!!
Η εγγραφή και η χρήση του φόρουμ είναι εντελώς δωρεάν και σας δίνουν πρόσβαση σε όλα τα τεχνικά θέματα του
http://mymx5.gr/forum/index.php?action=register
Γενικά περί Mx-5 > Mx-5 και Internet
Σχολια για αγορές μέσω διαδικτύου
kacey:
--- Quote from: Reverant on January 06, 2021, 11:10:00 AM ---
--- Quote from: nektarios on January 06, 2021, 11:03:47 AM ---Ευχαριστώ για τις απόψεις σας..στην περίπτωση μου πρόκειται να μου το στείλει φίλος. Επειδή δεν το κατέχω καθόλου με αγορές.. πρέπει οπωσδήποτε να δηλωθεί τιμή από εμάς ή μπορεί να μου το στείλει σε μορφή δώρου για να μην περάσει καθόλου από τελωνείο; Δλδ εννοώ για να μην πληρώσω τπτ παραπάνω πέρα των μεταφορικών. Ευχαριστώ!
--- End quote ---
Δεν υπάρχει η έννοια του δώρου, θα πληρώσεις βάσει της εμπορικής αξίας του, ακόμα και αν είναι μεταχειρισμένο.
--- End quote ---
δηλαδή όταν ένας ιδιώτης από αγγλία στείλει σε ιδιώτη στην ελλάδα ένα μεταχειρισμένο πράγμα, τι γίνεται? Κάνει declaration και δηλώνει και "αξία"? Και που ξέρουν την εμπορική αξία του πράγματος? Και ποιος αποφασίζει ότι το πράγμα που μου έστειλε και αγόρασα "10 λίρες", "κανονικά θα έπρεπε να αξίζει 100"?
πραγματικό παράδειγμα: αυτές τις μέρες θα μου στείλει μια φίλη από αγγλία, μεταχειρισμένα ηχειάκια PC που αγόρασα 8 λίρες.
α) αν τα στείλει με UPS θα κοστίσουν 6496279857098 ευρώ "because διαδικασία"?
β) ποιος αποφασίζει ότι "δεν τα αγόρασες 8 λίρες όπως λες, αλλά ΤΑΔΕ" γιατί αντίστοιχα στο Ebay πωλούνται μέχρι και 50-60 λίρες?
kacey:
--- Quote from: Reverant on January 12, 2021, 04:00:58 PM ---
Με ενημέρωσαν επίσης ότι η συμφωνία λέει για όχι δασμούς ΕΦΟΣΟΝ το αντικείμενο είναι Made in GB. Στη δική μου περίπτωση ήταν Made in USA οπότε ισχύει δασμός κανονικά.
--- End quote ---
α) αντίστοιχα, ποιος θα το ελέγχει αυτό και με ποιο τρόπο?
β) και στα μεταχειρισμένα? Δηλαδή θα έχει αγοράσει ο άγγλος ένα ηχείο made in China, θα μου το πουλήσει μεταχειρισμένο από ιδιώτης σε ιδιώτη, και θα κάτσει κάποιος να ψάξει που φτιάχτηκε αυτό το πράγμα ώστε να μου βάλει δασμούς σε μεταχειρισμένο πράγμα?
Reverant:
1) Μπορείς να γλυτώσεις την αμοιβή εκτελωνιστή αν το κάνεις μόνος σου αλλά όχι όλα τα υπόλοιπα. Πχ διατακτική την πληρώνεις όπως και έξοδα αεροδρομίου.
2) ΦΠΑ και δασμοί έχει μέσα δασμούς γιατί το αντικείμενο δεν είναι made in GB. Για να το αποφύγεις πρέπει να έχεις certificate of origin για το αντικείμενο.
3) Αν τα στείλει με UPS θα έχει επιβάρυνση ναι, όπως και με όλους τους άλλους couriers.
4) Με αποδεικτικό πληρωμής μπορείς να αποδείξεις τις 8 λίρες. Προσοχή μην κάνετε τρέλες γιατί αν τυχόν γίνει έλεγχος, η απάτη σε τελωνειακή αρχή είναι ΠΟΛΥ σοβαρό αδίκημα.
5) Ναι κάθονται και ψάχνουν. Αν λοιπόν παραγγείλεις κάτι που είναι εξόφθαλμα ακριβό (πχ ένα ρολόι Rolex) και το δηλώσεις 100€, θα το ψάξουν, και έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν.
iliasfyntanidis:
Δημήτρη γνώριζες ότι το δέμα θα έρθει με UPS;
Βλέπω αγγελίες στο ebay.co.uk που δεν αναφέρουν πουθενά shipping carrier. Επίσης από πιο πόσο και πάνω ισχύει η νέα διαδικασία;
kacey:
σε πώληση από ιδιώτη άγγλο σε ιδιώτη έλληνα, μεταχειρισμένου πράγματος, θα πρέπει να βγάλει/εμφανίσει/έχει certificate of origin ένας από τους δύο, για να μη μπουν ΚΑΙ δασμοί ΕΦΟΣΟΝ είναι made in UK?
βασικά απ' ότι καταλαβαίνω, μιλάμε για το τέλος των ιδιωτικών πωλήσεων (από αγγελία δηλαδή) πχ μέσω ebay UK.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version