!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Γενικα > Γενικά

Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]

<< < (300/1050) > >>

Sakis:

--- Quote from: kostas_jp120 on April 02, 2015, 02:00:28 PM ---Προσωπικά όταν έψαχνα για το δικό μου, δοκίμασα και 2λίτρο - έψαχνα να βρω που είναι η έξτρα δύναμη ... ειδικά για οδήγηση μέσα στην πόλη και κοντινές βόλτες η διαφορά είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει το πρόσθετο ετήσιο κόστος. Οι τιμές αγοράς και των δύο επιλογών ήταν παραπλήσιες.

Και καλά να τα δίνεις κάθε χρόνο για να φτιάξεις κάτι ή να αλλάξει κάτι το μπανανιστάν (πχ δρόμους κλπ), αλλά να δίνω ένα μπλοκέ κάθε χρόνο για να πέφτουν στη μαύρη τρύπα που λέγεται ελληνικό δημόσιο, σε καμία περίπτωση.
Προτιμώ να τα δίνω σε συνεργεία και βελτιώσεις και να κάνω το κέφι μου, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω ή να τα φάω σε πασατέμπο.

Η κατηγορία που βρίσκεται το MX5 (μη-premium roadster) δεν δικαιολογεί οικονομοτεχνικά κατά την προσωπική μου άποψη - για τα ελληνικά δεδομένα - τα κόστη που συνεπάγονται τα 2 λίτρα.

--- End quote ---

:exaclty:   :good: :good:

VasmaV:
το δικό μου έχει όλα τα εξτρά που έχει ένα δίλτρο (και το esp) εκτός από το 6αρι. Θα θελα να ήταν δίλιτρο; ΦΥΣΙΚΑ και θα το ήθελα. Αρκετά, ώστε να πληρώνω τα εξτρα έξοδα το χρόνο; Δυστυχώς όχι.

Για να εξηγηθώ, δεν είναι ότι (για μένα) δεν το αξίζει η εξτρά δύναμη, απλά το κακό με την αγορά των δίλιτρων+ αυτή την εποχή, είναι ότι ακόμη και όσοι θα μπορούσαμε να συντηρήσουμε ένα αμάξι πολλών κυβικών, δεν το κάνουμε, διότι η αγορά εργασίας διανύει περίοδο μεγάλης μεταβλητότητας. Δυστυχώς οι πιθανότητες απώλειας εισοδήματος είναι μεγάλες και γι αυτό ελάχιστοι θα πάρουν το ρίσκο να επωμισθούν τη συντήρηση ενός αυτοκινήτου πολλών κυβικών. Γι αυτό το λόγο άλλωστε βλέπεις και σκοτώνονται αυτοκίνητα τύπου boxter, jeep πολλών κυβικών κτλπ. Αρκετοί ίσως να έχουν τα μετρητά να αγοράσουν και να συντηρήσουν ένα τέτοιο, αλλά ελάχιστοι είναι σίγουροι ότι θα μπορούν και σε βάθος χρόνου.

luigid:

--- Quote from: jSkyline on April 02, 2015, 01:28:30 PM ---Ξενοφων το 2λιτρο σπορ εχει αρκετα πραγματα ακόμα Xenon, δεσιματα, αναρτηση, θερμαινομενα δερματα είναι αξεσουαρ που γενικα δεν μπαινουν ευκολα και κοστιζουν αρκετα. Αν αυτα συνδυαστουν και με την εξτρα δυναμη και με δεδομενο οτι τα φορολογικα θα παραμεινουν ως εχουν μιλαμε για μια επιπλεον επιβαρυνση 100€ το μηνα. Ενταξει ειναι ενα ποσο σεβαστο μεν αλλα σε μεγαλο ποσοστο ο μεσος κατοχος ΜΧ απο τη στιγμη που εχει ενα αμαξι για διασκεδαση πιθανον θα τα δωσει.

Ενα 2 λιτρο mid ομως σε σχεση με ενα 1.8 mid ειναι πεταμενα λεφτα! Δινεις 1000+ καθε χρονο για να εχεις καμια 30αρια αλογα παραπανω μια ζαντα, ενα ESP και ενα μπλοκε! O μονος λογος να το αγορασεις είναι επειδη το εχεις βρει φτηνοτερα απο το αντιστοιχο 1.8 και η χρηση που το θες ειναι "σκληροπυρηνικη" ! Τα επομενα σου βηματα δλδ ειναι ξηλωνω τα παντα του φοραω ρολ, σλικ και μπακετ!

--- Quote from: xenos on April 02, 2015, 12:27:58 PM ---Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό.

--- End quote ---
Καλά εδώ θα συμφωνησω 1000% αν και νομιζω οτι οι περισσότεροι έκαναν αναφορες κυριως για πλακα και αυτο φαινεται απο τον τροπο που το γραφουν. Το ΜΧ ειναι ενα σπορ τιμιο και πολυ αξιολογο αυτοκίνητο μεχρι εκει. Καποια αμαξια εχουν αξεσουαρ που τονιζουν τον πιο Premium και αλλα τον πιο σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου, ενω ολοι δωσαμε απο 3Κ μεχρι 37Κ για να αποκτησουμε ενα αμαξι με μηδενικη χρηστικη αξια αλλα με ιδιαιτερα χαρισματα!

Απο εκει και περα υπαρχουν καποιοι που αντιλαμβανονται τι ειναι αυτό που εχουν και καποιοι που νομιζουν οτι εχουν παρει πυραυλο. Απο ολους οσους εχουν παντως συμμετασχει στην κουβεντα αυτος που εχει δωσει τα περισσότερα (kostasmito) ειναι και απο τους πιο συνειδητοποιημένους για την τιμη του αμαξιου του, αυτο φαινεται και καπως αστειο. Βεβαια εγω αυτο το αμαξι δεν θα το πουλαγα ευκολα ειδικα αν δεν υπηρχε αναγκη και σε εξευτελιστικη τιμή (4Κ ας πουμε).

Προσωπικα μπορώ να πω οτι μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης με το ΜΧ εχω απλα μαθει τις παραξενιες του. Το ανεχομαι επειδη δεν υπαρχει η αναγκη να το δωσω και οπως πολυ σωστα μου ελεγε και ενας φιλος πριν λιγες μερες, κατοχος ΜR2 "Δεν μπορω να επιτρεψω στον εαυτο μου και να δεχτω να μην εχω ενα σπορ αμαξι". Και επειδη δεν ειμαι 20 χρονων και δεν μου πληρωνει τιποτα ο πατερας μου, οταν το προηγουμενο Σαββατο το μετακινησα, πρεπει να παραδεχτω πως την εξτρα βενζινη σε σχεση με το i20 την σκεφτηκα :P

--- End quote ---

Μιλωντας για διαφορες 1.8 με 2.0 πενταετιας και ανω,η διαφορα ειναι 54 ευρω χονδρικα το μηνα επιπλεον(300 vs 660+287) χωρις να υπολογισουμε τα φορολογικα.

Προσωπικα,επειδη ειμαι στην αναζητηση,βαζωντας τα κατω,το 1,5 με 2χιλ χονδρικα που θα μου κοστισει το διλιτρο για χρηση τριετιας,μοιαζει το ιδιο η και καλυτερο αν εβαζα αυτα τα εξτρα,6αρι και μπλοκε,και κατι κοκοψινια τυπου δερματινα θερμαινομενα,ESP που δεν μπαινει αλλα λεμε,ξενον,δεσιματα κτλ.+οτι προτιμω να υπαρχουν εργοστασιακα και να μην βαζω χερι εγω μετα χωρις να υπολογιζω τα περα δωθε με συνεργεια,τυχον ζημιες η αστοχιες,ταλαιπωρια.
Δελεαρ ειναι βεβαιως και τα αλογα και υπολογιζωντας οτι με βαση τα λεγομενα που εχω διαβασει εδω,στην καταναλωση δεν φαινεται να υστερει το 2.0 εναντι του 1.8.

Οπως αντιλαμβανεστε προσπαθω να πεισω τον εαυτο μου για το λογικο του εγχειρηματος >:- και τα καταφερνω καλα!

Τα λαθη και τα γουστα πληρωνονται,οπως με πληροφορησε ενας γνωστος μου.

Υ.Γ.απολαμβανω την συζητηση ιδιαιτερα,please continue

Sakis:
και στην τελική με 1300 ευρώ αγοράζεις ένα μοτέρ διλιτρο το κοτσάρεις επάνω στο πρωην 1,8, στα χαρτιά είσαι 1,8 πληρώνεις τέλη για 1,8 και κυκλοφορείς με δίλιτρο και επειδή είναι ίδιοι οι κινητήρες δεν φαίνεται πουθενά και έχεις και την παραπάνω δύναμη και είσαι και ο πρώτος μάγκας!!!!!  ;)

Skyggedans:
 Γενικά η συζήτηση έχει ανοίξει τόσο πολύ και έχουν μπλέξει πολλές έννοιες και κριτήρια.

Δεν υπήρχε σύγκριση ως καινούριο, όσον αφορά τις τιμές. Που δικαιολογούνταν και από θέμα κινητήρα και από θέμα των ουσιαστικών έξτρα, που το 18άρι δε φόρεσε ποτέ απ' το εργοστάσιο.

Αν πλέον γίνεται σύγκριση για αγορά του nc ως μεταχειρισμένου, αυτό ισχύει γιατί λόγω της φορολογίας, έχουν εξισωθεί οι τιμές. Με τα ίδια λεφτά, παίρνεις ένα πιο ολοκληρωμένο αυτοκίνητο.
 Το αν σου φαίνεται ή όχι διαφορά ανάμεσα στο 5άρι και το 6άρι, Σάκη μου, αυτό είναι υποκειμενική κρίση - όχι αντικειμενική. Και μιας και το ανέφερες, ελπίζω να γνωρίζεις το κόστος του να βάλεις το 6άρι στο 1.8. Για το ποιες μετατροπές μπορεί να κάνει ο καθένας μετέπειτα, αυτό έχει να κάνει με τα θέλω κ την τσέπη. Μάνι-μάνι, έγραψες 3 μετατροπές που θα μπορούσε να κάνει κάποιος, που αθροιστικά κοστίζουν όσο ένα 2ο μεταχειρισμένο nc. (μοτέρ 2λιτρο, 6άρι κιβώτιο, μπλοκέ). Κάπου χάνει αυτός ο συλλογισμός, οικονομοτεχνικά.

Για τον κινητήρα που ανέφερες Κώστα, σίγουρα πλέον δεν δικαιολογείται το ετήσιο χιλιάρικο. Δεν μπορεί όμως, να μην αντιλαμβάνεσαι πως ειδικά αν το χρησιμοποιείς καθημερινά, τη διαφορά ανάμεσα στους 2 κινητήρες. Οπότε, ας μη μπλέκουμε τα φορολογικά μειονεκτήματα του 2.0 με τη διαφορά στην απόδοση των 2 μοτέρ, που δεν είναι ευκαταφρόνητη και σε άλογα και σε ροπή και φαίνονται στον δρόμο - μιλώντας πάντα για στοκ αυτοκίνητα.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Βασίλη. Σε τόσο ομιχλώδες τοπίο, για να πας να πάρεις 2λιτρο ελαφρά τη καρδία, σημαίνει πως είτε έχεις εξασφάλιση οικονομική, είτε πως δε σκέφτεσαι με το πορτοφόλι, αλλά με τα θέλω σου.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version