!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικα > Γενικά
Aγορά μεταχειρισμένου miata. Συμβουλές. [#3]
Manolis:
Φαίνεται η απάντηση από τα γραφόμενά μου.Αν η χρήση για την οποία το προορίζεις είναι ίδια με
αυτήν του ιδιοκτήτη του νισέκο,τότε δεν σου χρειάζονται τα έξτρα καλούδια/άλογα.
Το αυτοκίνητο που ήδη έχεις,με μικρές προσθήκες σε καλύπτει και με το παραπάνω.
Για να είμαστε ειλικρινείς σε πολλούς από εμάς (πρώτος εγώ) πολλά από τα έξτρα καλούδια που έχουμε
δεν μας χρειάζονται.Η αγορά τους έχει την λογική της,που δεν είναι του παρόντος να αναλυθεί.
Σε ένα αλλοπρόσαλλο κράτος σαν αυτό που ζούμε,που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει αύριο,τέτοιο ρίσκο
δεν θα αναλάμβανα.Θεωρώ πολλά και τα 1.800 και πολλές φορές σκέφτομαι ότι αφού τόσα πολλά δίλιτρα
έχουν παραδώσει πινακίδες,ποιος τους εμποδίζει να "κοπανίσουν" και τα 1.8άρια στην συνέχεια.
selito:
H χρήση που έχω σκοπό να κάνω στο 2.0 είναι η ίδια που κάνω τώρα στο δικό μου (δεν ειναι ίδια με του ιδιοκτήτη του Niseko, απλά είπα πως εκείνου είναι πιο κοντά στην δική μου απ'το να μπαινω πιστες και να βολταρω σε βουνα), εχω παρατηρησει πως με βάση προσωπική εμπειρία το 2.0 με καλύπτει περισσότερο σε όλους τους τομείς. [ασφάλεια-DSC(δεν είμαι από αυτούς που με το που μπαίνουν στο αυτοκίνητο το βγάζουν), αίσθηση (ροπη/άλογα+μπλοκε), και παιχνίδι (μπλοκε)]
Το να αναλύσουμε πόσα Μωβ χρειάζοντε για να φτάσει το 1.8 σε αυτά τα δεδομένα είναι και offtopic και ανούσιο.
Προτιμώ να τα δώσω σταδιακά -έστω και τα ίδια λεφτά- και να έχω ένα σίγουρο αυτοκίνητο κλπ κλπ
Αν το πάμε με την λογική του "δεν ξέρεις αν θα χτυπησουν τα 1.8 μετά" θα έπρεπε να τα πουλήσουμε όλοι..και να πάρουμε, ξέρω γω..smart 600cc cabrio
xenos:
Κάποιες σκέψεις...
Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό. Και ψάρωσε ποτέ γκόμενα με κλειδί μαζντα; :llol: Καλή θα ναι και του λόγου της, αλλά τεσπά.
Το 2λιτρο αυτή τη στιγμή έχει ένα κόστος (αρκετό) παραπάνω ανά χρόνο. Εγώ προσωπικά θεωρώ κοροϊδία αυτά τα χρήματα. Ιδιαίτερα δε, όταν είσαι λίγο πιο μεγάλος και το αμάξι αυτό μπαίνει σε 2η μοίρα (1 φορά το σκ και αν...). Οπότε φτάνεις να ζυγίζεις αν αξίζει τον κόπο και το χρήμα. :????: (καλά για οικογένεια κλπ, δε το συζητάμε έτσι;)
Πιο πολύ συμφέρει να κάνεις (περίπου) ότι έκανε ο Κώστας στο 1.8 του, παρά να μπλέξεις με 2λιτρο. Καλά δεν συζητάμε ότι κάθε χρόνο προς τον Δεκέμβρη, μας πιάνει η κλασσική απορία... τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά με τα τέλη;;; :tanevramou:
Το να πας από το 1.8 στο 2λιτρο, εκτός αν έχεις περιττά χρήματα ή είσαι πιουρίστας που τρέχει όλη μέρα σε πίστες κ βουνά, δεν μπορώ να το καταλάβω με τπτ. Και ένα άλλο που δεν μπορώ να καταλάβω και θα ήθελα να μου το εξηγήσει ο Γιάννης, είναι τα εξτρα που λέει. Τι τρομερά εξτρα έχει ένα σπορτ; 6σασμάν, δέρματα, esp; Ότι έχουν σχεδόν στάνταρ δλδ πάααααααρα πολλά αυτοκίνητα της αγοράς; Συγγνώμη δλδ, αλλά για μένα το χειρότερο στο 1.8 που είχα ήταν ο εξοπλισμός! Ούτε τριπ ρε γμτ! Μιλάμε λείπουν τα απολύτως βασικά. :-X
Και τέλος μια παρατήρηση. Πολλοί ιδιοκτήτες μξ είναι (όπως έχουμε καταλάβει) 18-20 χρονών που τα σκάνε οι πατεράδες τους. Ε, οι πατεράδες πλέον τα έχουν βρει σκούρα και αυτοί, τέτοιες εποχές. :-\
xenos:
--- Quote from: xenos on April 02, 2015, 12:27:58 PM ---...κάθε χρόνο προς τον Δεκέμβρη, μας πιάνει η κλασσική απορία... τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά με τα τέλη;;; :tanevramou:
--- End quote ---
Πρόσφατο:
(http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113493739)
--- Quote ---Ολα τα μέτρα που περιλαμβάνει η νέα λίστα Βαρουφάκη
...
- Ενίσχυση του φόρου πολυτελείας που επιβάλλεται σε μεγάλα αυτοκίνητα, σκάφη και πισίνες (με έσοδα 20 εκατ. ευρώ)
...
--- End quote ---
jSkyline:
Ξενοφων το 2λιτρο σπορ εχει αρκετα πραγματα ακόμα Xenon, δεσιματα, αναρτηση, θερμαινομενα δερματα είναι αξεσουαρ που γενικα δεν μπαινουν ευκολα και κοστιζουν αρκετα. Αν αυτα συνδυαστουν και με την εξτρα δυναμη και με δεδομενο οτι τα φορολογικα θα παραμεινουν ως εχουν μιλαμε για μια επιπλεον επιβαρυνση 100€ το μηνα. Ενταξει ειναι ενα ποσο σεβαστο μεν αλλα σε μεγαλο ποσοστο ο μεσος κατοχος ΜΧ απο τη στιγμη που εχει ενα αμαξι για διασκεδαση πιθανον θα τα δωσει.
Ενα 2 λιτρο mid ομως σε σχεση με ενα 1.8 mid ειναι πεταμενα λεφτα! Δινεις 1000+ καθε χρονο για να εχεις καμια 30αρια αλογα παραπανω μια ζαντα, ενα ESP και ενα μπλοκε! O μονος λογος να το αγορασεις είναι επειδη το εχεις βρει φτηνοτερα απο το αντιστοιχο 1.8 και η χρηση που το θες ειναι "σκληροπυρηνικη" ! Τα επομενα σου βηματα δλδ ειναι ξηλωνω τα παντα του φοραω ρολ, σλικ και μπακετ!
--- Quote from: xenos on April 02, 2015, 12:27:58 PM ---Καταρχάς μου κάνει εντύπωση που κάποιοι θεωρούν ότι έχουν κάποιο premium αυτοκίνητο. οκ, καλό, χρυσό, δεν λέω, αλλά το να έχουμε την εντύπωση ότι έχουμε το καλύτερο αμάξι της αγοράς, είναι απλά γραφικό.
--- End quote ---
Καλά εδώ θα συμφωνησω 1000% αν και νομιζω οτι οι περισσότεροι έκαναν αναφορες κυριως για πλακα και αυτο φαινεται απο τον τροπο που το γραφουν. Το ΜΧ ειναι ενα σπορ τιμιο και πολυ αξιολογο αυτοκίνητο μεχρι εκει. Καποια αμαξια εχουν αξεσουαρ που τονιζουν τον πιο Premium και αλλα τον πιο σπορ χαρακτηρα του αυτοκινητου, ενω ολοι δωσαμε απο 3Κ μεχρι 37Κ για να αποκτησουμε ενα αμαξι με μηδενικη χρηστικη αξια αλλα με ιδιαιτερα χαρισματα!
Απο εκει και περα υπαρχουν καποιοι που αντιλαμβανονται τι ειναι αυτό που εχουν και καποιοι που νομιζουν οτι εχουν παρει πυραυλο. Απο ολους οσους εχουν παντως συμμετασχει στην κουβεντα αυτος που εχει δωσει τα περισσότερα (kostasmito) ειναι και απο τους πιο συνειδητοποιημένους για την τιμη του αμαξιου του, αυτο φαινεται και καπως αστειο. Βεβαια εγω αυτο το αμαξι δεν θα το πουλαγα ευκολα ειδικα αν δεν υπηρχε αναγκη και σε εξευτελιστικη τιμή (4Κ ας πουμε).
Προσωπικα μπορώ να πω οτι μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης με το ΜΧ εχω απλα μαθει τις παραξενιες του. Το ανεχομαι επειδη δεν υπαρχει η αναγκη να το δωσω και οπως πολυ σωστα μου ελεγε και ενας φιλος πριν λιγες μερες, κατοχος ΜR2 "Δεν μπορω να επιτρεψω στον εαυτο μου και να δεχτω να μην εχω ενα σπορ αμαξι". Και επειδη δεν ειμαι 20 χρονων και δεν μου πληρωνει τιποτα ο πατερας μου, οταν το προηγουμενο Σαββατο το μετακινησα, πρεπει να παραδεχτω πως την εξτρα βενζινη σε σχεση με το i20 την σκεφτηκα :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version