!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
achilles:
--- Quote from: mx5mk1 on August 18, 2015, 08:47:20 AM ---Αναλογα με τι χρειαζεται να αλλαχτει ή ποσο ψειρες ειστε, πολυ χοντρικα για nb/nbfl:
1.Μαλακη κουκουλα: περιπου 600-700 τοποθετημενη mohair με θερμαινομενο τζαμι
2. Εξωτερικο βαψιμο: 1000 περιπου με αντιχαρακτικο βερνικι κλπ
3.Αμορτισερ: 350+ τοποθετημενα αναλογα με το τι θελετε να βαλετε... ανεβαινει φυσικα η τιμη
4.Σετ συμπλεκτη: 250 τοποθετημενο
5. 2 Καθισματα επενδυση δερμα κλπ: 250 ευρω
6. Γενικο σερβις κινηρα και περιφερειακων. (Κολαρα (τσιμουχακια βαλβιδων, αντλια νερου, ιμαντας, 2 τσιμουχες εκκεντροφορων και στροφαλου, θερμοστατης, καθαρισμος κυκλωματος ψυξης, ελεγχος sims διακενων βαλβιδων, τσιμουχα ψευτοκαπακου, μπουζι-λαδια-φιλτρα, 2 ρουλεμαν ιμαντα, καθαρισμος maf - iac - egr, ΟΛA τα κολαρα - μεγαλα και μικρα και εκεινα κατω απο την εισαγωγη -καινουργια), καλο ειναι να αλλαχτει και το ψυγειο αν εχει το εργοστασιακο ακομα. Συνολικα να υπολογιζετε γυρω στα 800 ευρω.
7. Λαστιχα καινουργια απο 250 για 15αρα ζαντα και ανεβαινει αναλογα με μαρκα/διασταση.
Τα παραπανω ειναι τα βασικα που πρεπει να φροντισει καποιος για να εχει ενα αξιοπιστο και καλοσυντηρημενο αμαξι.
(Εννοειται πρεπει να τσεκαρετε ολοκληρο το συστημα πεδησης και αναλογα αλλαζετε τακακια/υγρο/δισκους)
Φυσικα οι περισσοτεροι εχουν ενα γυαλισμενο παρταλι με ζαντες και λενε ειναι "πενα"... .... (δικαιωμα σας!)
Υ.Γ γραφω για να βοηθησω, μη μου την πεσετε για τις τιμες που παιζουν στην αγορα- αυτες ειναι ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΙΚΑ οι τιμες.
--- End quote ---
Στα παραπάνω πολύ σωστά, πρέπει να προσθέσεις απαραίτητα ένα rollbar αντιγραφή hard dog περίπου 300 Ε αγορά τοποθέτηση και σχεδόν απαραίτητα ένα κομπλέ hardtop περίπου 600 Ε, οπότε ένα πλήρες, ατρακάριστο, μη λιωμένο και σωστά συντηρημένο mx5 nbfl θα είναι ευκαιρία αν το βρεις στα 5000 Ε και για ένα sporty κάτω από 6000, βέβαια τίποτε δεν είναι δεδομένο, αν έχεις υπομονή το χρήμα έτοιμο ίσως να βρεις και κάτι φτηνότερα.
Όσο για το μοντέλο εξοπλισμό κ.τ.λ. με τον αριθμό πλαισίου βρίσκεις τα πάντα:
1.απο την mazda.
2.αν κατεβάσεις το EPC της mazda.
3. απο μηχανες αναζήτησης vin στο internet
Dasimo:
Επειδή έκανα πρόσφατα αγορά και πλήρωσα 18αρι NC του 2006 με μόλις 19 χιλιάδες ελεγμένα χιλιόμετρα 9 χιλιάρικα όλα μέσα, έχω να πω ότι τα καλά αμάξια δεν έρχονται τζάμπα.... Κοστίζουν. Άρα ένα προσεγμένο και πλήρως εξοπλισμένο mk2.5 θα το τοποθετούσα και εγώ στα 5 χιλιάρικα
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
sotos:
--- Quote from: Dasimo on August 18, 2015, 11:01:27 AM ---Επειδή έκανα πρόσφατα αγορά και πλήρωσα 18αρι NC του 2006 με μόλις 19 χιλιάδες ελεγμένα χιλιόμετρα 9 χιλιάρικα όλα μέσα, έχω να πω ότι τα καλά αμάξια δεν έρχονται τζάμπα.... Κοστίζουν. Άρα ένα προσεγμένο και πλήρως εξοπλισμένο mk2.5 θα το τοποθετούσα και εγώ στα 5 χιλιάρικα
--- End quote ---
Aλλο ομως τα 5-5,5 για ενα περιποιημενο nbfl κ αλλο τα 7-8 που ανεφερε το παληκαρι πιο πριν...
Dasimo:
Σωστα. Όπως έχω ξαναγράψει το miata έχει πολλά αμάξια σε δεύτερο χέρι αλλά πολύ λίγα δυστυχώς καλά αυτοκίνητα. Κατά συνέπεια εγώ στην δική μου αναζήτηση απέρριψα 25 αμάξια σε 18 μήνες
mechanic:
Καλημερα παιδια,
κατἀρχην υπερ-ευχαριστω για τις πολυτιμες συμβουλες σας 8)
Οπως ανεφερε ενα απο τα παιδια δεν ψαχνω για ενα καλογυαλισμενο παρταλι, μπορει σε 1 χρονο παταω τα 40 αλλα οδηγω και κυριως στ(ρ)ιβω τα αμαξια μου με τον ηδιο τροπο που εκανα απο πιτσιρικας, (η συχνοτητα εχει αλλαξει μονο :D ). Οποτε το αμαξι πρεπει να ειναι σε λειτουργικη κατασταση απο τη μια και αν σκεφτειτε οτι ειμαι ψειρας στη συντηριση (ειδηκα στα μηχανολογικα) τοτε ευκολα κατανοει κανεις πως δεν ψαχνω για παρταλι.
Αν ειχα την πολυτελια του χρονου να κατσω και να το μαζεψω ναι τοτε θα εψαχνα για κανα ερειπιο το οποιο σε βαθος χρονου θα το εκανα καλυτερο και απο καινουργιο και ειναι κατι που μου αρεσει βασικα να κανω. Αλλα στην παρουσα φαση εχω χαθει στην αναζητιση καθως δεν θελω να κανω κατι που να το μετανιωσω.
Λογου χαρη:
το παληκαρι σε αυτη την αγγελια http://www.car.gr/classifieds/cars/view/6367091/ ζηταει 8χηλιαρικα.
Αν υποθεσουμε οτι ολα ειναι ακριβως οπως τα λεει και οτι το αμαξι για την επομενη 2ετια δεν θελει τιποτε αλλο απο βενζινη/λαδια. Και οτι σε βαθος 10ετιας θα ασχοληθω μονο με προληπτικη συντηριση, τοτε ναι θα τα εδινα να το παρω.
Αλλα περιπου σε αυτα τα λεφτα παιζουν 2λτ NC με 6αρι/μπλοκε/ και περιπου μια 5ετια νεωτερα.
Και καπου εδω ειναι που αρχιζω και χανω τη μπαλα... :????: :????: :????:
Τελος για το "γερμανικο" NB 18αρι του 2000 με 6αρι σασμαν και μαλλον χωρις μπλοκε τα 5500 ειναι λογικη τιμη ή ειναι πολλα?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version