Show Recent Likes

!!

Καλώς ήρθατε

Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register

Author Topic: Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου  (Read 125687 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

June 22, 2011, 12:15:02 AMReply #210

Offline Reverant

Re: Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
« Reply #210 on: June 22, 2011, 12:15:02 AM »
Έχω ακούσει από πολλούς καλά λόγια για τον συγκεκριμένο πωλητή.
Εγώ δεν έχω αγοράσει (ακόμα) τίποτα από τον συγκεκριμένο αλλά όσες φορές του έχω στείλει μαιλ μου έχει απαντήσει αμέσως και είναι πολύ εξυπηρετικός. Σε ένα μαιλ κιόλας μου είχε αναφέρει ότι αν προτιμώ να επικοινωνήσω στα ελληνικά, υπάρχει συνεργάτης του Έλληνας.

Τώρα άμα φέρω πακέτο αξίας 700$ πόσο εφικτό είναι να μην με πιάσει τελωνείο?  :????: Ειδικά τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα..

ΥΓ: τα σχόλια περί πωλητή τα μετέφερα εδώ για να μην χαθούν στην παρουσίαση   :)

Ανάλογα με το πακέτο. Αν είναι τεράστιο (τεράστιο όμως) τότε πολύ πιθανό να ανοιχθεί και να πρέπει να δώσεις κάτι τις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, 3,69ε.
You can't imagine the power of the Dark Side.

June 22, 2011, 02:46:00 AMReply #211

Offline Nitroking

« Reply #211 on: June 22, 2011, 02:46:00 AM »
Eγω στρογγυλα 3€ πληρωνω..
Where is knowledge there is power...

Tips:
-Αν προκειται να κανεις κατι, κανε το σωστα..
-Με τα ψεματα αμαξια δε φτιαχνονται..

June 22, 2011, 08:15:57 PMReply #212

Offline SIMOS

« Reply #212 on: June 22, 2011, 08:15:57 PM »
Έχω ακούσει από πολλούς καλά λόγια για τον συγκεκριμένο πωλητή.
Εγώ δεν έχω αγοράσει (ακόμα) τίποτα από τον συγκεκριμένο αλλά όσες φορές του έχω στείλει μαιλ μου έχει απαντήσει αμέσως και είναι πολύ εξυπηρετικός. Σε ένα μαιλ κιόλας μου είχε αναφέρει ότι αν προτιμώ να επικοινωνήσω στα ελληνικά, υπάρχει συνεργάτης του Έλληνας.

Τώρα άμα φέρω πακέτο αξίας 700$ πόσο εφικτό είναι να μην με πιάσει τελωνείο?  :????: Ειδικά τώρα που έχουν σφίξει τα πράγματα..

ΥΓ: τα σχόλια περί πωλητή τα μετέφερα εδώ για να μην χαθούν στην παρουσίαση   :)

Ανάλογα με το πακέτο. Αν είναι τεράστιο (τεράστιο όμως) τότε πολύ πιθανό να ανοιχθεί και να πρέπει να δώσεις κάτι τις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, 3,69ε.

Εσύ τώρα τι πετάγεσαι ?  Ας μιλήσει ο Έλληνας συνεργάτης του  ;D !
Q: Ari, what is the secret to Finnish drivers being so quick?
Ari: I think we all have the same problem, empty head and heavy right foot
Ari Vatanen

June 22, 2011, 08:20:09 PMReply #213

Offline Reverant

« Reply #213 on: June 22, 2011, 08:20:09 PM »
Σωστός!!!
You can't imagine the power of the Dark Side.

July 11, 2011, 02:35:10 PMReply #214

Offline spoumi

« Reply #214 on: July 11, 2011, 02:35:10 PM »
Μια κι έκανα μια παραγγελία από τον miataroadster το μπράκετ που χρειάζομαι για την μπάρα θόλων έχω να πω ότι είμαι εντυπωσιασμένος από τον επαγγελματισμό του και την τυπικότητά του.
Μου είχε στείλει το invoice με λεπτομερειες και όλα όπως το πότε θα το στείλει κτλ.
Έγραφε 6-7 ότι θα το στείλει αλλά δν με ενημέρωσε και όταν τον ρώτησα μετά απο 2 μέρες τι γίνεται μου είεπ ότι το μπράκετ το περιμένει το Σάββατο και ότι θα μου τα στείλει τη Δευτέρα. Προφανώς δν φταίει ο άνθρωπος.
Σήμερα λοιπον όπως είπε τα έστειλε με ενημέρωσε και προς μεγάλη μου έκλπηξη μου επέστρεψε και $9 επειδή όπως είπε τα μεταφορικά ήταν $41 και όχι $50 όπως μου είχε πει όταν ήταν να πληρώσω.
Και δεν είναι τα 6 ευρώ που πήρα πίσω αλλά το ότι αντί να κάνει γαργάρα και να μη το μάθαινα καν μου έστειλε αυτό το μικροποσό πίσω ενημερώνοντάς με, στέλνοντάς μου ακόμα και screenshot από την αποστολή με τη χρέωση..  :clap: :clap:
Δεν είχα ξαναγοράσει τίποτα από τον miataroadster αλλά σίγουρα με κέρδισε για πελάτη του..

Τώρα αναμένω το πακέτο  :angel: :angel:
MY07 NCEC [SOLD]
MazdaSpeed CAI / GoodWinRacing 4-1 header / MagnaFlow 200cpsi cat / custom single exhaust
ECU remapped
Tein MonoFlex with EDFC / rx8 yellow dot sways / MazdaSpeed FTSB
Maruha Lightweight Flywheel / 5spd Short Shift / Tochigi-Fuji LSD / FGR 4.44
Rota GTR 17x9 et35 with Federal RSR-R 235-40
NC2 look / factory hardtop / super20 rollbar / CM diffuser
xenon HID 4300K / DRLs / interior led lighting / scangaugeII / Android 2din Multimedia

July 28, 2011, 10:19:43 PMReply #215

Offline saldale

« Reply #215 on: July 28, 2011, 10:19:43 PM »
Χτές παρέλαβα και την δεύτερη ζάντα απο Αμερική.
Και αυτή, στάλθηκε με USPS Priority Air Mail και πέρασε τελωνείο με συνοπτικές διαδικασίες και τη γνωστή χρέωση (3€).

Παρ'ολα αυτά, όταν εντός της εβδομάδας επιχείρησα να βάλω παραγγελία την επόμενη, διαπίστωσα οτι ο συγκεκριμένος πωλητής, συνεργάζεται πλέον με την FeDex.

Κατά συνέπεια ξεκίνησα μια επικοινωνία μαζί τους για να δώ τι παίζει.
Μιλώντας με έναν κατα τα άλλα ευγενέστατο κύριο, με ενημέρωσε οτι η νομοθεσία περι εισαγωγών απο τρίτες χώρες (εκτός EU), διαφέρει ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά μέσα ταχυμεταφορών.

Βάση της νομοθεσίας αυτής και αναφορικά με τα ιδιωτικά μέσα (UPS, Fedex, DHL, TNT κτλ..), οποιοδήποτε δέμα αξίας άνω των 22$ θα περάσει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ απο τελωνειακές διαδικασίες.

Αναλυτικά ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να πληρώσει:
1) ΦΠΑ 23% επι της συνολικής αξίας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών.
2) Δασμούς, ανάλογα με την φορολογική/δασμολογική κλάση στην οποία θα υπαχθεί το προιόν.
3) Αμοιβή εκτελωνιστή ανάλογα με την συνολική αξία των προιόντων (στη δική μου περίπτωση, για δεμα αξίας 200$ θα ήταν 80€)

Δεν περνάει πλέον το τέχνασμα "send as gift" και η υποτιμολόγηση. Ειδικά με την υποτιμολόγηση, αν δουν κάτι το περίεργο, θα βάλουν οτι αξία νομίζουν εκείνοι.

Σε αντίθεση με τις ιδιωτικές ταχυμεταφορές, ο νόμος αναφορικά με τα δημόσια μέσα (ΕΛΤΑ) είναι ακόμα ελαστικός και επιτρέπει "ατασθαλίες".

MY09 - Noisy Combative Exclusive Classy

July 28, 2011, 10:37:12 PMReply #216

Offline Nitroking

« Reply #216 on: July 28, 2011, 10:37:12 PM »
Μιλώντας με έναν κατα τα άλλα ευγενέστατο κύριο, με ενημέρωσε οτι η νομοθεσία περι εισαγωγών απο τρίτες χώρες (εκτός EU), διαφέρει ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά μέσα ταχυμεταφορών.

Ok για τις εισαγωγες αλλα για σενα ειναι εξαγωγη και εντος EU, τοτε τι γινεται?

Tips:

July 28, 2011, 10:52:20 PMReply #217

Offline saldale

« Reply #217 on: July 28, 2011, 10:52:20 PM »

Εισαγωγή κάνω τις ζάντες απο Αμερική. Μήπως εννοεις κάτι άλλο?

July 28, 2011, 11:10:04 PMReply #218

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #218 on: July 28, 2011, 11:10:04 PM »
Βασικά εγώ δεν κατάλαβα τι γίνεται για εξαγωγή από Αμερική προς Ελλάδα(εντός ΕΕ).Δεν μπορούν να γράψουν gift,αμοίβεται ο Αμερικάνος εκτελωνιστής για το προιον που εξάγεται(για χώρα εκτός ΕΕ)......Τι αλλάζει δηλαδή για την αποστολή από Αμερική προς Ελλάδα σε σχέση με πριν?Δεν μπορούν να στείλουν με USPS πλέον δέμα προς Ελλάδα από μία αξία και πάνω με το απλό ταχυδρομείο?
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

July 28, 2011, 11:28:27 PMReply #219

Offline Nitroking

« Reply #219 on: July 28, 2011, 11:28:27 PM »

Εισαγωγή κάνω τις ζάντες απο Αμερική. Μήπως εννοεις κάτι άλλο?

Επειδη σου απαντουσε Αμερικανος (απο οτι καταλαβα), νομισα οτι μιλουσαμε για εισαγωγη στην Αμερικη, γιαυτο απορησα.. Εσυ μιλησες με τον πωλητη τελικα η με δικο μας υπαλληλο (Ελληνα)? Αυτα που λεει φαινονται λογικα, ομως να ξερεις οτι αν σου ρθει με Fedex θα περασεις απιστευτη ταλαιπωρια (το χω κανει twice μια με το πρωτο hard core M2 που ηρθε στην Ελλαδα και μια με κατι αλλα πραγματα), εκτος αν πληρωσεις τα απειρα λεφτα που θελει ο εκτελωνιστης.. Πες του να στα στειλει με USPS, κριμα ειναι.. Εγω οταν ειχα φερει τις ζαντες μου τις ειχε στειλει ανα 2αδες αντι μια μια και δεν ειχα προβλημα..

Tips:

July 28, 2011, 11:41:59 PMReply #220

Offline saldale

« Reply #220 on: July 28, 2011, 11:41:59 PM »
Εγω μίλησα με υπάλληλο της FeDex στην Ελλάδα για να δω το κόστος.
Οι δυο πρώτες ζάντες έχουν ήδη έρθει με USPS (ΕΛΤΑ) και δεν πλήρωσα τίποτα.

Για τις άλλες δύο, εξήγησα στον πωλητή οτι θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά αν τις στείλει με Fedex και τελικά θα τις στείλει και αυτές με USPS.

July 28, 2011, 11:56:11 PMReply #221

Offline Nitroking

« Reply #221 on: July 28, 2011, 11:56:11 PM »
Εγω μίλησα με υπάλληλο της FeDex στην Ελλάδα για να δω το κόστος.
Οι δυο πρώτες ζάντες έχουν ήδη έρθει με USPS (ΕΛΤΑ) και δεν πλήρωσα τίποτα.

Για τις άλλες δύο, εξήγησα στον πωλητή οτι θα πληρώσω ένα κάρο λεφτά αν τις στείλει με Fedex και τελικά θα τις στείλει και αυτές με USPS.

Α οκ ωραιος!

Tips:

July 28, 2011, 11:58:15 PMReply #222

Offline iliasfyntanidis

• pure velocity
  • Total likes: 4592
  • "What one man can do, another can do"
« Reply #222 on: July 28, 2011, 11:58:15 PM »
Από,όσα γνωρίζω και από όσα έχω βιώσει με τα ταχυδρομεία όλα μα όλα τα προιόντα που έρχονατια από χώρες εκτός ΕΕ περνάνε τελωνείο.....Είτε είναι μία βίδα είτε ένα αμάξι.Οπότε το να πιστεύουμε ότι κάτι ερχόμενο με Fedex θα φάει τελωνείο είναι λάθος.Δεν κάθονται οι υπάλληλοι της Fedex και λένε στον τελώνη''μάστορα έχω κάτι μεγάλο δεν του ρίχνεις μιά ματιά,πρέπει να είναι ακριβό....''Οι τελώνες αποφασίζουν τι θα φορολογήσουν και τι όχι κανείς άλλος.Και σίγουρα εκεί είναι που το μέγεθος μετράει και τραβάει τα βλέμματα...Τελωνείο έχω φάει με USPS(περίπου 35% σε αξία και μεταφορικά) και τον εκτελωνισμό τον έκανε Έλληνας υπάλληλος των ΕΛΤΑ χωρίς προυδοποίηση.Σε αντίθεση με την Fedex(Τόρσεν και άλλα)που σε παίρνει τηλέφωνο για να το εκτελωνίσει(αν φορολογηθεί) και τρίβει τα χέρια της και ζητάει τρελά λεφτά.
« Last Edit: July 29, 2011, 12:02:23 AM by iliasfyntanidis »
Είσαι μεγάλο μούτρο.....Φιλάκια

Υπό αιματηρή ανακατασκευή....Έλαβε τέλος.

Καλησπέρα και καλή βραδιά...
12/11/1953 - 24/12/2023

July 29, 2011, 12:14:16 AMReply #223

Offline saldale

« Reply #223 on: July 29, 2011, 12:14:16 AM »
Τα πάντα περνάνε τελωνείο, όντως.
Απλά οτι έρθει με ΕΛΤΑ περνάει με μια απλουστευμένη διαδικασία ενώ με λοιπά courier βγάζουν απο τη μύγα ξύγκι.

Και επειδή εχω κάνει τη δουλειά του εκτελωνιστή για πάνω απο 2 χρόνια, σημαντικό μέρος της αμοιβής τους πάει για "λιπαντικό" στα γρανάζια γραφειοκρατίας και κακονομίας που επικρατεί στα τελωνεία.

July 29, 2011, 12:18:20 AMReply #224

Offline Nitroking

« Reply #224 on: July 29, 2011, 12:18:20 AM »
Από,όσα γνωρίζω και από όσα έχω βιώσει με τα ταχυδρομεία όλα μα όλα τα προιόντα που έρχονατια από χώρες εκτός ΕΕ περνάνε τελωνείο.....Είτε είναι μία βίδα είτε ένα αμάξι.Οπότε το να πιστεύουμε ότι κάτι ερχόμενο με Fedex θα φάει τελωνείο είναι λάθος.

Aυτο το γνωριζουμε πολυ καλα οσοι εχουμε ασχοληθει.. Για ευκολια λεμε θα φαει τελωνειο εννοωντας οτι ειναι 100% σιγουρο οτι θα πληρωσεις εξτρα εκτος των 3Ε.. Αυτο εννοουμε..

Tips: