!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (554/1050) > >>

Ozymandias:
Λοιπον, την καλησπερα μου και απο εμενα.....

Στα πλαισια μιας κρισης μεσης ηλικιας ζαχαρωνω ενα Roadster, οποτε το ΜΧ5 αυτοματα μπαινει με αξιωσεις σε οποια κουβεντα. Για καποιο καιρο θα ειναι το κυριο αυτοκινητο μου, οποτε δεν ειναι για επεμβασεις.

Σκεφτομαι για το NC (Κατα προτιμηση μετα το facelift) στα 2.0lt στην εκδοση με το 6αρι κιβωτιο, το μπλοκε διαφορικο κτλ κτλ, κατα προτιμηση το RC.

To ερωτημα που σας θετω ειναι υπαρχει θεμα υψους; Ειμαι 1,86-1,88 και αρκετα μεγαλοσωμος 115+ kg Eχω ακουσει πολλες αποψεις επ'αυτου, απο το οτι ειμαι μια χαρα, μεχρι το οτι θα χτυπαω στην οροφη σε καθε λακουβα

dimsabas:
 Δεν υπάρχει πιο ασφαλές κριτήριο από το να το οδηγήσεις. Ωραία έκδοση πάντως, πολύ ολοκληρωμένη.

Gas21:
1.90 ειμαι και στο RC δε βρισκω   καθολου με τα εργοστασιακα καθισματα.Ισως καμια φορα ακουμπανε τα μαλλια :p.
Βεβαια ειναι και αναλογα το σωματοτυπο ,κορμος κλπ .

gianic:
Φίλος 190 120 κιλά βρίσκει στο κάγκελο του softtop

Sent from my SM-A500FU using Tapatalk

MaKiS_:
Όπως τα λέει ο Κώστας είναι.  :exaclty:
Για πολύ καιρό κολλούσα στην αγορά NC λόγω ύψους, αφού σε όσα tests έκανα ακουμπούσα αρκετά στο πανί  8)
Είμαι 1.91 και 87kg, αλλά μη κολλάς με τα απόλυτα νούμερα. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η κατανομή του ύψους, και συγκεκριμένα το ύψος κορμού - πόσο ύψος έχεις δηλαδή καθήμενος. Για την ιστορία, το κριτήριο υπάρχει αυτούσιο στη Πολεμική Αεροπορία (συμπέρασμα: mx5 = οδήγηση "αεροπορία")  :P
Σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου έπαιξαν οι λύσεις χαμηλώματος καθίσματος από Γιάννη και Αντώνη (thanks again guys).
Πράγματι, χαμήλωσα το κάθισμα του οδηγού με custom βάσεις και τα αποτελέσματα είναι εμφανή, τόσο στο διαθέσιμο χώρο για το κεφάλι όσο και στη "bucket" αίσθηση του καθίσματος. Τώρα πια δεν βρίσκω καθόλου και πραγματικά κουμπώνω άψογα στη καμπίνα του nc.
Με 1.86 θεωρώ απίθανο να έχεις πρόβλημα, παρόλα αυτά κάνε μια δοκιμή για να δεις κ αν νιώθεις άνετα, δεδομένου οτι είσαι και αρκετά ογκώδης.
Επίσης, να ξέρεις πως στο RC λόγω οροφής το διαθέσιμο ύψος είναι κατα τι μικρότερο. Επίσης, τα δερμάτινα θερμαινόμενα δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο τη κατάσταση. Αυτά έδειξαν δοκιμές ιδρυτικού μέλους του forum πίσω στο μακρινό.... 2010, τότε που είχα τις ίδιες ανησυχίες με σένα, αλλά και προσωπική εμπειρία με RC.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version