν επισκευασμενο αμαξι, αλλα μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Καλη χρονια!! :hello:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version