!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
Reverant:
--- Quote from: iliasfyntanidis on January 12, 2021, 08:47:06 PM ---Δημήτρη γνώριζες ότι το δέμα θα έρθει με UPS;
Βλέπω αγγελίες στο ebay.co.uk που δεν αναφέρουν πουθενά shipping carrier. Επίσης από πιο πόσο και πάνω ισχύει η νέα διαδικασία;
--- End quote ---
Όχι, είχα κάνει την παραγγελία 22 Δεκεμβρίου με έμφαση στο να φύγει πριν τις 31/12 ακριβώς για να μην πληρώσω τελωνείο. Όντως 23 του μήνα το έστειλαν με οδικό (UPS Standard), αλλά έκλεισε το τούνελ της Μάγχης λόγω covid, μείνανε κανά δύο μέρες εγκλωβισμένοι οδηγοί στο Dover, γύρισε πίσω στις 28, και μέχρι να το πάρουν, να βγάλουν νέο αεροπορικό tracking κτλ περάσαμε στη νέα χρονιά, και το καινούργιο label είχε ημερομηνία 4/1.
Τα τελωνειακώς ελεύθερα είναι αξία CIF κάτω από 22€, πράγμα αδύνατο για αποστολή με courier.
--- Quote from: kacey on January 12, 2021, 08:56:32 PM ---σε πώληση από ιδιώτη άγγλο σε ιδιώτη έλληνα, μεταχειρισμένου πράγματος, θα πρέπει να βγάλει/εμφανίσει/έχει certificate of origin ένας από τους δύο, για να μη μπουν ΚΑΙ δασμοί ΕΦΟΣΟΝ είναι made in UK?
--- End quote ---
Σωστά.
--- Quote from: kacey on January 12, 2021, 08:56:32 PM ---βασικά απ' ότι καταλαβαίνω, μιλάμε για το τέλος των ιδιωτικών πωλήσεων (από αγγελία δηλαδή) πχ μέσω ebay UK.
--- End quote ---
Είσαι ελαφρώς υπερβολικός, σε κάποια πράγματα οι άγγλοι είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ φθηνοί, πχ μεταχειρισμένα ανταλλακτικά αυτοκίνητων και υπολογιστών. Χίλιες φορές να πάρω κάτι από Αγγλία και με τελωνείο παρά τα χρήματα που ζητάνε εδώ. Παράδειγμα, σετ εγκεφάλου/καντράν/κλειδιά/κλειδαριές/ABS/πλεξούδα/BCM από Αγγλία = ~600€. Ελλάδα 2200€.
Επίσης το ebay.co.uk σου προυπολογίζει το κόστος εκτελωνισμού αν ο πωλητής είναι στο global shipping program, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό (περίπου 25% επιβάρυνση) σε σχέση με εκτελωνισμό σε Ελλάδα.
Παράδειγμα, κόστος εκτελωνισμού στην Ελλάδα των 212€ = 152€, κόστος εκτελωνισμού ebay μέσω global shipping program = ~55€.
kacey:
δεν είμαι υπερβολικός, κατ' αρχάς γιατί μιλάω για την γραφειοκρατική διαδικασία που μπαίνει στον αγγλάρα που θέλει πχ να πουλήσει ένα ηχειάκι και τώρα πρέπει να κάνει διαδικασία εμπόρου.
Αλλά και για το έξτρα κόστος:
1ον εσύ μιλάς για πράγματα 100άδων ευρώ, εγώ σου μιλάω για το πραγματικό μου παράδειγμα των ηχείων των 8 λιρών (πες ευρώ, για ευκολία). Εκεί θα φάω 50ε αμοιβή της UPS, συν όλα τα άλλα που έγραψες, +ΦΠΑ στο σύνολο αυτών. Έτσι δεν είναι? Τα οποία αναγκάστηκα να τα πάρω από εκεί γιατί πολύ απλά εκεί τα βρήκα, μετά από μήνες που έψαχνα τα συγκεκριμένα.
2ον, το δικό σου παράδειγμα: 212ε πράγματα έφαγαν +150ε σε νταβατζιλίκια. Υπερβολικός είμαι? Ακόμα και το +55 στα 212 μέσω global. Πριν 2 μήνες έφερα ολόκληρο subwoofer από αγγλία, που σύμφερε ΠΑΡΑ τα μεταφορικά. Σήμερα, με τα νέα νταβατζιλίκια, δεν θα το αγόραζα.
3ον, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτές που περιγράφεις (600 vs 2200), δεν παύει το γεγονός ότι στα 600 θα φάς έστω το 25% που αναφέρεις, δηλαδή 150ε πάνω.
και αν για αυτά τα ξέραμε ότι έρχονται, εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ως φυσιολογικό το 1ο.
ΥΓ το μλκσμένο το ebay συνεχίζει να συμπεριλαμβάνει τους UK sellers μέσα στο "show items from EU only".
iliasfyntanidis:
Ότι πήραμε, πήραμε ή θα ψωνίζουμε πλέον πιο εκλεκτικά.
Λογικά θα ανέβει η Γερμανία για ακόμα μία φορά και οι λοιπές ευρωπαϊκές χώρες.
Reverant:
--- Quote from: kacey on January 12, 2021, 11:43:30 PM ---δεν είμαι υπερβολικός, κατ' αρχάς γιατί μιλάω για την γραφειοκρατική διαδικασία που μπαίνει στον αγγλάρα που θέλει πχ να πουλήσει ένα ηχειάκι και τώρα πρέπει να κάνει διαδικασία εμπόρου.
Αλλά και για το έξτρα κόστος:
1ον εσύ μιλάς για πράγματα 100άδων ευρώ, εγώ σου μιλάω για το πραγματικό μου παράδειγμα των ηχείων των 8 λιρών (πες ευρώ, για ευκολία). Εκεί θα φάω 50ε αμοιβή της UPS, συν όλα τα άλλα που έγραψες, +ΦΠΑ στο σύνολο αυτών. Έτσι δεν είναι? Τα οποία αναγκάστηκα να τα πάρω από εκεί γιατί πολύ απλά εκεί τα βρήκα, μετά από μήνες που έψαχνα τα συγκεκριμένα.
2ον, το δικό σου παράδειγμα: 212ε πράγματα έφαγαν +150ε σε νταβατζιλίκια. Υπερβολικός είμαι? Ακόμα και το +55 στα 212 μέσω global. Πριν 2 μήνες έφερα ολόκληρο subwoofer από αγγλία, που σύμφερε ΠΑΡΑ τα μεταφορικά. Σήμερα, με τα νέα νταβατζιλίκια, δεν θα το αγόραζα.
3ον, ακόμα και σε περιπτώσεις όπως αυτές που περιγράφεις (600 vs 2200), δεν παύει το γεγονός ότι στα 600 θα φάς έστω το 25% που αναφέρεις, δηλαδή 150ε πάνω.
και αν για αυτά τα ξέραμε ότι έρχονται, εγώ δεν μπορώ να δεχτώ ως φυσιολογικό το 1ο.
ΥΓ το μλκσμένο το ebay συνεχίζει να συμπεριλαμβάνει τους UK sellers μέσα στο "show items from EU only".
--- End quote ---
Την αμοιβή της UPS θα τη φας αν το φέρεις με UPS, που δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνεις. Το στέλνεις με απλό ταχυδρομείο και 99% θα περάσει ατελώς ή με ταρίφα 3€.
Εγώ το 150€ το γράφω σαν business expense γιατί αυτό είναι. Το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει εντός Ελλάδος ή αλλού στην Ευρώπη. Προφανώς αν είμουνα ιδιώτης και ψώνιζα κάτι για προσωπική χρήση, θα ένιωθα αλλιώς, όπως την περίοδο 2006-2014 που έπαιρνα τα άπαντα για το MX-5 και είχα πληρώσει ούτε ξέρω πόσα στα τελωνεία για πράγματα από Αμερική και Ιαπωνία.
kacey:
--- Quote from: kacey on January 12, 2021, 08:56:32 PM ---βασικά απ' ότι καταλαβαίνω, μιλάμε για το τέλος των ιδιωτικών πωλήσεων (από αγγελία δηλαδή) πχ μέσω ebay UK.
--- End quote ---
--- Quote from: Reverant on January 12, 2021, 10:49:27 PM ---Είσαι ελαφρώς υπερβολικός..
--- End quote ---
--- Quote from: Reverant on January 13, 2021, 09:22:08 AM ---Εγώ το 150€ το γράφω σαν business expense γιατί αυτό είναι. Το συγκεκριμένο αντικείμενο δεν υπάρχει εντός Ελλάδος ή αλλού στην Ευρώπη. Προφανώς αν είμουνα ιδιώτης και ψώνιζα κάτι για προσωπική χρήση, θα ένιωθα αλλιώς, όπως την περίοδο 2006-2014 που έπαιρνα τα άπαντα για το MX-5 και είχα πληρώσει ούτε ξέρω πόσα στα τελωνεία για πράγματα από Αμερική και Ιαπωνία.
--- End quote ---
εγώ τι είπα, και "ήμουν υπερβολικος"? :D
--- Quote from: Reverant on January 13, 2021, 09:22:08 AM ---Την αμοιβή της UPS θα τη φας αν το φέρεις με UPS, που δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνεις. Το στέλνεις με απλό ταχυδρομείο και 99% θα περάσει ατελώς ή με ταρίφα 3€.
--- End quote ---
Μερικά πράγματα δεν έρχονται με ταχυδρομείο ή πολλοί άγγλοι δεν τα στέλνουν με ταχυδρομείο. Απο κει και πέρα, πως προκύπτει το "ατελώς ή με ταριφα 3€, αν ταχυδρομείο"?
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version