!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
selito:
Για να μην παρεξηγηθώ για το προηγούμενο post μου, να διευκρινίσω πως δεν εννοούσα να μην πάρει mx5 καθόλου το παιδί, απλά είτε να περιμένει μαζεύοντας λίγα παραπάνω λεφτά, είτε να πάρει ένα κουβαδάκι -το οποίο θα μπορεί να πουλήσει με μικρή χασούρα σε 2-3 χρόνια- και σε αυτό το διάστημα να κάνει κάποια οικονομία για να του είναι πιο εύκολη η συμβίωση με το Mx5 όταν με το καλό το αγοράσει.
Οι κ@ύλες των 20 είναι ίδιες με των 22, των 24 δεν διαφέρουν πολύ, δεν θα πάθει τίποτα αν δεν τις εκπληρώσει στα 20, το οποίο δύσκολα θα κάνει με το μαμά ΝΒ 1.6, και να κάνει λίγη οικονομία για να τις εκπληρώσει στα 22 με δοκιμασμένες συνταγές (nbfl 1,8 ή 1,6 turbo ή έστω ένα nbfl 1.6 με αξιόλογα extra)
Πρόταση μου είναι να πάρεις ένα αμάξι το οποίο θα σου επιτρέπει να έχεις και κουμπαρά για το μελλοντικό Mx-5, για να μπορέσεις να το χαρείς και να μην ζεις για αυτό, και όχι ένα αμάξι-κουμπαρά όταν δεν μπορείς να το υποστηρίξεις.
Το θέμα είναι
* να βγαίνεις μια βόλτα και να το ευχαριστιέσαι, όχι να σκέφτεσαι την βενζίνη που θα χαλάσεις
* να κάνεις παντιλίκια και να τα ευχαριστιέσαι, όχι να σκέφτεσαι πως σκατά θα πληρώσεις για καινούρια λάστιχα
Αν πάλι εν γνώση σου θέλεις να μπεις σε αυτή την διαδικασία, εγώ πάω πάσο..
Dasimo:
--- Quote from: nmwisima on January 27, 2016, 06:51:32 PM ---
--- Quote from: Dasimo on January 27, 2016, 06:08:32 PM ---Δυστυχώς αυτή είναι ή φτωχό ποίηση ......το έχω ξαναγράψει ότι κανείς δεν έχει ενδιαφέρον για ένα διθέσιο roadster. Αντίθετα για ένα σαπακι να βάλει μέσα τα κουτσουβελα και την κυρά να πάει μέχρι τα αγγλικά είναι οκ
--- End quote ---
Οξύμωρο σχόλιο σε ένα φόρουμ κατόχων διθέσιων roadster και σε ένα τόπικ που άνθρωποι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον να αποκτήσουν διθέσιο roadster. :yawn:
--- End quote ---
με αδικείς, είμαι και εγώ ιδιοκτήτης!
jSkyline:
--- Quote from: option-D on January 27, 2016, 10:52:54 AM ---Το mx5 θέλει συναίσθημα, όχι λογική, αλλιώς θα γράφαμε στο www.myalmera.gr τώρα :exaclty:
--- End quote ---
Δεν υπάρχει αυτό το φορούμ αν και καποια στιγμη σκεφτομουν να δημιουργήσω ενα myprimera! Παρ'αυτα πιστευω οτι ενα almera με GTi-R μοτερ (γνωστο και ως SR20DET) μπορεί να είναι εξισου διασκεδαστικο με ενα ΜΧ5. Και αυτο επισης θελει συναισθημα και πολυ υπομονη, εντάξει το ΜΧ θελει υπομονή ακόμα και σε στοκ κατασταση. Συναίσθημα ενδεχομένως θα μπορουσε να εχει ενα οποιοδήποτε αμάξι, αφου ο καθενας μπορεί να εχει τη δική του αγαπημένη "λαμαρίνα". Ο πατέρας μου πχ αγάπησε και κρατησε για μια ζωή το πρωτο του Φιατ 127, εγω αγάπησα το 2ο μου Primera (το οποιο δεν έχω πλεον και :( ) αγαπησα και το ΜΧ φυσικά, το οποιο εχω πεί οτι στόχο εχω να κρατήσω και θα ηθελα να το κάνω restoration καποια στιγμη μετά απο χρόνια.
poularas:
Λοιπον το δίλλημα αυτο το είχα (οικονομικο αμαξι vs κατι πιο σπορτιφ) και πιστευω το εχω λυσει μεσα μου , αν και ο Γιώργος με έβαλε σε σκεψεις. @selito καταλαβαινω απολυτα το σκεπτικο σου και το σεβομαι, απλα δες το αλλιως με τα ίδια χρήματα πχ 3 χιλιαρικα παίρνω ένα hyundai getz του 02-04, με τα ίδια λευτα παιρνω μχ του 00-02.Επισης πιστευω οτι πλειονοτητα των μχ5 είναι καλύτερα συντηρημένα απο τα αυτοκινητα πολης,λόγω πιο υπευθυνων και συνηδιτοποιημενων ιδιοκτητων(γλυψιμο). Επισης η οικονομια που θα γινει αν το κρατησω σε διαστημα πχ 2 ετων θα ειναι περιπου η χασουρα μου αν το πουλησω( δεν με χαλανε και οι 72 παρθενες απλα οχι ταυτοχρονα :) ). Εκτός αυτού εάν έχω τα χρήματα κάποια στιγμή θα μπορέσω να βελτιώσω το υπαρχον αμαξι(τουρμπισμα ;) )
Στο θέμα μας λοιπον, όπως ξαναειπα δεν θα δωσω ολα τα χρηματα μου στην αγορα(πες οτι γινεται μια στραβη) οποτε γιαυτο προοριζω μεχρι 3-3,5 για αγορα ώστε να μου μείνουν κάποια. Απ'οτι ομως καταλαβα οι περισσοτεροι λέτε οτι δεν βρισκω κατι πραγματικα αξιολογο σε αυτα τα χρήματα, και εκει προβληματιζομαι..
Άλλωστε αμα τυχει καμία στραβή θα δανειζομαι απο εσας τι τσαμπα γνωριστηκαμε αχαχαχ
Αναπάντητο ερώτημα,υπαρχει κουκουλα που να μην μπαζει καθολου? Είναι το σημείο που με προβληματιζει περισσοτερο με το μχ5
HarryB:
Υπαρχει. Η δικια μου. :P
Συμφωνω με τους προβληματισμους του @selito, και καταλαβαινεις γιατι οταν πριν παρεις για αμαξι μιλας για τουρμπισμα. Δεν στο λεω με την κακη εννοια, απλα να εισαι αποφασισμενος να τρωγεσαι με τα ρουχα σου καιρο. Η καλυτερη επενδυση για μενα, παρ το, και ριξε οτι λεφτα μαζευεις σε βενζινες, δεν θα το μετανιωσεις.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version