!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
mx5silver:
σχετικα με τα τελη για αγορες απο αγγλια, μαζι με μια μικρη ιστορια....
εψαχνα να αγορασω συγκεκριμενα μια ζαντα mavic 221 για ενα παλιο gt mountain bike.
η λυση βεβαια ηταν η αγγλια. καποια στιγμη βγαινει μια ζαντα σε auction. μιλαω με τον πωλητη και ρωταω αν ειναι διατεθειμενος να στειλει ελλαδα, γιατι στην αγγελια ειχε αποστολη μονο εντος uk.
μου λεει οκ. ωραια του λεω, στειλε με parcel monkey που εχει 22 λιρες.
οχι μου λεει, μονο με parcelforce στελνω. 45 λιρες.
αρα τρωω πρωτο καπελο 23 λιρες.... ενταξει λεω δεν βαριεσαι, αφου την βρηκα και την στελνει ας ειναι...
κερδιζω στο bid-αρισμα με 16 λιρες...ωωω λεω μια χαρα την καναμε...
μετα απο 2-3 μερες μου λεει το εστειλα το πακετο, παρε και μια φωτο απο την αποδειξη
και τι αξια εχει γραψει το μοσχαρι στην αποδειξη? 100 λιρες :tanevramou:
καλα του λεω, εισαι παλαβος? τι γραφεις? θα πληρωσω τελωνειο.....
ωωω μου λεει, δεν το ηξερα... μου ειπε ο υπαλληλος να βαλω 100 λιρες αξια, σε περιπτωση που χαθει το δεμα να παρω αποζημιωση....(τα δεματα με parcelforce εχουν ασφαλεια για απωλεια εως 100 λιρες.)
τελικο αποτελεσμα, τελωνειο 42.60 ευρα.... :tanevramou:
για ενα αλλο μικρο σε μεγεθος δεματακι που παρελαβα με κατι βασεις μηχανης απο αγγλια, με δηλωμενη αξια 38 λιρες + 18 λιρες μεταφορικα, δεν πληρωσα τιποτα. ηρθε κατευθειαν σπιτι... αβυσσος..... :llol:
εχω την εντυπωση οτι στα μικρα δεματακια δεν δινουν και ιδιαιτερη σημασια....
τα πιο μεγαλα δεματα σιγουρα τα βαρανε....
iliasfyntanidis:
Εγώ για 8 τσιμουχες από έμβολα φρένων και 2 κοπιλιες οι οποίες ήρθαν σε έναν φάκελο πλήρωσα τελωνείο. Σε άλλα δέματα δεν πλήρωσα, πιο μεγάλα. Ότι αρπάξουν από τον σωρό. Πρέπει να επικρατεί ένας ψιλό χαμός με την διαδικασία και την covid era.
Dimitris n:
Πηρα τακακια απο tegiwa imports κ με dhl ήξερα Και προπληρωσα τελωνείο μεταφορικά κτλ. Και ήρθε σε πολυ νορμάλ χρόνο
jSkyline:
Εγώ μια φορά έπρεπε να πληρώσω τελωνείο! Αναφέρω την ιστορία σε άλλο ποστ.
Τελικά άφησα το δέμα στην τύχη του και δεν ασχολήθηκα! Ζήτησα refund δε μου έδωσαν! Πήρα τηλέφωνο στην τράπεζα έκανα άρνηση συναλλαγής, μαζί με το προϊόν που έφαγε τελωνείο, είχα παραγγείλει και άλλα πράγματα, οπότε στην άρνηση πήρα πίσω τα χρήματα και για αυτά. Συνολικά η παραγγελία ήταν 80-90€. Το θέμα είναι ότι για τα συγκεκριμένα είχα πάρει ήδη λεφτά πίσω, γιατί είχαν καθυστερήσει και τα προϊόντα μου ήρθαν τελικά, εκτός από αυτό που έφαγε τελωνείο... Εντάξει καλά πήγε, έβγαλα καμία 150€ από την όλη φάση!
Ευτυχώς έχω 5 χρόνια να κατέβω Κίνα, αν πάω, λογικά θα με έχουν βάλει σε λίστα για ξύλο! Αναρωτιέμαι γιατί μου στέλνουν ακόμα με τόσα refund που έχω πάρει!
Στάλθηκε από το M2101K6G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
tom13:
Να πω και εγώ την εμπειρία μου με παραγγελία από mx5parts uk μιας αντλία δοχείου υαλοκαθαριστήρων καθώς η δικιά μου τα έφτυσε.
Παραγγελία 4/3/21 στις 27 λίρες τελική με μεταφορικά (το φπα αφαιρείτε αυτόματα στο checkout) και παραλαβή από ελτά χωρίς καμία έξτρα χρέωση! (μετά από 2 μήνες βέβαια μετά από αναζήτηση στο τοπικό κατάστημα λόγο μη αναγραφής αριθμού οδού από λάθος.)
Αν κάποιος είναι στους τυχερούς και δε περάσει τελωνείο το πακέτο, έρχεται φτηνότερα η αγορά από πριν λόγο μη πληρωμής του φπα. :P
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version