!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
Sakis:
Ρε παιδιά το 2λιτρο πέρα από το μπλοκέ και το esp αντε και το 6ταχυτο δεν έχει τίποτα παραπάνω από το 1.8 high edition. To δικό μου που είναι το high έχει και δερμάτινα καθίσματα και θερμαινόμενα, προβολάκια, κλίμα,θερμαινόμενους καθρέφτες, φωτιζόμενο λεβιέ, όλα τα μεταλικά δαχτυλιδια και μπιχλιμπίδια (στα ηχεία, στα χερούλια, τάπα βενζίνης, προσκέφαλα μεταλλικά κτλ.), controlers στο τιμόνι, ηχοσύστημα της bose εξάδισκο με 7 ηχεία και ενισχυτή από το εργοστάσιο, και από τι στιγμή που του έβαλα και μπλοκέ αντικειμενικά μόνο το esp δεν έχω από το 2λιτρο και το άλογα που και αυτά σιγά σιγά θα τα φτάσω.
1,8high edition=2lit σε θέματα εξοπλισμού (-esp)
Skyggedans:
Δηλαδή, λέμε τώρα, πως μπλοκέ+esp+6άρι κιβώτιο είναι το ίδιο με τα θερμαινόμενα δερμάτινα και τα διακοσμητικά.
Μάλιστα.
Ειδικά κιόλας απ' τη στιγμή που μπορείς να βρεις 2λιτρο sport στα ίδια χρήματα με το 1.8
Μάλιστα.
Πάω να τρέξω γυμνός στα λιβάδια, μιας και μπήκε η άνοιξη :exaclty:
kostasmito:
Ντάξει...μην το χέσ0υμε κιόλας. Εκτός των άλλων, αν τα οδηγήσεις την ίδια μέρα και τα δύο και βγεις από το ένα και μπεις στο άλλο, θα καταλάβεις ότι και στον κινητήρα δεν υπάρχει επαφή. Ο 2.0lt είναι πιο γεμάτος (μεσαίες & ψηλές), αρκετά πιο smooth στο δούλεμα του και με μεγαλύτερη όρεξη στο να ανεβάσει στροφές ψηλά. Και το εξάρι με το πεντάρι σασμάν (με την τεράστια διαδρομή του), δεν έχουν επαφή.
Απλά αυτή την εποχή που ζούμε, όλες οι παραπάνω διαφορές δεν αξίζουν τα φορολογικά και φοροεισπρακτικά βάρη του 2.0lt.
Sakis:
--- Quote from: Skyggedans on April 02, 2015, 01:45:37 PM ---
Πάω να τρέξω γυμνός στα λιβάδια, μιας και μπήκε η άνοιξη :exaclty:
--- End quote ---
Πρόσεχε τα αγκάθια....
-Το 6αρι με το 5αρι σασμάν εμένα προσωπικά δεν μου λέει κάτι γιατί στην ουσία οι διαφορές είναι στα νούμερα των σχέσεων μετάδοσης. Γενικά είτε με την 5 είτε με την 6 είσαι αντίστοιχα, στα ίδια χλμ θα έχεις τις ίδιες στροφές.Απλά το 6αρι είναι πιο κοντό, το οποίο με κορονοπήνιο το διορθώνεις στο 5αρι ή αλλιώς μπορείς να βάλεις το 6αρι από διλιτρο επάνω και να είσαι οκ.
-Μπλοκέ μπορείς να βάλεις όπως έχουν κάνει οι περισσότεροι και δεν είναι κανένα τρελό κόστος
-ESP όπως είπα η μόνη ουσιαστική διαφορά (από εξοπλισμό πάντα) το οποίο και αυτό αν θες μπορείς να το βάλεις αλλά δεν αξίζει το τρέξιμο. Αλλά αν με το 1,8 έχεις τόσο πολύ ανάγκη το ESP τότε πάνε αγόρασε κανένα μπροστοκίνητο καλύτερα
Εγώ αναφέρθηκα σε θέματα εξοπλισμού που έχουν θίξει τα υπόλοιπα μέλη και λένε ότι δεν τα έχει το 1,8. Προσωπικά δεν μου λείπει τίποτα από το 2λιτρο πέρα από την παραπανω δύναμη που έχει.
kostas_jp120:
Προσωπικά όταν έψαχνα για το δικό μου, δοκίμασα και 2λίτρο - έψαχνα να βρω που είναι η έξτρα δύναμη ... ειδικά για οδήγηση μέσα στην πόλη και κοντινές βόλτες η διαφορά είναι πολύ μικρή για να δικαιολογήσει το πρόσθετο ετήσιο κόστος. Οι τιμές αγοράς και των δύο επιλογών ήταν παραπλήσιες.
Και καλά να τα δίνεις κάθε χρόνο για να φτιάξεις κάτι ή να αλλάξει κάτι το μπανανιστάν (πχ δρόμους κλπ), αλλά να δίνω ένα μπλοκέ κάθε χρόνο για να πέφτουν στη μαύρη τρύπα που λέγεται ελληνικό δημόσιο, σε καμία περίπτωση.
Προτιμώ να τα δίνω σε συνεργεία και βελτιώσεις και να κάνω το κέφι μου, αφού θα τα δώσω που θα τα δώσω ή να τα φάω σε πασατέμπο.
Η κατηγορία που βρίσκεται το MX5 (μη-premium roadster) δεν δικαιολογεί οικονομοτεχνικά κατά την προσωπική μου άποψη - για τα ελληνικά δεδομένα - τα κόστη που συνεπάγονται τα 2 λίτρα.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version