!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
HarryB:
Δεν νομιζω οτι ζαλιζεις κανεναν. Αυτο ομως που πρεπει απαραιτητα να κανεις, ειναι να "ζησεις" απο πρωτο χερι τα αμαξια που εχεις ως επιλογες, η τουλαχιστον να κανεις μια βολτα μαζι τους, να τα δεις απο "μεσα" οσο γινεται, και να αποφασισιες επειτα..
mechanic:
Εχεις απολυτο δηκιο,
αλλα επι του πρακτεου δεν μπορω σε καθε αμαξι που βλεπω στην αγγελια να το βγαζω για μια βολτα με το πλαι και οσο παει και μετα να λεω οκ ευχαριστω γεια σας.
Απλα βασιζομενος στην οποια (μικρη) ικανοτητα εχω να φιλτραρω/συμπεραινω βαση των πληροφοριων που λαμβανω μεχρι στιγμης προσπαθω να βγαλω μια ακρη.
Σιγουρα θελω ενα αμαξι που να το πηγαινω εγω και οχι αυτο εμενα.
Επισης επειδη δεν με νοιαζει να ειμαι ο αρχοντας του μαυρου χαλιου (της ασφαλτου) με αφηνουν παγερα αδιαφορο οι ευθειες με οτι κοντρες και τσουτσουνομαχιες παιρνουν θεση απο τον καθε φον κουλεμπεργκ που νομιζει οτι ειναι μαγκας με το να πατησει τερμα γκαζι στην ευθεια και το αμαξι μονο του να επιταγχυνει/μονο του να αλλαξει ταχυτητες/μονο του να ενεργοποιησει ολα τα μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα βοηθηματα (τα οποια στην πραγματικοτητα απλα καλυπτουν την αδυναμια των αναρτησεων να διαχειριστουν την αναπτυσομενη ροπη. Αυτο και η ετοιμοθανατη γιαγια μου μπορει να το κανει και να βγει πρωτη σε μια κοντρα.
Οποτε χωρις παρεξηγηση αλλα καταλαβαινεις οτι η δυναμη δεν ειναι αυτο που ζηταω.
Δυναμη θελω να εχει το μοτερ ωστε να μπορει να σπασει την προσφυση των τροχων στα δηψιφια χλμ/ωρα ωστε να μπορω να παιζω ποιο ανετα και με μεγαλυτερη ασφαλεια αν θες. Καθως αλλιως ειναι να το γυριζεις εσυ οποτε/οπως θες και αλλιως ειναι να κανεις "γιουργια" στη στροφη να ερθεις με τα οσα και να παιζεις με την αδρανεια. Για αυτο και αρχικα τα 2λτ δεν τα υπολογιζα καν (αν και μου αλλαξατε γνωμη :) ) οπως και τα 18αρια NC με τη χαμηλοτερη ιπποδυναμη καθως στην αρχη φοβομουνα οτι λογω εξτρα βαρους (αν ισχυει δηλαδη αυτο) θα πηγαινουν οπως τα 16αρια NA. Για αυτο κοιταγα μονο για 18αρι NB ή FL
Βεβαια οπως παντα αν δεν ψαξεις/ρωτησεις δεν μαθαινεις (οχι οτι εμαθα βεβαια) αλλα σιγουρα αρχιζω και εχω μια εικονα χαρη στην πολυτιμη βοηθεια σας. 8)
Οποτε μεχρι στιγμης σιγουρα δεν κοιταω ΝΑ και σιγουρα δεν κοιταω για 16αρι.
Ψαχνω πρωτιστως 18αρι ΝΒ (αλλα και NC απλα αν στο ΝΒ ισως να μη βαλω κοντυτερο ΚΠ, σε αυτη την περιπτωση ενα κοντυτερο ΚΠ θα μπει ταυτοχρονα με την πρωτη αλλαγη λαδιων αν το αμαξι ειναι μαμα).
2λτ NC ναι επισης απλα εκει φοβαμαι μηπως λογω ποιο καινουργιο μοντελο αρχιζει και φθειρει λιγο η original "ΜΧ5 αισθηση" καθως με την καλη εννοια το αμαξι αν ειναι ταχυτερο εχει καλυτερο πατημα κτλ τοτε θα χρειαζεται ποιο πολλα χλμ για να γλυστραει επιλεκτικα και το παιχνηδι θα πρεπει να γινεται σε μεγαλυτερο μεσο ορο χλμὤρα και αυτο ειναι κατι που δεν με τρελαινει σαν ιδεα. Επισης αν συνηπολογισουμε το σχετικα αυξημενο κοστος αγορας +οτι συνεπαγεται το θεμα "2000 κυβικα" τοτε ερχεται λιγο ποιο πισω στην προτιμηση σε σχεση με το 18αρι.
Οσον αφορα την επιπλεον δυναμη ειναι κατι που δεν ξερω αν πραγματικα τη θελω ή οχι :????:
ή να το πω αλλιως δεν μου ειναι δυσκολο να του δωσω λιγο επιπλεον δυναμη αν ειναι αυτο το μονο πραγμα που ενα 18αρι υστερει σε σχεση με ενα 2λτ.
Εξοπλιστικα δεν τραβαω κανενα ζορι, αν προκειται για καποια φουλ εξτρα εκδοση ειναι θετικο αλλα και γυμνο να ειναι αν τυχον το αμαξακι αξιζει δεν θα κολησω εκει.
Αυτα μεχρι στιγμης :)
dimitrisdph:
--- Quote from: mechanic on August 19, 2015, 11:28:46 PM ---Εχεις απολυτο δηκιο,
αλλα επι του πρακτεου δεν μπορω σε καθε αμαξι που βλεπω στην αγγελια να το βγαζω για μια βολτα με το πλαι και οσο παει και μετα να λεω οκ ευχαριστω γεια σας.
Απλα βασιζομενος στην οποια (μικρη) ικανοτητα εχω να φιλτραρω/συμπεραινω βαση των πληροφοριων που λαμβανω μεχρι στιγμης προσπαθω να βγαλω μια ακρη.
Επισης επειδη δεν με νοιαζει να ειμαι ο αρχοντας του μαυρου χαλιου (της ασφαλτου) με αφηνουν παγερα αδιαφορο οι ευθειες με οτι κοντρες και τσουτσουνομαχιες παιρνουν θεση απο τον καθε φον κουλεμπεργκ που νομιζει οτι ειναι μαγκας με το να πατησει τερμα γκαζι στην ευθεια και το αμαξι μονο του να επιταγχυνει/μονο του να αλλαξει ταχυτητες/μονο του να ενεργοποιησει ολα τα μη απενεργοποιουμενα ηλεκτρονικα βοηθηματα (τα οποια στην πραγματικοτητα απλα καλυπτουν την αδυναμια των αναρτησεων να διαχειριστουν την αναπτυσομενη ροπη. Αυτο και η ετοιμοθανατη γιαγια μου μπορει να το κανει και να βγει πρωτη σε μια κοντρα.
Οποτε χωρις παρεξηγηση αλλα καταλαβαινεις οτι η δυναμη δεν ειναι αυτο που ζηταω.
Δυναμη θελω να εχει το μοτερ ωστε να μπορει να σπασει την προσφυση των τροχων στα δηψιφια χλμ/ωρα ωστε να μπορω να παιζω ποιο ανετα και με μεγαλυτερη ασφαλεια αν θες. Καθως αλλιως ειναι να το γυριζεις εσυ οποτε/οπως θες και αλλιως ειναι να κανεις "γιουργια" στη στροφη να ερθεις με τα οσα και να παιζεις με την αδρανεια. Για αυτο και αρχικα τα 2λτ δεν τα υπολογιζα καν (αν και μου αλλαξατε γνωμη :) ) οπως και τα 18αρια NC με τη χαμηλοτερη ιπποδυναμη καθως στην αρχη φοβομουνα οτι λογω εξτρα βαρους (αν ισχυει δηλαδη αυτο) θα πηγαινουν οπως τα 16αρια NA. Για αυτο κοιταγα μονο για 18αρι NB ή FL
Βεβαια οπως παντα αν δεν ψαξεις/ρωτησεις δεν μαθαινεις (οχι οτι εμαθα βεβαια) αλλα σιγουρα αρχιζω και εχω μια εικονα χαρη στην πολυτιμη βοηθεια σας. 8)
Ψαχνω πρωτιστως 18αρι ΝΒ (αλλα και NC απλα αν στο ΝΒ ισως να μη βαλω κοντυτερο ΚΠ, σε αυτη την περιπτωση ενα κοντυτερο ΚΠ θα μπει ταυτοχρονα με την πρωτη αλλαγη λαδιων αν το αμαξι ειναι μαμα).
2λτ NC ναι επισης απλα εκει φοβαμαι μηπως λογω ποιο καινουργιο μοντελο αρχιζει και φθειρει λιγο η original "ΜΧ5 αισθηση" καθως με την καλη εννοια το αμαξι αν ειναι ταχυτερο εχει καλυτερο πατημα κτλ τοτε θα χρειαζεται ποιο πολλα χλμ για να γλυστραει επιλεκτικα και το παιχνηδι θα πρεπει να γινεται σε μεγαλυτερο μεσο ορο χλμὤρα και αυτο ειναι κατι που δεν με τρελαινει σαν ιδεα. Επισης αν συνηπολογισουμε το σχετικα αυξημενο κοστος αγορας +οτι συνεπαγεται το θεμα "2000 κυβικα" τοτε ερχεται λιγο ποιο πισω στην προτιμηση σε σχεση με το 18αρι.
Οσον αφορα την επιπλεον δυναμη ειναι κατι που δεν ξερω αν πραγματικα τη θελω ή οχι :????:
ή να το πω αλλιως δεν μου ειναι δυσκολο να του δωσω λιγο επιπλεον δυναμη αν ειναι αυτο το μονο πραγμα που ενα 18αρι υστερει σε σχεση με ενα 2λτ.
Εξοπλιστικα δεν τραβαω κανενα ζορι, αν προκειται για καποια φουλ εξτρα εκδοση ειναι θετικο αλλα και γυμνο να ειναι αν τυχον το αμαξακι αξιζει δεν θα κολησω εκει.
--- End quote ---
Μην αποριψης καλα na και nb λογο μικροτερου μοτερ πρωτον με τη διαφορα χρηματον μπορει να βαλεις πολλα extra οπως αναρτισει και να το κανεις πιο παιχνιδιαρικο και στην ελληνικη ασφαλτο η προσφιση σπαει ακομα και με nafl 1.6 που ειναι το πιο ψοφιο και 195/45ρ16 λαστιχα οποτε θα σου πρωτινα αν εχεις την υπομονη δοκιμασε κανα δυο αυτοκινιτα πρωτα
philosopher:
--- Quote from: mechanic on August 19, 2015, 11:28:46 PM ---Εχεις απολυτο δηκιο,
--- End quote ---
Κοίταξε να δεις κάποια πράγματα γιατί διαπιστώνω μια κάποια σχετική σύγχυση.
Καταρχήν το S2000 είναι φοβερό και τρομερό αυτοκίνητο και δεν είναι στημένο για κόντρες και προς θεού μη πιστέψεις ούτε για δευτερόλεπτο ότι θα είσαι "king of the road" με S 240 ίππων. Είναι ιδανικό για να στρίβεις, δύσκολο και δύστροπο. Από την άλλη το ΜΧ5 είναι πιο φιλικό, πιο προοδευτικό πιο πως να το πούμε "βατό". Το NC επίσης είναι και πιο σύγχρονο πιο φρέσκο αισθητικά, αν και για τελευταίο δεν υπάρχει αντικειμενική άποψη.
Γνώμη μου είναι πριν πάρεις αμάξι στα χέρια σου δε χρειάζεται να σκέφτεσαι ούτε κοντά Κ/Π ούτε μακρυά ούτε μετατροπές ούτε αλλαγές. Σκοπός της βελτίωσης είναι να κάνει κάτι καλύτερο, αν δε ξέρεις πως είναι αυτό που παίρνεις πως θα το κάνεις καλύτερο?
Ξεκίνα από τα οικονομικά σου βάλε ένα στόχο, δες τι σε παίρνει να αγοράσεις, βάλε στην εξίσωση το αισθητικό γιατί ούτε και εκεί σε βλέπω να έχεις καταλήξει ακόμα (εκτός και αν δε σε ενδιαφέρει) και η απόφαση θα φανεί μόνη της.
Για χαζοπαντιλίκια και donuts να ξέρεις το 1.6 χωρίς μπλοκέ τα καταφέρνει μια χαρά (τα κατάφερνε 316 Ε36 που ζύγιζε ~1300+κιλά), αυτό που πληρώνεις στα περισσότερα κυβικά είναι η δυναμική η άνεση στο δρόμο και το πακέτο εξοπλισμού. Το περισσότερο στο drift να ξέρεις είναι τεχνική παρά δύναμη. Δε θα ξεχάσω ποτέ στο Καρτόδρομο ένα Ε30 318i των ούτε 100 ίππων να βγάζει όλη τη πίστα διπλωμένος. Με όποιο ΜΧ5 και αν επιλέξεις λοιπόν αυτά είναι δεδομένα οπότε βάζοντας κάτω χρήμα, αισθητική και προοπτική ψωνίζεις ;)
achilles:
mechanic Βασικά κατασταλαξε περίπου τι αυτοκίνητα σε ενδιαφέρουν, π.χ s2000, nc 2.0-1.8, nb 1.8, sporty, rx8, Ζ4, mr2 και πάρε σειρά τους μαντράδες για δοκιμές οδήγησης μόνο έτσι θα αποφασίσεις ποιό σου κάνει κλικ, φαίνεσαι κάποιας ηλικίας οπότε δύσκολα θα σε αρνηθουν test drive, σε μιλάω εκ πείρας, αν αποφασίσεις τι και πως ψαξε από ιδιώτη.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version