!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (496/1050) > >>

selito:

--- Quote from: poularas on January 27, 2016, 09:39:25 PM ---δες το αλλιως με τα ίδια χρήματα πχ 3 χιλιαρικα παίρνω ένα hyundai getz του 02-04, με τα ίδια λευτα παιρνω μχ του 00-02.Επισης πιστευω οτι πλειονοτητα των μχ5 είναι καλύτερα συντηρημένα απο τα αυτοκινητα πολης,λόγω πιο υπευθυνων και συνηδιτοποιημενων ιδιοκτητων(γλυψιμο). Επισης η οικονομια που θα γινει αν το κρατησω σε διαστημα πχ 2 ετων θα ειναι περιπου η χασουρα μου αν το πουλησω

--- End quote ---

George, επειδή είμαστε κοντά στην ηλικία και πέρασα από αυτή την φάση που σου περιέγραψα, γι'αυτό σου τα είπα, προσπαθώ να σε προλάβω αλλά όπως σου είπα αν είναι εν γνώση σου η επιλογή σου πάω πάσο.

Με 3.000 παίρνεις:

* Mx-5 NB 1.6 με:

* τέλη 250€
* ασφάλεια (μαζί με το επασφάλιστρο νέου οδηγού) 400€ περίπου / τον χρόνο
* μέση κατανάλωση 10lt/100km, όπου ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας πως τον πρώτο χρόνο ειδικά που έχεις το Mx5 μόνο νορμάλ δεν μπορείς να το πας
* Κάποιο μικρό πόλης (π.χ. Picanto) 1.0 του 05-06 με:

* τέλη 120€
* ασφάλεια (μαζί με το επασφάλιστρο νέου οδηγού) 300€ περίπου / τον χρόνο
* μέση κατανάλωση 7lt/100km
Τα έξοδα που γλυτώνεις σε σχέση με το Mx5 (αν πούμε πως κάνεις έναν Μ.Ο. 10.000χλμ/έτος, και με την βενζίη στο 1.33€) είναι 630€/έτος, οπότε σίγουρα η χασούρα σου δεν θα είναι όση η οικονομία σου.

--- Quote from: poularas on January 27, 2016, 09:39:25 PM ---Αναπάντητο ερώτημα,υπαρχει κουκουλα που να μην μπαζει καθολου? Είναι το σημείο που με προβληματιζει περισσοτερο με το μχ5

--- End quote ---

Υπάρχει, αλλά την λένε "είμαι μια καινούρια κουκούλα και κοστίζω ένα χιλιάρικο" ή την "γειά σου είμαι ένα hardtop"  :P

Υ.Γ.1

--- Quote from: poularas on January 27, 2016, 09:39:25 PM --- δεν με χαλανε και οι 72 παρθενες απλα οχι ταυτοχρονα :)

--- End quote ---

Τώρα δεν μιλάς όμορφα, είμαστε τόσοι εδώ πέρα, μην είσαι παρτάκιας  :punish:  :axe:

Υ.Γ.2

Τι έχω πάθει τις τελευταίες μέρες με τις οικονομικές αναλύσεις? μήπως να πάω και μια βόλτα από κανένα οικονομικό πανεπιστήμιο μετά το πολυτεχνείο?  :llol:  :moutza:

Liakos:

--- Quote from: poularas on January 27, 2016, 09:39:25 PM ---Επισης πιστευω οτι πλειονοτητα των μχ5 είναι καλύτερα συντηρημένα απο τα αυτοκινητα πολης,λόγω πιο υπευθυνων και συνηδιτοποιημενων ιδιοκτητων(γλυψιμο).
--- End quote ---

Δεν εχεις ιδεα τι πλεμπα κυκλοφορει εκει εξω. Εκατονταδες mx5 εχουν κανιβαλιστει την τελευταια 5ετια. Ο κυριοτερος λογος ειναι οτι αγοραστηκαν απο πιτσιρικαδες λογω της χαμηλης πλεον αξιας τους ως μτχ, οι οποιοι ειτε δεν ειχαν τα χρηματα να τα συντηρησουν σωστα, ειτε πετουσαν πανω κινεζικες αναρτησεις, ζαντες & turbo kit του χιλιαρικου, αμελωντας σημαντικοτερες εργασιες. Το mx5 δυστυχως εχει γινει το σαξοραλλο του 2010+.

Για μενα κανε υπομονη & αποκτησε το οταν πραγματικα θα εισαι σε θεση να το ευχαριστιεσαι.

iliasfyntanidis:
Poularas σε βλέπω να μένεις με το pouli στο χέρι.... :llol:

dimsabas:
Εμ, με αυτά που του γράφουμε.
Το μόνο πρόβλημα που βλέπω εγώ είναι ότι θα πρέπει να έχεις υπομονή μέχρι να βρεθεί κάποιο καλό, που να μη χρειάζεται και πολλά μαζέματα. Και καλό μάστορα, γατόνι, ώστε να δει τις τυχούσες ατέλειες.

nmwisima:
Πικάντο 1.0 που καίει 7 λίτρα στα 100 χλμ...  :moutza: :moutza: :moutza: @selito

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version